• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Ay siz nasıl yetiştiriyorsunuz allah aşkına cocuklarınızı merak ettim
Robotmu sizinkiler
Ne düşüncesiZce bi konuşma
Cocuk adı ustunde
Cocuk Elbette bilemez fakat annesinin en azından başka bir yerde derli toplu olup etraftakilere saygı duyması gerekir. Salya Sümük tükürük çocukta olsa annenin özen göstermesi lazım.

Ben de okurken sinir oldum açıkcası en nefret ettiğim misafir tipi.Çocuğum yapma demedikleri için şımarttıkları için çocuklar bu şekilde yetişiyor.

Apartmana yeni taşınmıştık,lojman olduğu için akşamları ailesel görüşmeler oluyor. Yeni yeni görüşüyoruz insanlarla. bir eve gittik. Sehpalarda koca vazolar falan, bizim çocuklar küçük o zaman. Tedirgin oldum. Ev sahibi kadın dedi ki " neden tedirginsin ki, kırılırsa kırılsın, bizim de çocuğumuz var" Yani samimiyeti de çok net anlaşılıyordu kadının. ben çok rahatladım ve güzel bir akşam geçirdik. Madem vazo kıymetli ve tedirgin olacaksın diyelim, toplayacaksın misafir gelmeden önce. ben böyle bakıyorum olaya. Çünkü çocukların refleksleri bizim gibi değil. Geçerken bile çarpabilir, kolunu sallar vazo pat yerde..
İşte olay burada gizli.
Siz tedirgin olmayıp bir de üzerine vazoyu çocuk kırınca pişkin pişkin gülerseniz arkanızdan konuşulur elbette. Ama böyle zaten dikkatli ve özenli davranırsanız kim ne der?

Şu konudaki her yorumu okudum. Kimse "vay çocuğa bak, yemek öyle mi yenir, görgüsüz çocuk, nasıl salyası akarmış, nasıl dökermiş, doğru düzgün yiyemiyor muymuş?" diye çocuğu ayıplamadı. Herkes biliyor 1.5 yaşında çocuğun pekala dökerek yiyebileceğini. 33 sayfadır annesinin önlem almaması, çocuğunun döktüğünü toparlamaması, bir de gülerek üste çıkmasına tepki veriyor. Bunu anlamak cidden bu kadar zor mu?
sahneyi iğrenç bulanları bizzat okudum. Ben yazdım ona biaen bir şeyler. Kaçıdıysan okuyabilirsin.

sahneyi iğrenç bulanları bizzat okudum. Ben yazdım ona biaen bir şeyler. Kaçıdıysan okuyabilirsin.
Sahne bebeğin ağzından çıkanları annenin ağzına atması ve gerçekten iğrenç buluyorum hala. Annem de yapardı böyle şeyler onunla da kavga ederdim.

İşte olay burada gizli.
Siz tedirgin olmayıp bir de üzerine vazoyu çocuk kırınca pişkin pişkin gülerseniz arkanızdan konuşulur elbette. Ama böyle zaten dikkatli ve özenli davranırsanız kim ne der?
koalina haklısın. Zaten dikkat edelim diyorum, gittiğimiz evden çıkarken harp havasında bırakmayalım. Ancak bu iki taraflı olacak bir şey. Ev sahibi evini mıncık mıncık köşe bucak, cm2 olarak kırılacak şeyle doldurursa misafirliğe gidecek insanlar çocuklarını takip etmekten iki kelime edemezler. Çünkü çocuklar özellikle de yaşıtlarını gördükleri zaman enerjileri bir kaç katına çıkıyor. O zaman ev gezmeleri çocuksuz yapılsın.
Çocuk odası denen bir şey vardır o sınırlarda çocuklar özgür olmalıdır. Aksi halde yaratıcılıkları saklı kalır, baskılı kalır. Gidilen evde de ev yakılıp yıkılmayacağına göre çocuk odasına yönlendirilmeli. Ama iki büklüm oturtulmasını da hiç doğru bulmuyorum. Zaten o zaman çocuk sıkılıp “hadi eve gidelim” demeye başlıyor. Gezme işi anne baba odaklı olup, çocuk için işkence oluyor. Onun zamanından çalmış oluyor aileler.

Sahne bebeğin ağzından çıkanları annenin ağzına atması ve gerçekten iğrenç buluyorum hala. Annem de yapardı böyle şeyler onunla da kavga ederdim.
görüntü çok iç açıcı olmayabilir, zira Türk halkının çok yaptığı bir şey. Baya bir göz aşinalığımız var bence. Tam tersi de olabiliyor. Ağzında bir şeyi öğütüp çocuğa veren büyükler. Buna da köy yerinde bizzat şahit oldum. Ancak evinde yatılı kalacak yakınlıkta olan bir insanın bunu tolere etmeyip arkasından binlerce şey söylemesi de çok iğrenç değil mi sence?

Çocuklu olmadığın belli. İnsanlar evlerinde daha rahat olabilir belki ama başkasının evinde olunca aksilik zinciri de olabiliyor. Bu biraz da ev sahibinin gergin ruh durumuna bağlı sanırım. Evde vazo kırmayan çocuk misafirlikte kırabiliyor. 1,5 yaşındaki çocuk ne kadar kirletebilir ki etrafı. Zaten yeme refleksi nedir ki onun? Ben olayı nedense abartılı buldum. Sen de pimpirikli ev sahiplerindensin bence. Ben de senin gibi insanlara oturmaya gitmeyi sevmiyorum.
benim oglum da bazen böyle yapabiliyor ama bunu heryerde yapmıyor sürekli kontrolüm altında oluyor ama bazen misafirlikte mi yoksa diken üstünde miyim anlayamıyyorum zaten son 6 7 aydır kimseye gitmiyorum 2 yıldır da yalnız kv de ye anneme gidiyorum o kadar kardeşimin evine bile gitmiyorum mecbur kalmadıkca

Çocuğa evde verilmeyen terbiye 'gezmede' verilmez zaten
Aksini savunanlar ya da vay nasıl 1,5 yaşındaki bebekten tiksinirsin diyenlere rağmen ben hala işin anne de bittiği kanaatindeyim
Tamam çocuk bu yaramazdır yemeyi de bilmez ama nasıl emeklemeyi yürümeyi öğretirken yürüteç şu bu yardımıyla eğitmeye çalışıyoruz
Yine yemek yeme de eğitimle olur, henüz eğitilmediyse de en azından misafirliğe gidildiğinde çocuğun maması öğünü önceden verilebilir. Veya anne geç te yemeğe katılsa birşey olmaz.

koalina haklısın. Zaten dikkat edelim diyorum, gittiğimiz evden çıkarken harp havasında bırakmayalım. Ancak bu iki taraflı olacak bir şey. Ev sahibi evini mıncık mıncık köşe bucak, cm2 olarak kırılacak şeyle doldurursa misafirliğe gidecek insanlar çocuklarını takip etmekten iki kelime edemezler. Çünkü çocuklar özellikle de yaşıtlarını gördükleri zaman enerjileri bir kaç katına çıkıyor. O zaman ev gezmeleri çocuksuz yapılsın.
Çocuk odası denen bir şey vardır o sınırlarda çocuklar özgür olmalıdır. Aksi halde yaratıcılıkları saklı kalır, baskılı kalır. Gidilen evde de ev yakılıp yıkılmayacağına göre çocuk odasına yönlendirilmeli. Ama iki büklüm oturtulmasını da hiç doğru bulmuyorum. Zaten o zaman çocuk sıkılıp “hadi eve gidelim” demeye başlıyor. Gezme işi anne baba odaklı olup, çocuk için işkence oluyor. Onun zamanından çalmış oluyor aileler.
bu işler karışık işler

Apartmana yeni taşınmıştık,lojman olduğu için akşamları ailesel görüşmeler oluyor. Yeni yeni görüşüyoruz insanlarla. bir eve gittik. Sehpalarda koca vazolar falan, bizim çocuklar küçük o zaman. Tedirgin oldum. Ev sahibi kadın dedi ki " neden tedirginsin ki, kırılırsa kırılsın, bizim de çocuğumuz var" Yani samimiyeti de çok net anlaşılıyordu kadının. ben çok rahatladım ve güzel bir akşam geçirdik. Madem vazo kıymetli ve tedirgin olacaksın diyelim, toplayacaksın misafir gelmeden önce. ben böyle bakıyorum olaya. Çünkü çocukların refleksleri bizim gibi değil. Geçerken bile çarpabilir, kolunu sallar vazo pat yerde..
Ben vazo bardak vs. takılan tiplerden değilim
Ama çocuk kırıp kendi ayağını kesebilir Allah korusun, annesi o yüzden gözetmeli. Herkes çocuklara göre ev döşemiyor çünkü

görüntü çok iç açıcı olmayabilir, zira Türk halkının çok yaptığı bir şey. Baya bir göz aşinalığımız var bence. Tam tersi de olabiliyor. Ağzında bir şeyi öğütüp çocuğa veren büyükler. Buna da köy yerinde bizzat şahit oldum. Ancak evinde yatılı kalacak yakınlıkta olan bir insanın bunu tolere etmeyip arkasından binlerce şey söylemesi de çok iğrenç değil mi sence?
Benim biri kardeşim biri annemdi ki onu bile tolere etmiyordum, midem bulanıyordu ne yapayım gerçekten iğrenç.

benim oglum da bazen böyle yapabiliyor ama bunu heryerde yapmıyor sürekli kontrolüm altında oluyor ama bazen misafirlikte mi yoksa diken üstünde miyim anlayamıyyorum zaten son 6 7 aydır kimseye gitmiyorum 2 yıldır da yalnız kv de ye anneme gidiyorum o kadar kardeşimin evine bile gitmiyorum mecbur kalmadıkca
benim kardeşim aynen böyle biri. evi mıncık mıncık ve kızımla gittiğim zaman rahatsz oluyorum. Kızım hareketli ve ben son derece memnunum bu durumdan. Hareketli olması her şeyi kırıp döktüğü, mahvettiği anlamına asla gelmiyor.
ama kardeşim her an bir şey kırılacak gibi tedirgin. "sen gel oraya gitme, sen otur bakalım annenin yanına, aaa ona dokunmaaa ama" gibi bir ton cümle. Dedim ki " senin de çocuğun olsun bakalım, o zaman nasıl davranacaksın" şimdi kızı var 1,5 yaşında ve evini onun emrine amade edecek şekilde dekore etti. Kaza, kırılma, dökülme riskini en aza indirerek.

Okudum. Evet ben de sahneyi iğrenç bulanlardanım. Bahsedilen sahne çocuğunun ağzındakini kendi ağzına atmak... Bu davranış çocuk yetiştirmenin bir parçası değil takdir edersiniz ki. Hele de milletin önünde sergilemeye hiç gerek yok.

-----
Bir de konu sahibi hiç olmazsa o gün orada salatalık vermeseydi ölmezdi dedi en fazla. Madem yemeyip tükürüyor. Bunu da "bebek bir gün kahvaltı yapmazsa ölmez" diye algılayanlar olmuş, bu da ayrı fiyasko. Çocuk tükürüp duruyor, kadın ısrarla çocuğun ağzına salatalık dayıyor, rahatsız olan konu sahibinin karşısında "biz otelde de böyleyiz" diye gülüyorlar. Görgüsüzlük şovu yapmışlar, başka bir şey değil.

bir abla geldi aklıma.
yeni evlendiğimde bana gelmişti kızıyla.
yiğenimle kızı dantel masa örtümü kesmiş,bilgisayarı bozmuşlardı.
bunlar olurken annesi salonda sohbet ediyordu.

ilerleyen zamanlarda ona gittik kendi ablam ve çocuklarıyla.
elinde oklavayla evin içinde çocukları kovalamış,şaka gibi vurmuştu çocuklara.
kendi kızını da dağıtmaması için sıkıştırmıştı epey.

bir komşum da yine yeni evliyken 5 yaşında oğlunun salondaki minderleri sağa sola atmasına gayet memnun tepki vermişti.
benim kızım vardı.ikincileri erkek olanalr bana gelmesin demişti benim gibi tek çocuğu olan komşulara.

oğlu olan komşumuzu da sürekli onda oturup,yiyip içmelerine rağmen eve almak istemez,gelince kendi çocukları rahat vermezlerdi küçüçük çocuğa.

aslında hep karakterlerden çıkan meseleler.
ne zaman insan olmayı öğreneceğiz,karşımızdakini de kendimiz gibi görmüş olacağız.

Ben vazo bardak vs. takılan tiplerden değilim
Ama çocuk kırıp kendi ayağını kesebilir Allah korusun, annesi o yüzden gözetmeli. Herkes çocuklara göre ev döşemiyor çünkü
valla ben ne evler gördüm sokak kapısından başlıyor milyon tane dekor. girdiğin andan itibaren....
Kadın sürekli çocuğu gözetleyecekse yerinde oturamaz emin ol çek. Mukayet olamamak diye bir şey kesinlikle var çocuğa. Kimse evini başkasına göre dekore etmiyor ama evimize gelecek misafir için nasıl temiz bir havlu koymayı akıl ediyorsak kırılma riski olan değerli şeyleri de ayak altından kaldırırsak gösterişten geri kalmayız bence.

Çocuktan 80 yaşındaki tapu kadastro emeklisi gibi oturmasını beklemiyor kimse tabii ki. Herkesin dediği şey anne baba çocuğuna sahip çıksın. Bu kadar yani.

Okudum. Evet ben de sahneyi iğrenç bulanlardanım. Bahsedilen sahne çocuğunun ağzındakini kendi ağzına atmak... Bu davranış çocuk yetiştirmenin bir parçası değil takdir edersiniz ki. Hele de milletin önünde sergilemeye hiç gerek yok.

-----
Bir de konu sahibi hiç olmazsa o gün orada salatalık vermeseydi ölmezdi dedi en fazla. Madem yemeyip tükürüyor. Bunu da "bebek bir gün kahvaltı yapmazsa ölmez" diye algılayanlar olmuş, bu da ayrı fiyasko. Çocuk tükürüp duruyor, kadın ısrarla çocuğun ağzına salatalık dayıyor, rahatsız olan konu sahibinin karşısında "biz otelde de böyleyiz" diye gülüyorlar. Görgüsüzlük şovu yapmışlar, başka bir şey değil.
sahne cımbızlanmış yine, tebrik ederim herkesi. kadının ağzına atması sahne 1, ama sahne devamı var senin de okuduğun üzere. Ancak 1,5 yaşındaki çocuk koca adam gibi tüküremez. Tükürüğü kendi dudağının dışına ancak çıkar. Yani senin tabağına nokta atışı yapması imkansız. O refleksi olsa tuvaletini altına yapmaz zaten. Bence çevrendeki 1,5 yaş gurubunun yemesini biz gözlemle.

Ay siz nasıl yetiştiriyorsunuz allah aşkına cocuklarınızı merak ettim
Robotmu sizinkiler
Ne düşüncesiZce bi konuşma
Cocuk adı ustunde

Vallahi hiç kusura bakmayın,
Çocuğu nasıl yetiştirirseniz öyle gider...

Robot yetiştirmek yerine anne babayı yetiştirmek şart.
Biz amcaya pipisini gösterince gururlanılan ailelerin çocuklarını da gördük büyüdüklerinde..

Çocuğa evde verilmeyen terbiye 'gezmede' verilmez zaten
Aksini savunanlar ya da vay nasıl 1,5 yaşındaki bebekten tiksinirsin diyenlere rağmen ben hala işin anne de bittiği kanaatindeyim
Tamam çocuk bu yaramazdır yemeyi de bilmez ama nasıl emeklemeyi yürümeyi öğretirken yürüteç şu bu yardımıyla eğitmeye çalışıyoruz
Yine yemek yeme de eğitimle olur, henüz eğitilmediyse de en azından misafirliğe gidildiğinde çocuğun maması öğünü önceden verilebilir. Veya anne geç te yemeğe katılsa birşey olmaz.
evet haklı oldugun yerler var bi çok arkadsda haklı iş annede bitiyor evet ama bi annenin 3 çocugu oluyor mesela 2 si çok uslu terbiyeli yken 1 i tam tersi oluyor oysa hepsini büyüten aynı anne bazen insanın fıtratıda etkiliyor yani malesef her çocuk 4 4 lük olmuyor bu annenin hatası degil tamam annede dikkat edecek ama tek anneyle olmuyor inan çocuk çevre çocugun fıtratı karakteride çok önemli anne de önemli ben çok çabalıyorum oğlum kırıp dökmez ama aşırı aglar bagırır bu elimde degil herşeyi deniyorum 2 yas sendromu dedi dr u

Back