• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Evde okadar dikkatli değilim ama
Isteeeeeee konu bu yaaaa !!!!!!!! Keske evdede dikkatli olsaniz, o terbiyeyi hem evde, Hemde disaridada sergilese cocuklariniz.
Bunu yaparsaniz hem siz, Hemde baskalari cok rahat ve mutlu olacaklar. Canavarlar degil, cocuk yetistirmeye calisin. Bu son cümlem tüm yaramaz cocuklarin annelerine gelsin !

Konu sahibine kesinlikle katılıyorum. Suç çocukta değil, döktükleri saçtıklarıyla adeta övünen annesinde. Bir arkadaşımızın oğlu var, maşallah nasıl güzl terbiyeli, akıllı, zeki. Evimizde birsürü incik boncuk olmasına rağmen, onların ev eşyası olduğunu bilir, şekerlikteki bayram şekerine heves ettiğinden annesinin gözünün içine bakar, sonra annesi alabilir miyiz diye rica eder. Meyvesini pastasını annesinin yanına oturup yer, sıkıldığında mızmızlık yapmak yerine annesini hemen oyuncaklarını çıkartır eline verir, bir tarafta oynar. Biz onlara gittiğimiz de oturma odasında oyuncaklarıyla oynar, yanına uğradığımızda bizi oturtur araba markalarını anlatır, dedesini anneannesini anlatır, tüm oyuncaklarını getirir bize tanıştırır, sen burda oyna biz içeride oturacağız diyip içeri geçeriz çayımızı da içeriz ikramlarımızı da yeriz. Bu anlattığım çocuk daha 1.5 yaşında. Olay aile de bitmiş, annesi babası mükemmel insanlar. Maşallah... Böyle misafir hergün gelsin bana.

çocuktur muhakkak anlamaz naptığını bilmez ama annelere kızıyorum ben. hiç yoktan önlem alabilir, batırdığında toplayabilir. bize çocuklu misafir gelmişti, çocuk meyve suyunu aldı sıktırıyor pipetten fışkırıyor benim mutfak perdesine, şıp şıp damlıyor perdeden fayansa. Anneside gülüyor, ay bu hep böyle falan filan.. tuttu kolundan gitti içeri ben ağzım açık kaldım öyle. edepsizlik yani. Annelere kızmak lazım, gamsız olmamaları gerek.

Hata çocukta değil anne babasında .
Ben de hiç kaldıramam böle düşüncesizlik, üstelik hiç birşey de diyemiyorsun misafire .

Çocuğunu eğitemeyen annelerin en güzel cümlesi "aman canım robot mu bu çocuklar?"
Benim de bi arkadaşım vardı böyle bana geldiğinde yatak odamdaki külotlarıma kadar öğrenmişlerdi her şeyin yerini. Neyse şimdi sebebini bilmediğim bir durumdan dolayı küstü de kurtuldum..
Zaten bir çoğu kendi evlerinde çocuklarına robot muamelesi yapar,sıra başkasının evine gelince özgür çocuk yetiştirme havalarına girerler.
Aman çocuğunuza 'dıt' bile demeyin özgüveni kırılmasın. Terbiyesiz olsun milletin/ortalığın içine etsin.

Eşyamı çizecekse kendi çocuğum çizsin başkasının çocuğu değil diye düşünüyorum...
Yahu hala 31 sayfaya geldik diyoruzki, egitilen cocuk bunu yapmaz, onunla yeterince ilgilenirsen, cocukla, disarida 2-3 Saat oynamasi ve enerjisini atsin diye parklarda oynatirsan tabiki cocuk böyle birseyi yapmaz. Bizlerde cocukduk, hangimiz sehpayi veya duvari cizdikki ?
Üsenmeyeceksin cocugunla ilgileneceksin !

Sürekli gözüm oğlumun peşinde olduğu için, peşinde aman birşey yapmasın diye gezinmekten sıcak çay icemiyorum.o yüzden çok sık gezmeye falan gitmeyiz.sevmediğim birşeyi başkasının evinde yapmam.kafa dinlemeye mi gidiyorsun oraya

Yahu hala 31 sayfaya geldik diyoruzki, egitilen cocuk bunu yapmaz, onunla yeterince ilgilenirsen, cocukla, disarida 2-3 Saat oynamasi ve enerjisini atsin diye parklarda oynatirsan tabiki cocuk böyle birseyi yapmaz. Bizlerde cocukduk, hangimiz sehpayi veya duvari cizdikki ?
Benim evimde de yapmasın benim çocuğum ya neyin ne olduğunu bilsin ne ile oynanır ne ile oynanmaz yemek adabı nedir gezerek yememek nedir bunları kendi evinde öğrensin ki başkasının evinde çelişki yaşamasın.misafirlikte oğlum birsey yapacağından değil ama yine de rahat edemiyorum ben.birşey oldu olacak stresi çok yoruyor beni.çok dert ederim utanırım o eve gitmeye

Ben gayet dökülen saçılandan da rahatsızım. Yanlışlıkla olur ona lafım yok ama çocukları kendi kendine yemek yemeyi tecrübe edecek diye ben mecbur muyum koltuk-halı silmeye? Kendi evinde eğitimini verirsin, misafirlikte işler değişir.
Gittiğin evin kurallarına uymak durumundasın.
Ben değil bebekli, çocuklu misafir bile çağırmıyorum çünkü fazlaca cezbedici şeyler var evde. Eşimin araba koleksiyonu başlı başlına tehlike zaten, sürekli ellemeyin, oynamayın demek durumundayım. Kuşlar da oldukça cezbedici ona da baştan ısırıyorlar diye uyduruyorum ki yaklaşmasınlar diye.
Geçenlerde arkadaşlar geldi, çocuklarını da getirdiler, bilseydim getireceklerini çağırmazdım. Baştan uyardım arabalara dokunmayın diye. Başka bir arkadaş dalga geçti, söylesene oynuyorlar diye, ellediler desene, kırdılar de hatta da görsün falan. Neyi görecekse artık, yıllardır biriktirdiği koleksiyon yani, size göre önemsiz bir şey bizim için çok değerli olabiliyor.
Benim eşimin araba koleksiyonuna daha kızım bile elini sürmüş değil. Anlattım zaten sürekli ona ait olmadığını. Sepetler dolusu oyuncağı var yeterli.
Hal böyleyken bir başkasına asla müsade etmem. İsteyen kırılsın,isteyen küssün..
Neyse beni çağırabilirsin gönül rahatlığıyla :KK25:
Kuşları merak ettim :KK45:

üç çocuğum var.hiç bir zaman gittiğimiz evi kirletmedik.
evde de belli kurallarımız var her zaman.
genelde 1,5 yaşında kendileri yemeye alıştılar.
o sürede yerde örtüyle yediler.
evde değilsek hep ben yedirmişimdir.
çocuk diye insanları rahatsız etmeye lüzum yok.
çocuğun yiyeceği şeyler bellidir.
döktükçe ağzına tıkıştırmaya gerek yok başkalarının evinde.

çocuğu olmayan insanlar daha hassas oluyorlar.
kendi çocukları olunca çocuktur,her şey oluyormuş şeklinde değişiyor
çocuktur muhakkak anlamaz naptığını bilmez ama annelere kızıyorum ben. hiç yoktan önlem alabilir, batırdığında toplayabilir. bize çocuklu misafir gelmişti, çocuk meyve suyunu aldı sıktırıyor pipetten fışkırıyor benim mutfak perdesine, şıp şıp damlıyor perdeden fayansa. Anneside gülüyor, ay bu hep böyle falan filan.. tuttu kolundan gitti içeri ben ağzım açık kaldım öyle. edepsizlik yani. Annelere kızmak lazım, gamsız olmamaları gerek.
çok sinir bozucu.
çocuklarını efendisi zanneden anneler yanlışlarını ilerde görecek.
benim üç çocuğum var.
hiç öyle saygısız,kuralsız olmadılar.
temizlik konusunda sınırlarımız katidir zaten.
gittiğimiz hiç bir yeri karıştırmamışlardır.
evde de 1-1,5 yaş arası hariç olmaz.
en fazla oyuncaklarını dağıtırlar.
duvarlarımızı hepsi belli bir yaşta yazdı,çizdi ama kendi evimizde belli duvarları vardı.:)
boyandı gitti.

bir arkadaşım oğlumla yaşıt çocuğuyla gelmişti.
tak tak bilgisayara,klavyeye vuryor çocuğu.
içerden kır oğlum kır diye sesleniyor gülerek.
kendi evinde 15 yıllık eşyaları taş gibi duruyor.
kıran çocuk evinde kırsın o zaman.
kitapları dolaptan çıkarıp dağıtmıştı.
oğlum daha konuşamıyor sinir olmuş bize gösteriyordu ne yapıyor bakın diye.
toparlamaya çalışıyordu döktüklerini.

seviyoruz diye rezil yetiştirmeye gerek yok çocukları.

sonra da beni çok yoruyorlar diye dert yanmaz sevgili anneler.

Konu sahibine kesinlikle katılıyorum. Suç çocukta değil, döktükleri saçtıklarıyla adeta övünen annesinde. Bir arkadaşımızın oğlu var, maşallah nasıl güzl terbiyeli, akıllı, zeki. Evimizde birsürü incik boncuk olmasına rağmen, onların ev eşyası olduğunu bilir, şekerlikteki bayram şekerine heves ettiğinden annesinin gözünün içine bakar, sonra annesi alabilir miyiz diye rica eder. Meyvesini pastasını annesinin yanına oturup yer, sıkıldığında mızmızlık yapmak yerine annesini hemen oyuncaklarını çıkartır eline verir, bir tarafta oynar. Biz onlara gittiğimiz de oturma odasında oyuncaklarıyla oynar, yanına uğradığımızda bizi oturtur araba markalarını anlatır, dedesini anneannesini anlatır, tüm oyuncaklarını getirir bize tanıştırır, sen burda oyna biz içeride oturacağız diyip içeri geçeriz çayımızı da içeriz ikramlarımızı da yeriz. Bu anlattığım çocuk daha 1.5 yaşında. Olay aile de bitmiş, annesi babası mükemmel insanlar. Maşallah... Böyle misafir hergün gelsin bana.
enemmm bu nasıl bir çocuk banada böyle lütfenn..

Sürekli gözüm oğlumun peşinde olduğu için, peşinde aman birşey yapmasın diye gezinmekten sıcak çay icemiyorum.o yüzden çok sık gezmeye falan gitmeyiz.sevmediğim birşeyi başkasının evinde yapmam.kafa dinlemeye mi gidiyorsun oraya
İşte bazıları kafa dinlemeye geliyor. Çocukları salayım,ben de sıcak çayımı içeyim modundalar.

bana gelen her misafirime evimi açarım ve samimi olurum gergin olmam çünkü misafirimde gerilir.. ve çocukluysa teklif ederim örtü vermeyi önceden çocukları doyuralım biz rahat edelim derim.. evdeki çocuğun ilgisini çekicek biblolarımı kaldırırım. çocuk o tabiki ellemek isteyecek. oğlumun odasına salarım ikisini oyuncakları dökerler. gelen misafirim mutlu, ben mutlu ohh gelsin çaylar.. pastalar,sohbetler,, gittikleri zamanda açarım elektrik süpürgemi temizliğimi yaparımm.. ne olacakki gergin olursanız misafirinizde gerilir ve evinizde rahat edemezz..

Benim eşimin araba koleksiyonuna daha kızım bile elini sürmüş değil. Anlattım zaten sürekli ona ait olmadığını. Sepetler dolusu oyuncağı var yeterli.
Hal böyleyken bir başkasına asla müsade etmem. İsteyen kırılsın,isteyen küssün..
Neyse beni çağırabilirsin gönül rahatlığıyla :KK25:
Kuşları merak ettim :KK45:
İşte kendi kızı el sürmeyip misafir çocuğun hırpalaması olmuyor işte. Sevindim bu duruma, beklerim o zaman bize:D
Kuşları da attım korkutmadıkça sorun yok kedi gibiler zaten:D

enemmm bu nasıl bir çocuk banada böyle lütfenn..

Her gördüğümde önce bir tıpışlıyorum yanaklarını sıkıp doya doya sarılıyorum zaten. Maşallah öyle zeki öyle akıllı ki... Hele yemek yemesi iştahı... Bol bol kınıyorum (kınayınca başa gelir derler ya) Ama ailesi her zaman, büyük insan gibi tane tane konuşuyor, herşeyi anlatıyor, ekstra bir sabırları var. Mesela çocuk renkli peçete paketlerini dolabın içinden getirmiş, annesi "çocuk peçeteyle oynamaz" diyip eline vurup kızmadı. Eğer istiyorsan içinden bir tane verebilirim dedi, 1 tane verdi, sonra bir tane daha istedi annesi "bu desenden sana verdim başka desen istiyorsan ondan verebilirim" dedi, başka desenli peçetedende aldı "hadi bakalım geri kalanları yerine koy" dedi, çocuk o 2 peçeteyi aldı oynadı geri kalanları da götürdü konsolun içine koydu. Bütün bunlar sessiz sakin bir şekilde oldu, sadece uzaktan gözlemledim. Ay bir de öyle tatlı ki o ufak boyuyla, babasının hangi benzinlikten benzin aldığını, dedesinin nereden aldığını öğrenmiş onları söylüyor bize de soruyor siz nerden alıyorsunuz diye .:KK68:

aranızdaki bağ ne derece bilmiyorum ama banada mide bulandırıcı geliyor bir başkasının çocuğunun özellikle sofrada böyle yapması.Anne hem kendi rahat yemek istiyor hemde çevresindekileri düşünüyorsa ya sofradan önce yada sonra doyurmalı diye düşünüyorum..Birde gülmeleri filan resmen ayıbı bastırmak için yapmışlar

bazı anneler bazı şeyleri yanlış anlıyolar. Geçen bi yerde okumuştum. Çocuklarınıza duyguda özgür harekette iradeli olmayı öğretmelisiniz yazıyodu. Çocuk bu her şeyi düşünebilir her şeyi isteyebilir. Ama neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini bilmelidir

Bende bir anneyim ama kesinlikle cocugumu kontrol ederim dışarda neden insanları rahatsız etsin ki benimde midem kalkar misafirin adı ustunde ord yemek yiyen insanlar var her yerde adabı ogretmek gerekiyo amaan bişey olmaz diyolr banada geliyorlar :KK20:

Back