Damla Protez taktıranlar?

macellan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
662
392
Merhaba gençler yine ben:KK66:))
Nihayet doktoruma ve tarihime karar verdim. 26 Aralık'ta oluyorum:halay::halay:
Araştırmalarım sırasında çok az göğüs dokum olduğu için kimi doktor 'sana damla kullanmak zorundayız' derken kimisi direk yuvarlak da olur damla da diyor. Her gittiğim doktordan farklı cümleler duyduğum için kafam altüst oldu ve sanırım bu konuda okumadığım yazı kalmadı. Neyse neticeye geleyim, damla şeklini daha çok sevmem ve köprücük kemiğim ile meme başım arasındaki mesafenin normalden kısa olması (14cm) nedeniyle yuvarlağın çok sırıtacağını düşündüğümden damlanın gerçekten daha çok yakışacağını düşünüyorum.
Forumu da epey karıştırdım, bu konuda kavgalar bile edilmiş baya komik:) Damla ya da yuvarlak daha iyidir diye birşey yok sonuçta her hastanın anatomisi farklı, beklentisi de farklı. O yüzden burada damla mı yuvarlak mı gibi yorumlardan ziyade damla silikon taktıranların geri dönüşlerine ihtiyacım var. Çünkü forumu o kadar karıştırıyorum, çok büyük oranda yuvarlak silikon kullanılmış (bundaki etkenin de yine yuvarlağın daha iyi olması değil çoğu doktorun alıştığı bildiği silikonu kullanmasının etkili olduğunu düşünüyorum)

Damla kullananlara sorum, malesef şeklini korumak için cohesive 3 kullanılıyor ve daha sert oluyor. Ama bu sertlik ameliyattan 6 ay ya da 1 yıldan sonra kabul edilebilir yumuşaklığa varıyor mu?
Ve yine içindeki jel dolayısıyla yuvarlak gibi yatınca tam olarak yayılmıyordur ama yine silikon oturduktan sonra öyle dimdik mi duruyor yoksa yine az da olsa normal göğsü taklit ediyor mu?

Özetle forum yuvarlakçılar kaynıyor:) Damla taktıranlar bir daha buraya pek uğramamış gibi:) damlacılar nerdesiniz, nasılsınız:))

Merhabalar,
Bugün 5. Günüm ameliyat olalı. 300 cc damla high profil takıldı bana, görüşmeye gittiğimde bana muayeneden ve ölçümlerden sonra direk damla takıcaz size dedi dr um, yuvarlaktan hiç bahsetmedi. Bende sormadım açıkçası neden damla diye.
Şu an keşke yuvarlak takılsaydı veya iyiki damla takılmış demek için çok erken.
Ameliyat olmadan önce yabancı sitelerde çok baktım öncesi sonrası fotoğraflara, yuvarlakta beğendiğimde oldu beğenmediğimde oldu, aynı şekilde damlada da hem güzel örnekler var hem kötü.
Bence dr unuza bırakın bunun kararını, ne istediğinizi tam olarak anlatın, uygunsa oluru varsa dr unuz karar versin.
Çünkü birinde damla güzel durabilir, ama sizde güzel durmayabilir.
Benim üstüm doluydu, dokumda vardı 9-10 cm, belkide o yüzden damla oldu, bilemiyorum, veya ben istediğim görüntüyü anlattım dr um damla olursa istediğim görüntü olabileceğini düşündü.

Tiramisu35 Tiramisu35 İki arkadaşla da konuşuyorum ama daha uzun süredir damla protezi olan kimsecikler yok mu? miraculous arkadaşımız çok yeni oldu zaten.

Yahu iyi ki damla taktırmışım. Dekoltemde dolu dolu, meme de dolu dolu hiç düşünmedim yuvarlak. Koltuk altına taşar şişman gösterir dediler. Bu haliyle bile koltuk altıma taşıyor. Dokum sıfır değildi. 6cm vardı.

Ben zaten hep damla istedim, doktorların yönlendirmesiyle yuvarlağa bi ikna olur gibi oldum ama sonra vazgeçtim. Bu konuda en ufak şüphem yok.
Dediğim gibi benim kaygım uzun zaman sonra yumuşaması nasıl, bana biraz sert geliyo çünkü protez. aslında yine protezin sertliği kadarsa çok da kötü sayılmaz, ama doku içinde daha da sert mi kalıyo bilemiyorum ki. ya da yatınca direk füze gibi dik duruyo mu zamanla yayılmaya başladı mı?
Cyndyrella Cyndyrella sen yumuşaklığından memnunum demiştin onu hatırlıyorum. Silikon olduğunu bilmeyen biri anlıyo mu mesela dokununca:KK53::KK53:

Cyndyrella Cyndyrella arkadaşımızınkide çok çok güzel maşallah nazar değmesin, en güzel damla örneklerinden biri bence:)
İnşallah benimkide öyle olur, şu anki haliyle yakınından bile geçemez ama benimkiler:))))

Ben zaten hep damla istedim, doktorların yönlendirmesiyle yuvarlağa bi ikna olur gibi oldum ama sonra vazgeçtim. Bu konuda en ufak şüphem yok.
Dediğim gibi benim kaygım uzun zaman sonra yumuşaması nasıl, bana biraz sert geliyo çünkü protez. aslında yine protezin sertliği kadarsa çok da kötü sayılmaz, ama doku içinde daha da sert mi kalıyo bilemiyorum ki. ya da yatınca direk füze gibi dik duruyo mu zamanla yayılmaya başladı mı?
Cyndyrella Cyndyrella sen yumuşaklığından memnunum demiştin onu hatırlıyorum. Silikon olduğunu bilmeyen biri anlıyo mu mesela dokununca:KK53::KK53:
Canım ayaktayken otururken yumuş yumuşlar ama yatınca daha sert ve yayılmıyor malesef. Ama ne önemi var ki? Sağlık dileyin Allahtan, şükredin valla ne güzel vücut estetiğine kavuştu. :KK66:

Aynen hem o olsun hem bu olsun olmuyo işte bi yerden fire veriyo yapacak bişi yok
Cyndyrella Cyndyrella sanırım kaygılarım giderek azaldı. çok teşekkürler
Yine de başka damlalılar da buraya yorumlarını bırakırlarsa ne güzel olur..

Ben geldim:)))) ameliyattan once dr yuvarlak demisti ama yuvarlak protezin ust taraflari cok belli oldugu icin demla takmis sebebide kaslarimin cok zayif olmasi demisti.ustelik damla takildigini ameliyattan sonra ogrendim :)))) evet sertler benim 1 yil oldu ama cok yumusadilar dersem yalan soylerim evet yatinca tam yayilma olmuyor ama ben sonucumdan cok cok memnunum keske yillar once yaptirsaymisim diyorum ..

Mentor damla taktıran başka tanıdığınız varsa etiketleyebilir misiniz☺️ kızlar kaçıncı aydan sonra yumuşama başladı sizde?

Bir de acaba moderate ya da high profil olması acaba yumuşaklığı etkiliyor mudur?

gençler ameliyat olmadan önce deli gibi damla taktıran bulmaya çalışırken, bir tek Cyndyrella Cyndyrella ve magic angel magic angel 'den yorum alabilmiştim. miraculous miraculous zaten çok yeni olmuştu. şimdi bakıyorum herkes patır patır damla taktırmaya başladı ya da damla taktıranlar geri dönmeye başladı:) burada damla taktıranların uzun vadeli sonuçlarını görebilirsek fikir olur diye düşünüyorum çünkü damla proteze karşı gereksiz bir önyargı var, sert olur, döner, sarkar vs vs.. O yüzden son dönemde damla taktıranlardan ya da öncesinde damla taktırıp buraya geri dönenlerden konu başlığını şenlendirmesini bekliyorum:)

denizill denizill , Esmerim233 Esmerim233 birkaç kişi daha çıkmıştı karşıma ama şu an unuttum, aklıma geldikçe etiketliycem

Benim şu an 45. günüm, üstler gayet doğal iniyor ama istediğimden daha dolgun, biraz daha inerse çok mutlu olucam. Yumuşamaya başladı, daha da yumuşayacağını düşünürsek hiç de korktuğum gibi değilmiş. Ama yatınca daha sert tabi ama 6. ayda belki o da tatmin edici olacak.

Ben ısrarla yuvarlak protez istemiştim ama dr benim meme dokum un yok denecek kadar az olmasindan dolayı damla takarim dedi sana yuvarlak takmam ve benim vücut tipime heralde kötü olucagini düşündü o yüzden yuvarlak takmadı damla taktı. Hı içimde yuvarlak protez üste kaldı mı derseniz kalmadı iyiki damla takmış diyorum. Yumuşama konusuna gelince benim 1.aydan sona yumuşama oldu şuan ben mesela rahatlıkla sikabiliyorum göğüslerimi hani sert değiller bana göre. Yok dönme imiş yok kaymaymış aklımın ucundan gecirmiyorum öyle şeyleri zaten dr dediklerini yaptıktan sonra mesela bana 60 gün sonra yan yatabilirsin korseyi 2 ay takmamı istedi masaja 2 ay sonra başla dedi bende öyle yapıyorum kayma dönme olucagini düşünmüyorum.

ben de, ki mantıken de öyle olmalı. görüştüğüm 4 doktor damla şart, diğerleri damla da olur yuvarlak da olur dedi.
60 gün sonra mı, ben gayet yan yatmaya başladım.
Aslında şöyle söyliyim 3.haftada sanki protez hiç yok hep benimmiş gibi hissetmeye başladım ben. O zamanlarda da yan yatabilirim hani tam yan değil ama sırtıma destek alarak yatabilirdim ama yatmadım dr 60 dedi 60 gün saydım ondan sonra yattım ama bazıları daha protez oturmamış yan yatmaya başlamış bile o zaman kayma olursa şaşırmam çünkü daha protez yerini bulmadı öyle degilmi

Esmerim233 Esmerim233 aslında ben de yan yatıyorum ama sanki arada dinlenmek için uzun süreli değil. ben de hala korse kullanıyorum ve sanırım çok faydası oldu.

Esmerim233 Esmerim233 aslında ben de yan yatıyorum ama sanki arada dinlenmek için uzun süreli değil. ben de hala korse kullanıyorum ve sanırım çok faydası oldu.
Doktorun bilgisi var ve sorun yok yatabilirim dediyse sıkıntı yok ama benm doktorum bana yatamazsin dedi bende yatmadım biraz dişimizi sıkmamiz gerekiyor. Ucunda hayallerimizı gerçekleştirmek var.

X