• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …

mina8282

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
39
22
98
42
Daha önce hiç adını bile duymadığım ve şuanda benim için çok şey ifade eden HARMONY test …
Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…

Son düzenleme:
Merhaba .sizinle birebir aynı durumdayım 1:31 çıktı daha çok risk demek :( sonucunuzu merak ettim şuan nasılsınız?

Öyle bir an gelirki hersey ne kadar iyi giderken bi anda kötü kara bulutlar çöker hayatınıza…
Eşimle birlikte yeni doğacak bebeğimiz için heyecanlı bir süreç başlamıştı ara ara tartışmalarımız olsada biz çok mutluyduk . Hamileliğimin ilk 3,5 ayı bulantı ve kusmalarla geçti. 2 li testim ve tarama testlerim çok güzel geçince içim çok rahattı. Doktorum bir de 4 lu test yapmak istedi.
Tam rahat edeceğimiz ve cinsiyetini öğrenip heycanımıza heycan katacak 4. Aya geldik derken
dörtlü test sonucumuzda yüksek risk çıktı ve bianda hayatımız kabusa döndü...
Doktor sonuç için sabah 9.05 de aradı. 1:130 risk çıkmıştı. Telefonu kapatır kapatmaz ağlamaya başlamıştım çünkü bebeğimin hasta olma risk oranı çok yüksek çıkmıştı. Acilen detaylı ultrason ve amniyosentez yapmamı istedi. Dünyam başıma yıkılmıştı.Sanki bütün hayatım ayaklarımın altından kayıp gitti biranda…
Sonra araştırmaya başladım.Bir çok profösore mail attım test sonuçlarımı .2 li testimin iyi olduğunu ve 4 lü testimin bir şanslılık üzerine riskli çıktığını söylediler. Hemen ayrıntılı ultrasona girdik.
Bebeğimin tüm organları teker teker kontrol edildi , ölçüldü. Ve herşeyin normal olduğunu raporda yazdılar. Yüzümüzü biran olsun güldü…
Ancak maddi durumunuz elverişli ise Abd ye gönderilen fetal dna (harmony testini) testini yaptırıp içinizi rahatlatabilirsiniz dediler. Klinikten çıktık ve doktorumuzla görüştük.Üç hafta sonra tekrar ayrıntılı ultrasona girmemizi istedi.Doktor endişe etmemiz gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Elab labaratuarına gidip ABD ye gönderilen o harmony testi ( prena test diğer adi) yaptırmak üzere kanımi verdik. Amniyosentez yaptırmak istemedıgım için.Doktordan dörtlü test sonucunu alalı bir hafta oldu testi yaptıralı 3 gün oldu ve daha 10 gün süre var önümüzde…Şimdi günler geçmek bilmiyor.Ama bir umudumuz var en azından…
Evet çok canımız sıkkın.Ve ben çok ağladım. 10 gün sonra sonucu öğreneceğiz.Kızımı çok seviyorum. Yeni yıla güzel haberlerle girmek istiyorum…Çok zor bir dönem …Dualarınızı bekliyorum…
bir şey bu kadar güzel ifade edilemezdi gerçekten ben de bugün harmony testi için kan vericem. 3 gündür ağlıyorum

bu yazıyı okuduktan sonra harmony testini yapmaya karar verdim.günlerdir çok sıkıntlydım.korkularım vardı.çok şükür yaptrdımm ve sonucum düşük risk çıktı çok mutluyum:)):) allahıma şükürler olsun.8 iş gününde sonucum geldi.çıkar çıkmazda aradılar beni laboratuvardan.Herkese harmony testini tavsiye ediyorum.mutlaka yaptırın.

Merhabalar. Yazıların üzerinden uzun zaman geçmiş ama hayırlı sonuçlar geleceğini umut ederek yazmak istiyorum. Öncelikle allah sıkıntılı bir sınav verince insan herseyden umut buluyor. Ben bu forumlarda yazan, umut arayan insanları öyle yadırgardım ki suan sonuçlarım cıkana kadar tek girdiğim yer burası. Kısaca anlatıyorum.

Çok şükür İstanbul'un önde gelen özel hastanelerinin birinde doğum sürecimi tamamlıyorum. Şuan 19. haftama girdim. Ultrason süçlerim, 2'li test sonucum gayet güzel cıktı, doktorum soğuk biri olsa da alanında uzman, İstanbul'un önde gelen doktorlarından. Süreç ve 2'li iyi gelince 4'lü test gerek yok dedi ama yine siz bilirsiniz yaptırmayın diyemem dedi. Eşim ve ben o kadar pimpirikliyiz ki en başından beri bişey cıkar korkusu ile hamileliğimi kendime zindan eden ben resmen olumsuz düşüne düşüne cektim. 4'lü testim de 2 oran iyi iken down riski 190/1 cıktı. Halbu ki 2'li de 6.000/1 cıkmıştı. Coğu doktor 2'li ve ulrtason iyi ise 4'lüyü yaptırmıyor. Neyse dünyam başıma yıkıldı, raporu aldığım gibi aynı gün doktora gittim. Ultrason iyi cıkarsa yine DNA yani harmony testi eğer bir sorun gözükürse amiosentez dedi. Çok şükür ulrtason iyi cıkınca ( detaylı baktı ense, burun, kalp, parmaklar vs..) ultrason ile bu oran 400'de 1 cıktı iyi dedi ama içinizin rahat etmesi için DNA testi yaptıralım dedi. Hemen kan verdik aynı gün kan'ı amerikaya yollattık. Şuan sonuçları bekliyorum, ağlamak ve stres yapmaktan inanın günler nasıl geçiyor anlamadım yarın 1 hafta olacak vereli kanı. Bol bol dua ediyorum. Hayırlısı ile iyi sonuçlar almayı umut ediyorum. Burada yazılanlar bana umut oldu. Umarım iyi sonuçlar alır ben de sizlere umut olurum.

Allahım herkese herşeyin hayırlısını naşip etsin....

Günaydın DİNYS,
Bence içinizi rahat tutun. Bunların hepsi para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Kızım şuanda 2 yaşında. her şey yolunda.
Ama içiniz rahat etsin diye yaptırın tabi ki de. Bir daha hamile kalsam ben yaptırmam çünkü risk olsa 2 li teste de çıkardı. Benden sonra çok arkadaşım hamile kaldı hepsine aynı şeyi söylemişlerdi hepsinin çocukları sağlıklı şuanda. Sizin ki de öyle olacak eminim. Dualarım sizinle. Moralinizi sıkı tutun. gergin olmayın bebek gerçekten de etkileniyor.
Keşke geriye dönebilsem ve hamileliğim daha güzel geçse diyorum. ama zaman geçti gitti. Siz bu zamanınızı güzel geçirin. Hayat çok kısa kendinizi sakın üzmeyin hamileliğinizi berbat etmeyin.
Kesinlikle ve kesinlikle herkese bu sonucu çıkarıyorlar. anne yada babanın yaşı 30 üstündeyse, ailede rahatsızlığı olan biri var dediyseniz zaten bu sonucu otomatik çıkarıyorlar.

Son düzenleme:
Sizin nasıl durumunuz KNTMMM bayağı zman olmuş ,inşallah güzel haberler almışsınızdır.

bu yazıyı okuduktan sonra harmony testini yapmaya karar verdim.günlerdir çok sıkıntlydım.korkularım vardı.çok şükür yaptrdımm ve sonucum düşük risk çıktı çok mutluyum:)):) allahıma şükürler olsun.8 iş gününde sonucum geldi.çıkar çıkmazda aradılar beni laboratuvardan.Herkese harmony testini tavsiye ediyorum.mutlaka yaptırın.

Merhaba Minnak 52 ,
sizin durumunuz nedir? Nasıl güzel haberler aldınız inşallah.

Günaydın DİNYS,
Bence içinizi rahat tutun. Bunların hepsi para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Kızım şuanda 2 yaşında. her şey yolunda.
Ama içiniz rahat etsin diye yaptırın tabi ki de. Bir daha hamile kalsam ben yaptırmam çünkü risk olsa 2 li teste de çıkardı. Benden sonra çok arkadaşım hamile kaldı hepsine aynı şeyi söylemişlerdi hepsinin çocukları sağlıklı şuanda. Sizin ki de öyle olacak eminim. Dualarım sizinle. Moralinizi sıkı tutun. gergin olmayın bebek gerçekten de etkileniyor.
Keşke geriye dönebilsem ve hamileliğim daha güzel geçse diyorum. ama zaman geçti gitti. Siz bu zamanınızı güzel geçirin. Hayat çok kısa kendinizi sakın üzmeyin hamileliğinizi berbat etmeyin.
Kesinlikle ve kesinlikle herkese bu sonucu çıkarıyorlar. anne yada babanın yaşı 30 üstündeyse, ailede rahatsızlığı olan biri var dediyseniz zaten bu sonucu otomatik çıkarıyorlar.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Bende güzel cıkacak diye umut ediyorum ancak yine de stres yapmamak elde değil. 1 saat iyi olsam 1 saat kötü oluyorum. Umarım tez zamanda hayırlı haberler ile yazarım buraya.

Sevgiler

Back