- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet ya Şu çocuğun ağzından çıkanı hop yiyen anneleri görünce benimde midem almıyor. Yani başbaşa yap ama ortam içinde başkasının midesi kaldırmaz. Benim kaldırmıyor şahsen.çocuk yapmak kolayda bakmak zor zanaat
evde ne dersen de bi çocuk seni istedigi yerde anda dakkada vezir de eder rezil de eder
dokulen saçilana bisey diyemiycem bende uç çocuk var canlari saolsun
ama bugune kadar hiç agizlarindan duseni yemedim, çigneyipde vermedim
herbiseyimiz karisip birbirine gieiyor agiz mukozamiz ayri dursun bari
: ) Sakin olun bence bu ne saldırganlık : ) Konu benim ter kokuma kadar geldi, ki ben sadece benim tiksindiğimi söylüyorum. Bebek salyasından tiksindiğim için özür dilerim eğer sizi sakinleştirip mutlu edecekse : )benim bir çocuğum dahi yok, annelik duygularıyla yazdığımı düşünmeyin bunu.
insanlar önce kendilerine baksınlar salya sümük konusunda daha sonra bebeklerden iğrensinler. zira onların yetişkinlerin sahip olduğu pek çok hormono vs sahip olmadıkları için çok daha temiz bir bedene sahipler. önce siz kendi ter kokunuza bakın mesela. kim iğrenmeye daha layık. ağzı envai çeşit yere değen tükürüğü bir dünya bakteri içeren gene yetişkinlerdir bebekler değil.
ki asıl meseleye gelecek olursak bir bebeğin salyası sümüğü eve akmak zorunda değildir bu gene anne babasının hatasıdır.
Yok artık ben böle bişey ilk kez duyuyorumaslında bu çok iğrenç babaanne çiğnesin çocuk yesin içim oynadı töbe töbe,önlerine koyarım yemeği yiyen yer yemeyen kalkar gider annem bana çok kızıyor sen yedirsen diye yedirmiyorumAnnenin ağzındaki çürük diş, tükürüğüyle geçecek bir Bulaşıcı hastalığı olabilir, sizin söylediğinizin aksine maalesef bizde çoğunlukla çocuk çiğneyip yorulmasın diye çiğneyip verirler, öyle bir Alışkanlık haline getirilir ki anneanne babannede çiğneyerek yedirir çocuğu, çok örneklerini gördüm, en yakın örnek benim anneannemdi, aman çocuk çiğneyemez deyip dayımın oğluna çiğner yedirirdi, ki aslında çocukların çiğnemeyi öğrenmesi gerekir yani çiğneyip vermek sağlıklı bulunmaz. Ek gıdalarda çoğunlukla taneli besin önerir doktorlar, çiğnemeyi öğrensinler diye.
Yok canım yanında alt açma bezi gezdiren kadına kimse laf edemez eden de halt etmiştir. O çöp olayına ayrı uyuz olurum. O b.k lu bezi mutfak çöpüne atan var ya. Ne olurmuş ki bebek miş. Yahu en nihayeti b.k . Okadar tiksindim ki Böyle insanlardan misafir liğe giderdim yanımda sağlam bir kaç saklama poşeti götürürdüm koku sızdırmayan. Onlara bana bir yer söyleyin giderken alıcam derdim. Giderken de alır çöpe atardım. Kimisi saçmalama olurmu öyle şey der kendi çöpüne atardı bazen. Yani dikkat eden anne belli olur. Çocuk bu bir anlık dikkatsizlik olur tabi.hayır hiç rahat biri değilim hatta bebekli arkadaşlarımın evinde bile alt açma örtüsünün altına battaniye sererim ama onlardan aynı assasiyeti şu ana dek görmedim mutfağımın masasının üzerine bebek bezi bırakabiliyorlar mesela...
sanırım bi alışılmışlık oluyor doğal karşılıyorlar halbuki bence idrar geçer bezden masaya...
evet 1 yaşında kızım zaten çok iştahsız o nedenle hep oynayarak yiyor yiyeceklerini...
ama kötü hissettim yaaaa
ardımdan konuşulmasını hayal ettim de bi an
Rahmetli anneannem yapardı, hatta işi öyle bir abartmıştı ki oğlan 7-8 yaşındayken bile çiğneyip yediriyordu benim kız küçüktü o zamanlar, annem deli olurdu anneannemin bu yaptığına, Mune el kadar çocuğa çiğneyip vermiyor anne senin bu Yaptığın ne böyle kazık kadar oğlana derdi, anneannemde kızardı bize, Allah rahmet eylesin soyadlarını taşıyacak tek erkek çocuk diye pek bir ihtimam gösteriyordu kendinceYok artık ben böle bişey ilk kez duyuyorumaslında bu çok iğrenç babaanne çiğnesin çocuk yesin içim oynadı töbe töbe,önlerine koyarım yemeği yiyen yer yemeyen kalkar gider annem bana çok kızıyor sen yedirsen diye yedirmiyorum
Tabi ki öyle. Bana sorsan bebek salyasını köpenkine tercih ederim ama etmeyene de Saygı duyarım.İşte tamamen o sevgiyle alakalı. Yani ben de diyorum ya köpek salyasından hiç iğrenmem, çoğu insan iğrenir. Ben genel olarak çok bebek-çocuk seven bir insan değilim, dolayısıyla onlarla ilgili salyadır tükürüktür, uzun süreli ağlamadır falan hazzetmem pek.
Unutulmaması gereken (sizin için demiyorum) insanların hazzetmek zorunda olmadığı. Bebek sizin bebeğiniz, ben niye katlanmak zorunda olayım?
(Bu arada neden o kadar uzun akmış salyası, bir sebebi var mı?)
Siz, bize misafir gelebilirsiniz, sizin gibi anneleri insan gönül rahatlığı ile çağırır, arkadaşlık yapar.Yok canım yanında alt açma bezi gezdiren kadına kimse laf edemez eden de halt etmiştir. O çöp olayına ayrı uyuz olurum. O b.k lu bezi mutfak çöpüne atan var ya. Ne olurmuş ki bebek miş. Yahu en nihayeti b.k . Okadar tiksindim ki Böyle insanlardan misafir liğe giderdim yanımda sağlam bir kaç saklama poşeti götürürdüm koku sızdırmayan. Onlara bana bir yer söyleyin giderken alıcam derdim. Giderken de alır çöpe atardım. Kimisi saçmalama olurmu öyle şey der kendi çöpüne atardı bazen. Yani dikkat eden anne belli olur. Çocuk bu bir anlık dikkatsizlik olur tabi.
Mesela bigün arkadaşım dayım. Bizimki halıya bir güzel tuvaletini yap. Yani bezli ama minicik şorttan halıya sız. Allahım nasıl utandım. Arkadaşım bırak silme diyor kaç kere sildim. Dedim topla halı yı yıkamacı çağırıyorum. Arkadaşım da bir fırça attı bana olurmu öyle şey zaten haftaya hepsi yıkanacak zaten kaç su sildin diye.
Yani olur olmaz değil ama annenin sergilediği tutum önemli. Gerçekten annenin ilgisiz hali yüzünden mi bir anlık dalgınlık lamı oldu o önemli.
bazen diyorum niye hic arkadasim yok ama böylede dusununce iyikide evde esimle yalnizim. ve iyikide cocuklu cocuksuz farketmez kimseyle arkadaslik kurmamisim. ve evime misafir gelmek istediginde evim müsait degil yeni eve cikicam bu eve kimseyi kabul etmiyorum diyorum. gercektede öyle suanki evim kücük esyam az yeni evliyim ve sükürler olsunki esimle evdeyim.Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Ne Yaptılar size? Bu kadar katı olmanızın nedenini merak ettim. Mesela çok yakın arkadaşınız ama çocuklular. Nasıl reddediyorsunuz?Siz, bize misafir gelebilirsiniz, sizin gibi anneleri insan gönül rahatlığı ile çağırır, arkadaşlık yapar.
Dipçe: misafir gelebilirsiniz derken lütfetme anlamında demiyorum, biz çocuklu aileleri kibar bir dille geri çeviriyoruz ağzımız yandığı için. KK'de alınganlık, lafı başka yerlere çekme çok yaygın olduğundan açıklama yapmak istedim.