Merhabalar kızlar.
Çocuğumla ilgili birşey sormak isyorum. Bir oğlum var ikinci sınıfta. Dersleri bana çok ağır geliyor. Yani bana derken ikinci sınıfa giden bir çocuk için fazlasıyla ağır. Zaman değişti farkındayım ama öğretmen çok fazla ödev veriyor. Matematikten mesela okulda dört örnek yaptırıyor defterde. Ama ödev olarak kırk, otuz tane işlem veriyor. Fotokopi olarakta değil, resim atıyor deftere yazın, çözün diye. Ben gerçekten öğretmenleri ayrı seviyorum ve saygı duyuyorum. Ama üç basamaklı toplamalar, kutucuğu bulmaları, çıkarmalar... İnanın eşim akşam yedi gibi evde oluyor. Gece on ikiye kadar ödev yapıyoruz. Her derste böyle. Türkçe de böyle, dil bilgisi de böyle. Çok fazla ödev var ve çocuğum artık eve gelir gelmez anne bugün ödev çok mu diye soruyor ilk. Biz bir kaç kez konuştuk. Çok fazla değil mi diye ama kendisi gelecek yıla hazırladığını söyledi bize. Gelecek yıl zorlanmasınlar diye böyle yaptığını söyledi. Birinci sınıfta da aynı şeyi demişti. Sizce ben ne yapayım? Çocuğumun konuyu anlamasını sağlayıp ödevleri kendim mi kısayım? Yoksa bu şekilde devam mı edeyim? Ödev çok olunca gözü de korkuyor yapamayacağım diye ağlıyor da. Tek çocuğum inanın o yüzden bazen çuvallıyorum. Hangisi doğru bilemiyorum. Okula gitmek istemiyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?