• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Bu benim fikrim bence bebekler pis olmaz...
sadece kendi bebeğim değil hiçbir bebeğe iğrenerek bakmam bebekler pis olmaz iğrenç olmaz (kakalı bezlerden bahsetmiyorum) ağızlarından akan salyaya bakınca aklıma gelen ilk şey diş mi çıkarıyor acaba olur!
belkide ben çok anaçım bilmiyorum
Cümlemdeki özne bebek bile değil, siz bana ne anlatıyorsunuz? :KK51:

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Çocuk büyütmüş biri olarak sizi gayette haklı buldum, burda mevzu 1,5 yaşındaki bebe değil, annenin hal ve hareketleri.
Gebeliğinden itibaren gezen biriyim, Doğumu bile sokakta yapacağım kanaati hakimdi, bebek Doğdu yine gezdim, yatılı kaldığım yerlerde oldu, kızımı misafirliğe gittiğim yerlerde büyüklerle yemek sofrasına oturtmadım zira benim Çocuğum bana tatlı ama bebek bile olsa onun yemek püskürtmesi, sevmediği şeyi tükürmesi Başkasına Şirin gelmek zorunda değil, Altını kimsenin yanında açmazdım, o süt kokulu bebeler, bellerine kadar doldurup sıvadığında bana tatlıdır ama karşımdaki o manzarayı seyretmek istemeyebilir, mecbur değil benim çocuğumun wc kokusunu çekmeye.

Ve yiyip kusunca siz yıkamayın bebenizi bakalım mis mi kokuyor ne kokuyor:-)
Biraz özen, biraz dikkat etmek lazım, kendi evinde isterse çocuğun ortalığa yapsın ama misafirlikte Bebeğin döktüklerini temizlemek anneye düşer. Ki zaten anne madem bebekle oturdu masaya, bizim çocuk döker, yere bir sofra bezi serelim demek zor olmasa gerek.

biz kücükken misafirlikte annemizin dizinin dibinden ayrilmazdik, cekindigimizden masadan veya ev sahibinden bisey alamazdik

ben cocuklari cok severim, cocuklarda beni

ama yaramaz cocuklu, umursamaz anneli misafir gelince bende dellenirim
hatta cocuk durmazsa acik acik uyaririm
eger bebekse (yani 5 yasina kadar felan), alirim götürürüm annesinin yanina; annesi bak üstüne bisey düsecek Allah korusun derim
aman, cocukdur diye takilanlara merdivenden düstükten sonra aman cocuk diyemiyoruz malesef diyorum

susup cocugun bir yerden düsmesini veya biseyler kirmasini bekleyemiyorum
rahatsiz olan anneler bidaha gelmesinler veya cocuklarina terbiye ögretsinler

bu arada, babalar bu konularda daha hassas cocugun yaramazligindan daha cok rahatsiz oluyorlar bunu fark ettim

benim de öyle görünce o salyası eline değmişse o eliyle bana değerse ayyy nasıl kaçsam diye gözlerim fıldır fıldır oluyor
hele ki kusmukları off
bi de anneler neden yere düşen emziği falan kendileri yalayıp çocuğa veriyor acaba?
anne ağzı dezenfektan mı içeriyo :)
Merhaba sizinle daha öncede sohbet etmiştik :KK54:
bende yeğenimin bezini parmaklarımın ucuyla alıp çöpe atardım biraz severdim kusarsa yada huysuzlanırsa başka odaya kaçardım..
kendi bebeğiniz olunca hormonel mi yoksa ilahi bir his mi tüm bunlar yok oluyor en azından benim tecrübe ettiğim böyle oldu..
kızımın makatı dardı kakasını masajla kendim yaptırıyordum yavrum ağladıkça içimin yağları eriyordu dua ediyordum lütfen yapsın diye çiş için ilk kez dua ettim...
altını açıp bacaklarını oynatıyordum yüzüme ağzıma kafama halıya hep kakasını yapıyordu ilk yaptığım şey şükretmek ve onu giydirmekti üşümesin diye...
yani bebeğiniz olursa onun ağlayışları kimsenin adınızı çağırdığında uyandırdığı hissi uyandırmıyor!
ve ben yere düşen emziğin annesinin yalamasına karşıyım zira bizim ağzımızda bakteriler var bebeklerin ağzı temizdir böyle yaparsak onlara zarar veririz...

Kendi evinde ne yaparsa yapsin ama benim zaten misafir gelecek diye bu sicakta tum gun kan ter icinde temizledigim evimin icine etmesin. Bu cumleyi kurduruyorlar sonra da bir alinganlik bir alinganlik. Al eline bez temizle o zaman hizmetcin yok

Bu benim fikrim bence bebekler pis olmaz...
sadece kendi bebeğim değil hiçbir bebeğe iğrenerek bakmam bebekler pis olmaz iğrenç olmaz (kakalı bezlerden bahsetmiyorum) ağızlarından akan salyaya bakınca aklıma gelen ilk şey diş mi çıkarıyor acaba olur!
belkide ben çok anaçım bilmiyorum

Valla itinayla iğreniyorum:KK53:
Salyasından, sümüğünden, kusmuğundan iğreniyorum.

Ama diğer mesajınızda yazdığınız kendi çocuğundan iğrenmeme olayına katılıyorum. Vücut kendini zaten anne olmaya hazırlıyor, bir de iğrenseniz senelerce annelik yapılmaz : D (gerçi iğrenen bazı anneler var)
Mesela benim iki köpeğim var, elimde büyüdüler; hiçbir şeylerinden iğrenmem. Tamamen sevgiyle alakalı.

Kendi evinde ne yaparsa yapsin ama benim zaten misafir gelecek diye bu sicakta tum gun kan ter icinde temizledigim evimin icine etmesin. Bu cumleyi kurduruyorlar sonra da bir alinganlik bir alinganlik. Al eline bez temizle o zaman hizmetcin yok
Ben hak veriyorum misafir gidilen ev sahiplerine, çocuk demek Peşinde koşma gerektiriyor, öz be öz annemin evinde dahi kızıma hiçbirşey kırıp döktürtmedim, çocuk benim Çocuğum Sorumluluğu bana ait.
Çocukların tükürdüklerini de yiyemem, çünkü bebeler ne görürse onu yapar, çok biliyorum annesinin ağzından yiyen bebe, halbuki onların vücutları süt gibi bizse bakteri taşıyoruz.

Merhaba sizinle daha öncede sohbet etmiştik :KK54:
bende yeğenimin bezini parmaklarımın ucuyla alıp çöpe atardım biraz severdim kusarsa yada huysuzlanırsa başka odaya kaçardım..
kendi bebeğiniz olunca hormonel mi yoksa ilahi bir his mi tüm bunlar yok oluyor en azından benim tecrübe ettiğim böyle oldu..
kızımın makatı dardı kakasını masajla kendim yaptırıyordum yavrum ağladıkça içimin yağları eriyordu dua ediyordum lütfen yapsın diye çiş için ilk kez dua ettim...
altını açıp bacaklarını oynatıyordum yüzüme ağzıma kafama halıya hep kakasını yapıyordu ilk yaptığım şey şükretmek ve onu giydirmekti üşümesin diye...
yani bebeğiniz olursa onun ağlayışları kimsenin adınızı çağırdığında uyandırdığı hissi uyandırmıyor!
ve ben yere düşen emziğin annesinin yalamasına karşıyım zira bizim ağzımızda bakteriler var bebeklerin ağzı temizdir böyle yaparsak onlara zarar veririz...

evet hatırlıyorum nio, :)
ben de yatağa bağımlı olduğu için annemin ihtiyaçlarını gideriyorum, onda da zorlanıyorum annem olmasına rağmen. onun da ağzından salya akıyor mesela sürekli. ya da altını değiştirmem gerekiyor. bütün bunlar annecim olmasına rağmen bana biraz kötü hissettiriyor. bu yüzden arkadaşımın kuzenimin falan çocuğunun bu hallerini görmek istemiyorum :) onlara katlanamıyorum malesef. daha doğrusu bebeğin yaptığına değil annesinin babasının müdahale etmemesine, mesela çocuk elindeki sert şeyi kafama vuruyor annesi diyo ki yapma oğlum, mesela çocuk çantamı karışıtıyo, annesi oğlum o bizim değil elleme diyo ama çocuk hala çantayı ters yüz ediyor o sırada. ben müdahale etmek zorunda kalıyorum annesi babası varken başında, yapma diyince bitmiyor ki olay. çocuğun elinden al müdahale et ya da dikkatini başka yöne çek o sırada.
bebeğe çocuğa asla lafım yok, mesela bebeğin sıkıntısı vardır ağlıyordur amenna, anne susturmuyo diye kızacak değiliz :)
ama misafirlikten giderken arkasında bir harabe bırakmasına da hoş bakamıyorum..

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !

1,5 yaşındaki çocuk tabi ki devam sütü içse dahi kahvaltı yapacak ne demek 1 gün yapmasa ne olur asıl o yapmalı kahvaltıyı,siz birgün mideniz bulansın yemeyiverin!!
Ve tabi ki herkesle aynı anda sofraya oturacak,siz hazırlarken yemeyecek,adı üstünde zaten daha hazırlamamışsınız da!
Sizin yaşınızda olmadığından herşeyi adabınca yutup,döküp saçmamasını da bekleyemezsiniz,o bir bebek yeni öğreniyor yemeyi,içmeyi
dünyada baby led weaning denen bir kavram var,en sağlıklısının bebeğin kendi kendini beslemesi olduğunu savunuyor ve ben de oğlumun önüne koyuyorum yüzü gözü tükürük de oluyor ,yağ da oluyor ama bu şekilde yemeyi öğreniyor,bu şu an çok sağlıklı bir beslenme olarak ön görülüyor çünkü bebek doyduğu an bırakıyor zorla kaşıkla tıkmak yok,obezite riski de azalıyor,bebeğin ince motor becerileri gelişiyor.Neyse görünce yazınızdan ciddi şekilde irrite oldum.Anne çocuğun ağzından çıkanı yemiş diye bile laf etmişsiniz.Burada anne dağıttıklarını toplamadıysa veya size yardım etmediyse haksızsın sadece gözümde onun dışında siz haksızsınız ve bence de çocuklu aile çağırmayın arkalarından böyle düşünecekseniz.
Kaldı ki eşiniz de yanlış biliyor.Araplar yapar böyle birşey diye yok.İsveçte oturan görümcem hep anlatır burada çocuklar ilk sıradadır,Türkiye de çocuğu birey gibi görmüyorsunuz diye.Evet kahvaltı da yapmayıversin,aman bizden önce yesin diyecek kadar insan dışı görülüyor çocuk nedense,birey değil de annenin paraziti!Parazitini temiz tut ya da evime sokma

konuda ki bebek 1,5 yaşında....
siz neden bahsediyorsunuz?????
:KK59:
Söz konusu "pislik" bebek değil, ortaya dökülüp saçılan, yayılan, yapışkan bulamaç diye izah edeyim o zaman size.
Bundan bahsediyorduk, siz gelip odağı bebeğe çevirdiniz. Şimdi ben bebeklere karşı çok duyarlıyım, siz değilsiniz, çok anacım muhabbetine ne gerek var? Kaldı ki anaçlığın doğurmakla ya da bir bebek sahibi olmakla alakası olmadığı için, burada kim ne kadar anaç bilemeyiz. Belki o bahsettiğimiz pislikten en çok tiksinen, iğrenen ama henüz çocuğu olmayan birileri hepimizden daha anaçtır, kim bilir... Şimdi anlaşabildik umarım. :KK66:

Valla itinayla iğreniyorum:KK53:
Salyasından, sümüğünden, kusmuğundan iğreniyorum.

Ama diğer mesajınızda yazdığınız kendi çocuğundan iğrenmeme olayına katılıyorum. Vücut kendini zaten anne olmaya hazırlıyor, bir de iğrenseniz senelerce annelik yapılmaz : D (gerçi iğrenen bazı anneler var)
Mesela benim iki köpeğim var, elimde büyüdüler; hiçbir şeylerinden iğrenmem. Tamamen sevgiyle alakalı.

evet katılıyorum
benim de kedim var burnunu bile öpesim geliyor. tuvalet kumunu rahatlıkla temizliyorum mesela
sevgiyle alakalı, sevdiğin canlıyı her şeyiyle seviyosun sanırım.

Bir anne olarak ben de tahammül edemem.. masaya oturacak düzeye gelmiş bir çocuğa nasıl davranması gerektiği öğretilmek zorunda.. sokaklar "aman yeaaaa" anlayışıyla büyümüş çocuklarla dolu.. keşke "çocuktur yapar" anlayışı yerine "çocuk da olsa saygı göstermesini" öğretsek, en azından 15 sene sonra rahat etse ülke biraz..
Çok yerinde bir yorum. ben de aman yeaa modunda çocuk büyütme konusundan çok rahatsızım.

Kendimi mouse ile kestim, tişikkirlir Lady :KK53:
Yazarken yaşatmak bizim işimiz, bilekler itinayla dikine kestirilir efenim :KK48:

Yalnız neler neler varmış hayret ettim, anlatılanlar korku filmlerini solladı gitti. Ay şimdi nereyi batırcak acaba, eyvaaah gitti eşyalar diye gerile gerile okuyorum. :KK53:

ne kadar abartmışsınız. çocuk bu adı üstünde hatta bebek.

bence de gelmesinler sizin evinize ne işleri var.

bebekten iğrenmek mantıksız ama görgülü insanlarla geliş gidiş yapmak sizin tercih edebileceğiniz bir şey. bence olaya bu açıdan bakın çocuklu kadın değil, görgüsüz arkadaş edinmeyin bence tabi.

Ben hak veriyorum misafir gidilen ev sahiplerine, çocuk demek Peşinde koşma gerektiriyor, öz be öz annemin evinde dahi kızıma hiçbirşey kırıp döktürtmedim, çocuk benim Çocuğum Sorumluluğu bana ait.
Çocukların tükürdüklerini de yiyemem, çünkü bebeler ne görürse onu yapar, çok biliyorum annesinin ağzından yiyen bebe, halbuki onların vücutları süt gibi bizse bakteri taşıyoruz.

Söylediğinizin aksine ek gıdaya geçmişte annenin ağzında çiğnediğini bebeğe vermesinin yaygın olduğu kültürler var ve aslında bunun annenin ağzındaki sindirim enzimleriyle bebeğin hazmını kolaylaştırdığı söyleniyor.Yani anneden bakteri geçiyor ama bunlar yararlı flora bakterileri oluyor artı anneden sindirim enzimleri geçiyor.Bu şekilde bebeği beslemek ek hastalığı olmayan bir anne bebek için riskli veya yanlış değil.

Ben de oğlumun gittiği yerlerde birşey kırıp dökmesine asla izin vermem,hep peşindeyimdir,bir dağınıklık yarattığı an toplarım,daha derli toplu yedirmeye çalışırım ama eğer döker saçarsa ben temizlerim.Ama konu sahibinin ayarı ve düşünceleri bu söylediklerimden farklı.Çok rahatsız edici.Çocuğun tabağının içindekilerin dağınıklığından bile rahatsız olmuş.Takacak şey aramış.Tabak leşmiş tövbe tövbee

Benim oğlum da 1.5 Yaşında . Ben de ağzından çıkanı yerim :KK53: insan kendi çocuğu olunca tiksinmiyor ama bunu sizin görmeniz hoş olmamış . Yani herkesin içinde yapmaya gerek yok. bence bebekle yemekli kahvaltılı misafirliğe gitmeye gerek yok en iyisi

Misafiriniz olan aile sizin bu düşüncelerinizi öğrense sizin yüzünüze bile bakmaz. Onu ne yapıcaz. Siz eve soksanız ne, sokmasanız ne...

Back