Annem para istedi diye eşim bana tavır yapsa ben kimle evlenmişim derdim.
Ben şunu bilir şunu söylerim 20yıllık evlilik hayatımda sürekli eşimin annesine ve babasına yardımda bulunduk kendi aileme istemedi adil olmuyor işte ayakları çukurda halen para pul,mal derdindeler bıktık artık kızım için dershane araştırması yaptım 2500tl para istiyorlar artık yakamızdan düşsünler
çok klasik olacak ama evlenirken eşimin ailesinin bir çöpünü görmedim. evet abartmıyorum görmedim.
kayınvalidem nikahıma gelmedi . açıklaması da benim bildiğim şu. o dönem paramız yok biraz toparlanalım diye nikaha 22 gün kala annesi ertelemek istedi, kayınpederim eşim 9 yaşında iken ölmüş.
zaten 11 aylık nişanlıydık,o zamana kadar hazırlık ne ise yapması lazımdı, ertelemek için çok geçti artık herkes biliyordu nikah gününü.ben ve annem karşı çıktı ertelettirmedik. eşime ya bu nikah o gün olacak ya nişanı atarım demek zorunda kaldım.çünkü o dönem annemin görüşmediği öz teyzem bile sazanla nişanlısı ayrılmış diye dedikodu çıkarmıştı.
o ara annesi de rahatsızmış eşime anne nikah olacak diyememiş annesi de ertelendi diye düşünmüş en azından eşim böyle dedi. belki de kadın bilerek gelmedi bilmiyorum günahı boynuna..
eşimin ailesinden sadece ablası geldi oda tuta tuta geldi bi çeyreği bırak 50 TL bile takmadı. o dönem eşi işten ayrılmıştı ama insan 50 TL yi bulabilir diye düşünüyorum. neyse görümcemin yediği naneler bununla sınırlı değil bu başka bir konu.. ama oda gelir evime surat etmem çayına çorbasına da kusur etmem o benim büyüklüğüm.
bu durumda benim k. valdemi de görümcemi de evime sokmamam hatta kovmam lazım değil mi ?
ama hayır k valdemin analık hakkı var. bu sene geldi 20 gün bende kaldı bana bi zararı da olmadı faydası da olmadı ama eşim mutlu oldu. çok korkuyordu tepki veririm diye ama ben olgunlukla karşıladım. 73 yaşındaki kadının kalbini kırsam ben kaybederim ama anacığım sagolsun o hep böyle ögretti bana. ben de zaten bişi diyemezdim vicdanım acırdı. benim annem de olaiblirdi onun yerinde... Allah bize daha çok verir diye düşünüyorum. ne oldum dememeli ne olacam demeli..
Diyeceğim o ki biraz vicdan sahibi olursanız siz kazanırsınız. benim kadar iyi niyetli olmak zorunda değilsiniz, içinizde bana enayi diyenler de çıkabilirama kayınvalidem şimdi çok pişman. iyi olan kazanır arkadaşlar, ne demişler iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir..
canm bende inan okadar alttan alıyorum ki kaynvalidem ailemin yemesine kadar karısıyor aldıgı koyuna kadar dil uzatıyor yalan yanlıs konusuyor sağda soldaa bana laf sokuyor istiyor kki bende sinirleneyim kavga çıksnn bende eşim için susuyorumm ama olmuyooorrr valla buradaa anlamaynlar varr yada yanlıs anlayanlarr yaşamak lazımm
ohhhhhh çok mutluyum hanımlar.oğlum 18 yaşındayken işyerini açtık,altına son model arabasını da aldık.inşallah nasip olursa vakti gelince düğününü de yapacağız,bu durumda gönül rahatlığıyla oğluma ve gelinime karışabileceğim.başlarına rahatlıkla ekşiyebileceğim
bencede büyütüyorsun tatlım boşver umursamayalım kaynanaları eşlerimizle mutlu olmanın yollarını arayalım.. Bir biletten bişi olmaz. Sizinkilerin durumu yokmuşda yapamamışlar bizdede sadece 5 bilezik yaptılar diğer herseyi eşim yaptı. Biz deli gibi para yetiştirmeye çalısırken düğüne meger eşim ailesi 130.000 Tl Lik ev bakıyorlarmış! Biz evlendik 3 ay sonra sıfır ev aldılar alsınlar valla gözum yok ama eşim o kadar sıkıntı oldu 130.000 liralık değilde 120.000 liralık ev alıp 10.000 tl de ogluna yardım edebilirdi.. Ama ben eşime söyledğimde bana sana bana mı verecek birikintisini diyor.
Benim babam olsaydı önce oglunu evlendırırdı 1 kurus harcatmadan kalanıyla kendısıne ev alırdı... Biz böyle gördük ama heerkes öyle değilmiş...
Düşün biz kayseride düğün yaptık altınlar orda kaldı 6ay sonra alalım dedi eşim. Aralıkta gittik altınları da almaya içerisinden 1 takı bileziği eksikti (2 kucuk altında bızım altınlarımızla bırıcık buyuk oglundan olma torununa ve bizden 2 gun sonra evlenen bir ahbabına taktı))
Eşime dedim takı bileziği eksik
Eşim " takı bilezği eksik nerde"
KV " takı bileziğimi hııııı" ve kayınpederimde renk attı
KV" takı bileziği oğluumm biz onu bozdurduk yedikkkkk!!!! sonrada biz evin tapusunu alırken para lazımdı onun için yaniiii "
Eşim (annesini bozuntuya vermıcek yaa ) " hıı anne hatırladım demiştinizzzz!!"
hakkımı helal etmıyorum benım evim yok arabam yok utanmadan bide 3. evini alırken tapu parası olarak harcamışşşşşşşşşşşşşşşşş yazıklar olsunnn ne diyeyim kiiiii
Kızlar yorumlarınızı bekliyorum ne yapardınız böylee kvalideniz kpederiniz olsaa benim sorunlarım giderek artıyoorr içime batıyor yaptıkları unutmuyoorumm keske unutsaaammm(((( ( ben konu açmayı bilmiyorum sadece bir kaç yorum yeter arkadasın konusu bu sonucta onunkini mesgul etmek istemiyorm )
İlahi Egem :))
Düğünümüzü yaptılar, altınımızı aldılar. Ama neden düğün 5 yıldızlı otelde yemekli değildi veya altınlar niye 50 tane değildi der o zaman ''her zaman haklı gelinin'' :)))
ne yapayım sitedeki gelinlerin hepsi erkek tarafının birşey yapmadığı halde karışmalarından yakınıyorlar.bende her halde her şeyi yapınca karışma hakkım doğuyor diye seviniyorum
canım abla değil teyze de diyebilirsin,ben senden çok büyüğüm.demek istediğimi anlayanlardan olman çok güzel,teşekkür ederim.ben hiç bir zaman bunları yapıyorum bana bakmak zorundalar demedim.hatta allah korusun birgün yalnız kalırsam huzurevine gitmek isterim ki evlatlarımın gözünde yük olarak gözükmeyeyim
Eşinin ailesi de aç gözlü, bencil anne-baba örneği. Onları kafana taktığın sürece kendine zarar verirsin. Şans işte. Umarım eşin onlara benzemiyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?