kararlar, sinirli ruh hali ile değil de sakin iken verildiğinde doğru olur... sakinleşmeyi bekleyin önce.. geçsin biraz zaman..
genel olarak erkek egemen bi toplumda yaşadığımız için, erkeğin kendini ezik hissetmesi birçok davranışlarına yansır.. kendi bile farketmeden belki.. onun özgüveninin gelmesine yardımcı olmaya çalışın, gün içerisinde ona birşeyler sorarak.. bunu nasıl yapsam acaba, bilemedim... gibisinden yaklaşın eşinize...
ona ihtiyacınız olduğunu hissetmesi, güvenini, sevgisini, ilgisini tazeleyecektir..
evli olsakta ayrı bireyleriz... siz onaylamazsanız bile, bunu söyleyebilirsiniz sadece.. siz içmiyorsanız bunu beğenmediğinizi söylersiniz sadece.. ne yapması/yapmaması gerektiğini bilen koca bi adam var karşınızda.. ve zaten de maddi konuda eziklik hisseden.. ek olarak bunları da söyleyerek, "senin hareketlerini beğenmiyorum. yanlışsın. doğrusu bu, böyle yapmalısın" gibisinden olmuş, ve ayrıca söyleme tarzı, zamanı v.s. ...daha da agresiflik katmış.. yapmayacağı varsa da yapası gelebilir insanın...
ayrı bireylersiniz siz.. kabul edin bunu.. onun hareketlerine sizin doğrultunuzda kısıtlama getirmeyin...
zamana bırakın kendinizi... biçok şeyi bi anda düşünüp patlama noktasına getirmeyin... zor bir dönemden geçiyorsunuz.. destek alın... rahatlatıcı kullanın.. bikaç zaman... sinirlendiğiniz birşeylere daha relaks yaklaşırsınız... zaten zor geçen günlerinizi daha da zorlaştırmayın.. yardım edin kendinize.. ikinize.. evliliğinize..
evlilik terapistine gidip, birlikte de yardım alabilirsiniz..
gelişmelerden haberdar edin bizi... bize yanıyan sorununuz henüz küçük, ama birikimler olmuş.. küçükken halledin problemlerinizi, büyüdükçe çözümleri de büyüyor, işin içinden çıkılmaz hal alıyor...