- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
çocukla ne alakası var
çocuğuna sahip çıkamayan hemen bu cümlelerin arkasına sığınıyor
Benim yakin arkadasim belli bir aya kadar hep bizi cagirdi
Bende hep mutfakta tardim ettim ona
Sonrasinda bize geldi ama hep pesindeydi
Esimin arkadaslari cok gamsiz cocuk bin turlu yaramazlik yapip esyalara tak tak indiriyor
Sonucta onlar kac ay taksitle aliniyor evi kirletmek ayri sey esyalara zarar vermesi ayri sey
Kimse cocugu degil pesinde dolanmak icin hic caba sarfetmeyen anne babayi elestiriyor
9 Aylık evliyim bu dönemde çok misafir davet ettim ama çocuklu .5 yaşlarında bir çocuk mutfakta ki spatulalara kadar nasıl alır kilimler aksesuarlar her yer yer değiştirdi.Ne zorluklarla aldığımız eşyalarımız masanın üzerine çıkmış araba sürüyor carrrr currrr ve annesi babası kızım yapma deyip lafa devam ediyorlar.Masam beyaz renk şuan çizik içerisinde o çocuğun yüzünden her baktıkça ağzıma geleni sayıyorum.Bende bir gün anne olursam kesinlikle daha dikkatli olucam.En azından sırf yesin diye eline kurabiye verip gezdirmiycem.Çocuğu nasıl eğitirsen onu bilir.Ağzındaki salatalığı tükürürse ailede buna gülerse çocuk iş de olmaz...Ay siz nasıl yetiştiriyorsunuz allah aşkına cocuklarınızı merak ettim
Robotmu sizinkiler
Ne düşüncesiZce bi konuşma
Cocuk adı ustunde
9 Aylık evliyim bu dönemde çok misafir davet ettim ama çocuklu .5 yaşlarında bir çocuk mutfakta ki spatulalara kadar nasıl alır kilimler aksesuarlar her yer yer değiştirdi.Ne zorluklarla aldığımız eşyalarımız masanın üzerine çıkmış araba sürüyor carrrr currrr ve annesi babası kızım yapma deyip lafa devam ediyorlar.Masam beyaz renk şuan çizik içerisinde o çocuğun yüzünden her baktıkça ağzıma geleni sayıyorum.Bende bir gün anne olursam kesinlikle daha dikkatli olucam.En azından sırf yesin diye eline kurabiye verip gezdirmiycem.Çocuğu nasıl eğitirsen onu bilir.Ağzındaki salatalığı tükürürse ailede buna gülerse çocuk iş de olmaz...
Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Sizden erken kalkmış ama çocuğuna kahvaltı yaptırmamış belli ki sizi beklemiş yeri falan hiç bir şeyi bilmiyor ayrıca demişşiniz ya bi salatalık yemezse ölmez diye ölür, eğer çocuğu benim çocuğum gibi iştahsızsa o bir tane bile salatalık bin tane yemeğe bedel oluyor, çocuğumun ağzından çıkan her şeyi ben atıyorum ağzıma ki sizin gibi böyle şeylerden tiksinen bir insandım. Misafirinizin hatası maalesef sizin gibi empati kuramaması, karşılıklı empati yoksunluğundan bunlar olmuş ha ben başkasının evinde bu kadar rahat davranabilir miyim hayır ama davranırsa da bu iğrenç tiksinç biri olduğunu göstermez eğer kirlettiği yerleri temizliyorsa yardımcı oluyorsa çok da sorun değilMisafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Çok merak ediyorum, çocuğunuzun ağzından çıkan "her şeyi" neden ağzınıza atıyorsunuz? Yani bunun anlamı ne? Çocuğunuz sizin deyiminizle onu yemeyince ölecekse niye siz yiyorsunuz, çocuğunuzun ağzına niye geri vermiyorsunuz? Vücutlar ortak herhalde, siz yeseniz de o yemiş sayılıyor.Sizden erken kalkmış ama çocuğuna kahvaltı yaptırmamış belli ki sizi beklemiş yeri falan hiç bir şeyi bilmiyor ayrıca demişşiniz ya bi salatalık yemezse ölmez diye ölür, eğer çocuğu benim çocuğum gibi iştahsızsa o bir tane bile salatalık bin tane yemeğe bedel oluyor, çocuğumun ağzından çıkan her şeyi ben atıyorum ağzıma ki sizin gibi böyle şeylerden tiksinen bir insandım. Misafirinizin hatası maalesef sizin gibi empati kuramaması, karşılıklı empati yoksunluğundan bunlar olmuş ha ben başkasının evinde bu kadar rahat davranabilir miyim hayır ama davranırsa da bu iğrenç tiksinç biri olduğunu göstermez eğer kirlettiği yerleri temizliyorsa yardımcı oluyorsa çok da sorun değil
İçimden geliyor yemekÇok merak ediyorum, çocuğunuzun ağzından çıkan "her şeyi" neden ağzınıza atıyorsunuz? Yani bunun anlamı ne? Çocuğunuz sizin deyiminizle onu yemeyince ölecekse niye siz yiyorsunuz, çocuğunuzun ağzına niye geri vermiyorsunuz? Vücutlar ortak herhalde, siz yeseniz de o yemiş sayılıyor.
Gerçekten çok mantıklı.İçimden geliyor yemekeğer yemeyeceğini anlarsam ve yere atmamışsa yiyorum nimet sonuçta ve benim çocuğum, yediğim zaman mikrop falan kapmıyorum olmadı şimdiye kadar öyle bi şey Ben yediğim zaman belki örnek alıp o da yiyecektir yani bunun milyon tane izahı var. Ayrıca göbek bağımız bir kesildi çocuğumla, vücutlar ortak herhalde demişsiniz ya bi nevi öyle de denilebilir.
Öncelikle 1.5 yaşındaki çocuk sabah kahvaltında sadece sütle doymaz.Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Ben gayet dökülen saçılandan da rahatsızım. Yanlışlıkla olur ona lafım yok ama çocukları kendi kendine yemek yemeyi tecrübe edecek diye ben mecbur muyum koltuk-halı silmeye? Kendi evinde eğitimini verirsin, misafirlikte işler değişir.
Gittiğin evin kurallarına uymak durumundasın.
Ben değil bebekli, çocuklu misafir bile çağırmıyorum çünkü fazlaca cezbedici şeyler var evde. Eşimin araba koleksiyonu başlı başlına tehlike zaten, sürekli ellemeyin, oynamayın demek durumundayım. Kuşlar da oldukça cezbedici ona da baştan ısırıyorlar diye uyduruyorum ki yaklaşmasınlar diye.
Geçenlerde arkadaşlar geldi, çocuklarını da getirdiler, bilseydim getireceklerini çağırmazdım. Baştan uyardım arabalara dokunmayın diye. Başka bir arkadaş dalga geçti, söylesene oynuyorlar diye, ellediler desene, kırdılar de hatta da görsün falan. Neyi görecekse artık, yıllardır biriktirdiği koleksiyon yani, size göre önemsiz bir şey bizim için çok değerli olabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?