valla bi an şok oldum kaldım öyle ancak reel ilişki ne diye yazabilmişim neyse ki kibledimSapıktır o Sapık
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dahada çocuklu kadını eve sokmam
- Konu Sahibi Glsema
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Çocuktur ama kesinlikle biraz haklısın bana da geç üst komşu geldi kızıyla 2 yaşında falan aman allahim beyaz halima 3 defa çay döktü çamurlu saksıyı devirdi çiçeğin yapraklarını parçaladı tepsiyi masadan yere devirdi bende dayanamadım bir tokat attım yeter artık otur diye ama sonra çok pişman oldum gece uyuyamadım keşke el kaldirmasaydim bilmiyorum kadın küstü mu bana (
aynen bugün senin dediklerine ne kadar hak verdim canımm.. oğlumdan bişi istediğimde .. rica etsem verirmisin oğlum diyorum ama ben bunu kendimde alışkın olduğum için yapıyorum.. geçenlerde oğlum benden bişi istedi elim köpüklüydü veremem oğlum dedim ne dese... rica etsem verirmisin anneciğim o kadar hoşuma gittiki.. dişlerimizi fırçalarız onun fırçasına macun sürerim benim fırçama sürerim ve başlarız fırçalamaya bir bakarım oğlum beni takip ediyor.. ve ben nasıl fırçalıyorsam oda aynısını yapmaya çalışıyor..bir de şu var tabi.. Konuda yer yer okudum da "çocuğuma gerekli terbiyeyi veriyorum. yavrum çatalla ye, yere dökme, önüne peçete ser" bu mudur ki terbiye ve eğitim vermek. diş fırçalamayı bilen anne babanın çocuğu direk ve otomatik olarak diş fırçalar. Ekstra fırçalama eğitimine gerek yoktur. Çünkü çocuğun gözü alışır. Evde "lütfen, özür dilerim" kelimeleri kullanılıyorsa çocuk bunları kelime hazinesine katar. Ama kullanılmıyorsa çocuğa "arkadaşından özür dile" demek kocaman boş bir cümledir.
O yüzden önce herkes kendini sorgulasın şurayda klavye arkasından döktürmeden önce.
benimde alt komşumun kızı aşırı hareketli kınamıyorum başıma gelmesin yaa :))
ama bi annede uyarmalı değil mi ! sorun çocuklarda değil annelerde bence.
benim kendi çocuğummuş gibi sürekli takipteyim çocuğu içeri gidiyor ayakkabılıktan pis ayakkabıları alıp beyaz halılarımda yürüyor !
kaç kere uyardım evi maahhfediyor anneside ama ablası kızma kızıma diyor anca !!!!
istemiyorum gelmelerini ne yaalan söyliyim
ama bi annede uyarmalı değil mi ! sorun çocuklarda değil annelerde bence.
benim kendi çocuğummuş gibi sürekli takipteyim çocuğu içeri gidiyor ayakkabılıktan pis ayakkabıları alıp beyaz halılarımda yürüyor !
kaç kere uyardım evi maahhfediyor anneside ama ablası kızma kızıma diyor anca !!!!
istemiyorum gelmelerini ne yaalan söyliyim
yatılı gelebildiğine göre ilk defa gelmiyordur belliki eve.arada belli bir samimiyet vardır...huyunu suyunu az çok bilirsin..ona göre tedbirini alırsın.....ha dersenizki nerden biliyorsunuz ilk defa geliyordur belki.....ilk defa yatılı gelen biri içinde bu kadar laf edilmez ardı sıra...daha davet etmezsiniz kabul etmezsiniz en fazla dışarda görüşürsünüz olur biter...kadının bukadar rahat ve itici davranacağını kestirememiş konu sahibi demekki
yatılı gelebildiğine göre ilk defa gelmiyordur belliki eve.arada belli bir samimiyet vardır...huyunu suyunu az çok bilirsin..ona göre tedbirini alırsın.....ha dersenizki nerden biliyorsunuz ilk defa geliyordur belki.....ilk defa yatılı gelen biri içinde bu kadar laf edilmez ardı sıra...daha davet etmezsiniz kabul etmezsiniz en fazla dışarda görüşürsünüz olur biter...
işte bayanda sinirle açmış konuyu yani .
daha evine çocuklu bayan sokmıycağını sanmıyorum :)
bi anlık sinirle açılmış olabilir konu
yüzüne nekadar rahatsız olduğunu diyememiş olabilir doğal olarak
içini dökmek istemiş burda
başımız üstüne değil mi ?
Buyur buradan yak. 2 Yaşında çocuğa tokat mı attınız? Bu kadar mı kıymetliydi halınız? Bir de kadın bana küsmüş müdür diye soruyorsunuz. Dua edin saçınızı Başınızı yolmamış. Yazık ya keşke evden kovsaydınız da el kaldırmasaydınız.Çocuktur ama kesinlikle biraz haklısın bana da geç üst komşu geldi kızıyla 2 yaşında falan aman allahim beyaz halima 3 defa çay döktü çamurlu saksıyı devirdi çiçeğin yapraklarını parçaladı tepsiyi masadan yere devirdi bende dayanamadım bir tokat attım yeter artık otur diye ama sonra çok pişman oldum gece uyuyamadım keşke el kaldirmasaydim bilmiyorum kadın küstü mu bana (
Aslında doğru şeyler yazmışsın ama yanlış anlaşılmış. Ben de öğretmenlik okuyorum, bu yıl bol bol psikolojidir, öğrenme kuramlarıdır derken bilgi sahibi oldum. Her şeyi geçtim öğrendiğim net bir şey var o da bebeğin/ çocuğun gelişiminde çevresel şartların büyük ölçüde etkili olduğudur. Çocuk paket olarak gelmiyor dünyaya, evet belli bir potansiyeli, karakteri var ama tamamen dolu değil. Zaman, çevre ve kalıtımsal özellikler şekil veriyor çocuğa. Zaman derken kritik zaman dilimleri olur, çocuk fiziki olgunluğa erişir öğrenmeye/gelişmeye müsait bir hale gelir, mesela el kasları gelişir kaşık tutabilme kabiliyetine müsait hale gelir. Anne baba da uygun ortamı hazırlar, eğitimini verir. Mesela bana 6 yaşıma kadar kaşık tutturmamışlar. Sonra ne zorluklar çektim. Zamanında kazanılmayan nitelikler, ödevler ileriki yaşlarda diğer ödevleri de etkiliyor maalesef. Buraya kadar tamam. Konu 1.5 yaşındaki bebek/ çocuk, tamam henüz yetişkin biri gibi yemek yiyemeyebilir ancak misafirlikte sırf bebek yemek yemeyi öğrenecek diye de milletin evini tarumar etmeye gerek yok. Örtü serersin, başında beklersin bir şekilde kazasız bitirirsin süreci. 3 saat yemek yenmez, yarım saat keyfinden ödün ver nolacak? Ya da geç ye 10 dakika, annesin ya, her şeyden evvel çocuğun gelmeli hani? Sana şirin gelebilir, ağzına alıp püskürtmesi, ellerine yiyecekleri alıp sıkıp sıkıp sağa sola atması ama ev sahibi için öyle olmayabilir.Allah Allah benim de akademik bilgim var, ne olacak şimdi? Vah vah, birimizden birine yanlış öğretmişler galiba. Haha. Komik. Konunun id, ego, superego terimleriyle ilgisi yok, bunlar bambaşka terimler ayrıca. Ha yine bağlantı kurduysanız anlatabilirsiniz de yani, kafam karışmaz. 12 aylik çocukla 18 aylık çocuk fiziksel olarak birbirine benzer, boy kilo olarak yakın olurlar. Bunun için mi 18 aylık çocukları bebek sanmanız?
Şimdi hanfendiciğim, kitaplara dayanarak yazmıyorsanız, buradakiler anlasın diye kendinize göre bir şeyler yazıyorsanız ve hatta size göre/bana göre diye ayırıyorsanız, yorumunuza bilimsel gerçek diye bir etiket koymayacaksınız. Önce burada bir anlaşalım. Yazdıklarınız doğru bilgiler değil çünkü, buna bilimsel gerçek derseniz, bu konuyu bilen biri size kaynak sorar. Burda hepimiz fikir yazıyoruz, onda sorun yok. Ama fikri, hele hele yanlış bir bilgiyi bilimsel gerçek diye satmak etik de değil zaten. Ben bildiklerimi çalıştığım kitaplarımdan aldım. Hemşireyim, ve bebek hemşiresiyim. Yüksek lisansla birlikte 7 yıllık üniversite eğitimimde bunları okuduğum kitaplarım oldu. Hemen şimdi netten bakıp yazmadım, zaten bildiğim şeylerdi bu. Yanlışınızı öyle belirledim yani.
Saldırgan veya agresif de değilim ayrıca. O sizin alınganlığınız.
Çağırma o zaman demişler ama eş yüzünden mecburi görüşülen kişiler olabiliyor yani. Babam yüzünden bir dünya gıcık insanı misafir etmişliğimiz oldu yani. Yatılıysa yakındır denmiş, sözde akraba ama anneme göre en uzak olan kişileri ( duygusal manada) misafir ettik. Evin içine sıçtıkları da olmadı değil yani.
Her neyse diyeceğim o ki, her anne kendi çocuğunun öğretmenidir. Her yanlış davranışına gülerseniz, istediğiniz eğitimi veremezsiniz. Ve emin olun, bir gün mutlaka bu durumdan dolayı şikayet edersiniz. 5 kere 10 kere misafir olursunuz o evde, çocuğunuz kırar döker, saçar ev sahibi de arkanızdan temizler, çekeceği en fazla zorluk bu olur. Esas bir ömür bunla uğraşacak olan sizlersiniz. Sonuçta benim nüfusumda değil o çocuk.
Son düzenleme:
oglumla elimden geldiğince konusurum lütfen özürdilerim vs. bu tip kelimeleri elimden geldiğince kullanırım ama geçenlerde oglum babaannesine gitti eşim götürdü salak lan vs. seyleri söylemiş babaannesini biraz argo konuşur çocuk ne yapsam da vazgeçmiyor söylemekten malesef bi anda tüm emeginiz bosa gidiyor elimiden geldiğince ilgileniyorum ama olmuyor dısarda hiç ses çıkarmadan tamam annecim diyen çocuklara hep özeniyorum çok aglamışımdır iyi anne olamıyorum diye
bnmde 2.5 yasında kızım var kızımın asla bu kadar rahat davranmasına izin vermem tabiki ama onları çok fazla kontrol edemiyorsunuz kaşla göz arasında herşeyi yapıveriyorlar demem şu ki bnm kızıma yaramazlık yaptığı için biri tokat atsa ki bu komşum olsa neler yapacağımı size anlatmayayım ama emin olun o kadın size bir şey dememişse tamamen insanlığındandır bu nasıl bir terbiyesizlik anlayamadım git deseydin kovsaydın ev çok dağıldı toplıycam müsade var mı deseydin çok ayıp iğrenç bir hareket dua edin kadın ki kadın orda yerden yere vurmamış siziÇocuktur ama kesinlikle biraz haklısın bana da geç üst komşu geldi kızıyla 2 yaşında falan aman allahim beyaz halima 3 defa çay döktü çamurlu saksıyı devirdi çiçeğin yapraklarını parçaladı tepsiyi masadan yere devirdi bende dayanamadım bir tokat attım yeter artık otur diye ama sonra çok pişman oldum gece uyuyamadım keşke el kaldirmasaydim bilmiyorum kadın küstü mu bana (
Çocuktur ama kesinlikle biraz haklısın bana da geç üst komşu geldi kızıyla 2 yaşında falan aman allahim beyaz halima 3 defa çay döktü çamurlu saksıyı devirdi çiçeğin yapraklarını parçaladı tepsiyi masadan yere devirdi bende dayanamadım bir tokat attım yeter artık otur diye ama sonra çok pişman oldum gece uyuyamadım keşke el kaldirmasaydim bilmiyorum kadın küstü mu bana (
ohaa gidin deseydin daha iyiydi ne demek vurmak ne hakla