- 13 Eylül 2013
- 121
- 11
- 68
- Konu Sahibi agresifkiz
-
Bence hiç geç değil yeğenim ilkokula gidiyor öğretmeninde bile tel vardı.. İnsanın kendi dişi gibisi yok bi doktora görünün bence.. Ben de 25ime girdim 11 gün sonra düğünüm var tel tedavim daha yeni bitti :)Alt çene geride derken nasıl ? Önde miydi arkada mıydı ? Benim çenem öne doğru çıkık oldukça. Çocukken tel konusu geçti ama ailem gerek yok eziyet çekmesine demişti. Yaşım oldu 35 şimdi iş işten geçmiştir di mi ?
Yutkunmadaki skntın dilin alışmadığı içindir eğer yara falan olduysa kesinlikle tuzlu suyla gargara yap hatta ağız içi yaraların varsa doktoruna sorup kenacort kullanabilirsin anında yarayı sakinleştiriyor. Benm doktorum onu vermişti ilkhaftalarda çok yaram olmuştuCiddi misin sen ya varya sırf şunu duymak bile yetti şuan gerçektenYemeği ilk gün yiyememiştim ama bugun ikinci günüm ve yiyebiliyorum ama konuşmam hala bozuk ve yutkunmamda umarım senin dediğin gibi olur inşallah yaaaa Çok teşekkürlerr :)
Alt çene geride derken nasıl ? Önde miydi arkada mıydı ? Benim çenem öne doğru çıkık oldukça. Çocukken tel konusu geçti ama ailem gerek yok eziyet çekmesine demişti. Yaşım oldu 35 şimdi iş işten geçmiştir di mi ?
Canım zaten stajın başlasa da alışmış olacaksınBana 2 ay falan dedi ama umarım uzamaz ya hastanede stajım oluyor çünkü okul açılınca böyle nasıl konuşurum bilmiyorumBenimde ilk altlara tellerim takılmıştı sızısından sadece bir hafta çorba içtim sabah akşam ama bu damaklıkta yine kahvaltıımı yapabiliyorum en azından birde şu ortasınaki şeyi çevirme zamanı hariç pek ağrısı yok şimdilik bakalım
Tam anlayamadım bende tel kullanıyorum şuan da fakat o damaklık neden takıldı nasıl birşey acaba ? Benim bildğim tedavi bitince takılıyor ama ?
Canım zaten stajın başlasa da alışmış olacaksınİlk çevirildiğinde çok acıyor evet bazen tamamen istedikleri açıya gelmesi için fazla çevirdim gün içerisinde o zaman yüzümü hissetmiyordum Sonu güzel olacak böyle düşün ve kendini rahatlat çekiyoruz ama inşallah değecek
Yutkunmadaki skntın dilin alışmadığı içindir eğer yara falan olduysa kesinlikle tuzlu suyla gargara yap hatta ağız içi yaraların varsa doktoruna sorup kenacort kullanabilirsin anında yarayı sakinleştiriyor. Benm doktorum onu vermişti ilkhaftalarda çok yaram olmuştu
Yok canım benim üst tellere geçmeden önce damağım dar olduğu için genişletmek amacıyla takıldı çok darmış üst çenem malesef
Umarım ya şuan tek çekincem okul ve staj, okul başladığında 35 günüm doluyor alışmış olurum umarım şimdiden evde alıştırma yapıyorum bol bol konuşuyorum düzelmesi içinAcıya dayanırım problem değil hızlı olsunda Sonunu düşünüyorum hep zaten bundan dolayı bi çok teli olan arkadaşım tellerini sevmiyor mesela ama ben tellerimi seviyorum vallahi işte şu damaklık can sıkıcı bir tek o kadar ama çekicez napalım
Bana da takıldı ama sizin anlattığınız gibi değil köprü gibiydi sağ arka dişten sol arka dişe konuşmamı engelliyordu s ler ş çıkıyordu
Bende seviyorum ve çok alıştım sanırım çıkınca bocalıycam tuhaf gelecek artık 2 seneye yakındır benimleler benden oldular artık
dis teline alisiyorsun...bir kac gun sonra normal yemek yiyebilirsin...2-3 sene takanlar var dis tellerini filan..bu yuzden icin rahat olsun..dis tellerini cikarirkende aciyor, korkutmak gibi olmasinda...
Benimde k ve g ler çok sıkıntılı
dis teline alisiyorsun...bir kac gun sonra normal yemek yiyebilirsin...2-3 sene takanlar var dis tellerini filan..bu yuzden icin rahat olsun..dis tellerini cikarirkende aciyor, korkutmak gibi olmasinda...
Yaşın kaç ne zamandır kullanıyorsun peki ben illallah dedim de
Allah yardımcın olsunyaş 19 oldu kısa bir süre önceüç ay falan olmak üzere daha yeniyim ya
Allah yardımcın olsunBenim 1.5 sene oldu yaşım 23 oluyor 1.5 sene de çıkar dediler hala tık yok bakalım bekliyoruz ağrısı yarası da cabası tabi
Saol seninde :) Neyyyy!! bana da 1.5 dediler tamam tellerimizi seviyoruz dedik ama süreside uzamasın yaGerçi herkes söylenenden daha geç çıkıyor diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?