• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Çocuğun agzından çıkanı yiyen anneler deyilde, ağzında çigneyip yumusattığı yiyecegi çocuğunun apzına veren anneler beni deli ediyor asıl. Benim miiğdem de onları kaldırmıyor.

Daha 2 gün önce misafiri mız vardı gittiklerinde bembeyaz koltuğa mürekkep lekesi kurutemizlemeye gitti duvarlarda çikolata lekelerini temizledim çocuk sokakta çıplak ayak gezip evde halılara bastı ki bu elinde yağlı poğaça varken arkasından ıslak mendille gezmiş halimiz!!!

çocuk yapmak kolayda bakmak zor zanaat
evde ne dersen de bi çocuk seni istedigi yerde anda dakkada vezir de eder rezil de eder
dokulen saçilana bisey diyemiycem bende uç çocuk var canlari saolsun
ama bugune kadar hiç agizlarindan duseni yemedim, çigneyipde vermedim
herbiseyimiz karisip birbirine gieiyor agiz mukozamiz ayri dursun bari

Daha çok küçük bi çocuk o. Bu kadar tahammülsüzlük nedendir ya anlamıyorum.

Bize daha çocuğumuz olmadan gelen bazı çocuklu misafirler vardı böyle. Deli olurdum resmen masada cips çocuk alıp atıyor yere alıyor atıyor anneside evde de böyle diyor. Bir ara bağırdım çocuğa. Eşim de ayıp ettin dedi. Ya dedim anası da sahip çıksın tutsun çocuğunun elini her yer cips koltukların altı çocuğun eller yağlı heryere dokunuyor. Çocuğum oldu 2 saatlik yola 3 takım kıyafet götürüyorum. 3 buçuk yaşında şimdi mutlaka bir takım götürüyorum. Ki gezereken bişe yer içer üstü kirlenir değiştiririm hemen. O sırt çantasından nezaman kurtulup portföy modası geçmeden kullanıcam acaba :(

Misafirlik desem yanımda ya ıslak mendil yada yıkarım elini. Olduki çocuk bişey döktü oluyor bazen dökülüyor yani. Hiç an kaybetmem temizlemeye kalkarım.

Anneme giderim yine aynı. Yan komşusuna misafir gelmiş çocuklu. Adam anneme demiş senin kızın oğluna sürekli ikazda bulunuyor adamların çocukları evi maf etti bir dur diyen yok. He bizim evde durum nedir. Iste diği gibi yer içer. Ama dışarıda yapılan o ikazlar eve yansıyor. Mesela bir yiyecek içecek veriyorum. Örtü istiyor. Artık örtü alabileceği bir yerde alıp serip yiyor.

Sonra biz çocuk sevmiyor oluyoruz. Hayır efendim biz çocuğuna sahip çıkmayan annelerin huyu nu sevmiyoruz

çocuk yapmak kolayda bakmak zor zanaat
evde ne dersen de bi çocuk seni istedigi yerde anda dakkada vezir de eder rezil de eder
dokulen saçilana bisey diyemiycem bende uç çocuk var canlari saolsun
ama bugune kadar hiç agizlarindan duseni yemedim, çigneyipde vermedim
herbiseyimiz karisip birbirine gieiyor agiz mukozamiz ayri dursun bari
Evet ya Şu çocuğun ağzından çıkanı hop yiyen anneleri görünce benimde midem almıyor. Yani başbaşa yap ama ortam içinde başkasının midesi kaldırmaz. Benim kaldırmıyor şahsen.

benim bir çocuğum dahi yok, annelik duygularıyla yazdığımı düşünmeyin bunu.
insanlar önce kendilerine baksınlar salya sümük konusunda daha sonra bebeklerden iğrensinler. zira onların yetişkinlerin sahip olduğu pek çok hormono vs sahip olmadıkları için çok daha temiz bir bedene sahipler. önce siz kendi ter kokunuza bakın mesela. kim iğrenmeye daha layık. ağzı envai çeşit yere değen tükürüğü bir dünya bakteri içeren gene yetişkinlerdir bebekler değil.
ki asıl meseleye gelecek olursak bir bebeğin salyası sümüğü eve akmak zorunda değildir bu gene anne babasının hatasıdır.
: ) Sakin olun bence bu ne saldırganlık : ) Konu benim ter kokuma kadar geldi, ki ben sadece benim tiksindiğimi söylüyorum. Bebek salyasından tiksindiğim için özür dilerim eğer sizi sakinleştirip mutlu edecekse : )

Benim derdim hormondur mikroptur temizliktir değil ki. Hayr bir de yetişkinlerin tükürüğüne can kurban falan mı dedim de yetişkinleri örnek veriyorsunuz?

Her neyse, ben niye kendimi size açıklamak zorundayım ki? Bebek salyası beni iğrendiriyor, sizi iğrendirmiyor, bu kadar basit.

Valla bende dogru bulmuyorum öyle cocuk rahat edecek diye etrafi hice saymayi. Allah nasip ederse benimde cocugum olacak insallah o tür durumlara düşmem, buyuk konusupta kinamaktan da korkuyorum acikcasi...

Annenin ağzındaki çürük diş, tükürüğüyle geçecek bir Bulaşıcı hastalığı olabilir, sizin söylediğinizin aksine maalesef bizde çoğunlukla çocuk çiğneyip yorulmasın diye çiğneyip verirler, öyle bir Alışkanlık haline getirilir ki anneanne babannede çiğneyerek yedirir çocuğu, çok örneklerini gördüm, en yakın örnek benim anneannemdi, aman çocuk çiğneyemez deyip dayımın oğluna çiğner yedirirdi, ki aslında çocukların çiğnemeyi öğrenmesi gerekir yani çiğneyip vermek sağlıklı bulunmaz. Ek gıdalarda çoğunlukla taneli besin önerir doktorlar, çiğnemeyi öğrensinler diye.
Yok artık ben böle bişey ilk kez duyuyorum:KK57:aslında bu çok iğrenç babaanne çiğnesin çocuk yesin :KK43:içim oynadı töbe töbe,önlerine koyarım yemeği yiyen yer yemeyen kalkar gider annem bana çok kızıyor sen yedirsen diye yedirmiyorumHoppa

hayır hiç rahat biri değilim hatta bebekli arkadaşlarımın evinde bile alt açma örtüsünün altına battaniye sererim ama onlardan aynı assasiyeti şu ana dek görmedim mutfağımın masasının üzerine bebek bezi bırakabiliyorlar mesela...
sanırım bi alışılmışlık oluyor doğal karşılıyorlar halbuki bence idrar geçer bezden masaya...
evet 1 yaşında kızım zaten çok iştahsız o nedenle hep oynayarak yiyor yiyeceklerini...
ama kötü hissettim yaaaa
ardımdan konuşulmasını hayal ettim de bi an :KK43:
Yok canım yanında alt açma bezi gezdiren kadına kimse laf edemez eden de halt etmiştir. O çöp olayına ayrı uyuz olurum. O b.k lu bezi mutfak çöpüne atan var ya. Ne olurmuş ki bebek miş. Yahu en nihayeti b.k . Okadar tiksindim ki Böyle insanlardan misafir liğe giderdim yanımda sağlam bir kaç saklama poşeti götürürdüm koku sızdırmayan. Onlara bana bir yer söyleyin giderken alıcam derdim. Giderken de alır çöpe atardım. Kimisi saçmalama olurmu öyle şey der kendi çöpüne atardı bazen. Yani dikkat eden anne belli olur. Çocuk bu bir anlık dikkatsizlik olur tabi.

Mesela bigün arkadaşım dayım. Bizimki halıya bir güzel tuvaletini yap. Yani bezli ama minicik şorttan halıya sız. Allahım nasıl utandım. Arkadaşım bırak silme diyor kaç kere sildim. Dedim topla halı yı yıkamacı çağırıyorum. Arkadaşım da bir fırça attı bana olurmu öyle şey zaten haftaya hepsi yıkanacak zaten kaç su sildin diye.

Yani olur olmaz değil ama annenin sergilediği tutum önemli. Gerçekten annenin ilgisiz hali yüzünden mi bir anlık dalgınlık lamı oldu o önemli.

Yok artık ben böle bişey ilk kez duyuyorum:KK57:aslında bu çok iğrenç babaanne çiğnesin çocuk yesin :KK43:içim oynadı töbe töbe,önlerine koyarım yemeği yiyen yer yemeyen kalkar gider annem bana çok kızıyor sen yedirsen diye yedirmiyorumHoppa
Rahmetli anneannem yapardı, hatta işi öyle bir abartmıştı ki oğlan 7-8 yaşındayken bile çiğneyip yediriyordu:( benim kız küçüktü o zamanlar, annem deli olurdu anneannemin bu yaptığına, Mune el kadar çocuğa çiğneyip vermiyor anne senin bu Yaptığın ne böyle kazık kadar oğlana derdi, anneannemde kızardı bize, Allah rahmet eylesin soyadlarını taşıyacak tek erkek çocuk diye pek bir ihtimam gösteriyordu kendince:KK25:

annelerin çocuklarına dışarda daha çok özen göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. bazı anneler var sahip çıkmıyor, ev sahibini önemsemiyor. insanın nevri dönüyor annesinin dikkat etmediği çocuğun peşinden koşup, arkasını toplayıp bir de evdeki misafiri ağırlamaya çalışmaktan.

İşte tamamen o sevgiyle alakalı. Yani ben de diyorum ya köpek salyasından hiç iğrenmem, çoğu insan iğrenir. Ben genel olarak çok bebek-çocuk seven bir insan değilim, dolayısıyla onlarla ilgili salyadır tükürüktür, uzun süreli ağlamadır falan hazzetmem pek.

Unutulmaması gereken (sizin için demiyorum) insanların hazzetmek zorunda olmadığı. Bebek sizin bebeğiniz, ben niye katlanmak zorunda olayım?

(Bu arada neden o kadar uzun akmış salyası, bir sebebi var mı?)
Tabi ki öyle. Bana sorsan bebek salyasını köpenkine tercih ederim :KK53: ama etmeyene de Saygı duyarım.

Bir sebebi yoktu salyanın tamamen tembelliğinden,salyasını yutmayı beceremediğinden. Ama tenyadan falan şüphelenmiştik tabi çok uzun sürünce.

Bizde çocuk buyutuyoruz
Ben hala misafirliğe gittiğimde onun yemeğini evden goturuyorum. Öte yandan şuanda hala bir kurabiye alip eline döke saca yemedi. sofra bezi sereriz gerekirse orada yer

Istediginiz gb gitmiyo annelikte hersey malesef ben yillarca ozlemini cektim hep hayalini kurdum cocuk gelisimi mezunu anaokulu ogretmeniyim... o kadar cok annelri elestirirdim akil verirdimcunku okulda her istedigim egitimi verebiliyodum arkadaslarima fikir verirfim isede yarardi cok mutlu olurdum... bi kidkm oldu sukurler olsun... cani sag olsun ama neyi kinamak degil de yadirgadiysam basima geldi... asla sallamam dedim saalllanmayan ozel besikli oda yaptirdim bebegimde hem reflu hem asiri gaz vardi 24 saat sallaniyoduaglamasin yeterki diye... hep ozendim cok guzel istahi vardi dislerini hep 2sr 4 er enson 8 birden ckardi tabaklari yere firlatma aslabisey yememe verileni tukurme basladi... cizgi film izletenlere sinir olurdum evdeki tvleri kaldirdim onahhic izletmedim ama suan yemek yerken cocuksarkilari vidyosu aciyorum ve cok uzgunum yapiyorum... asla kizmam diyodum tukenip tahammulun bitiyo ve yapiyorum sonra cok uzulup agliyorum... annelk cok zor... 6:sene doktor koselerinde bittim ama ne o ne hamilelik nede dogum en zoru en buyuk sinav buyutmek egitmek yetistirmek...

Ilerde cocugun olunca ins anlamak zorunda kalmazsin... cunku hersey sende bitmiyo hr cocugun bi karakteri fitrati dogasi oluyo...

Ben seni anladim sen anneye kizmissinda emin ol bi sure sonra hersey normal geliyo benim kizimda 18 aylik asla pesinden ayrilmam misafirlikte cukalata seker vermelrine izin vermem dokulcek sacilcak biseyse kendim yefiririm tukururse dokerse temizlerim ezilim ve ozur dklerim restorandada mama sandalyesi alti bizimde dolar islak mendille siler alirim pisligimizi evdede mutfagin halisini kaldirdim oyle siliyorum evet benimde cocugum yedini pat diye cikarabiliyo 11 ayda fiskirarsk kustu hic sevmez igrenirdim ama basa gelince cekiliyo malssef...

Ama kucana isteyenleri hep uyardim sakindigimdan degil ama kusabilir dedimrahat bi anne degilim ve herseyiyle dinaniyorum kizimin ama anneyim ve bunu hr anne bile anlayamaz kimse yasamadan anlamiyo cunku

Bende eskiden çok kızarsdım öyle annelere.çocuklatıyla ilgilenmiyorlar falan die.ama yeğenlerim doğduktan sonra fikrim deişti.misafir çocukluda geliyor valla veriyorum ellerine kurabiyeleri evi geze geze yiyiyorlar.ne olucak sanki eşya bu altı üstü .temizlenir biter gider.bütün çocukların canı saolsun:)

Yok canım yanında alt açma bezi gezdiren kadına kimse laf edemez eden de halt etmiştir. O çöp olayına ayrı uyuz olurum. O b.k lu bezi mutfak çöpüne atan var ya. Ne olurmuş ki bebek miş. Yahu en nihayeti b.k . Okadar tiksindim ki Böyle insanlardan misafir liğe giderdim yanımda sağlam bir kaç saklama poşeti götürürdüm koku sızdırmayan. Onlara bana bir yer söyleyin giderken alıcam derdim. Giderken de alır çöpe atardım. Kimisi saçmalama olurmu öyle şey der kendi çöpüne atardı bazen. Yani dikkat eden anne belli olur. Çocuk bu bir anlık dikkatsizlik olur tabi.

Mesela bigün arkadaşım dayım. Bizimki halıya bir güzel tuvaletini yap. Yani bezli ama minicik şorttan halıya sız. Allahım nasıl utandım. Arkadaşım bırak silme diyor kaç kere sildim. Dedim topla halı yı yıkamacı çağırıyorum. Arkadaşım da bir fırça attı bana olurmu öyle şey zaten haftaya hepsi yıkanacak zaten kaç su sildin diye.

Yani olur olmaz değil ama annenin sergilediği tutum önemli. Gerçekten annenin ilgisiz hali yüzünden mi bir anlık dalgınlık lamı oldu o önemli.
Siz, bize misafir gelebilirsiniz, sizin gibi anneleri insan gönül rahatlığı ile çağırır, arkadaşlık yapar.
Dipçe: misafir gelebilirsiniz derken lütfetme anlamında demiyorum, biz çocuklu aileleri kibar bir dille geri çeviriyoruz ağzımız yandığı için. KK'de alınganlık, lafı başka yerlere çekme çok yaygın olduğundan açıklama yapmak istedim.

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
bazen diyorum niye hic arkadasim yok ama böylede dusununce iyikide evde esimle yalnizim. ve iyikide cocuklu cocuksuz farketmez kimseyle arkadaslik kurmamisim. ve evime misafir gelmek istediginde evim müsait degil yeni eve cikicam bu eve kimseyi kabul etmiyorum diyorum. gercektede öyle suanki evim kücük esyam az yeni evliyim ve sükürler olsunki esimle evdeyim.

Siz, bize misafir gelebilirsiniz, sizin gibi anneleri insan gönül rahatlığı ile çağırır, arkadaşlık yapar.
Dipçe: misafir gelebilirsiniz derken lütfetme anlamında demiyorum, biz çocuklu aileleri kibar bir dille geri çeviriyoruz ağzımız yandığı için. KK'de alınganlık, lafı başka yerlere çekme çok yaygın olduğundan açıklama yapmak istedim.
Ne Yaptılar size? Bu kadar katı olmanızın nedenini merak ettim. Mesela çok yakın arkadaşınız ama çocuklular. Nasıl reddediyorsunuz?

Back