"ama çocuk" diye diye evimizin ortasına sı....racak değiliz.
bizde çocuk olduk, annem ne kendi evimizde ne başkasının evinde ömrü billah birşey elletmezdi kardeşime de bana da.
başkasının annesi eline çubuk kraker verir,poğaça kurabiyeleri kırıklaya kırıklaya evin ortasında dolaştırırdı ses çıkarmazdı,annem ise bizi masada oturtup tabağa doğru yememizi alışkanlık ettirmişti.
iyiki de böyle yapmış, kimse rahatsız olmazdı bizden hala bile söylerler lafı açılınca cocukken çok usluydunuz diye..
çocuklara nasıl eğitim verirsen öyle giderler, adabı öğretirsen adaplı olurlar.
eline yağlı dolmaları verir yollarsan o cocuk temizliği de tertibi de zor öğrenir. 10 sene sonra çocuklarınızın odasını dağınık ve pis görünce "bütün gün canım çıktı şu odanı topla!" diye deliriyorsunuz sonra..
çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gider, ne verirsen ne gösterirsen aynen öyle yapar.
ben de böyle düşünüyorum. Bazı ev sahipleri diken üstünde; evinin bir yeri kirlenecek bir şey olacak diye.bana gelen her misafirime evimi açarım ve samimi olurum gergin olmam çünkü misafirimde gerilir.. ve çocukluysa teklif ederim örtü vermeyi önceden çocukları doyuralım biz rahat edelim derim.. evdeki çocuğun ilgisini çekicek biblolarımı kaldırırım. çocuk o tabiki ellemek isteyecek. oğlumun odasına salarım ikisini oyuncakları dökerler. gelen misafirim mutlu, ben mutlu ohh gelsin çaylar.. pastalar,sohbetler,, gittikleri zamanda açarım elektrik süpürgemi temizliğimi yaparımm.. ne olacakki gergin olursanız misafirinizde gerilir ve evinizde rahat edemezz..
Patlatırım o kafasınıİşte bazıları kafa dinlemeye geliyor. Çocukları salayım,ben de sıcak çayımı içeyim modundalar.
Her gördüğümde önce bir tıpışlıyorum yanaklarını sıkıp doya doya sarılıyorum zaten. Maşallah öyle zeki öyle akıllı ki... Hele yemek yemesi iştahı... Bol bol kınıyorum (kınayınca başa gelir derler ya) Ama ailesi her zaman, büyük insan gibi tane tane konuşuyor, herşeyi anlatıyor, ekstra bir sabırları var. Mesela çocuk renkli peçete paketlerini dolabın içinden getirmiş, annesi "çocuk peçeteyle oynamaz" diyip eline vurup kızmadı. Eğer istiyorsan içinden bir tane verebilirim dedi, 1 tane verdi, sonra bir tane daha istedi annesi "bu desenden sana verdim başka desen istiyorsan ondan verebilirim" dedi, başka desenli peçetedende aldı "hadi bakalım geri kalanları yerine koy" dedi, çocuk o 2 peçeteyi aldı oynadı geri kalanları da götürdü konsolun içine koydu. Bütün bunlar sessiz sakin bir şekilde oldu, sadece uzaktan gözlemledim. Ay bir de öyle tatlı ki o ufak boyuyla, babasının hangi benzinlikten benzin aldığını, dedesinin nereden aldığını öğrenmiş onları söylüyor bize de soruyor siz nerden alıyorsunuz diye .
ayrıcaaaaaaa ayrıcaaaaaa Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin.Elbette adabı muaşereti aileden öğrencek cocuklarımız ama belliki hanımefendinin anlattığı daha cocuk bile değil. Bebek
1 yaşında bir bebeğim olunca bu konuda bukadar itici dünyadan bi haber konuyu görünce tutamadım kendimi
Demekki samimi birileriki evine yatolı gelebiliyorlar
Ben 1 senedir annem ve kayınvalidem harici kimseye gitmedim onlar dısında samimi olduğum kimse olmadığı için.
Velevki bi ahbabıma ve dostuma gitmişim henuz yemeyi bilmeyen bebeğimin ağzına 2 lokma vermişim oda cıkarmış arkamdan bu şekilde konuşulduğunu öğrensem ben tiksinirdim o kişinin insanlığından
Bu kadarmı tahamulsuz olduk tabikide herşeye cocuktur yapar denemez anne dikkati elbette lazım ama birgün anne sahibi olacağını hicbir bayan unutmadan konusmalı.
kesinlikle kınama canım. çocuk büyütmekçoğu zaman kitaplardaki teorik yazılara benzemez.kınamak istemiyorum
Üzülüyorum ülkemi muaassır medeniyetler seviyesinde görmek istiyorum ..Sokaklara tüküren yetişkinler , dolmuşta kokan insanlarda bir zamanlar bebekti..bağıra çağıra konuşan insanlar , balkondan komşusunun balkonuna halı çırpanlar kadınlarda bebekti.. Çocuklarımızı daha görgülü , başkasının yaşam alanına saygılı , sağduyulu güzel bireyler yetiştirmek için biraz fedakarlık yapmak yerine , kabalığa hoşgörü beklemek kolaycılık olmuyor mu ?
Isteeeeeee konu bu yaaaa !!!!!!!! Keske evdede dikkatli olsaniz, o terbiyeyi hem evde, Hemde disaridada sergilese cocuklariniz.
Bunu yaparsaniz hem siz, Hemde baskalari cok rahat ve mutlu olacaklar. Canavarlar degil, cocuk yetistirmeye calisin. Bu son cümlem tüm yaramaz cocuklarin annelerine gelsin !
sanırım bu birazcıkta anne olmakla alakalı...tecrübe etmek gerekiyor bazı şeyleri...çocuk konusunda benimde bazı konularda tahammülsüzlüğüm var/dı...annelik duygusu yavaş yavaş oturmaya başlayınca farklı bir pencereden bakmaya çalışıyorsun..kesinlikle kınama canım. çocuk büyütmekçoğu zaman kitaplardaki teorik yazılara benzemez.
Çok haklısın bacim aynen katılıyorum kendi evinde istediğin gibi davran ama gidip geldiğin evin arkasından kendine küfür ettirme. Benimde kızım 4 yaşında kimsenin evine zarar vermedi. Nereye gitsem yanında oyuncaklarıni da götürüyorum. Geçen yakın bi arkadasa gittiğim halde benim kız başladı evin içine ayakkabilarla giricem diye baktım ikna edemiyorum daha eve girmeden geri döndüm. Arkadaşım tabi sorun olmaz dedi ama yine de kolundan tuttuğum gibi eve geri getirdim. En nefret ettiğim şeylerden biri. Annem ameliyat oldu ben kıza 7 aylık hamileyim evi temizledim kadinin biri geçmiş olsuna geldi çocuğun elinde cipsle kırdı döktü sıvadı her yere zaten zor hareket ediyorum yeminle köpÜrdüm hemen sofra bezi getirdim üstüne oturttüm burda yesin diye anası da diyo benim kız gezerek yemeyi Seviyo bırak diyo. Tabi gitti ben arkadan bi ton küfür salladimçocukla ne alakası var
çocuğuna sahip çıkamayan hemen bu cümlelerin arkasına sığınıyor
ben bekarken AVM de ağlayan annesini çekiştirenleri kınardım."nasıl çocuk yetiştiriyorlar" derdim.sanırım bu birazcıkta anne olmakla alakalı...tecrübe etmek gerekiyor bazı şeyleri...çocuk konusunda benimde bazı konularda tahammülsüzlüğüm var/dı...annelik duygusu yavaş yavaş oturmaya başlayınca farklı bir pencereden bakmaya çalışıyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?