Merhaba gençler, 1 yılı doldurmuş bir damla protez sahibi olarak kendi konuma yazayım artık dedim. Burada çok fazla damla taktıran olmadığı için arada kaynayacak ama arayan bulur elbet:) 2. yılımı doldurunca da burayı bi yeşillendiririm.
Herkesin beğenisi farklı tabi ki, benim isteğim protezi kabullenebilmem için maksimum oranda doğal bi görüntüsü olmalıydı. Yani birçoğunuz gibi dolgun diri dekolteli bol göğüsten ziyade biraz daha silik bi göğüs istiyordum o yüzden en başından beri damla protez istedim hep. Görüştüğüm birçok doktor yuvarlağa ikna etmeye çalışıyordu ama yok istemedim. Damla high profil bile istemedim:) Kendi doktorum ön görüşmede damla moderate diyince, çok da güvenince dr kararımı verdim ve nihayet oldum. Ve fakat ameliyattan çıktıktan sonra damla high profili görünce şok geçirdim, çok üzüldüm, ilk 6 ayım baya kabus gibi geçti.
Velhasıl 1 yılı doldurunca memeler iyice mi oturdu ben mi artık alıştım bilmiyorum ama high profil olmalarından da bi şikayetim kalmadı. Şimdi bu maddeleri de, benim gibi damla protez isteyip de kafası karıştırılanlar için yazmak istedim.
1) Damla'nın üstü boştur, altta dolgunluk vardır.. kesinlikle yalan, baya dolu dolu memem var. yuvarlağa göre daha yumuşak bir geçişi var ama kesinlikle high profilde tatmin edici dolgunluğu var. hatta bana göre daha azı bile olabilirdi yani. hiçbi doğal meme sütyensiz öyle push up lı gibi durmaz zaten.
2) Benim en çok takıntı yaptığım nokta, yumuşaklık mevzusu... evet damla, yuvarlağa göre daha sert bi protez ama ne kadar sert, kime göre neye göre:)) benim iki kişiyle karşılaştırma fırsatım oldu, biri polytech marka damla protezi olan bir arkadaş. Bu protezi ben de ellemiştim ve yumuşaklığı o kadar güzeldi ki, ilerde olmadı daha fazla para biriktirip değiştiririm diyordum. Ama arkadaşla kıyasladığımda kıvamımız aynıydı, hatta şu an 1. yılımı doldurunca daha da yumuşadığını düşünürsem ondan da yumuşak hissediyorum.
ikinci karşılaştırdığım kişi, natrella marka yuvarlak protezi olan bir arkadaş. ki başka bir arkadaş daha vardı:) o da benimkinin daha yumuşak olduğunu söyledi. bu iki durum da beni baya şaşırttı çünkü ikisinden de daha sert hissetmem gerekiyordu, nasıl oldu hatta damla taktıran arkadaşın benden daha fazla dokusu vardı vs.
kendimce bulduğum yanıt şöyle, 300c küçük bir cc, ne kadar büyük cc konulursa deri o kadar zorlanır, daha büyük cc ler bence daha sert hissedilmesine neden olur
ikinci seçenek, daha önce ne kadar dokun olduğu, dokunun durumu (kendi dokum çok az olmasına rağmen yumuşak dokuluydu) ve sanırım bundan da önemlisi kas kalınlığı durumu. görüştüğüm çoğu doktor kasların çok zayıf diyordu.. sonuçta protezler kasın altına yerleştiriliyor, protezi baskılayan bir kas var yani, kas ne kadar zayıf olursa o kadar az baskılıyor demek. benim de çok zayıf olduğu için belki de kas kalınlığı fazla olup yuvarlak taktıran biri gibi hissediyorum yumuşaklığını.
3) yürürken doğal göğüs gibi hareketli değil tabi ama koşarken zıplarken hareketli, kütük gibi durmuyo. fakat yatınca maalesef daha sert. ama sınırım aynı şey yuvarlak protez için de geçerli. bu kadarına da şükür.
4) ameliyattan sonra şok yaşamamın bir sebebi de kafamda 250cc falan vardı, 300 cc çok büyük olacak diye çok ağlamıştım. Fakat şu an bu konuda buradaki herkese katılıyorum, evet 300 cc gayet küçük bir ölçü. yani benim gibi zayıf bedenler için orta büyük oluşturuyo, çok ideal, ben çok mutluyum 300cc ile. Ama daha balık etli insanlar 300cc taktırdığıma pişmanım diyorlardı şimdi anlıyorum.
Ve son olarak bir yılın sonunda bence çok iyi bir iş çıkardığı için güvenle yazabilirim, doktorum Erdem Güven. İstanbul'daki arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim