Damat kız kardeşimi dövmüş! Yol gösterin lütfen.

Pazar günü akşam döndük biz. Uzun konuşmalar sonucu bizim bulduğumuz bir aile terapistine gitme kararına varıldı. Terapistten yarın için randevu almış damat bey. Karşılıklı suçlamalar var tabi. Çektim kenara konuştum. Terapist işi de işe yaramazsa önlemini al, parana sahip ol, verme para, biriktir. Baktın olmuyor annemlere söylemeden gelir alırız seni evini barkını kurarız dedim. Tamam dedi.Bakalım.

bu zamana kadar öfke kontrolü olmadığını fark edip gidememiş mi doktora doktor bey? bunlar hep son dakika golleri. günü kurtarmacalar. ciddi ciddi gidip kendini düzelteceğine inanmıyorum terapi de sihirli bir değnek değil eğer çok istemezse kişi değişmez.

evet zaten boşanma isteği olmadığı belliydi hem kardeşinizde hem ailenizde. ne diyelim herkes razı olduğu hayatı yaşar.

Son düzenleme:
Eğer insanin kardeşi boşanmaya yaklaşmıyorsa elden birşey gelmiyor.
Ben dövdüm...
Ablam kör tavuk gibi adamin peşinde...
Pehh... bide üstüne para cezasi ödedim
birdahaki sefere kardeşinizi dövun ozaman kabahat adamda degil dayak yiyip pesinde kosan kadinda

Kız kardeşim 33 yaşında 2 çocuğu var. Kendi hekim. Kocası dr o da 36 yaşında.Kendi evleri birer araçları var. Kendileri tanıştı çok kısa bir tanışma evresi sonucu 4 ay içinde evlendiler. Kocasının narşist olduğunu düşünüyorum bu zamana kadar yaşadıklarından.
Bebekler tüp bebekle oldu.Kızkardeşim çok hizmet eden, çeşit çeşit sofralar kuran, iç çamaşırlarına kadar ütü yapan kadınlardan. Çok yapma dememe rağmen dinlemedi. Çok kıymet verdi. Çocukların bakımında da gece gündüz hiç bir yardımı olmadı adamın. Evde olduğu sürece yatıp uyudu. Hizmet bekledi.Kardeşim yapamadıkça kavgalar arttı. Ücretsiz izin bitince işe döndü kardeşim. Bunun kavgasını da aylardır yapıyorlardı. Çalışmasını istemiyor beyfendi. Çalışınca dili uzamış, buna cevap vermeye başlamış falan.
Hakaret ve aşağılamalara alışmışım diyor kardeşim.
Dün akşam diyette olduğundan 2 köfte koydum tabağına, neden 2 tane diye bağırıp küfür etmeye başladı çocukların yanında diyor.Kardeşim tencerede var koyarım demesine rağmen bağırışlar bitmeyince oturma odasına geçmiş çocukları alıp. Arkasından terlikle koşmuş çocuk kucağımdaydı onu korumak için kolumu yüzüne tuttum. Terlik koluma geldi sonra kolumu tırmaladı. Ardından iki eliyle kolumu çekip çevirdi nereyse kırılacaktı diyor topuğuyla kalçasına tekme atmış ora da morarmış.
Ben gece annemlere gidip anlattım konuştuk babam gideyim ben bir görüşelim dedi.
Sabah aradım. Gece odasının kapısını kilitlemiş sabah nöbete gitti kapıları çarpa çarpa dedi.
Hiç bir özür, pişmanlık imaresi yok.. Hoş olsa da değişen birşey olmaz.
Biz annem abim babam yola çıktık kardeşim şuan acilde darp raporu alıyor. Şikayetçi olacak.
Damat bey boşanmak istemiyor. Öncesinde defalarca teklif etti kardeşim. Çocuklarıma üvey babamı getirecen edepsiz bilmem ne diye saydırmış.
Babam uzlaşmacı olalım konuşalım diyor. Ben alıp gelelim tayin çıkar darp raporu var diyorum. Evi ona bırakmayalım diyor babam. Kendi gitsin biz suçlu oluruz diyor.
Siz ne dersiniz ne yapalım.
Evi birakmakla suçlu falan olunmıyor
Aynı şehirde iseniz evdeki dizene devam etsin
Uzak yaşıyorsanız birlikte sizin eve dönün

Adamla da konuşacak bir durum yok
Düzelmez kısa süreli değişir sadece yine aynı b... k olur

Tam tahmin ettiğim gibi kocişi kolunu bacağını kırıp, toplum içine çıkılmaz hale gelene kadar evli kalır kadın.
Karı koca ayrı ayrı uzman yardımı alması gerekirken aile terapistine gidiyorlar.

Bu kadar cehaleti tahsil bile örtemiyor.
Yazık!

Aile terapistde olacakları yazıyorum: adam ona göre kadının tüm hatalarini saydiracak, sonra onun tarafini dinlemeyecek bile dogru dürüst. Terapistin kadını haksız gördüğü taraflarda "bak görüyormusun normal değilsin" diye arka çıkar. Onun haksız olan yerleri dinlemek bile istemez ve terapiyi orda keser. Sonra kadına evde "sacmaliklarinla beni elaleme rezil ediyorsun" diye kavga kiyamet siddet. Hersey tekrar basliyor.

Şiddet olayından bahsetmedi ama öncesinde hep bağırıp çapırma, kapıları vurup çıkma vs vardı. Yazdan beri anlatıyordu bana.ama annem babana abine deme dedi hep. Ben abime anlattım yavaştan. O da ilk başlarda lafımızı dinlemedi kendini bizi ezdirdi o adamı bu hale o getirdi çeksin biraz cezasını dedi ama şiddet olunca oooo bu kadat da değil dedi yola çıktı bakalım
Bütün suç annede.
Boyle anneler boyle kizlar yetistiriyor çünkü tadimiz kacmasin Ali Riza Bey modundalar
Baban da da suc yok ki
Evet anne birlestiricidir anne toparlayicidir bir yer de ama bir anne bunlari sindirmemeli babadan saklamamali kizkardesin cocuk mu ki 33 yasindaymis sanki evlilige alisamamis oyle laf dalasina giren tipler de saklattiriyor babanizdan
Annen cok buyuk hatali söyleyim.

Kardesinde küstu mu sana ? Tüy anca böyle dikilir cunki.

Küsmez olurmu...
Yıllardır ayni sorun. Son 2 senedir hic karışmıyorum artik.
Delisi olan hergün ağlıyor. Normalde millet ailem arkamda değil diye ayrilmaz ama ailesi arkasinda olanda ayrılmıyor işte. Stockholm sendromu galiba

kardeşiniz hekim.. diş hekim mi?
kaçyıllık evliler..
valla okumakla adam olunmuyor.

hiçbirşey değişmeyecek kardeşinizin hayatında hatta daha da kötüye gidecek
kızkardeşiniz artık yediği dayakları size söylemeyecek mutlu!! yuvasını bozarsınız diye yazık :kahve:

Çok şaşırdım gerçekten okumuş adam olamamış maalesef.
Bence alın kız kardeşinizi darp raporu var sonuçta kalmasın o evde evini alsın başına çarpsın kocası da
Ne kötüdür şimdi psikolojisi kardeşinizin o halde o eve bir daha girmesin.
Allahtan siz sağduyulu görünüyorsunuz bırakmayın orda

Boşanmak dile kolay geliyormuş sonrası nolacak daha mı iyi olacak diyorlar annem de aynı kafa.abim ben oraya gidiyorsam bu iş bitti demektir kardeşimi almaya gidiyorum diyor. Bakalım Allah kimseye yaşatmasın aile içi huzursuzluk çok zor
Sizler oyle dusunmeyin bosanmak kolay mi diye omur boyu bu hasta adami mi cekecek kadin. Bende ilk baslarda oyle dusunuyordum hemsireyin esim ben den iki kat maas aliyordu tek kurus birikimim yoktu evim yoktu arabam yoktu. Bir evladim var artik dik durmak zorundayim dedim bu adami cekemem fazla bende insanimnsonucta dedim ve bosandim. Bir bucuk yil oldu artik evladim da bende cok mutkuyum. Bes milyon parm yok ken hic bir hak talep etmeden hatta uzerime yikilan 15 bin lira ile baba evine geldim. Ben yikilmadim ayaktayim

Back
X