Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Benim yakin arkadasim belli bir aya kadar hep bizi cagirdi
Bende hep mutfakta tardim ettim ona
Sonrasinda bize geldi ama hep pesindeydi
Esimin arkadaslari cok gamsiz cocuk bin turlu yaramazlik yapip esyalara tak tak indiriyor
Sonucta onlar kac ay taksitle aliniyor evi kirletmek ayri sey esyalara zarar vermesi ayri sey
Kimse cocugu degil pesinde dolanmak icin hic caba sarfetmeyen anne babayi elestiriyor

katılıyorum. o kadar borçla aldığımız eşyaları evliliğimizin ilk ayında gelen eşin arkadaşlarının çocukları tükenmez kalemle bile boyadı. artık 5. falan oldu tepkimi koyduğumda (sert de bişi demedim) bulundukları ortamdan dışladılar. halada hakkımı helal etmem. hem suçlu hem güçlü insanlardan sebep ne olursa olsun nefret ederim.

Ay siz nasıl yetiştiriyorsunuz allah aşkına cocuklarınızı merak ettim
Robotmu sizinkiler
Ne düşüncesiZce bi konuşma
Cocuk adı ustunde
9 Aylık evliyim bu dönemde çok misafir davet ettim ama çocuklu .5 yaşlarında bir çocuk mutfakta ki spatulalara kadar nasıl alır kilimler aksesuarlar her yer yer değiştirdi.Ne zorluklarla aldığımız eşyalarımız masanın üzerine çıkmış araba sürüyor carrrr currrr ve annesi babası kızım yapma deyip lafa devam ediyorlar.Masam beyaz renk şuan çizik içerisinde o çocuğun yüzünden her baktıkça ağzıma geleni sayıyorum.Bende bir gün anne olursam kesinlikle daha dikkatli olucam.En azından sırf yesin diye eline kurabiye verip gezdirmiycem.Çocuğu nasıl eğitirsen onu bilir.Ağzındaki salatalığı tükürürse ailede buna gülerse çocuk iş de olmaz...

işte bende fevaran arkadaş gibi düşünen kişilere misafirliğe gidersem hiç acımadan çocuğu salarım net. ne demek olduğunu bi anlasınlar.

Çocuktur bu tükürükte saçar, ağzından salatalıkta düşürür. Ne anlar 1,5 yasında ki bebek evi kirletmekten, pisletmekten.
Sorun çocuğun kirletmesi tükürmesi değil bence 'bir annenin misafirlikte sergilediği iğrenç davranıştır'
Midesi kaldıran vardır bu durumu kaldıramayan vardır.
Önemli olan burada annenin dikkatli olması.
Evinde rahat istediğin gibi davranabilirsin, dağıtabilirsin ama misafirlikteysen frenlemen gerekiyor kendini.
İki kuzenimin de 1,5 yasında çocukları var. Çok sık misafir ederim evimde.
İkisi de bir okadar dikkatli ve titizdir.
Daha bir kere bile evimde yemek pisliği temizlemedim arkalarından.

* Çocuğu bahane edip arkasına sığınmayın hanımlar. Herşey sizin elinizde (!)

evimi oğlum resmen harabeye çeviriyor çok hareketli bir çocuk ve ben kardeşime bile gitmem onla gitsem hem benim burnumdan geliyor hemde ev sahibi huzursuz oluyor ee böyle arkamdan kötü konuşacağına hiç kimseye gitmiyorum evimde oturuyorum oğlumla kendi evimizi dağıtıyoruz misafiriniz çok rahat ve düşüncesizmiş....

Çocuklu olmadığın belli. İnsanlar evlerinde daha rahat olabilir belki ama başkasının evinde olunca aksilik zinciri de olabiliyor. Bu biraz da ev sahibinin gergin ruh durumuna bağlı sanırım. Evde vazo kırmayan çocuk misafirlikte kırabiliyor. 1,5 yaşındaki çocuk ne kadar kirletebilir ki etrafı. Zaten yeme refleksi nedir ki onun? Ben olayı nedense abartılı buldum. Sen de pimpirikli ev sahiplerindensin bence. Ben de senin gibi insanlara oturmaya gitmeyi sevmiyorum.

Sizden erken kalkmış ama çocuğuna kahvaltı yaptırmamış belli ki sizi beklemiş yeri falan hiç bir şeyi bilmiyor ayrıca demişşiniz ya bi salatalık yemezse ölmez diye ölür, eğer çocuğu benim çocuğum gibi iştahsızsa o bir tane bile salatalık bin tane yemeğe bedel oluyor, çocuğumun ağzından çıkan her şeyi ben atıyorum ağzıma ki sizin gibi böyle şeylerden tiksinen bir insandım. Misafirinizin hatası maalesef sizin gibi empati kuramaması, karşılıklı empati yoksunluğundan bunlar olmuş ha ben başkasının evinde bu kadar rahat davranabilir miyim hayır ama davranırsa da bu iğrenç tiksinç biri olduğunu göstermez eğer kirlettiği yerleri temizliyorsa yardımcı oluyorsa çok da sorun değil

Ben gayet dökülen saçılandan da rahatsızım. Yanlışlıkla olur ona lafım yok ama çocukları kendi kendine yemek yemeyi tecrübe edecek diye ben mecbur muyum koltuk-halı silmeye? Kendi evinde eğitimini verirsin, misafirlikte işler değişir.
Gittiğin evin kurallarına uymak durumundasın.
Ben değil bebekli, çocuklu misafir bile çağırmıyorum çünkü fazlaca cezbedici şeyler var evde. Eşimin araba koleksiyonu başlı başlına tehlike zaten, sürekli ellemeyin, oynamayın demek durumundayım. Kuşlar da oldukça cezbedici ona da baştan ısırıyorlar diye uyduruyorum ki yaklaşmasınlar diye.
Geçenlerde arkadaşlar geldi, çocuklarını da getirdiler, bilseydim getireceklerini çağırmazdım. Baştan uyardım arabalara dokunmayın diye. Başka bir arkadaş dalga geçti, söylesene oynuyorlar diye, ellediler desene, kırdılar de hatta da görsün falan. Neyi görecekse artık, yıllardır biriktirdiği koleksiyon yani, size göre önemsiz bir şey bizim için çok değerli olabiliyor.

Son düzenleme:
Normal vatandas olarak seni yuzde yuz hakli buluyorum. Lakin aklima meslegim geliyor. 40 ogrenciyle ugrasan ogretmenleri yerden yere vuran , her seyine karisan , akıl ogretmeye calisan ,psikolojisini bozan anneler evine gelen 1 cocuktan rahatsiz oluyor. Ya biz napalim. Bransci oldugum halde cocuklarin kusmuklariyla , cisleriyle ,kakalariyla ugrasiyorum. Evet konudan biraz saptim ama bu konudan cok rahatsızım. İşi birakmayi düşünecek kadar.

Çok merak ediyorum, çocuğunuzun ağzından çıkan "her şeyi" neden ağzınıza atıyorsunuz? Yani bunun anlamı ne? Çocuğunuz sizin deyiminizle onu yemeyince ölecekse niye siz yiyorsunuz, çocuğunuzun ağzına niye geri vermiyorsunuz? Vücutlar ortak herhalde, siz yeseniz de o yemiş sayılıyor.

İçimden geliyor yemek eğer yemeyeceğini anlarsam ve yere atmamışsa yiyorum nimet sonuçta ve benim çocuğum, yediğim zaman mikrop falan kapmıyorum olmadı şimdiye kadar öyle bi şey Ben yediğim zaman belki örnek alıp o da yiyecektir yani bunun milyon tane izahı var. Ayrıca göbek bağımız bir kesildi çocuğumla, vücutlar ortak herhalde demişsiniz ya bi nevi öyle de denilebilir.

Bilemedim, bir hak verdim bir veremedim..
Öncelikle çocuğunun arkasından koşan, yemek yedirdiğimde masanın muhakkak sofra koyan , ben oturayım ne yapıyorsa yapsın diyen annelerden değilim. Ozen gösteren anneler elbette daha doğru yapıyor.
Ancak bazı çocuklarla baş edemezsin. Bunda annenin yapabileceği birşey kalmıyor.
Evime gelen çocuklu annelerden çok rahat olanlarda oldu onları tekrar gönül rahatlığıyla davet ettiğimde oldu.

Annenin sofra dışında sizin gözünüzde hatası oldu mu bilemiyorum ama oyle abartılacak bir durum göremedim..
Burada yanlış olan çocuğun ağzından çıkardığı yemeğin ardından ona gülmeleri. Bu çocuğun davranışı açısından yanlış. Ona zarar veriyorlar.

Bunun dışında bence sıkıntı yok, abartmışsınız.
Çocuğunun ağzından çıkanı ağzına atması neden midenizi kaldırdı ki ? Bu doğal birşey.
Çoğu anne bunu yapabilir çok çiğnenmediyse.
Yere düşen salatalık 2 3 adımda toplanır. Yağlı değil birşey değil.

" Evime çocuklu misafir çağırmam " diyecek kadar ne oldu ?

Herkes melek çocuklu misafir ağırlamıyor ve herkes sizin kadar böyle gözünü dikse misafirine zaten ortada gelip giden kalmaz ki lütfen bu kadar hassas kişiler evet misafir çağırmasın.

Zira bana göre arkasından konuşmak, tukurulup yere atılan salatalıktan daha çok midemi kaldırabiliyor.

Gerçekten çok mantıklı.

çocuk kesinlikle misafirde daha da zorluyor anneyi yani en azından beni zorluyor. benim kızım iştahsız ve gerçekten ben kabul etmesem de hareketli bir çocuk, oturamıyor. yemeği de hep oyunla yediriyoruz. evde her zaman masa örtüsü bilmem ne olamayabiliyor, dökülüp saçılıyor ama misafirlikte inanın oturmam ben. sürekli O'nu da sıkmadan, çok fazla germeden oyalarım. onu yedirirken ben yemem, altına bir bez isterim, hemen yediririm, döküleni, saçılanı toplarım, silerim. sonra babası da bitirmiş olur ben de soğuk yemeğimi yerim ama yine de dökülen, kırılan olursa ki şu ana kadar hiç olmadı ama olursa çok üzülürüm, alabilirsem aynısını alırım ama bundan fazlasını yapamam ki. önlemlerimi aldığımı düşünüyorum.
ama çocuk bu döker, saçar yani koca insanlar bile yapıyor bunları bu durumlarda da biraz ev sahibinin görgü kuralları gereği toleranslı olması lazım. yani anne-baba dikkat ediyorsa ve çocuk gerçekten istemeden yapıyorsa birşeyler ortamı germeye, bir süpürgenin derdine düşmeye de gerek yok bence.

Öncelikle 1.5 yaşındaki çocuk sabah kahvaltında sadece sütle doymaz.
Kahvaltı yapması gerekir ki yemezse ölmez tabiriniz bence hiç olmamış. Ben nereye gidersem gideyim çocuğuma evde ne yiyosa onuda yanıma alır götürür yediririm.
Salya falan dediğiniz şey çocuğunuz yoksa eğer iğrenç gelebilir ama inanın çocuk olunca öyle gelmiyor. Biz babasıyla bal o bal diye dalga geçiyoruz

Bunların yanı sıra ben bi yere gidiyosam yanıma küçük bi sofra bezi alır çocuğumu üzerine oturtur orda yediririm. Dökülen oraya dökülür ev sahibi rahatsız olmaz. Benimde aman dökülmesin ayıp olmasın diye içim gitmez.
Ama madem misafirleriniz bunu düşünemeyecek kadar düşüncesiz keşke bunu siz teklif etseydiniz.Arkalarından yakınmak yerine.

Kilitli camlı bir dolap yaparsanız rahat edersiniz. Bu tip özel eşyalar özel dolapların içinde saklanmalı. Açıkta duruyorsa korumak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…