• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Sevgili anneler,
burda eleştirilen bebekler değil, anneler, bebek diye düşünüp hassas dayanıyorsunuz olabilir fakat zaten kimse bebekler demiyor, anne odaklı yazıyorlar.
Ki bende anneyim, eleştirenlerden bir kısmıda ya anne ya anne adayı.
Bebekler gördüklerini yapar, annenin tavrına göre şekillenir, kırıp dökmesine ses çıkarılmazsa her Gittiği yerde kırıp döker, bebektir tamam canı sağolsun ama o kırılanlarda başkaları için kıymetli.
Döküp saçarak yesin olur ama misafir olunan evde bu yaptırılmaz.

Son düzenleme:
arkadaşımın bebeğinin ağzından tükürük akıyordu
arkadaşım bebeğin ağzını eliyle silip tükürükleri avcuna aldı sonra da iki elini ovuşturdu yani bi nevi tükürükle ellerini yıkadı. ben bööööööğğk diye kusacaktım neredeyse
lütfen anneler çok rica ediyorum yapmayın allahınızı severseniz biz bu zavallı kulları da düşünün :) o sizin canınız kanınız da burda bakınca bazı hareketler çok rahatsız edici oluyor.....

Enimde 1.5 yasinda cocugum var kahvalti yapmak zorunda ne demek yapmasin neden sofraya benimle oturmasin onceden yesin siz8n gibi dusunen biriyle tum arkadasligimi keserdim masanin altina bi sofra bezi yaydinmi hic bi sorun kalmiyor blw diye bisey var bi arastirin lutfen siz cocuktan igrenmissiniz ben de sizin bu tutumunuzdan igrendim

Söylediğinizin aksine ek gıdaya geçmişte annenin ağzında çiğnediğini bebeğe vermesinin yaygın olduğu kültürler var ve aslında bunun annenin ağzındaki sindirim enzimleriyle bebeğin hazmını kolaylaştırdığı söyleniyor.Yani anneden bakteri geçiyor ama bunlar yararlı flora bakterileri oluyor artı anneden sindirim enzimleri geçiyor.Bu şekilde bebeği beslemek ek hastalığı olmayan bir anne bebek için riskli veya yanlış değil.

Ben de oğlumun gittiği yerlerde birşey kırıp dökmesine asla izin vermem,hep peşindeyimdir,bir dağınıklık yarattığı an toplarım,daha derli toplu yedirmeye çalışırım ama eğer döker saçarsa ben temizlerim.Ama konu sahibinin ayarı ve düşünceleri bu söylediklerimden farklı.Çok rahatsız edici.Çocuğun tabağının içindekilerin dağınıklığından bile rahatsız olmuş.Takacak şey aramış.Tabak leşmiş tövbe tövbee
Annenin ağzındaki çürük diş, tükürüğüyle geçecek bir Bulaşıcı hastalığı olabilir, sizin söylediğinizin aksine maalesef bizde çoğunlukla çocuk çiğneyip yorulmasın diye çiğneyip verirler, öyle bir Alışkanlık haline getirilir ki anneanne babannede çiğneyerek yedirir çocuğu, çok örneklerini gördüm, en yakın örnek benim anneannemdi, aman çocuk çiğneyemez deyip dayımın oğluna çiğner yedirirdi, ki aslında çocukların çiğnemeyi öğrenmesi gerekir yani çiğneyip vermek sağlıklı bulunmaz. Ek gıdalarda çoğunlukla taneli besin önerir doktorlar, çiğnemeyi öğrensinler diye.

ne kadar abartmışsınız. çocuk bu adı üstünde hatta bebek.

bence de gelmesinler sizin evinize ne işleri var.

bebekten iğrenmek mantıksız ama görgülü insanlarla geliş gidiş yapmak sizin tercih edebileceğiniz bir şey. bence olaya bu açıdan bakın çocuklu kadın değil, görgüsüz arkadaş edinmeyin bence tabi.
Niye ki? Bebekten iğrenmenin nesi mantıksız? Yani o sizin prensiniz prensesiniz, siz iğrenmezsiniz pek tabii ama benim çocuğunuzun salyasına katlanmak gibi bir durumum yok ki. İğreniyorum yani napayım? Tükürük ya, salya yani.

Misafiriniz olan aile sizin bu düşüncelerinizi öğrense sizin yüzünüze bile bakmaz. Onu ne yapıcaz. Siz eve soksanız ne, sokmasanız ne...

İnsanlar kendileriyle ilgili gerçekler yüzlerine vurulduğunda alınganlaşabilirler, kırılıp küsebilirler ama bu davranıştaki hatayı ortadan kaldırmaz.

Yani isterlerse gezegene küssünler, tek bi insanın bile yüzüne bakmasınlar sonuç değişmiyor.

Misafir olarak ağırlandıkları bi yerde hiçbi nezaket, görgü ve hijyen kuralına uymamışlar. Çocukları konusunda da sorumsuz ve ev sahibine karşı saygısız davranmışlar. Durum budur, hatasını duyan kırılıp üste çıkmak yerine düzeltmeye çalışsa dünya daha iyi bi yer olur bence.:KK51:

Enimde 1.5 yasinda cocugum var kahvalti yapmak zorunda ne demek yapmasin neden sofraya benimle oturmasin onceden yesin siz8n gibi dusunen biriyle tum arkadasligimi keserdim masanin altina bi sofra bezi yaydinmi hic bi sorun kalmiyor blw diye bisey var bi arastirin lutfen siz cocuktan igrenmissiniz ben de sizin bu tutumunuzdan igrendim

belki konu sahibi akıl edememiştir
mesela benim çocuğum yok ve hiç aklıma gelmezdi masa altına bez sermek
orada anne yönlendirmeli ev sahibini
ve sonrasında yine de pislendiyse toparlanmasına yardımcı olmalı bence
benim için onun bebeğinin ağzındn çıkan şeye temas etmek çok zor olabilir
ama annesi için o kadar problem değildir (çıkardıklarını yediğine göre) öyle umursamaz davranması insanı sinir ediyor
ben gittiğim yerlerde yanlışlıkla bi damla bişey döksem nasıl özür dileyeceğimi şaşırıyorum şekilden şekile giriyorum mesela.

ya nolur kusura bakma çok batırdık ortalığı diyip mahçup olmak var
bi de ayy çocuk işte diyip gülmek var. sinir olunan nokta bu rahatlık.

Henuz cocugum yok ama bebeklerden tiksinmem arkadaslarimin bebeklerinin ve yegenimin alt degistirme besleme yikama sumugunu kulagini temizleme gibi islemlerini zevk alarak yaparim. Ve lakin misafir evinde cocuguna mudahele etmeyen annelere ben de sinir oluyorum. Bilerek umursamiyorlar cunku.Bir yapar iki yapar bari temizle mudahele et. Yegenim de cok asiri hareketli bi bebekti mesela ablam bebekle misafire tek gidemezdi yaninda birimizi gotururdu cunki iki kisi zor bas ediyorduk ona eline birsey gecmesin aman bir yeri batirmasin diye...

Niye ki? Bebekten iğrenmenin nesi mantıksız? Yani o sizin prensiniz prensesiniz, siz iğrenmezsiniz pek tabii ama benim çocuğunuzun salyasına katlanmak gibi bir durumum yok ki. İğreniyorum yani napayım? Tükürük ya, salya yani.
Owwww tükürük mü? Çok korkunç :-)

benim de öyle görünce o salyası eline değmişse o eliyle bana değerse ayyy nasıl kaçsam diye gözlerim fıldır fıldır oluyor
hele ki kusmukları off
bi de anneler neden yere düşen emziği falan kendileri yalayıp çocuğa veriyor acaba?
anne ağzı dezenfektan mı içeriyo :)
Iyy o emzikten basil tiksiniyorum var ya :stop: anne agzi sifalidir sifali :KK30:

Çocuk bu yapar, çocuk bu adı üstünde cümleleri rahatına düşkün XXL annelerin kendilerini savunma saçmalığı bana göre.

Çocuk bir hamurdur. Anne baba şekil verir.
Gerçek bu herkes kabul etsin..

Sadece misafirlikte değil evde de belli bir düzen olmalı ki otursun davranış ayrıca..

belki konu sahibi akıl edememiştir
mesela benim çocuğum yok ve hiç aklıma gelmezdi masa altına bez sermek
orada anne yönlendirmeli ev sahibini
ve sonrasında yine de pislendiyse toparlanmasına yardımcı olmalı bence
benim için onun bebeğinin ağzındn çıkan şeye temas etmek çok zor olabilir
ama annesi için o kadar problem değildir (çıkardıklarını yediğine göre) öyle umursamaz davranması insanı sinir ediyor
ben gittiğim yerlerde yanlışlıkla bi damla bişey döksem nasıl özür dileyeceğimi şaşırıyorum şekilden şekile giriyorum mesela.

ya nolur kusura bakma çok batırdık ortalığı diyip mahçup olmak var
bi de ayy çocuk işte diyip gülmek var. sinir olunan nokta bu rahatlık.
Evet aynen öyle, bebek değil anne konu burda, ki bende kızımla yaşıt çocukları olan arkadaşlarımı evde ağırladığımda bazılarının rahatlığı canımı sıkıyordu, ben onlara gittiğimde sehpadan tek bir biblo bile kaldırmalarına veya ne bileyim Kızımın elinde vıcık vıcık ettiği yemeği koltuklara sürmesine fırsat vermeyecek kadar itinalı olurken evimde ortada duran herşeyi kırıp ohhh Kızımın canı sağolsun deyip koltuklarımı batırırken kahkaha atmalarına sinir oluyordum.
Sonra bana dönüp aman Mune ne uslu Kızın var, benimki durmuyor anacım demiyorlar mıydı delleniyordum.
Kaldı ki kızımda hareketli bir çocuktu, evim batardı ama kimsenin evini batırtmazdım.

Ya siz bebeklerden bahsediyosunuz. Bi de bunlarin koca cocuk versiyonlari var. Kocaman cocuk akli eriyo dokuyo saciyo annesi kilini kipirdatmiyo ya bu genislik bu ferahlik ya da tembellik mi diyeyim kotu bisey ya misafirsin diye de eziyet edilmez. Cocugun durmuyosa ya gitmiceksin ya da sahip cikacaksin burda itiraz edenler heralde bu kafadaki anneler.

Vallahi benim kuzenin bir yaşındaki çocuğuyla bir tatile gittik. Hiç öyle rezillikleri olmadı. Çocuk bu döker saçar elbette ama kuzenim hiç öyle ağzından çıkanı yemeler, salyalarla muhatap olup bizi de taciz etmedi. Kusura bakmayın ama o masadakileri taciz ediyorsunuz. Benim de hiç hoşuma gitmiyor bebeklerin ağzından yemek yenmesi falan sofrada.
Ayrıca o tatilde ben bizim çocuk yetiştirmemizi sorguladım. Bizim anneler ellerinde kaşık sahil boyu çocuk kovalarken, elleri yüzleri mama olurken, aynı yaştaki yabancı çocuk kendisi yemeye gayret ediyor. Yada yediren anne peşinden koşmuyor.
Fazla şımarık çocuk yetiştiriyoruz ve çok kuralsızız. Ve cidden çocuklarınız "özgür" "özgüvenli" "hiperaktif " değil terbiyesiz ve şımarık görünüyor dışarıdan.

He öyle valla:KK53: Başkasının (yakınımın tabii) bardağını vs.sini kullanmaktan hiç iğrenmem ama o salya falan akıyor ya, akmasın işte o:KK53:
Shot benim oğlumun salyası tam 16 ay akmıştı :) Hani diş Çıkarma Döneminde falan akar anlarımda 16 ay ne? Bana bile Fenalık gelmişti. Tiksinmiyordum tabi ama önlük yetişmiyordu resmen.

Back