daha evlenmeden..

Evlilik düşünülen bir ilişki bu, bence çekinme.
Tercihleri hakkında fikrini belirt.
Hatta alttan alttan baskı yap.
Onun hayatı diye düşünme, evlenince senin hayatın olacak o.

Biz kadınların suçu ne peki?
Benim yokken sırf eşim yüzünden doğu görevim olacak.
Mis gibi puanla ailemin yarım saat yakınına atanmıştım.
Koca uğruna kalktım başka şehre geldim.

Bizimki de aile kimse kusura bakmasın.

Açık açık söyle. Eğer Van diye ısrar edersen bizim için evlilik planları suya düşecek üzgünüm diye.

Ankara olsun da demiyorum, bencillik etmiyorum.
Bu sadece senin hayatın değil, bize göre seçimler yapmalısın kendine göre değil.

Orta bir nokta belirleyelim. Mutlulukla yaşayabileceğimiz falan de.

Gercekten cok mantıklı şeyler yazmışsiniz ben de saf saf çok Karışmayayim sonuçta annesi de üzülüyor bari evlenene kadar orda yaşasın filan diyordum ama yazdıklarını kopyala yapıştır yapip gönderesim geldi, cok haklisiniz gerçekten

Gercekten cok mantıklı şeyler yazmışsiniz ben de saf saf çok Karışmayayim sonuçta annesi de üzülüyor bari evlenene kadar orda yaşasın filan diyordum ama yazdıklarını kopyala yapıştır yapip gönderesim geldi, cok haklisiniz gerçekten

Oyyyy sen bu saflıkla çok mutsuz olursun bacım benden demesi.:KK14:
Erkek milleti çok bencil çok. Aşk meşk yalan oluyor.

Senin karşında tam da bu şehir konusunda ciddi kazık yemiş biri var ondan bu kadar mantık:KK53::KK53:

Oyyyy sen bu saflıkla çok mutsuz olursun bacım benden demesi.:KK14:
Erkek milleti çok bencil çok. Aşk meşk yalan oluyor.

Senin karşında tam da bu şehir konusunda ciddi kazık yemiş biri var ondan bu kadar mantık:KK53::KK53:

Okudum simdi sehir konusundaki yediğiniz kazığı. Bu erkekler de hep ayni, ne var ailenin yaninda olmasan ne olur? Gercekten bu konuda en küçük tahammülü bile göstermeyeceğim. Cok seviyorsa benim de hayatima saygi gösterir, annesinin dizinin dibinden ayrılır ama ben gitmeyeceğim

Kendisi hemşire. Sinava girip tercih yapıyor atamalari nisan ayindaymis. Yani işten ötürü ordan oraya gitmiyor kendisi seçiyor bir bakıma. Ben onun açısından da yazmaya çalıştım ama hiçbir zaman onun düşüncelerini yansitamam doğru. Ayrılmak da istemiyorum gitmek de istemiyorum kaldım öyle..
Erkek hemşire var mı ?

Daha evlenmeden cok ciddi bir sorunumuz var :KK43: sevgilim gerçekten çok çok iyi anlayisli bir insan cok da seviyorum ve artik ciddi bir şeyler düşünüyoruz ailelerle tanışmak, söz vs gibi. Ama bir türlü orta yol bulamadigimiz bir konu var.. ben Ankaraliyim sevgilim Vanlı. Suan ise ankaradan 5 6 saat uzakta farkli bir sehirde çalışıyor. Ve memur olduğu için farklı bir şehire atanması çok zormuş. Önümüzdeki nisanda atamalari var ilk tercihi de Van olacak sonra Ankara dedi. Vana giderse zaten görüşmemiz imkansiz, şehirler arasi cok uzak. Görüşürüz ama 4 5 ayda bir. Ve ben ona gitme bile diyemiyorum sonuçta ailesinin yani. Giderse ne olur ne yapariz bilmiyorum.
Hadi bu neyse diyeyim evlenince de vanda en az 3 4 yıl yaşamak zorundayiz diyor bana. Benim de kendimce sebeplerim var ailesel sorunlarimdan ötürü cok uzağa gidemem dedim defalarca ama bir sonuca ulaşamadık. Gercekten vana gitmek istemiyorum. Ankara olsun diye de tutturmuyorum sadece aileme istedigim zaman gidebilecegim bir uzaklik olsun ve onun aşiretinden uzak olalim istiyorum. Ama yok illa yasanacak 3 4 yil orada. Ki 3 4 yildan bile fazla olacak biliyorum atanmasi cok zor çünkü.
Bu kadar iyi bir ilişki nereye gider bilmiyorum içim karardı. Bitecegiz gibi hissediyorum yipratacak bunlar bizi.. ne yapayim bilmiyorum konuyu ertelemek mantıklı mi sizce benim yerimde olsaniz ne yapardınız? (Uzun olmuş olabilir okuyanlara teşekkür ederim)
ben sevdiğim insanla nerde olsa yaşarım. yeter ki onunla birlikte olayım. hiç önemli değildir. van da güzel memleket . alışırsın bir zaman sonra.

Babamin hastalığı.. annemin psikolojik sorunlari.. hiç mi hiç anlasamiyor olmalari. Yapamam kısaca gidemem o kadar uzaklara, kaçmış gibi olurum tüm bunlardan
sen onların yanında dursan bile değişen bir şey olmuyor biliyor musun.
yani bunları sebep olarak sunmamalasın bence.
baban çok mu hasta. annen babana bakamayacak durumda mı.

Okudum simdi sehir konusundaki yediğiniz kazığı. Bu erkekler de hep ayni, ne var ailenin yaninda olmasan ne olur? Gercekten bu konuda en küçük tahammülü bile göstermeyeceğim. Cok seviyorsa benim de hayatima saygi gösterir, annesinin dizinin dibinden ayrılır ama ben gitmeyeceğim

Benim eşime sorsan olay ailesinin yanında olmak değil.
İşim rahat burda deyip durur.

Ama tabi ben de ilgisi olduğunu düşünüyorum.
Kendi açısından olmasa da ailesinin çenesi kapansın, gittin diye
konuşmasınlar kafası :KK66:

Kesinlikle rest çek.
Benim mutluluğumu umursamıyorsan, ortak isteğimizi dikkate almıyorsan biz zaten mutlu olamayız de.

sen onların yanında dursan bile değişen bir şey olmuyor biliyor musun.
yani bunları sebep olarak sunmamalasın bence.
baban çok mu hasta. annen babana bakamayacak durumda mı.

Pek çok sebep var elbette. Annem babama balabilir durumda tabiki, ama bende istiyorum ki ailem yakinimda olsun. Illa bayan mi kocasının yanina gitmeli. O buraya gelsin bile demiyorum. Ortalarda bi yer olur diyorum

Benim eşime sorsan olay ailesinin yanında olmak değil.
İşim rahat burda deyip durur.

Ama tabi ben de ilgisi olduğunu düşünüyorum.
Kendi açısından olmasa da ailesinin çenesi kapansın, gittin diye
konuşmasınlar kafası :KK66:

Kesinlikle rest çek.
Benim mutluluğumu umursamıyorsan, ortak isteğimizi dikkate almıyorsan biz zaten mutlu olamayız de.

Bu aksam konuşacağım bu konuyu, kesin daha erken tercig sonuçları belli olsun o zaman konusalim diye ertelecek ama olsun

Daha evlenmeden cok ciddi bir sorunumuz var :KK43: sevgilim gerçekten çok çok iyi anlayisli bir insan cok da seviyorum ve artik ciddi bir şeyler düşünüyoruz ailelerle tanışmak, söz vs gibi. Ama bir türlü orta yol bulamadigimiz bir konu var.. ben Ankaraliyim sevgilim Vanlı. Suan ise ankaradan 5 6 saat uzakta farkli bir sehirde çalışıyor. Ve memur olduğu için farklı bir şehire atanması çok zormuş. Önümüzdeki nisanda atamalari var ilk tercihi de Van olacak sonra Ankara dedi. Vana giderse zaten görüşmemiz imkansiz, şehirler arasi cok uzak. Görüşürüz ama 4 5 ayda bir. Ve ben ona gitme bile diyemiyorum sonuçta ailesinin yani. Giderse ne olur ne yapariz bilmiyorum.
Hadi bu neyse diyeyim evlenince de vanda en az 3 4 yıl yaşamak zorundayiz diyor bana. Benim de kendimce sebeplerim var ailesel sorunlarimdan ötürü cok uzağa gidemem dedim defalarca ama bir sonuca ulaşamadık. Gercekten vana gitmek istemiyorum. Ankara olsun diye de tutturmuyorum sadece aileme istedigim zaman gidebilecegim bir uzaklik olsun ve onun aşiretinden uzak olalim istiyorum. Ama yok illa yasanacak 3 4 yil orada. Ki 3 4 yildan bile fazla olacak biliyorum atanmasi cok zor çünkü.
Bu kadar iyi bir ilişki nereye gider bilmiyorum içim karardı. Bitecegiz gibi hissediyorum yipratacak bunlar bizi.. ne yapayim bilmiyorum konuyu ertelemek mantıklı mi sizce benim yerimde olsaniz ne yapardınız? (Uzun olmuş olabilir okuyanlara teşekkür ederim)
ah be canım o işler öyle olmuyo malesef.. benim eşiminde işi gereği doğuya atanma ihtimali var şu an ailemden 6 saat uzaklıkta biyerdeyim üstelik çalışıyorum gidip gelmek çok zor. yarın doğuya gittiğimde dahada zorlaşıcak biliyorum ama bu hayat benim. ben tercih ettim şikayetçi değilim çünkü eşimi çok seviyorum.. keşke herşey dört dörtlük olsa. ama öyle bi dünya yok bişilerden fedakarlık etmek zorundasın.. karar senin..

Bu aksam konuşacağım bu konuyu, kesin daha erken tercig sonuçları belli olsun o zaman konusalim diye ertelecek ama olsun

Tercih sonuçları belli olduktan sonra konuşmanın anlamı ne?
Van oldu canım geliyor musun gelmiyor musun onu mu konuşacaksınız..

Şu erkek kafasını hiç anlamıyorum ya aklınca erteliyor sorunları,
belki konuşmaya hiç gerek bile kalmayacak diye düşünüyorlar.

Onunda kendince mecburiyetleri var. Annesi arayip arayip ağlıyor oğlum ne zaman geleceksin ozledim diye. Babasi işsiz kardeşlerine bakmasi gerek. Bu tür gerekceleri var. Bu yuzden ortada bir şehir olsun diyorum. Olmuyor

Şu gerekçelerle sizin oradan 4 sene sonra ayrılabilmenizin imkanı yok bence. KK'nın bana öğrettiği bu. Yazık etmeyin hem kendinize hem ona ve bitirin. Kolay kolay demem ne kötü evliliklere bile ayrılın demedim ama sonradan iki taraf da daha çok üzülecek gibi göründü bana, henüz bir evlilik yokken bitse daha iyi. İkinizin de kendince geçerli gerekçeleri var o yüzden orta yol bulamazsınız birinizden birinin fedakarlık etmesi gerekir. Siz yapabilir misiniz? Ama 4 sene olarak düşünmeyin. Asla dedikleri olmaz. Bir yakınım var döneriz dediler ve şu an eşi ne diyor biliyor musunuz? Ben belki döneriz demiştim. İşte bu kadar kolay verilen sözden dönmek. O yapmaz demeyin, zamanı gelince anın şartlarına bakar ve kılıfına uydurur, üzülürsünüz. Yapmayın.

Son düzenleme:
Canım ailenizin böyle sorunları varsa ilerki zamanda sizinde evliliğiniz etkilenmesin benim başıma gelmişdide eşim evi taşımadan bahsetmeye başlamışdı sonra annem olaya el attı sağolsun babamla sorunları vardı yani demem o ki sende yuva kuracaksın ve sorunlarınız olacak bide annen baban ilgilenme diyemem ama başın ağrımasın eşinden yana ben derimki sen evlen git Van'a anne baba yalnız kalsınlar bide böle dene başka kardeşin yokmu

Bende eşim için bursadan antepe geldim iş durumundan dolayı. Atama bekleyen bir öğretmenim. Evli olmasaydım özel sektörde başlamıştım işe ama eşim memur olduğu için özel düşünemiyorum geziciyiz 3yıla bir. Seneyede hakkari, ondan sonraki sene ankara ısparta derken benim de kadrolu olmam şart. Eşimden başka birkaç tane komşu arkadaş dışında hiçbir sosyal çevrem yok. Demek istediğim hayatın boyunca eşine prangalarla bağımlı olmak istiyorsan evlen... huzur elbet oluyor, ama hiçbir şey senin istediğin gibi olmuyor. .

Pek çok sebep var elbette. Annem babama balabilir durumda tabiki, ama bende istiyorum ki ailem yakinimda olsun. Illa bayan mi kocasının yanina gitmeli. O buraya gelsin bile demiyorum. Ortalarda bi yer olur diyorum
açıkca söylemelisin o zaman .
belki 3-4 yıllığına Van a gidelim der . sonra hep burada kalalım da diyebilir . erkeklerin planları belli olmuyor.

Ya yardan ya serden...
Bu sartlari 3 yildir bilmiyomuydun...yenimi gelisti..

ah be canım o işler öyle olmuyo malesef.. benim eşiminde işi gereği doğuya atanma ihtimali var şu an ailemden 6 saat uzaklıkta biyerdeyim üstelik çalışıyorum gidip gelmek çok zor. yarın doğuya gittiğimde dahada zorlaşıcak biliyorum ama bu hayat benim. ben tercih ettim şikayetçi değilim çünkü eşimi çok seviyorum.. keşke herşey dört dörtlük olsa. ama öyle bi dünya yok bişilerden fedakarlık etmek zorundasın.. karar senin..

Evet ileride ne olur hangisi daha hayırlı bilemiyorum, ama van cok korkutucu, ve istediğim hayat degil malesef. uzun uzun konuşup bir karara varmaliyiz onunla.

X