Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

daha yeni evlisin eşinin ailesini ne kadar tanıyorsun bilmiyorum ama genel olarak fırsatçı çocuğunu sömürmeyi seven ailelerde var gerçekten dara düşmeden evladından birşey istemeyen ailelerde var.eğer kayınvaliden durumu olmadığı için eşinden bunu istemişse hiç canını sıkma boşuna kendini üzme.bir anne evladından bunu isteyebilir.eşine lafını bile etme canımaileyi tanıdıkça herşeyi daha iyi anlarsın aile ihtiyaçları olmadığı halde sürekli para istiyorsa sizi hiç düşünmüyorsa o zaman olaya müdahale et ama şu durumda bir yol parasını tartışma konusu etme

Ben şunu bilir şunu söylerim 20yıllık evlilik hayatımda sürekli eşimin annesine ve babasına yardımda bulunduk kendi aileme istemedi adil olmuyor işte ayakları çukurda halen para pul,mal derdindeler bıktık artık kızım için dershane araştırması yaptım 2500tl para istiyorlar artık yakamızdan düşsünler

işte demek istediğim bu, nalıncı keseri gibi hep bana hep bana demicek insan, erkek doğuran analar evlat doğurduda kız tarafına gökten mi indi evlatlar, baktı büyüttü tabiki yapıcaz diyenlere şunu söylemek isterim ben 26 yıldır ailemin yanında yaşıyorum şehir dışında okumama gönülleri razı olmadı 5 sene özel okudum o zaman ben şimdi tüm maaşımı aileme veriyim anca öderim haklarını

canm bende inan okadar alttan alıyorum ki kaynvalidem ailemin yemesine kadar karısıyor aldıgı koyuna kadar dil uzatıyor yalan yanlıs konusuyor sağda soldaa bana laf sokuyor istiyor kki bende sinirleneyim kavga çıksnn bende eşim için susuyorumm ama olmuyooorrr valla buradaa anlamaynlar varr yada yanlıs anlayanlarr yaşamak lazımm

Bence maddi yardımlar evlenmeden önce konuşulmalı en büyük kavgalar bundan dolayı oluyor kuştan,aşktan böcekten konuşmalar önemli değil

canımcım çirkef kaynanalara sözüm yok zaten ben sadece eşlerimizin ailelerine karşı daha iyi niyetli olalım dedim. dedim ya her aile bir değil..

İlahi Egem :))
Düğünümüzü yaptılar, altınımızı aldılar. Ama neden düğün 5 yıldızlı otelde yemekli değildi veya altınlar niye 50 tane değildi der o zaman ''her zaman haklı gelinin'' :)))

Eşinin ailesi de aç gözlü, bencil anne-baba örneği. Onları kafana taktığın sürece kendine zarar verirsin. Şans işte. Umarım eşin onlara benzemiyordur.

ne yapayım sitedeki gelinlerin hepsi erkek tarafının birşey yapmadığı halde karışmalarından yakınıyorlar.bende her halde her şeyi yapınca karışma hakkım doğuyor diye seviniyorum

Egem seninle düşüncelerimiz ne kadar çok benziyor!

Ah ah, konu sahibi bana kızmasın ama böylesine basit şeylerin gençler tarafından sorun edildiğini okuyunca ben fena halde korkuyorum ya.çünkü benimde iki oğlum ve bir kızım var,nasip olursa inşallah onlarda evlenicekler vallahi neyalan söyliyeyim bazen düşünüyorum da ben diyorum nasıl davranıcam ki gelin memnun kalsın. çünkü ilgilenirsin kabahat ilgilenmessin kabahat,ya bunlar hiç normal şeyler değil ya kusura bakmasın kimse

Eşinin ailesi de aç gözlü, bencil anne-baba örneği. Onları kafana taktığın sürece kendine zarar verirsin. Şans işte. Umarım eşin onlara benzemiyordur.

Canımm eşim benzemiyorr ama bazen onları da görmüyo değilim o zaman çılgına dönüyorummm konu açmayıbilsem yazıcaktım bazı arkadaşlar yazdıgımdan başka şeyler çıkarıyor ama teşekkür ederim yorumun için..

Sizin kaynananız terbiyesizmiş, bence siz örnek alın da kendi oğlunuzdan istemezsiniz..

Altı üstü bir bilet Allah aşkına..
O kadın onu doğurmuş, yidirmiş, giydirmiş, okutmuş, bu yaşa getirmiş ve siz bir bilet parasını çok görüyorsunuz..

Böyle şeyleri okudukça abimi ve eşini alıp başımın üzerinde taşımak istiyorum..
Abim son 1 ayda en az 6 bin tl harcadı bize..Babamın cenaze masrafları, ev taşıma depozito, emlakçı vs..Abim hala evimizin kirasını verir, annemin maaşı olmasına rağmen harçlık verir..Bu durumda siz olsaydınız intahar ederdiniz sanırım :) Ama benim yengecim bu durumdan hiç şikayetçi değil, aksine evimizde eksik neyimiz varsa alır gelir, zaman olur bana harçlık bile verir, eksik bişeyim varsa süpriz yapar alır..

Yengem yapmasaydı, razı olmasaydı da saygı duyardık ama onlar açısından olay ne biliyor musun? Hayır duası almak, anne - baba rızası almak..

Babam hastayken abim yıllarca herşeyine koştu maddi ve manevi.Sonuçta ne oldu biliyor musun? Babam hepimize hakkını helal etti ama ölmeden önce ağzından çıkan anlaşılabilir son sözleri ; ''Abine hakkım baştan sona kadar helal olsun'' oldu..

Bu bir evlat için ne değerli hazinedir..Herkeze anne baba rızası almak nasip olur insallah.

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun benim canım abimde çok fedakardı yengemin bütün fesatlıklarına rağmen elini üzerimizden hiç çekmedi yalnız bizim değil çevrede herkesin yardımına maddi manevi koşardı yengemde tam tersi kıskanç cimri biriydi bir ramazan abime iftara yemeğe davetliydik ben yengeme yardımcı olmak için erken gidiyordum yolda durumu kötü olan bir tanıdığı gördüm ayak üstü sohbet ettik abime iftara gidiyorum dediğimde selamımı söyle yengene abinden erzak paketi yollamış dedi bende gidince yengeme ilettim yengemin meğer haberi yokmuş öyle bir renk attıki kimbilir abime nasıl laflar söylemiştir.bu dünyada verdiklerimiz zaten bize ait değilki yolda yaşlı bir tanıdık görse arabaya alır evine bırakırmış hastalıkta abim özel günlerde abim herkes abimi kaybedince o kadar yaptığı iyilikleri andıki meğer bilmediğimiz ne iyilikler yapmış .veren el alan elden daima üstündür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…