Damat kız kardeşimi dövmüş! Yol gösterin lütfen.

Kız kardeşim 33 yaşında 2 çocuğu var. Kendi hekim. Kocası dr o da 36 yaşında.Kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.

Babanız yanına iki üç delikanlı alacak o damadın öncelikle ağzını burnunu güzelce kıracaklar. Bakın bakalım o damat sonra nasıl yumşak yumşak boşanmayı kabul edecek. Malesef bizim insanlarımızın en büyük hatası adam kızını dövüyor darp ediyor sen daha aman uzlaşalım, aman konuşalım modundasın...

Şuan kardeşimi alıp gelmek konusunda kararsızım babam o konuda çekims
Ben de aynını düşünüyorum. Konuşacak bişey yok artık diyorum babam yıkmak kolay her evde olur falan dedi 😒bakalım yoldayız. Kardeşimin kafası da karışmış evde de çok iş var yapacak diyor halen 😔
O ev hangi her evmiş yakardeşininde kafasını karıştıracak baban :KK20: kadın hekim işi gücü var o oküzle neden evli kalsın

Kızına yapılan şiddeti her evde olur şeklinde karşılayan bir baba tarafından yetiştirildiği için buhün bu durumda zaten bu kadın bence...Kendi değeri ona öğretilmemiş, kadının hizmet eder şeklinde yetiştirilmiş pek çoğumuz gibi belki de babasından sevgi görmeden...Bu yüzden de bu adamı kendi hayatına çekmiş ve onla olmaya devam ediyor...İstese derhal ayrılırdı geçim sıkıntısı da yok ama bağımlı kişilik gibi duruyor...

Yani o şiddetler hakaretler hep aşama aşama bugün gelinen son nokta aslında...Çünkü adama o tavizi veren yine kadın...Daha ilk hakarette cezayı kesmek lazım oysa...Alıştım demek te göstergesi...Evet ablanızın teşhisi doğru gibi narsist erkeğe benziyor gibi geldi bana da ve narsistlerin kurbanları kolay kolay kurtulamaz...Psikologa gitmesini tavsiye edicem önce kendi değerinin farkında olması ve şu ezik psikolojiden kurtulması lazım

Kızına yapılan şiddeti her evde olur şeklinde karşılayan bir baba tarafından yetiştirildiği için bugün bu durumda zaten bu kadın bence...Kendi değeri ona öğretilmemiş, kadının hizmet eder şeklinde yetiştirilmiş pek çoğumuz gibi belki de babasından sevgi görmeden...Bu yüzden de bu adamı kendi hayatına çekmiş ve onla olmaya devam ediyor...İstese derhal ayrılırdı geçim sıkıntısı da yok ama bağımlı kişilik gibi duruyor...

Yani o şiddetler hakaretler hep aşama aşama bugün gelinen son nokta aslında...Çünkü adama o tavizi veren yine kadın...Daha ilk hakarette cezayı kesmek lazım oysa...Alıştım demek te göstergesi...Evet ablanızın teşhisi doğru gibi narsist erkeğe benziyor gibi geldi bana da ve narsistlerin kurbanları kolay kolay kurtulamaz...Psikologa gitmesini tavsiye edicem önce kendi değerinin farkında olması ve şu ezik psikolojiden kurtulması lazım

Kız kardeşim 33 yaşında 2 çocuğu var. Kendi hekim. Kocası dr o da 36 yaşında.Kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.
bosasin gitsin. Parasi var her seyi var. Birak bosasin. Polise de bir guzel sikayet etsin darp raporu alip

Son durum nedir acaba konu sahibinden haber yok sanırım:(
Pazar günü akşam döndük biz. Uzun konuşmalar sonucu bizim bulduğumuz bir aile terapistine gitme kararına varıldı. Terapistten yarın için randevu almış damat bey. Karşılıklı suçlamalar var tabi. Çektim kenara konuştum. Terapist işi de işe yaramazsa önlemini al, parana sahip ol, verme para, biriktir. Baktın olmuyor annemlere söylemeden gelir alırız seni evini barkını kurarız dedim. Tamam dedi.Bakalım.

Pazar günü akşam döndük biz. Uzun konuşmalar sonucu bizim bulduğumuz bir aile terapistine gitme kararına varıldı. Terapistten yarın için randevu almış damat bey. Karşılıklı suçlamalar var tabi. Çektim kenara konuştum. Terapist işi de işe yaramazsa önlemini al, parana sahip ol, verme para, biriktir. Baktın olmuyor annemlere söylemeden gelir alırız seni evini barkını kurarız dedim. Tamam dedi.Bakalım.
size bi şey söyleyim mi terapistle falan düzelmez bu herif, inşallah daha fazla zarara uğramadan kurtulur kız kardeniz ve evlatları.

Damat bey(!) boşanmak istemez tabi, çünkü biliyor benim gibi aşağılık bir adamı çekecek kadın zor bulunur.
İnsan çok üzülüyor ya, ekonomik özgürlüğü olan, ufkunun geniş olduğunu umduğunuz bir kadının kendine bunları yaşatmasına... Bu kadın bir doktor, tıp okuyacak zekası var ama kendini asalak, sadist bir hödükten kurtaracak zekası yok öyle mi? Bunu gerçekten anlayamıyorum. Ve dehşete kapıldığım kadar da üzülüyorum. Bir de şiddete ve hakarete çocuklarının yanında uğruyor, kendini düşünmüyorsa, onları düşünsün. Bunu da mı akıl edemiyor? Ev derdini filan da bir kenara bırakın, çok daha önemli meseleler var ortada; kardeşinizin can sağlığı ve çocukların psikolojisi gibi. Bu adamla ne uzlaşması ayrıca; insan bile olmayan, oksijen israfı bir yaratık. Kardeşinizin hayatından en temiz nasıl def edilir kısmına yoğunlaşma zamanınız gelmiş de geçiyor. Lütfen önce darp raporu alın.

Babanın tavrına göre kadına da bir şey diyemedim ben. Zaten okumuş olsanız da olmasanız da aile çok etkili bu konuda. Şiddet gören kızı için gidip konuşayım diyor hala baba...

Ne aile terapisti! Bu adamın psikiyatriste ihtiyacı var. Hiç aile sahibi olmamalıydı. Dışarıda Harika mükemmel bilinen evine gelince bütün komplekslerini karısından çıkaran klasik psikopat sosyopat. Aile terapisti ile ne ilgisi var. Zaman kaybı ve bugün kucağında bebeği varken tekme tokat dalan şerefsiz yarın bıçaklar ya da kafasını “yanlışlıkla” sertçe vurur. Adam 3-5 yıl yatar olan kardeşine olur. Anlattığınız profilde adam narsisist psikopat. Kurban olarak da kardeşinizi seçmiş. Bu sarı alarm değil bayağı kırmızı alarm. Kendi ve çocukları için acilen boşanmalı.

Babanın tavrına göre kadına da bir şey diyemedim ben. Zaten okumuş olsanız da olmasanız da aile çok etkili bu konuda. Şiddet gören kızı için gidip konuşayım diyor hala baba...
Tamamen kişilik meselesi. Babasının cahilliğini ve onu yetiştirme şeklini bahane edemez. Artık kendi bir birey olmuş. Kendisini geliştirmeliydi. Herkes yetiştirme şeklinden farklı dersler çıkarır. Kardeşler nasıl aynı karakterde olmuyor. Çevre ve eğitim de karakterde büyük faktör
Çok güzel bir mesleği var. Yaşı da çok genç değil yani cahil bir değil. Affedip dönerse, milyonda bir ihtimal koca düzelse bile sevgisiz mutsuz bir yuva olacak.

Geçmiş olsun çok üzüldüm
Babanız niye böyle yapıyor anlamadım doktor damadı mı bırakamıyor ?
Yazık kadına ya hakaret şiddet üstelik çekip gidecek maddi imkanı da varken babanız keşke sahip çıksa

Durmak yok don ütülemeye devam yani. Cidden elinde mesleği olup fiziksel ya da sözlü şiddete boyun eğen kadınlara çok üzülüyorum. Bari söyleyin de paşanın her işine koşuşturmasın. Böyle bir adamın önüne bir tas çorba bile koymam. Ayrıca şiddete meyilli olan insan asla düzelmez bunu da unutmasın kardeşiniz.

Back
X