• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

"ama çocuk" diye diye evimizin ortasına sı....racak değiliz.
bizde çocuk olduk, annem ne kendi evimizde ne başkasının evinde ömrü billah birşey elletmezdi kardeşime de bana da.
başkasının annesi eline çubuk kraker verir,poğaça kurabiyeleri kırıklaya kırıklaya evin ortasında dolaştırırdı ses çıkarmazdı,annem ise bizi masada oturtup tabağa doğru yememizi alışkanlık ettirmişti.
iyiki de böyle yapmış, kimse rahatsız olmazdı bizden hala bile söylerler lafı açılınca cocukken çok usluydunuz diye..
çocuklara nasıl eğitim verirsen öyle giderler, adabı öğretirsen adaplı olurlar.
eline yağlı dolmaları verir yollarsan o cocuk temizliği de tertibi de zor öğrenir. 10 sene sonra çocuklarınızın odasını dağınık ve pis görünce "bütün gün canım çıktı şu odanı topla!" diye deliriyorsunuz sonra..
çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gider, ne verirsen ne gösterirsen aynen öyle yapar.

Elbette adabı muaşereti aileden öğrencek cocuklarımız ama belliki hanımefendinin anlattığı daha cocuk bile değil. Bebek
1 yaşında bir bebeğim olunca bu konuda bukadar itici dünyadan bi haber konuyu görünce tutamadım kendimi
Demekki samimi birileriki evine yatolı gelebiliyorlar
Ben 1 senedir annem ve kayınvalidem harici kimseye gitmedim onlar dısında samimi olduğum kimse olmadığı için.
Velevki bi ahbabıma ve dostuma gitmişim henuz yemeyi bilmeyen bebeğimin ağzına 2 lokma vermişim oda cıkarmış arkamdan bu şekilde konuşulduğunu öğrensem ben tiksinirdim o kişinin insanlığından
Bu kadarmı tahamulsuz olduk tabikide herşeye cocuktur yapar denemez anne dikkati elbette lazım ama birgün anne sahibi olacağını hicbir bayan unutmadan konusmalı.

bana gelen her misafirime evimi açarım ve samimi olurum gergin olmam çünkü misafirimde gerilir.. ve çocukluysa teklif ederim örtü vermeyi önceden çocukları doyuralım biz rahat edelim derim.. evdeki çocuğun ilgisini çekicek biblolarımı kaldırırım. çocuk o tabiki ellemek isteyecek. oğlumun odasına salarım ikisini oyuncakları dökerler. gelen misafirim mutlu, ben mutlu ohh gelsin çaylar.. pastalar,sohbetler,, gittikleri zamanda açarım elektrik süpürgemi temizliğimi yaparımm.. ne olacakki gergin olursanız misafirinizde gerilir ve evinizde rahat edemezz..
ben de böyle düşünüyorum. Bazı ev sahipleri diken üstünde; evinin bir yeri kirlenecek bir şey olacak diye.
Kızım o zaman 1,5 yaşında falandı. bir yere gittik kadını tam tanımıyorum yerde beyaz halı var salonda. Dedi biberona vişne suyu koyayım mı, tamam dedim. Yemin ederim tek bir damla düştü halıya, yüzünün ifadesi değişti, milyon tane temizlik malzemesi getirip halıyı dakikalarca sildi. Silmesin demiyorum ama beyaz halı sermesi çok doğru bir tercih mi acaba? sonuçta tüm biberon da dökülebilirdi. Adı kaza değil mi sonuçta.
Böyle insanların evlerini+kendilerini karantinaya alması gerektiğini düşünüyorum. Artı kendi evlerine gösterdikleri özeni keşke başka evlere gidince gösterseler. Kendi oğlu bir başkasına gittiğimiz zaman Türk kahvesini yeni gelinin koltuklarının üstüne döktü. Çarptı ve döküldü, açık renkti. Ama hiç tavrını bozmadı. Bir şey demedi. Ev sahibinin silmesini bekledi gibi gibi gibi....

Konu sahibinin anlattığı olayı iğrenç bulanlar, hiç 1,5 yaşındaki çocuğun yemek yemesini görmüşler mi acaba?
Görmedilerse bir dikkat etsinler bence çevredeki çocuklara. Zaten diş sayısı belli, kemirme, emme refleksleri belli. Gözünüzde koca adamın salya akıtarak yemesini canlandırmayın lütfen. Bebek bu. Ne kadar mide bulandırıcı olabilir ki?Ne kadar dökebilir ki yerken?

İşte bazıları kafa dinlemeye geliyor. Çocukları salayım,ben de sıcak çayımı içeyim modundalar.
Patlatırım o kafasını :KK67:ben ilgilenmeyen anne olunca direkt söylüyorum canım arkasından sinir harbi yaşamaktansa annesi bak dökecek sen yedir istersen diyorum sofrada getiriyorum.akıllandım zamanla önce annesi oturuyor ben kosuyordum peşinde benim çocuk yoktu enerjisi vardır diye düşünüyorlardı herhalde

Her gördüğümde önce bir tıpışlıyorum yanaklarını sıkıp doya doya sarılıyorum zaten. Maşallah öyle zeki öyle akıllı ki... Hele yemek yemesi iştahı... Bol bol kınıyorum (kınayınca başa gelir derler ya) Ama ailesi her zaman, büyük insan gibi tane tane konuşuyor, herşeyi anlatıyor, ekstra bir sabırları var. Mesela çocuk renkli peçete paketlerini dolabın içinden getirmiş, annesi "çocuk peçeteyle oynamaz" diyip eline vurup kızmadı. Eğer istiyorsan içinden bir tane verebilirim dedi, 1 tane verdi, sonra bir tane daha istedi annesi "bu desenden sana verdim başka desen istiyorsan ondan verebilirim" dedi, başka desenli peçetedende aldı "hadi bakalım geri kalanları yerine koy" dedi, çocuk o 2 peçeteyi aldı oynadı geri kalanları da götürdü konsolun içine koydu. Bütün bunlar sessiz sakin bir şekilde oldu, sadece uzaktan gözlemledim. Ay bir de öyle tatlı ki o ufak boyuyla, babasının hangi benzinlikten benzin aldığını, dedesinin nereden aldığını öğrenmiş onları söylüyor bize de soruyor siz nerden alıyorsunuz diye .:KK68:

İşte hem çocuk hem anne akıllı olunca ortaya şahane manzaralar, sanat eseri gibi çocuklar çıkıyor. Bir takım insanlar "ama o çocuuuk anlamaz, veya çocuğum çok akıllı olduğu için taş taş üstünde bırakmıyor" diye avunmaya devam etsin. Bence akıllı çocuklar ve bilinçli anneler hemen kendilerini belli ediyor. Analar neler yetiştiriyor, ama malesef iyi yetişen çocuklar azınlıkta.

Elbette adabı muaşereti aileden öğrencek cocuklarımız ama belliki hanımefendinin anlattığı daha cocuk bile değil. Bebek
1 yaşında bir bebeğim olunca bu konuda bukadar itici dünyadan bi haber konuyu görünce tutamadım kendimi
Demekki samimi birileriki evine yatolı gelebiliyorlar
Ben 1 senedir annem ve kayınvalidem harici kimseye gitmedim onlar dısında samimi olduğum kimse olmadığı için.
Velevki bi ahbabıma ve dostuma gitmişim henuz yemeyi bilmeyen bebeğimin ağzına 2 lokma vermişim oda cıkarmış arkamdan bu şekilde konuşulduğunu öğrensem ben tiksinirdim o kişinin insanlığından
Bu kadarmı tahamulsuz olduk tabikide herşeye cocuktur yapar denemez anne dikkati elbette lazım ama birgün anne sahibi olacağını hicbir bayan unutmadan konusmalı.
ayrıcaaaaaaa ayrıcaaaaaa Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin.
Kadının çocuğunun sağlık sorunu da olabilirdi, çocuk daha büyük olup gerçekten kötü yiyebilirdi, o zaman sanırım izole edecekler hayatlarından. Benim ilk okulda bir arkdaşım vardı. Kızın sürekli salyası akıyordu. tabi biz küçük olduğumuz için bilmiyorduk. Sanırım norolojik olaylar da vardı. Sırasında annesi de otururdu. Yemek zamanı annesi yedirirdi ve hep gün boyu mendille annesi silerdi akan salyasını.... Bu sınavdan geçen bir sürü anne var. ne demek istediğimi anladınız sanırım. O yüzden biraz da büyük konuşmamak lazım.

Üzülüyorum ülkemi muaassır medeniyetler seviyesinde görmek istiyorum ..Sokaklara tüküren yetişkinler , dolmuşta kokan insanlarda bir zamanlar bebekti..bağıra çağıra konuşan insanlar , balkondan komşusunun balkonuna halı çırpanlar kadınlarda bebekti.. Çocuklarımızı daha görgülü , başkasının yaşam alanına saygılı , sağduyulu güzel bireyler yetiştirmek için biraz fedakarlık yapmak yerine , kabalığa hoşgörü beklemek kolaycılık olmuyor mu ?

Konu nerden nereye gelmiş...

Şu konudaki her yorumu okudum. Kimse "vay çocuğa bak, yemek öyle mi yenir, görgüsüz çocuk, nasıl salyası akarmış, nasıl dökermiş, doğru düzgün yiyemiyor muymuş?" diye çocuğu ayıplamadı. Herkes biliyor 1.5 yaşında çocuğun pekala dökerek yiyebileceğini. 33 sayfadır annesinin önlem almaması, çocuğunun döktüğünü toparlamaması, bir de gülerek üste çıkmasına tepki veriyor. Bunu anlamak cidden bu kadar zor mu?

Isteeeeeee konu bu yaaaa !!!!!!!! Keske evdede dikkatli olsaniz, o terbiyeyi hem evde, Hemde disaridada sergilese cocuklariniz.
Bunu yaparsaniz hem siz, Hemde baskalari cok rahat ve mutlu olacaklar. Canavarlar degil, cocuk yetistirmeye calisin. Bu son cümlem tüm yaramaz cocuklarin annelerine gelsin !

Ilahi cımbızla çekmek diye buna derler.

Evet evet ben çok kötü çocuk yetiştiriyorum .

Daha önceki yorumumda da yazmıştım iki kuzenim var ikisininde çocukları 1,5 yasında.
Birininkine sürekli olarak anlasa da anlamasa da konuştular onunla.
Parkenin üzerine otururdu hep halıya inatla oturmazdı. Kuzenimde teyzemde her parkeye oturduğunda 'hayır, tehlikeli' diye söylediler.
Ozamanlar daha 1 yaşında ya vardır ya yoktur. Belki anlıyodu belki anlamıyodu.
Bana çok saçma ve komik geliyodu 'tehlikeli' diye hitap etmeleri.
Şuan kesinlikle parkeye oturmaz mesela hatta geçende kalabalıktık ve ben yere parkeye oturdum yanıma geldi bana el işaretiyle kızmış gibi yapıyor kalk diyo.

Yani yaşı küçük ama çocuklara birşeyleri bıkmadan anlatmak konuşmak gerekiyor bence. O çocuk yapması gerekeni ve yapmaması gerekeni bir şekilde sizin anlattığınız kadar anlayacak.

kesinlikle kınama canım. çocuk büyütmekçoğu zaman kitaplardaki teorik yazılara benzemez.
sanırım bu birazcıkta anne olmakla alakalı...tecrübe etmek gerekiyor bazı şeyleri...çocuk konusunda benimde bazı konularda tahammülsüzlüğüm var/dı...annelik duygusu yavaş yavaş oturmaya başlayınca farklı bir pencereden bakmaya çalışıyorsun..

insan başına gelince hor gördüğü her şey normal geliyor.
annelik insanı aslında eğitiyor,esnetiyor.
gece bir kez uyanmaktan rahatsız olan insan defalarca kalkmakta zorlanmıyor.
titiz biri sürekli döküntülerini topladığı çocuğuyla yeni duruma alışıyor.

çok kati olmamak lazım.
çok da relaks tabi.

büyük kızım bir komşumda bir şey yemişti eliyle.
komşum peşinde ıslak mendille dolaşmıştı yemeyi bitirdiği an.
hep bize akıllar verirdi.
sonra iki çocuğu oldu.
önceden sizin çocukların yaptığı her şey gözüme batardı,insan yaşayınca alışıyormuş demişti.

küçük bir çocuk elbette döker ama anne önlemini almalı başka yerde.
ben kendi evimde bile masanın altına çocuklar dökse sinir oluyorum.

hiç çocuğu olmayan birine büyük dozda bir rahatsızlık verir.

bir de evler kullanmak için değil de müze gibi artık.
büyük insanlar bile gittiklerinde rahat oturamıyorlar bir şey olacak diye.

eşya insanın hizmetinedir.yaşamı hem kendimze,hem sevdiklerimize zehir etmeye lüzum yok.

çocukla ne alakası var

çocuğuna sahip çıkamayan hemen bu cümlelerin arkasına sığınıyor
Çok haklısın bacim aynen katılıyorum kendi evinde istediğin gibi davran ama gidip geldiğin evin arkasından kendine küfür ettirme. Benimde kızım 4 yaşında kimsenin evine zarar vermedi. Nereye gitsem yanında oyuncaklarıni da götürüyorum. Geçen yakın bi arkadasa gittiğim halde benim kız başladı evin içine ayakkabilarla giricem diye baktım ikna edemiyorum daha eve girmeden geri döndüm. Arkadaşım tabi sorun olmaz dedi ama yine de kolundan tuttuğum gibi eve geri getirdim. En nefret ettiğim şeylerden biri. Annem ameliyat oldu ben kıza 7 aylık hamileyim evi temizledim kadinin biri geçmiş olsuna geldi çocuğun elinde cipsle kırdı döktü sıvadı her yere zaten zor hareket ediyorum yeminle köpÜrdüm hemen sofra bezi getirdim üstüne oturttüm burda yesin diye anası da diyo benim kız gezerek yemeyi Seviyo bırak diyo. Tabi gitti ben arkadan bi ton küfür salladim

sanırım bu birazcıkta anne olmakla alakalı...tecrübe etmek gerekiyor bazı şeyleri...çocuk konusunda benimde bazı konularda tahammülsüzlüğüm var/dı...annelik duygusu yavaş yavaş oturmaya başlayınca farklı bir pencereden bakmaya çalışıyorsun..
ben bekarken AVM de ağlayan annesini çekiştirenleri kınardım."nasıl çocuk yetiştiriyorlar" derdim.
Ama insan bazen gerçekten çaresiz kalabiliyor. Bu ve buna benzer bir sürü sahne yaşayabiliyorsun. Bu da senin kötü bir anne/baba ya da yeteri kadar iyi bir eğitim vermediğini göstermez bence. En nihayetinde dışarıdan milyon tane uyarıcı var. Konu sahibinin anlattıklarını ben abartı buldum ama rahat anneleri de kınıyorum tabi. Misafirlikte çocuklarını salıverip dinlenen ama kendi evinde odaları kitleyen annelerle görüşmek istemiyorum.

trt'de bi ara sen olsan napardın diye bi program vardı......hala varmı bilmiyorum.denk gelince izlerdim.13-14 yaşındaki rahatsız(zeka olarak sıkıntılı) bir kız çocuğun bi lokantada geçirdiği zamana yer vermişlerdi..çocuk her defasında yan masadaki adamın tabağından bişeylere almaya çalışıyordu..kızın yemeği gelmediği için sabredemiyordu...annesi babası napsa etse engel olamıyorlardı..yan masadaki adam çocuğa anneye babaya çok tepki vermişti..ama çeverdekiler adamı uyaradılar..sizinde başınıza gelebilir,sizinde çocuğunuz olabilirdi...şimdi böyle anlatınca olmuyor..izlemek lazımdı o bölümü..benim dikkatimi çeken ev sahibini arkalarından araplar böyle yapar demesi ve garsonların bela okur demesi...çok garip

Tamam çocuklar bizim gibi nizami yiyip içip kalkamaz ama ondan anne sorumludur
Eğitmen lazım 1,5 yaş belki erken ama otur o zaman bi örtü ser yedir kaldır, sen annesin bi 15 dk sonra çocuğunu eşine verip yesen ölmezsin
Ben kendi evimde bile kızımı doyurmadan yemeğe oturmam ki kızım 6 aylık bişey çiğneyip tükürecek pozisyonda bile değil

Bazı anneler aşırı rahat 'sonra da çocuk işte napalım anlamıyo' diye de kılıf buluyorlar.

Apartmana yeni taşınmıştık,lojman olduğu için akşamları ailesel görüşmeler oluyor. Yeni yeni görüşüyoruz insanlarla. bir eve gittik. Sehpalarda koca vazolar falan, bizim çocuklar küçük o zaman. Tedirgin oldum. Ev sahibi kadın dedi ki " neden tedirginsin ki, kırılırsa kırılsın, bizim de çocuğumuz var" Yani samimiyeti de çok net anlaşılıyordu kadının. ben çok rahatladım ve güzel bir akşam geçirdik. Madem vazo kıymetli ve tedirgin olacaksın diyelim, toplayacaksın misafir gelmeden önce. ben böyle bakıyorum olaya. Çünkü çocukların refleksleri bizim gibi değil. Geçerken bile çarpabilir, kolunu sallar vazo pat yerde..

Back