- 23 Ekim 2014
- 9.338
- 15.667
- 248
bnce altı ustu eşya demeyin. İnsanlar ne zorluklarla alıyor onları, hiçbirimizde heryıl değiştirecek kadar zengin değiliz.. Benim misafirim gelince çocuk rahatça coşacak diye o eşyaları mahfetmesine goz yumamam..Bende eskiden çok kızarsdım öyle annelere.çocuklatıyla ilgilenmiyorlar falan die.ama yeğenlerim doğduktan sonra fikrim deişti.misafir çocukluda geliyor valla veriyorum ellerine kurabiyeleri evi geze geze yiyiyorlar.ne olucak sanki eşya bu altı üstü .temizlenir biter gider.bütün çocukların canı saolsun:)
Anlatayım, siz istediniz :)Ne Yaptılar size? Bu kadar katı olmanızın nedenini merak ettim. Mesela çok yakın arkadaşınız ama çocuklular. Nasıl reddediyorsunuz?
Anlatayım, siz istediniz :)
İftar yemeğine davet ettik. Çocukları 7 yaşında. Çorbalar bitti, ana yemeğe geçtik, diğer çeşitler de masada. Çocuk birden masaya çıktı, ellerini soldan sağa hareket ettirerek masadaki her şeyi yere attı/döktü. Annesi biraz yandı, halım çöpe gitti, yemek takımım bozuldu ki daha yeni evliydik ve ilk kez onlara çıkarmıştım. Yaşça bizden büyüklerdi daha başka bir hareket bekliyorduk sanırım ama tek yaptıkları bir kere çocuğun adını söylemek oldu, o kadar.
Eşimin iş yerinden abi dediği bir aile geldi, onlar oldukça büyüklerdi bizden, uzun yıllar çocukları olmamış bu sebeple çok kıymetliydi kızları. 1. sınıfı bitirmiş, karnesini bize göstermek istemişler (uzak yakın herkese göstermeye gidiyorlarmış zaten). Tüm eve kakasını yaptı kız. Biz salonda otururken mutfağa, banyoya, hole ve giyinme odasına. Sonra da köpek yaptı dedi ve güldü. Annesi kızının yanına gidip gıdıkladı ve "şakacı seniiiii" dedi, kızı şaka yapmış. Ha bu arada köpeğim o sırada seyahat çantasında uyuyordu, salonda yanımızda. Anne salona dönüp oturmaya yeltendi, ben temizlemesini rica ettim. Midemin bulanacağını açıklamak zorunda kaldım, çünkü bana tek kaşını kaldırdı, misafirler ya sonuçta, temizlemek bana düşmeli!
Bir başkası, o da 5-6 yaş sanırım. Köpeğimi kıstırmış kenara, ağzından içeri mutfak lavabosunun altında bulduğu deterjanı dökmeye çalışıyordu. Bu raddede zaten kibarca gitmelerini istedim, çünkü annesi sadece "çocuk işte, meraklı oluyorlar" demekle yetindi.
Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler.
Yani şimdiye kadar hiç çocuğum var şuraya gitmeyim laf eden olur diye düşünmedim. Ama gittiğim zaman hep dikkat ettim. Evde okadar dikkatli değilim ama kimsenin düzenini bozmaya hakkım yok. Yani ilk zamanlar biblolar vs toplamak zorunda kalıyor dum müsade isteyip. Ama oda çol uzın sürmedi. Annemin evi çiçek doludur botanik mübarek. Oğlım daha bir yaprak kaparmış değildir. Bende sürekli ikaz halimdeyim annem de bana kızar. Geçen anneme misafir gelmiş gidince beni aradı. Sakın o çocuğa bidaha laf söyleme sen yaramaz çocuk görmemişsin evden kasırga çıktı sanki diyor. İyide anne diyorum ben ilaz etmesem oda öyle olur. İkaz dediysem. Çocuk tv ye eliyle dokunur ikaz ederim. Cama elini sürer ikaz ederim. Bardağın ı tezgaha götürmesini elini yıkamasını zıplamamasını vs söylerim. Ama ısrar etmedikçe kızmam. Mesela Annecim zıplama aşağıda uyuyan olabilir derim buna rağmen tekrar ederse kızarım. Bizimki kirletmez kırmaz ama yerinde durmaz ve hiç susmaz hiçç . Oda sanırım apartman da yaşayan çocukların ortak özelliği. Bunada şükür.Siz, bize misafir gelebilirsiniz, sizin gibi anneleri insan gönül rahatlığı ile çağırır, arkadaşlık yapar.
Dipçe: misafir gelebilirsiniz derken lütfetme anlamında demiyorum, biz çocuklu aileleri kibar bir dille geri çeviriyoruz ağzımız yandığı için. KK'de alınganlık, lafı başka yerlere çekme çok yaygın olduğundan açıklama yapmak istedim.
Valla bize sizin gibisi denk gelmedi, aman diyeyim bozmayın kendinizi. Belki başkalarına da örnek olursunuz. Olması gereken zaten bu ama insanlar çocuk işte diyerek bahaneler arkasına saklanıyorlar. Malum bir de artık yaramaz çocuk yok, annelerine göre hiperaktif hepsi :)Yani şimdiye kadar hiç çocuğum var şuraya gitmeyim laf eden olur diye düşünmedim. Ama gittiğim zaman hep dikkat ettim. Evde okadar dikkatli değilim ama kimsenin düzenini bozmaya hakkım yok. Yani ilk zamanlar biblolar vs toplamak zorunda kalıyor dum müsade isteyip. Ama oda çol uzın sürmedi. Annemin evi çiçek doludur botanik mübarek. Oğlım daha bir yaprak kaparmış değildir. Bende sürekli ikaz halimdeyim annem de bana kızar. Geçen anneme misafir gelmiş gidince beni aradı. Sakın o çocuğa bidaha laf söyleme sen yaramaz çocuk görmemişsin evden kasırga çıktı sanki diyor. İyide anne diyorum ben ilaz etmesem oda öyle olur. İkaz dediysem. Çocuk tv ye eliyle dokunur ikaz ederim. Cama elini sürer ikaz ederim. Bardağın ı tezgaha götürmesini elini yıkamasını zıplamamasını vs söylerim. Ama ısrar etmedikçe kızmam. Mesela Annecim zıplama aşağıda uyuyan olabilir derim buna rağmen tekrar ederse kızarım. Bizimki kirletmez kırmaz ama yerinde durmaz ve hiç susmaz hiçç . Oda sanırım apartman da yaşayan çocukların ortak özelliği. Bunada şükür.
işte kızılan nokta da bu;Herseyi anladim da çocuklu kadini eve sokmam da neyin nesi cocugu olan insanlar evden cikmasin m iki oglum var büyük oglum cok uslu beni hic bi yerde uzmezdi halada öyle ama küçüğüm çok farkli hareket li yaramaz biraz ilerde çocuğunuz oldugunuzda anlarsınız bi çok sey gercekten dogallasiyor bu kadar tepki gereksiz siler supurursunuz olur biter insallah bu düşüncelerini ze bi gün pisman olmazsiniz
Valla hiper aktif yada totosu kurtlu iki tabir de oğluma uyuyor. Ama bu sene okula başlayacak . Orda Ayy nebiçim çocuk yetiştirmişler demelerini istemiyorum. Eee kusura bakmasın çok özgür anneler o eğitimi okul öncesi anne veirir. Ondan sonra bu tipler zırt pırt öğretmen şikayet ederler. Daha bir tane var tanıdığım. Bide vana anlatıyor ergen oğlunun ağzı ile ya bilmem ne hocası bizim oğlana taktı. Kürek le vurmak geliyor azına azına.Valla bize sizin gibisi denk gelmedi, aman diyeyim bozmayın kendinizi. Belki başkalarına da örnek olursunuz. Olması gereken zaten bu ama insanlar çocuk işte diyerek bahaneler arkasına saklanıyorlar. Malum bir de artık yaramaz çocuk yok, annelerine göre hiperaktif hepsi :)
Ve bunlar çocuk bebek değilAnlatayım, siz istediniz :)
İftar yemeğine davet ettik. Çocukları 7 yaşında. Çorbalar bitti, ana yemeğe geçtik, diğer çeşitler de masada. Çocuk birden masaya çıktı, ellerini soldan sağa hareket ettirerek masadaki her şeyi yere attı/döktü. Annesi biraz yandı, halım çöpe gitti, yemek takımım bozuldu ki daha yeni evliydik ve ilk kez onlara çıkarmıştım. Yaşça bizden büyüklerdi daha başka bir hareket bekliyorduk sanırım ama tek yaptıkları bir kere çocuğun adını söylemek oldu, o kadar.
Eşimin iş yerinden abi dediği bir aile geldi, onlar oldukça büyüklerdi bizden, uzun yıllar çocukları olmamış bu sebeple çok kıymetliydi kızları. 1. sınıfı bitirmiş, karnesini bize göstermek istemişler (uzak yakın herkese göstermeye gidiyorlarmış zaten). Tüm eve kakasını yaptı kız. Biz salonda otururken mutfağa, banyoya, hole ve giyinme odasına. Sonra da köpek yaptı dedi ve güldü. Annesi kızının yanına gidip gıdıkladı ve "şakacı seniiiii" dedi, kızı şaka yapmış. Ha bu arada köpeğim o sırada seyahat çantasında uyuyordu, salonda yanımızda. Anne salona dönüp oturmaya yeltendi, ben temizlemesini rica ettim. Midemin bulanacağını açıklamak zorunda kaldım, çünkü bana tek kaşını kaldırdı, misafirler ya sonuçta, temizlemek bana düşmeli!
Bir başkası, o da 5-6 yaş sanırım. Köpeğimi kıstırmış kenara, ağzından içeri mutfak lavabosunun altında bulduğu deterjanı dökmeye çalışıyordu. Bu raddede zaten kibarca gitmelerini istedim, çünkü annesi sadece "çocuk işte, meraklı oluyorlar" demekle yetindi.
Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?