• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Bende bişeyler yazayım bari üc cocuklu bi kadın olarakta n evet yazının irite edici ve itici bebek ten igrenmeniz ise bana göre komik sizds bir bebek tiniz bebek işte adı üstünde anneside daha dikkatli olsaymış iyi ılurmul

Sakin olun bayanlar. Cocuklar dökecek. Yeri gelince tükürük de akacak.
Anneler cocuklarin pesinde kosmali. Anneligin de zor oldugu unutulmamali. Ben perisan oluyorum bütün gün onu tutma sunu alma diye pesinde. Misafirlige gidince de pesindeyim ama dökülüyor illa ki. Ögreniyor cocuklar.
Cocugu ortaya atip alakasi olmayan bayanlarin kafasi nasil bir kafadir bilemiyorum. Lakin ben cocuk neyi agzina aliyor, titizlikten cok cocuguma bir zarari olur mu derdindeyim. Herseye dokunmamali, agzina almamali. Döktügünü tabiki ben toplayacagim. Diyorum ya rahat anne kafasi nasil bir kafa acaba. Ben cocugumu gözümün önünden ayiramiyorum.
Evimizde istedigi gibi saciyor yiyor. ama bu demek degildir ki ben yemek yeme disiplini vermiyorum. Bir yasinda catalla yemek yemeye basladi. Catal olmadan dokunamiyordu. Ama simdi baktim cocugun dökmeye hakki var. Yesin yeter ki. cünkü mükemmel olmasini beklersem haksizlik etmis olurum. Kasikla corba icerken yarisini döküyordu canim evladim. ama onu döküyor diye de kisitleyamam. Dökmesini önemsemiyorum cünkü ögrenme asamasinda dökmesi normal benim icin.Fazla kisitlamiyorum. Ama kendi evimde böyle. Baskasinin evine gidince zaten eline birsey vermeyin lütfen döküyor diye ben rica ediyorum.

Ne çocuktuk be, popomuzu bile koltuktan oynatmak için annemizin bakislarindan onay beklerdik.

Şimdikiler misafir evine girdiği 5. Dk da yatak odası, tuvalet keşfini yapmış oluyor..
Elleri şekerli camlara dokunmalar, yerlere saçilan yiyecekler..

Böyle böyle bozuldu nesil.
Şımarık, arsiz çocuk doldu ortalık..

Shot benim oğlumun salyası tam 16 ay akmıştı :) Hani diş Çıkarma Döneminde falan akar anlarımda 16 ay ne? Bana bile Fenalık gelmişti. Tiksinmiyordum tabi ama önlük yetişmiyordu resmen.

İşte tamamen o sevgiyle alakalı. Yani ben de diyorum ya köpek salyasından hiç iğrenmem, çoğu insan iğrenir. Ben genel olarak çok bebek-çocuk seven bir insan değilim, dolayısıyla onlarla ilgili salyadır tükürüktür, uzun süreli ağlamadır falan hazzetmem pek.

Unutulmaması gereken (sizin için demiyorum) insanların hazzetmek zorunda olmadığı. Bebek sizin bebeğiniz, ben niye katlanmak zorunda olayım?

(Bu arada neden o kadar uzun akmış salyası, bir sebebi var mı?)

Ayy misafirin en sevmedigim yonu cocuklarinin evimi kirletmesi..Cocuk wc ye girer ebeveyn hic orali olmaz wc yi bayirir cikar cocuk.Elleri pis pis oraya buraya deger.Adi ustunde cocuk ! Ama ailesi ilgilenmeli.Bi de yatak odama girdiler mi cildiririm esyalarimla ugrasmalarina deli olurum..İstemiyorum arkadas bana dusuncesiz aile misafir gelmesin.En yakinim da olsa.Onlar gider ben arkasindan saatlerce temizlik yaparim.Kalsin boyle samimiyet

Eger salataliktan cocuk bi issirik alip biraktiysa annesi yiyebilir bence anne yani adi ustunde o cocugu dogururken midesi bulanmadida simdi mi bulanacak.Yani neden bu kadar taktiniz anlamadim benimde midemi bulandiran seyler olur ama herkes bir degil yargilayamayiz insanlari yani baskasinin seyini kendime dert etmem ben sizde tatli caninizi uzmeyin derim.Kucuk cocuk oyle olur ama anneninde sorumlu olmasi gerek.Bizede misafir geliyor kimi annesinin dibinden ayrilmiyor kimide banyodaki dusakabine varana kadar bakiyor bu egitimden kaynakli

Bebeğin ağzından çıkanı yemesi bence de kötü. O kusuyor o da yiyor, anne tabi ama nihayetinde bebek sizin değil siz pek tabi iğrenebilirsiniz o an görüntüden. Ben de iyi hissetmezdim sonuçta yabancının bebeği. Ne yeğeniniz ne evladınız ne kardeşiniz. Sonuçta anne-bebek bağı sadece onların anlayacağı bir şey, biraz daha titiz ve kibar davransalar bazı anneler çok daha iyi olur diye düşünüyorum. :110:

Ek olarak, ne kadar yakın olursa olsun sonuçta arkadaşının evinde. Biraz daha hareketlerine dikkat etmeli. Kendi evinde isterse bebeğinin kustuğu gıdayı yesin ya da pis davransın bu bağı ben bilemem henüz anne olmadım sonuçta.

Niye ki? Bebekten iğrenmenin nesi mantıksız? Yani o sizin prensiniz prensesiniz, siz iğrenmezsiniz pek tabii ama benim çocuğunuzun salyasına katlanmak gibi bir durumum yok ki. İğreniyorum yani napayım? Tükürük ya, salya yani.
benim bir çocuğum dahi yok, annelik duygularıyla yazdığımı düşünmeyin bunu.
insanlar önce kendilerine baksınlar salya sümük konusunda daha sonra bebeklerden iğrensinler. zira onların yetişkinlerin sahip olduğu pek çok hormono vs sahip olmadıkları için çok daha temiz bir bedene sahipler. önce siz kendi ter kokunuza bakın mesela. kim iğrenmeye daha layık. ağzı envai çeşit yere değen tükürüğü bir dünya bakteri içeren gene yetişkinlerdir bebekler değil.
ki asıl meseleye gelecek olursak bir bebeğin salyası sümüğü eve akmak zorunda değildir bu gene anne babasının hatasıdır.

Gecenlerde babannemdeyim kadin 82 yasinda..biz gdicez diye yazik kek yapmis..akrabanin torunu geldi hc sevmem cocugun hareketleri kucukte sayilmaz 8 yasinda..bde bogazina cok duskun..ne yiyosunuz dedi daldi mutfaga kek tepsisinde ne kadar kek dilimi varsa mimcikladi eliyle secerek! Begendiklerini aldi bsladi yemeye.annesi babasida orda ustelik..ya insan oglum ayip mutfaga oyle girilirmi falan der.yok sanki herkes onun cocuguna hizmet etmek zorunda ayyy delirdm resmen......

Küçük çocuklu aileleri biz misafir almıyoruz. Sadece 1 aile var onları kabul ediyoruz. Anne baba ayrı ayrı özverili çünkü. Peşinden ayrılmazlar, çocuklarının huyunu bildikleri için önceden biblo varsa kaldırmamı, sehpa varsa başka odaya koymamı rica ederler. Kendi evlerindeyken önemsemedikleri şeyleri bizim evimizde önemserler ve çocukları küçük olsa da 'burası kendi evimiz değil, misafiriz oğlum, bu yüzden terbiyeli davranmalıyız' derler. Böyle anne babaya can kurban. Çocukları kırsa da dökse de umursamam çünkü dikkat ettiklerini biliyorum.
Ve üzgünüm ama bebeğiniz de çocuğunuz da sadece size ve ailenize göre ennn tatlı, ennn güzel, ennn şirin. Bizler dış kapının dış mandalıyız, bize o kadar masum ve "çocuktur canıııım olur böyle" gelmiyor.
Son olarak, bazı babalar çocuğunun altını değiştirirken kusma raddesine geliyorsa başkaları nasıl olur düşünün.

Sözde zaman değişti çocuklara önem verildi.ben yemedim o yesin ben giymedim o giysin.sizin konu için değil genel yazıyorum.ben kendi çocukluğumu hatırlıyorum bırak acıktığımı tuvlt ihtiyacını bile söyleyemezdim.tabi bu kadar olmasında biraz takip etmek lazım çocuğuda titizi var düzenlisi var eşyası taze olan var.bende evimde istemiyorum böyle anneleri.daha doğmamış bebeğimin dönencesiyle oynatanları yakaladım.o mu bozdu bilmiyorum ama çalışmıyor.gittiğin yere tedbirli gideceksin madem seviyorsan çocuğunu.oyuncak giyecek yiyecek vs teşekküllü gideceksin.sanki evde hiç oyuncağı yoktu gibi evsahibinden bişeyşer isterler.hatta istemezler salarlar ortaya.konu sahibine gelince tek derdin o olsun biraz büyütmüssün bebek beslemek biraz zordur.sağlıklı beslemek istemiş.daha neler var bir görsen.anladım için bulandı belki ama bu anne babaya göre normaldir.sizin rahatsız olabileceğinizi tahmin edememişler.başka bi şey olsa telafi ederlerdi belki.

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !

acıkcası hıcbısey kırıp dokmelerı kırletmelerı felan umrumda degıl de su anneler cocuklarının agzından cıkardıgını yemelerı yok mu benı benden alıyor ..
tıksınıyorum arkadasım elımde degıl , dedıgın gıbı ıcım dısıma cıkıyor .

sizin cocugunuz var mi? belki cocuklu olsaydiniz boyle dusunnezdiniz.cocuga ne ogretirsen ogret,nasil egitirsen egit. o an elindekini yere atmak istiyorsa idtixordur.Anne daha itinali davranabilir tabi.Dokulduyse toplanip temizlenir ,ne olacak yani...

Ben de yazayım bari.
Benim de var çevremde böyle biri. Çocuğun burnu akıyor anne gördüğü halde silmiyor çocuk gidene kadar koltuklarımı sümük yaptı. Elinde yiyecekle geze geze yer, annesi dökülenin üstünden geçer. Yine de ben bu veledi çok seviyorum. Ama anasını görmeye tahammülüm yok.
Odada oyun oynayan çocuklara yemek götürmek istediğimde "dökerler burda yesinler" diyen annenin çocukları istedikleri kadar döksün sinirlenmem "olsun canım temizlenir" derim. Peluş oyuncakları aldıklarında annesi elinden alıyorsa, ver oynasın derim.
Özgür ruhlu çocuk değil de özgür ruhlu anneleri sevmiyorum.

Ben arkadan sinir olmaktansa baştan uyarıyorum kimsede alınmıyor.doğru söze ne denir.şşşş hoppp ayıp şakayla karışık filan.anne anlıyor zaten sessiz olmayın arkadaşlar.sınırlarınızı zorluyor rahat anne babalar.

Benim kizim baby led weaning ile beslendi 6.aydan itibaren, hic pure yedirmedim, bu yontemi uygulayanlar bilir bebek yemek yemeyi ogrenene kadar kulagindan bile yemek cikar, her ogun sonrasi banyoya tasinirsiniz=)) Biz mama sandalyesinin altina sofra bezi, kizin ustune onluk ile yediriyoruz. Sirf bu sebepten ben kizim 6 aylik oldugundan beri cok yakinlarimiz harici kimseye gitmiyorum, siz buyrun gelin diyorum. Kimse benim cocugumun pisligini cekmek zorunda degil, ben tabii ki igrenmem kizimdan ama kimseden ayni ozveriyi beklemiyorum.Artik yavas yavas temiz yemeye basladi sanirim 2 yasinda tam oturacak yemesi, kizimin egitimi daha onemli oldugu icin o zamana kadar bekliyoruz biz de gezmelere gitmek icin=).
Kisaca olay annede babada bitiyor. Cocugun sanssizligi sofra adabi ogrenmeden buyuyor olmasi.

Çocuğun ağzından çıkanı veya akanı yemenin mantığını biri bana açıklayabilir mi? Ne alaka yani annesi yiyor? İlle biri yiyecekse çocuğa geri verirsin. Çok canın çektiyse temiz temiz kendine de yaparsın. Birinin ağzının salyasına bulaşmış şey daha mı lezzetli oluyor anlamadım ki. İğrenç bir davranış başkasının ağzından çıkanı yemek, bu bebek de olsa böyle. Bir de buna kutsallık yüklüyorlar, sevgi ölçütü filan sanıyorlar. Bu neyin kafası yahu.

Back