- Konu Sahibi agresifkiz
-
Benim ki çıkarılmıyor yapıştırdı sabit yaniİyi de yemek yerken çıkaracaksınız zaten !
Kızlar çok kötüyüm ya iki aydır alt dişlerim de tellerim vardı bugünde damaklık takıldı yemek yiyemiyorumki onu geç yutkunamıyorum bile ve bu iki ay ağzımda takılı kalıcakmış ne yapıcam ben, bu durum geçer mi geçmez mi kullanan var mı çok kötüyüm konuşurken dediklerim anlaşılmıyor bile
ben o damaklığı 2 sene kullandım, çok şanslısın 2 ay sonra çıkacak.. alışırsın merak etme bir süre sonra senden biri oluyorlar.. en berbatı da damağın kaşındığı zaman yaşıyorsun, kımıl kımıl oluyor için.. benim damaklığım sabitti, seninki nasıl?
Sabit çıkmıyor ağlamak istiyorumHayır bir ay yaz tatili idare ederim ama bir ayı okula denk gelicek ne dediğim anlaşılmıyor bile Bu durum geçer mi hazır seni bulmuşken sorayım konuşmam falan düzelir mi bir süre sonra birde yemek yemek çok sıkıntı oluyor sen naptın ilk zamanlar kusura bakma çok soru sordum çok moralim bozuk mazur gör
yok yok sor sorun değil :) konuşman öyle kalacak bir süre peltek şeklinde ama sonra kendini ona göre ayarlıyorsun hiç endişe etme, benim en telli zamanımdı lise 2-3ilk zamanlar patatesi bile bıçakla keserdim ısıramadım, kesinlikle yemek yiyemedim, çok ağladım. ama moralini bozma çünkü 15-20 gün içinde alışırsın. damak sorun değil canım, asıl sorun o tellerin periyodik olarak sıkıştırılması.
moralini bozma, seni anlıyorum şu an uyusan uyuyamıyorsun, ağzında bir garip tat, farklı bir his biliyorum. ama 2 ay sonra süper dişlerin olacak, öyle düşün motive oluyorsun
Bende damaklik kullandim ama cikarilabiliyodu. İskence gibiydi zaten dogru durust takmadim. Simdi tel takildi ve agzimda iki tane yay var alt ve ust cenemi birbirine bagliyo daha beter oldu yani damakligi takmadim daha beteri geldi bide yanak etlerim yaylarin arasina sıkışıyoo
Seninki en azından çıkarılıyormuş yemek yemek falan sıkıntı yapmaz ya da okul zamanları vs ama benim mecburi hep ağzımdao yayları herkese takıyolar mı acaba banada takılcak mı korktum şimdi sanada çok geçmiş olsun inşallah güzel güleceğimiz günler için değecek
Evet dislerim baya duzeldi bu yuzden mutluyumm :) Doktoruna sorabilirsin bana yay takildi 2-3 ay durcak 1 ayı bitti bile :) Alt cenem gerideydi bu yuzden takildi
Ciddi misin sen ya varya sırf şunu duymak bile yetti şuan gerçektenBende de çıkan damaklıktan vardı alt çenemde kanal tedavili dişim olduğu için hareket etmedi ve bir süre sonra damaklığı kırdım.. Sonrasında sabit taktı doktor içerden ama konuşmamı engellemiyor pek..
O çıkarılabilen damaklıklarıma ilk 1 hafta ben de alışamamıştım ama zamanla alışıyorsun tatlım.. Yani okulun açılana kadar kendin bir şekilde o peltekliği engelleyecek şekilde konuşma yöntemleri buluyorsun kendine.. İlk günler kabus gibi sürekli oyle konuşacağını sanıyorsun ama düzeliyor merak etme canm :)
Geçmiş olsun şimdiden..
Evet dislerim baya duzeldi bu yuzden mutluyumm :) Doktoruna sorabilirsin bana yay takildi 2-3 ay durcak 1 ayı bitti bile :) Alt cenem gerideydi bu yuzden takildi
Alt çene geride derken nasıl ? Önde miydi arkada mıydı ? Benim çenem öne doğru çıkık oldukça. Çocukken tel konusu geçti ama ailem gerek yok eziyet çekmesine demişti. Yaşım oldu 35 şimdi iş işten geçmiştir di mi ?
Bende kullandım sabit ve sizin ki gibi bir süre kaldı ağzımda üst çenem dar olduğu için uygulandı ilk başta kelimeler çıkmıyor peltek konuşuyordum ağrısı çok şiddetlidir çevirdikçe o anahtar dediği şeyle yüzü tamamen kasar bazı hatlarını hissedemezsiniz bilirimdiyetteyseniz yaşadınız ben 7 kilo vermiştim Zamanla alışılıyor ağrılar geçmiyor ama ümitlendirmeyeyim ama dişle ilgili herşeye alışıyorsun o kaba şeyi hissetmeyeceksin bir süre sonra sendenmiş gibi hala tel kullanıyorum bitmek üzere tedavim kaplamalara geçicez 2 senedir çekiyorum
Evet diyetteyim ve doktorumun verdiği bademdir ettir yiyemiyorum bu benm adıma cidden güzelPeki konuşmada bir düzelme falan olmaz mı acaba bir de iki ay dedi ama uzar mı acaba süresi ya sizin ne kadar takılı kalmıştı ve verdiği sürede mi çıkarttı ? teşekkür ederim cevabınız için :)
Benim biraz daha uzadı aslında net bir süre söylemedi çenenin yapısıyla alakalı bir olay tam istediği şekle gelmeden bıraktırmıyor buna da şükür yoksa ameliyatla genişletmek zorunda kalacaktımAbur cubur yemeye imkan olmuyor hata ilk tel takıldığında sadece çorba ve makarnayla besleniyordum Zamanla düzeldi dilim o yukarıya vurduğu için tuhaf çıkıyordu ama zamanla alıştıkça dilim artık oraya değmiyor değse de farketmiyordu çocuk gibi konuşuyordum ama tatlı çıkıyor kelimeler
Kızlar çok kötüyüm ya iki aydır alt dişlerim de tellerim vardı bugünde damaklık takıldı yemek yiyemiyorumki onu geç yutkunamıyorum bile ve bu iki ay ağzımda takılı kalıcakmış ne yapıcam ben, bu durum geçer mi geçmez mi kullanan var mı çok kötüyüm konuşurken dediklerim anlaşılmıyor bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?