• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAHA NELER ÖĞRENİCEZ BAKALIM BDSM

Tamam, size göre ters olabilir. Bu çok doğal.

Peki bu çiftlere hakaretler edip, toplumdan izole edilmeliler noktasına kadar getirir misiniz durumu?
kimseye hakaret etmem.
ama sapkın olan şeyler bana hoş gelmiyor. grup seksede normal bakmak lazım o zaman.
yada eş değiştirmeyede.
benim bir arkadaşımın sevgilisi ayak fetişistiydi. kız ayağının tırnaklarını o istedi diye uzattıda uzattı.bir gün bir gördüm blair cadısından hallice. uzamaktan kıvrılmış artık. kız yürüyemiyordu kışın kapalı ayakkabıyla. adam hergün taze oje sürdürüyordu. 1 günlük. yoksa beğenmiyordu. ve kadın çorabıyla seks yapma olayına kadar getirdi. kendi giyecekmiş.
valla bunlar hoş değildi. garipti. bu kişiler kendi istekleri için karşısındakinin canı yanarmı diye dü,şünmediklerini o an anladımdı. dedim bırak bunu. neyse bıraktıda kurtuldu. benciller çünkü.

Benim de çok kafam karışır bu özgürlük mevzularında. Kapalı kapılar arkasında yapılan ve tamamen kişinin kendi isteği ile olan bu şeylere karışma hakkımız var mı? Bir insan kendini kesiyor olsun. Düzenli olarak kendine zarar veriyor olsun. Kendi bedeni ne yapıyorsa yapsın diyebilir miyiz? Bir dönem arebesk müzik dinleyip kendini jiletleyen insanlar bizi rahatsız etmedi mi? Sonuçta onların da kendi bedeni ama baz şeyleri normalleştirmemek lazım. Ben daha bir anne değilim ama bebek ihtimalini düşündüğümden ber artık hayata daha farklı bakıyorum.
Misal bir kadın bir adamın 2. eşi ya da kuması olmayı kabul ediyorsa biz ona bir şey diyebilir miyiz? Peki yaşadığınız yerde bu tip evliliklerin sayısı artsa sizi rahatsız etmeye başlamaz mı? Hadi hepsi de kendi rızası ile olsun. Bu yine de yaşadığınız yerin normallerinin değişmesi ile ilgili sizi rahatsız etmez mi? Çocuklarınızın bunu normal kabul etmesi. Bakın çok basit bir örnek. Dışkı yeme yok ayak yalama yok. Sadece iki ya da daha çok eşli insanların etrafınızda çok sayıda olması.

Yani bence sen çok geniş bakıyorsun olaya. Bence…

İnsanların yaşam tarzları onların kişiliklerini belirler. O zaman uyuşturucu kullanan arkadaşlarımız neden yok? Ya da hırsız? Neden toplumdan izole ediyoruz?

İzole etmiyoruz aslında kendimizi koruyoruz.

Şurada kaç kişi diyebilir ki gece yolda trans görünce çekinmiyorum??

Bu izole etmek değil kendini korumaktır. Aradaki çizgiye çok takılı kalmamak lazım.

Uyuşturucu kullanan arkadaşlarınız olabilir. Çoğumuzun en azından ot kullanan arkadaşı vardır ama bilmeyiz çünkü göğüslerine yazılı tabelayla gezmezler. Uyuşturucu etkisinde olan birisi size zarar verebilir ayrıca.

Hırsızlıkla bunu karşılaştırmanız çok alakasız, siz de farkındasınızdır herhalde.

Translar, hırsızlar... Bunlar size zarar verebilir, gece yolda gördüğünüz trans size bıçak çekebilir. BDSM içindeki bir birey size yolda saldırıp zorla tasma mı takacak, bundan mı endişe ediyorsunuz?

Kendinizi koruyabilirsiniz. Bu kişilerle arkadaşlık etmeyebilirsiniz. Onaylamayabilirsiniz. Bunların hepsi sizin kendi tercihlerinizdir ve kimseyi ilgilendirmez. Ama bu insanlara hakaret etme hakkı da vermez. Demek istediğimiz zaten bu.

kimseye hakaret etmem.
ama sapkın olan şeyler bana hoş gelmiyor. grup seksede normal bakmak lazım o zaman.
yada eş değiştirmeyede.
benim bir arkadaşımın sevgilisi ayak fetişistiydi. kız ayağının tırnaklarını o istedi diye uzattıda uzattı.bir gün bir gördüm blair cadısından hallice. uzamaktan kıvrılmış artık. kız yürüyemiyordu kışın kapalı ayakkabıyla. adam hergün taze oje sürdürüyordu. 1 günlük. yoksa beğenmiyordu. ve kadın çorabıyla seks yapma olayına kadar getirdi. kendi giyecekmiş.
valla bunlar hoş değildi. garipti. bu kişiler kendi istekleri için karşısındakinin canı yanarmı diye dü,şünmediklerini o an anladımdı. dedim bırak bunu. neyse bıraktıda kurtuldu. benciller çünkü.

Bakın işte dediğim bu. Hoş gelmez, normal bulmazsınız. Bunlar normal, sizin fikriniz sizin düşünceniz. Kimse karışamaz. Ama hakaret de edemezsiniz. Yoksa bizim burada "hayır herkes bdsmyi benimseeycek!!" diye bir tutumumuz zaten yok.

ben zevkten kıvranmak isterken
başkası acıdan ,bir başkası da ikisi bir arada ister...bu tamamen kişisel tercih
karşı tarafın da rızası var ise sorun ne?

Bakın işte dediğim bu. Hoş gelmez, normal bulmazsınız. Bunlar normal, sizin fikriniz sizin düşünceniz. Kimse karışamaz. Ama hakaret de edemezsiniz. Yoksa bizim burada "hayır herkes bdsmyi benimseeycek!!" diye bir tutumumuz zaten yok.
yok zaten kimseye hakaret edemem. haddiim değil.
ama hoşuma gidermmi hayır. sapkınlık olarakmı görürüm evet. orada biter olayım benim.

Yani bence sen çok geniş bakıyorsun olaya. Bence…

İnsanların yaşam tarzları onların kişiliklerini belirler. O zaman uyuşturucu kullanan arkadaşlarımız neden yok? Ya da hırsız? Neden toplumdan izole ediyoruz?

İzole etmiyoruz aslında kendimizi koruyoruz.

Şurada kaç kişi diyebilir ki gece yolda trans görünce çekinmiyorum??

Bu izole etmek değil kendini korumaktır. Aradaki çizgiye çok takılı kalmamak lazım.

Benim uyuşturucu kullanan arkadaşım var. Eşimin 20 yıllık arkadaşı benim 7-8 senelik. Ben bildim bileli kullanıyor. Çok başarılı bir avukat kendisi, ipten adam alır dedikleri cinsten. kazandığı paranın haddi hesabı yok. Ben böyle mutluyum diyor. Bize zararı olmadığı sürece ki yok, hayatımızda olmaya devam edecek. Yani izole etmedik.

Trans komşum var bir tane. Ben çok samimi değilim, merhaba merahaba durumundayız. Ama binadaki bir çok insanla gayet samimi. Kısır yapıp camdan bağırıyor gelin kısır yaptım çay koydum diye. Akşam da şarkı söylediği mekana gidiyor hazırlanıp. Hatta albümü bile var bir zamanlar ünlü olmaya yaklaşmıştı. Onu da izole etmiyoruz demekki.

İnsanları sınıflandırıp, bu sınıfa dahil olanlardan uzak durmalıyız demek de çok yanlış bence. Evet kendimizi korumalıyız ama onları toplumdan dışlayarak değil. Zaten bdsm ile ilgisi olanları anlayıp da toplumdan dışlamamız mümkün değildir. Belki yanınızdaki masada çalışan iş arkadaşınız gece kocasının ayaklarını yalıyor. Bilemezsiniz anlayamazsınız.

Uyuşturucu kullanan arkadaşlarınız olabilir. Çoğumuzun en azından ot kullanan arkadaşı vardır ama bilmeyiz çünkü göğüslerine yazılı tabelayla gezmezler. Uyuşturucu etkisinde olan birisi size zarar verebilir ayrıca.

Hırsızlıkla bunu karşılaştırmanız çok alakasız, siz de farkındasınızdır herhalde.

Translar, hırsızlar... Bunlar size zarar verebilir, gece yolda gördüğünüz trans size bıçak çekebilir. BDSM içindeki bir birey size yolda saldırıp zorla tasma mı takacak, bundan mı endişe ediyorsunuz?

Kendinizi koruyabilirsiniz. Bu kişilerle arkadaşlık etmeyebilirsiniz. Onaylamayabilirsiniz. Bunların hepsi sizin kendi tercihlerinizdir ve kimseyi ilgilendirmez. Ama bu insanlara hakaret etme hakkı da vermez. Demek istediğimiz zaten bu.

Üzgünüm ama özgürlükçü bir insanın translarla hırsızları arka arkaya sıralaması beni rahatsız etti. Nasıl ki konu sahibi bütün BDSM ile ilgilenenleri ayak yalayan insan yaptı diye eleştiri aldı buraya bdsmin bir sürü tanımı yapıldı, onu eleştirirken sizin trans insanlar hakkında söyledikleriniz aslında onun yaptığının aynısını yapmak.

Psikolokji tum BDSM uygulayicilari sapkindir demiyor.
usenmedim psychology today blogunun 25 Temmuz 2013 yazisina baktim. Soyle demisler:
Common assumptions about people who participate in BDSM are that they psychologically anxious and maladjusted; that they are acting out a past history of sexual abuse; and that they are attempting to compensate for sexual difficulties. However, the small amount of research evidence available suggests that these assumptions are probably not true. For example, a telephone survey conducted in Australia found that people who had participated in BDSM in the previous year were not more distressed than others; were not more likely than others to have ever been sexually coerced; and did not report more sexual difficulties (Richters, De Visser, Rissel, Grulich, & Smith, 2008). However, to be fair to the mental health profession, the current edition of DSM only considers sadism and masochism as mental disorders if they cause the person clinically significant distress or a non-consenting person has been involved. So BDSM practiced between consenting persons who are happy with what they are doing is not officially considered pathological.

Okumak istyenlere devami burada:
http://www.psychologytoday.com/blog/unique-everybody-else/201307/bdsm-personality-and-mental-health

BDSM ilişkisine giren kişilerin psikolojik olarak endişeli ve topluma uyum sağlayamayan kişiler oldukları, geçmişten gelen bir cinsel istismar nedeniyle bunu yaşadıkları ve cinsel zorlukların üstünü kapatmaya çalıştıkları yönünde genel varsayımlar bulunmaktadır. Ancak, yapılan az miktarda araştırma, bu varsayımların muhtemelen doğru olmadığını göstermekte. Örneğin Avustralya'da yapılan bir telefon anketine göre geçen sene BDSM ilişkisi yaşamış olanlar diğerlerinden daha sıkıntılı kişiler olmayıp yine diğer kişilerden daha fazla cinsel bir zorlama ile karşı karşıya kalmamışlardı ve de yine diğer kişilerden daha fazla cinsel zorluk yaşadıklarını bildirmemişlerdi. (Richters, De Visser, Rissel, Grulich, & Smith, 2008). Ancak, akıl sağlığı uzmanlarına adil olmak adına, DSM'nin yeni sürümü, kişiye
klinik olarak belirgin bir sıkıntı verdiğinde veya rızası olmayan bir kişi işin içine girdiğinde sadizm ve mazoşizmi akli bozukluk olarak kabul eder. Bu yüzden, rızası olan ve yaptıklarından mutlu olan kişiler arasında gerçekleşen BDSM, resmen patolojik olarak tanımlanmamaktadır.

BDSM ilişkisine giren kişilerin psikolojik olarak endişeli ve topluma uyum sağlayamayan kişiler oldukları, geçmişten gelen bir cinsel istismar nedeniyle bunu yaşadıkları ve cinsel zorlukların üstünü kapatmaya çalıştıkları yönünde genel varsayımlar bulunmaktadır. Ancak, yapılan az miktarda araştırma, bu varsayımların muhtemelen doğru olmadığını göstermekte. Örneğin Avustralya'da yapılan bir telefon anketine göre geçen sene BDSM ilişkisi yaşamış olanlar diğerlerinden daha sıkıntılı kişiler olmayıp yine diğer kişilerden daha fazla cinsel bir zorlama ile karşı karşıya kalmamışlardı ve de yine diğer kişilerden daha fazla cinsel zorluk yaşadıklarını bildirmemişlerdi. (Richters, De Visser, Rissel, Grulich, & Smith, 2008). Ancak, akıl sağlığı uzmanlarına adil olmak adına, DSM'nin yeni sürümü, kişiye
klinik olarak belirgin bir sıkıntı verdiğinde veya rızası olmayan bir kişi işin içine girdiğinde sadizm ve mazoşizmi akli bozukluk olarak kabul eder. Bu yüzden, rızası olan ve yaptıklarından mutlu olan kişiler arasında gerçekleşen BDSM, resmen patolojik olarak tanımlanmamaktadır.
Onu söyleyince de doyumsuzluktan diyorlar :)) her türlü sapık olacak bu insanlar kattiyyen aksi kabul edilmiyor :))

Üzgünüm ama özgürlükçü bir insanın translarla hırsızları arka arkaya sıralaması beni rahatsız etti. Nasıl ki konu sahibi bütün BDSM ile ilgilenenleri ayak yalayan insan yaptı diye eleştiri aldı buraya bdsmin bir sürü tanımı yapıldı, onu eleştirirken sizin trans insanlar hakkında söyledikleriniz aslında onun yaptığının aynısını yapmak.

Transları gündeme getiren ben değildim, alıntı yaptığım üye kendisi belirtti diye ben de transları yazdım. Hırsızları ve transları aynı mesaj içinde yazdığı için hepsine birden cevap vermek amacıyla. Yoksa senelerdir Onur Yürüyüşü'ne katılan bir insan olarak hiçbir LGBTİ bireyle bir sıkıntım yok : ) Eğer başka türlü anlaşıldıysa üzülürüm.

Elbette kimse kimseyi ilgilendirmez. Daha önce alınlarında tabelalı falan olsalardı anlardık daha net ama eğer psikoloji bunu sapıklık olarak adlandırmıyorsa ilişki sırasında partnerinin dışkısını vücuduna sürmesinin nasıl bir açıklaması var sizce?

Bana göre sapıklıktır ve cinselliği dışkılı, kırbaçlı yaşayan insanların da başka sorunlarının olduğunu toplumda da bunun hissedilir şekilde olduğunu düşünüyorum.

Elbette kimse kimseyi ilgilendirmez. Daha önce alınlarında tabelalı falan olsalardı anlardık daha net ama eğer psikoloji bunu sapıklık olarak adlandırmıyorsa ilişki sırasında partnerinin dışkısını vücuduna sürmesinin nasıl bir açıklaması var sizce?

Bana göre sapıklıktır ve cinselliği dışkılı, kırbaçlı yaşayan insanların da başka sorunlarının olduğunu toplumda da bunun hissedilir şekilde olduğunu düşünüyorum.

Hissedilmiyor : ) İnanın bana.

Ben şahsen oturup kalktığım insanların dışkı yediğini, birbirini dövdüklerini, ayaklarını yaladıklarını, birbirine köle muamelesi yaptıklarını yatakta düşünemiyorum..

Benim için sorun yok diyen olabilir ama nedense bana tezat geliyor..

Bir kere evde çocuk olduğu zaman o sahne ile karşılaşırsa açıklaması nasıl olur..

Bu sahne ile karşılaşan çocuk bunu arkadaşlarına anlatsa nasıl olur? Ben nasıl bir açıklama yapmak durumunda kalmalıyım çocuğuma bu anlatılanlar karşısında?

Konuyu “normal” gören arkadaşlardan cevap rica ediyorum.

Ben şahsen oturup kalktığım insanların dışkı yediğini, birbirini dövdüklerini, ayaklarını yaladıklarını, birbirine köle muamelesi yaptıklarını yatakta düşünemiyorum..

Benim için sorun yok diyen olabilir ama nedense bana tezat geliyor..

Bir kere evde çocuk olduğu zaman o sahne ile karşılaşırsa açıklaması nasıl olur..

Bu sahne ile karşılaşan çocuk bunu arkadaşlarına anlatsa nasıl olur? Ben nasıl bir açıklama yapmak durumunda kalmalıyım çocuğuma bu anlatılanlar karşısında?

Konuyu “normal” gören arkadaşlardan cevap rica ediyorum.
şu dışkı yediğini okurken incir yiyordum. ay midem gitti ya. ıyyy

ben zevkten kıvranmak isterken
başkası acıdan ,bir başkası da ikisi bir arada ister...bu tamamen kişisel tercih
karşı tarafın da rızası var ise sorun ne?
sorun yok tabi. sorunu bence siz çıkrmaya çalışıyorsunuz.
insanlar burada kişisel olarak iğrenç bulduklarını ya da bulmadıklarını söylüyorlar. Bu sorun mu?

artkadaşlar kimse kimseyi ilgilendirmez demek bizi nerelere götürüyor
artık karşı komşusunun evine hırsız girerken babane diyip totosunu çevirip yatan insanlara döndük
sokakta eşini bıçaklayan adama hoppp demeye bile cesaret göstermez olduk
ortada bir yanlış varsa
çıkıp söylersin bu yanlış diye
normalleştirmeye çalışmak nedir
unutmayın
BİR ASLAN İLE BİR KEDİ KAVGA EDİYOR KEN
TEPKİSİZ KALIP SEYRETMEK
TARAFSIZLIK DEĞİL
ASLANIN TARAFINI TUTMAKTIR

örneklerimin konu ile alakası şu: yanlış ve doğru kavramları kişiden kişiye değişir bu özgürlükçü düşüncedir ve saygı duyulur
ama birde insani yanlışlıklar ve insani değerler vardır
bunlar kişiden kişiye değişmez seçime tabi değildir

eşinle sert yada duyarlı ilişkiye gir bu senin ve eşinin tercihidir
ama insanlıktan çıkıp hayvan gibi davranılmaktan yada en kötüsü davranmaktan hoşlanmak ve bunu tercih meselesi olarak değerlendirmek

kılıf hazırlamaktır

susma yadırga
susma eleştir
susma kına
ki
teşfik edici normalleştirici olma

Back