benim oglumda çokm yaramazdır öyle tükürme huyu yok zararı bana yani nereye gidersek gidelim sürekli oğlumun peşinde gezerim çogu kez hiç sohbet edemeden kalktığım olur ama çogu çocuk başkasınınmış gibi davranıyor maalesef geçenlerde misafirin cocugu sehpamızı kırdı kadında tık yok çocuk hopluyor zıplıyor hiç sonra da benim az dışarda işim var biraz kalsın hemen gelirim deyip dışarı çıkıyor bişey desen senden kötüsü olmaz sonrada benim ki yine iyi baksana seninki çok inatcı ve çok eziyetli diyene bile şahit oldumMisafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Hiperaktif deyil. Zeka fışkırıyomuş o yüzden yerlerinde duramıyorlarmış. Büyük konuşmak ıstemem benim de 4 yaşında kızım yeni doğmuş oğlum var, ve çocuğum yaramazssa yaramazdır yani. Zekayla açıklamaya çalışmam sanrım.Valla bize sizin gibisi denk gelmedi, aman diyeyim bozmayın kendinizi. Belki başkalarına da örnek olursunuz. Olması gereken zaten bu ama insanlar çocuk işte diyerek bahaneler arkasına saklanıyorlar. Malum bir de artık yaramaz çocuk yok, annelerine göre hiperaktif hepsi :)
Aklıma kayınvalidem geldiHiperaktif deyil. Zeka fışkırıyomuş o yüzden yerlerinde duramıyorlarmış. Büyük konuşmak ıstemem benim de 4 yaşında kızım yeni doğmuş oğlum var, ve çocuğum yaramazssa yaramazdır yani. Zekayla açıklamaya çalışmam sanrım.
iş sadece annede bitmiyor inan mesela senin kurllarını yada düzenini birileri gelip 2 dk da yerle yeksan ediyor çocukda işine geleni uyguluyor şimdiki şartlar eskiye nazaran iyi ama çocuk yetiştirmek zor hersey çok gfazla degişiyor eskiden sokakdan eve gelmez bi ekmek le domatesle ögün savar dışarda oynar dık b,i tek horozlu şekeri bilir dik şimdi öyle mi geçenler de oglum çekirdek yerken içinden aldıakrabalardan biride aman dökme dedi benim ki hemen dökecem deyip döktü bi anda evde yapmaz normalde babaannesi ve teyzem olsun dediler ben bocalayınca yani bazen çocugu zaptetmekte zor oluyor ama bazısı hiç takmıyor tab o da ayrı meseleBir anne olarak ben de tahammül edemem.. masaya oturacak düzeye gelmiş bir çocuğa nasıl davranması gerektiği öğretilmek zorunda.. sokaklar "aman yeaaaa" anlayışıyla büyümüş çocuklarla dolu.. keşke "çocuktur yapar" anlayışı yerine "çocuk da olsa saygı göstermesini" öğretsek, en azından 15 sene sonra rahat etse ülke biraz..
Aklıma kayınvalidem geldibenim oğlan biraz yaramaz. Kırıp Dökme,karıştırma huyu falan yok çok şükür,misafirliklerde de usludur (çekinir çünkü) ama evde fırtına. Kayınvalidem hep bu yaramazlıklar Büyüyünce akıl olacak der
benim kardeşimin eşide arar müsaitsen sana gelecem diye normalde fazla gelip gitmez neyse gelir çocuk ordan oraya zıplar döker dagıtır bunda tık yok yanımda da oturmaz ya diger odaya geçer uzanır tv izler telefon oynar ya karsımda oturur konusmadan tv izler yegenim diye bişey de diyemiyorum ya çocugu bırakır gider benim işlerim var faturaları halledecem diye sadece bana degil herkese öyle ama evine gitsen tek damla su dökülse surat bi karış olur 5 yıllık gelinimiz daha yüzüne karsı bişey demedim demem de sırf kardeşimle yüz göz olmayayım diye ama çocuk umuru degil 1.5 yasından beri çocuk babaanne anneanne kreş ve bakıcı arasında mekik dokuyoreşinle bi yere gideceklerinde hop çocugu şutla arkadaslarla buluşulacagında hop şutla dr gitmem lazım ama çocugumu bırakamadığım için gidemiyorum herseyimi çocuguma adapte ettim iyi mi yapıyorum bilmemBazı çocuklu bayanlarda misafirliğe gittiklerinde, kendini tatilde sanıyorlar. Salıyorlar çocuklarını, kendileri de çay ve dedikodu keyfi yapıyorlar. Bende buna sinir oluyorum. Bir çocuğuna sahip çık. Bi dur de. Çok mu zor. Madem bakamayacaksın, o sorumluluğu alamayacaksın neden dünyaya getiriyorsun.. Millet senin çocuğunu çekmez zorunda mı? Birde milletin eşyalarına zarar veriyor çocuk, ama anne de iş yok. Bu düşüncelerimi çok sevdiğim bir arkadaşa söylemek istedim, ama söyleyemedim. Çocuğu koltuklarımı ttükenmez kalemle, karalaama yaptı. Annesi hiçbir şey söylemedi. Birde üstüne güldü. Bende o günden beri soğuk davranıyorum ve hatta görüşmüyorum..
Bende ne dertliymişim. :) Kardeş ben seni çok haklı buluyorum. Şimdiki annelerde çok var. Sonuçta eğitim öncelikle aileden geçer..
Abla valla cok sevdigim komsum var ama iki yasindaki oglu yuzunden kendisi size ugrayalim demeden cagiramiyorum cunku cocuk evde tv kablolarini cekistirir ki annesi tehlikeli olmasina ragmen umursamaz, her seyi bir yerlere firlatir, erişebildigi her yerin her seyin uzerine cikar, oturma odasinda koltugun arkasinda yatik sekilde duran valizin uzerine cikar ordan koltuga atlar falan. Yerken yere doktuklerini hic saymiyorum bile. Ben de uzuluyorum, annesi yanlis anlamasin diye pek bir sey soylemiyorum ama gercekten arkalarindan ikinci bir temizlik yapmak da benim icin zor oluyor. Ya da annesi cocuga cikolata verir cocuk cikolatali elleriyle koltugu tutar ki salondaki koltuklar krem rengiBen hak veriyorum misafir gidilen ev sahiplerine, çocuk demek Peşinde koşma gerektiriyor, öz be öz annemin evinde dahi kızıma hiçbirşey kırıp döktürtmedim, çocuk benim Çocuğum Sorumluluğu bana ait.
Çocukların tükürdüklerini de yiyemem, çünkü bebeler ne görürse onu yapar, çok biliyorum annesinin ağzından yiyen bebe, halbuki onların vücutları süt gibi bizse bakteri taşıyoruz.
aynen oglum 2 yasında ve zor bi çocuk uyumaz yemez aglar 2 yıldır annem e bile aydan aya gidiyorum sırf rahaysızlık vermemek için evde yapmadıgını dışarda yapabiliyor yapma dedikçe daha da kötü oluyorKimi cocuk zor buyur.yemesi sorundur,icmesi sorundur,uyumasi kalkmasi,normal olan cocugun bile,yatili misafikte duzeni bozulur..bazen anne babalar bile cocugun istemedigi davranislar sergilemesine,istemeseler bile sahitlk yaparlar..bu o anne babanin kotu,ilgisiz oldugu anlamina gelmez...
Birde gercekten sikayetci olmakta hakli oldugnuz ebeveynler var ki,asil cocuktan cok insani onlar yorar...cocuktan daha cocuk olduklari icin...cocuk yapsa,akli ermiyor deyip gecersinde,bunu yapan,dusunemeyen anne baba olunca insanin fevri donuyor iste...
Ay siz nasıl yetiştiriyorsunuz allah aşkına cocuklarınızı merak ettim
Robotmu sizinkiler
Ne düşüncesiZce bi konuşma
Cocuk adı ustunde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?