Daha baştan sıkıldım bu kaynanadan :(

Gamze_58

İlk göz ağrım Hoşgeldin<3
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
309
0
96
İstanbul
Olaya fazla mı takılıyorum yoksa gerçekten takmakta haklımıyım yardım edin çünkü eşime kötü davranıyorum bu yüzden

Eşim ile harika geçen 4 sene flört döneminden sonra 2011 mayıs'ta nişanlandık.Aralık ayın dada evlendik.Eşim gerçekten çok iyi bir insan yardım eder ne istersem yapmaya elinde olduğunca çabalar.Bu zamana kadar ağzından tek bir kelime kötü laf duymadım.Evlendiğimizden beri keşke daha önce evlenseydim dediğim bir insan ancak ailesi araya girince eşime ne kadar üzülsemde kızıyorum.Ailesinin maddi yönden durumları müsait değil kayınpederim emekli 800 tl maaşi var + 700 Tl de şuanda çalıştığı işten alıyor evleride kendilerine ait.Eşimin abisi var ALLAH var abisi çok çok iyi bir insan kendi abimden ayırmam.Kayınvalidem ve Kayınpederim kaynım evlenirken ona hem köyde hem istanbul da düğün yapmışlar işte eltime altınlar almışlar eltim altınları bozdurmuş bir daha almışlar.Sürekli bunu anlatırlardı nişanlılık dönemimde.Bende o zamandan beridir bir türlü eşimin ailesine alışamadım.Kötü insan değiller biliyorum ama işte alışamadım bir türlü.Bizim düğünümüz olurken eşime yalnızca altın konusunda yardımcı oldular.Onun dışında bir tek şeyine yardımcı olmadılar.Eşime abine yapmışlar ama sana yapmıyorlar dediğimde ellerinde yok yapamıyorlar der dururdu.Bunları bir kenarda bırakıp evlendik daha yeni evliyiz düğünden gelen paralarla borcumuzu harcımızı kapatmaya çalıştık çünkü herşeyi eşim ile biz yaptık .Eşimde bende çalışıyoruz.Kayınvalidem biz çalışıyoruz diye sanırım bizi sabancı yerine koyup eşimden antalyaya kızının yanına gitmek için ben yokken !!! eşime bana bilet alır mısın demiş ( bu bana göre bilet bile alamıyorum birde para verr anlamında kendimce bu şekil anlıyorum )eşimde fazla iyi niyetli olduğu için tamam alırım demiş.2 gün önce filan aylığını aldı neyse bir kaç yere taksitimiz vardı onları ödedik doğalgazdı filan derken eşimin aylığından pek fazla bir şey kalmadı.28 ocak'tada benim doğum günüm eşim dün akşam dışardayken sana bir şey alalım dedi bende yok istemiyorum annene ne vericeksin söz vermişssin bekler dedim oda fazla ısrar etmedı eve döndük ancak ağlamamak için kendimi zor tuttum.Sonuçta ben ona açık açık bana şunu bunu al diyemem onun düşünmesi lazım.Son kalan parayıda annesine verdi.aksam tek kelime bir şey konuşmadık.sabah erken çıktım mesaj atıyor seni seviyorum karıcım diye ama cevap atmıyorum atmak istemiyorum kötü bir şey söylerim diye çünkü kendimi tanıyorum en ufak birşeyde parlarım üzeriz birbirimizi.ne olur yardım edin olayı fazlamı büyütüyorum eşime haksızlık mı ediyorum ??

bnce eşine haksızlık ediyrsun bi yol parasından birşey olmaz yani biz kaç yol paraları verdik bir sene içinde altı ay tam maaş verdi eşim altı ay sonra ayrılırken 1500 tl para verdik para gözler sanki çok paramızz varmış gibi anne babası sonuçta arada para vericek ki yol parasnı karşılayacak tabi ama sana da küçük de olsa bi hediye alması gerekiyordu belki alır gende çok üstüne gitme derim ben

güzelim daha balayındasınız siz ya neden kafanı bunca şeyle dolduruosun?
illa sana bi hediye almak zorunda değil ya eşin belki bi sürpriz yapar nerden biliosun
ayrıca sabah sana msj atması da çok hoş
bırak versin annesine para sonuçta o büyütmüş bu yaşa getirmiş sıkma sen o tatlı canını bence
böyle ufak şeylere takılıp da karartma kalbini
al telefonu eline at eşine bi msj

bi sorun olduğu zaman eşim hemen şey der.doğanın kanunu işte.gelin kaynanayı çekemez.kaynana gelini....allah yardımcın olsun.ama şuda var.daha çiçeği burnunda gelinsin.herşeyi bukadar sorun yaparsan çok çabuk çökersin,hasta olursun.ne yaparsan yap kendini üzme.yarın birgün sana bişey olduğu zaman sırtlarını dönecek ilk başta olan kişiler onlar olacaklardır.bu yüzden kendin ve eşin için yaşa.başkasının dediğine yaptığına bakma....tabi bu arada kelin merhemi olsa başına sürermişDD...ben ilk başta çok kötü alıştırdım.yeni gelinim dedim ses etmedim ama şimdide geri dönemiyorum.

kayınvalideniz sürekli para istermi yoksa sadece bu bilet için mi istedi.
oğlunun annesine bir bilet almasını çok görmeyin derim.
tüm faturaları eşinizin maaşıylamı yatırıyorsunuz.
parası bittiyse eşiniz ayın geri kalanını nasıl tamamlayacak.
siz kendi maaşınızdan eşinize vermeyecek misiniz.
verecekseniz o parayla yada kredi kartıyla birşeyler yapabilir.
yada gelecek ay birşeyler yapar.
canınızı boş yere sıkmayın derim.

bence çok fazla büyütmüşsün onun annesi senin annen senden istese hayırmı diyeceksin eşinide kendinide gereksiz yere üzüyorsun.

canım bence bu kadar üzerine gitme eşinin. sen de haklısın kendi açından tabi. doğum gününde de eşin seni asla boş geçmez, sana bişeyler alalım deme sebebi de erkeklerin bu işlerden pek anlamamalarından kaynaklanıyor :) benim eşim de aynısını yapıyor. sürpriz yapsın istiyorum ama sonra yine de ne olur ne olmaz diye kendim beğenmek istiyorum :))

ama şu yönden çok üzerine gitme. insan annesine bir bilet de alsın ama tabi sana da sorması gerekir. hem sen de çalışıyorsun, ailenin ihtiyacı olsa bir ufak birşeyini de sen alabilirsin. bunları sorun etme kendine. çok yıpranırsın, eşine de kendine de zarar verirsin.

Haksızlık ediyorum bunu farkındayım ama işte elimde değil yapamıyorum olmamış gibi davranamıyorum eşime yardımcı olmadılar diye şimdide parasını isteyince kızıyorum aramızda kırgınlık oluyor.Ah zaten bir problem etmemeyi öğrensem böyle ufak şeyleri tamam ailesidir verir ama benim kızdığım nokta ondan istemesi zaten gideceğini biz biliyoduk balayından döndük ziyarete gittik laf arasında gülerek beni antalyayada gönderirsin artık daha sonra ziyaret ettiğimizde sürekli ablana gitcem demesi.Ya usulen elin yettiğince bir şey verirsin ama kayınvalidem açıkca isteyince kızıyorum.

Daha yeni evliyiz aralıkta evlendik bakalım bu ilk isteyişi son olurmu bilemiyorum.

Ortak şeilde ödüyoruz ama önce o aldığı için onun maaşına denk gelir genelde fatura ödemesi.Ayrıca parası olmadığında veririm paramı ondan sakınmam.Kredi kartı kullanmıyoruz malesef bişey yapamıcak :)

kesinlikle katılıyorum atın eşinize bir msj.bunlar en güzel günleriniz bu şekilde zehir etmeyin kendinize.eşinizide iki arada bırakmayın derim.bu çok ta büyük bir sorun değil bence.insanlar neler yaşıyorlar.bir de şunu asla yapmayın,bilet parası istedi ama aslında param yok demek istedi diye düşünmeyin kendinizi yıpratırsınız.ne diyosa ne duyuyosanız onu anlayın.altında aramayın hiçbişey üzülürsünüz.sıkmayın canınızı bence artık

Antalyadaki görümcen çalışıyo mu?
bide hem köyde hem şehirde 2 düğün yapacak kadar durumları varmış işte, ev kendilerinin 1.5 milyar para giriyo eve, sanki düşkünmüş gibi yol parası istemek bence tuhaf

Sizin babanız yada anneniz sizden istese ?
Bence haksızlık ediyorsun kusura bakmayın.

Ya öyle bir durum oluyor ki aşağısı sakal yukarısı bıyık. Herkes diyor işte annesi babası büyütmüş etmiş. Tabiki verecek. Şahsen benim eşim evlenene kadar çok fazla yardım etmiş. Aşırı lüks yaşıyorlardı eşim ordayken şimdi hüsrana uğradılar malesef. Yani yeni evlenmiş bir insandan en ufak bir sakız istemek bile ayıbın ayıbı. Düğün yapmak kolaymı hiç. Aradan 1 2 sene geçer toparlanırsın o zaman kendin arada bir alışverişlerini fln yaparsın gönlünce. Ama istemek çok tuhaf hiç hoşlanmam öyle birşeyde başıma gelemez heralde tepkim bellidir.

Bence de haksızlık ediyorsun..
Biz de herseyi kendimiz yapacagız Allahın izniyle, bundan daha güzeli var mı ya?
Kimseye bel baglamadan, sıkıntıya sokmadan, elimizden geldigi kadarıyla bir yuva kurarız..
Benim sevgilimin 2 abisine 5' er bilezik, digerine 10 bilezik yapılmıs, hemde 10 bilezik yapıldıgı zaman ki durumu hepsinden daha kötüymüs krediyle yapmıslar hepsini.
Simdi eltiler yesin dursun birbirini o zaman..
O zaman durumları varmıs yapılmıs simdi yok demekki, hem kendinde kayınpederinin durumunun olmadıgını söylüyorsun.
Dügüne yardım etselerdi, para istemeye hakları olacak mıydı? Yardım edemediler ama,
Sonucta ana, baba evlatlarının üzerinde nice emekleri var..
Lütfen böyle düsünüp kendini bosuna üzme.

Son düzenleme:
Evet haksızlık ediyorsunuz..

Son zamanlarda bunu sürekli ayzmaya başladım.. '' Evlenince eşimin ailesi yardım etmedi, şimdide etmiyorlar'' diyen hanımlar ne çokmuş..

Çevremde ne duydum ne gördüm böyle birşey.

Yardım etmek zorunda değiller.. Üstelik annesi-babası-ailesine para verince eşler bir tuhaf oluyorlar.Bunu hele hiç idrak edemiyorum..
Çok ayıp geliyor bana bunu zihninden bile geçirmek.

Benim eşim ailesine maddi anlamda yardım etmezse, özellikle annesine gözümden düşer.. Nankörlük yapmış olur bana göre.

....

Ailesi kötü değilmiş, eşiniz çok iyiymiş; herşey bu kadar güzelken bu söylediklerinizle, maddi konular yüzünden yuvanıza bu huzursuzluğu vermeniz anlamsız..
Yazık edersiniz.

Haksızlık ediyorsunuz hem kendinize,hem eşinize, hem ailesine hemde yuvanıza.

Değmez inanın değmez.

bukadarcıkşeyleri problem yapma kendıne daha yolun başındasın neler cıkcak bak karşına bende yenı evlıyım daya 7 ay oldu evleneli ama çok yıprattım kendımı hastalandım ama böyle yaparak kımseye yapmadım kendıme yaptım kendı aileme yaptım çok üzüldüler ama onlar takmıyolar bile o yuzden hiç üzülme sen kocanla ii ol bazı şeyleri görmezden geliyosun susuyosun öyle yürüyo bu evlilikler bide kaynananla yakınsan ben gibi ben altlı üstlüyüm vayy haline

Ayrıca, ''onlara yapıyorlar, bize yapmıyorlar'' demeyin eşinize..Bu aranızdaki ilişkiyi zedeler.

Ailesine yardımcı olması gerektiğini, bunu taktir ettiğinizi ama size ve yuvasına daha fazla önem vermesi gerektiğine dair bir konuşma yapın..
Konuşmayı bu doğrultuda yapsanız eşiniz sizi daha çok anlayacaktır..

Bu misillemeleri yaparak ya da ağlayıp surat asarak anlatmanız ve anlaması imkansız.

bu konuları takmayn kafanıza. ben çalışmıyorum 700 lira kira ödememize rağmen birde kayınvalidemlerin 300 lira kredisini ödüyoruz. ayrıca ayda en az 1 kere de alışveriş yaparız onlar için. onlarda bize düğünde yardım etmediler ama biz tabiki yapıcaz çünkü onlar eşimi bu yaşına kadar getirmiş, okutmuşlar iyi bir işinin olmasını sağlamışlar. benim annemin (babam vefat etti) ihtiyacı olmamasına rağmen yeri geldimi ona da yardım ederiz alışveriş yaparız alınacak bişeyi varsa alırız. Allah biz onlara yardım ettikçe bize daha çok veriyo. onların duasını aldıkça paramızın bereketi oluyo.

Bunun arkası katlanarak gelecekse, haklisin ama sinirlenmek icin daha erken. Dur bakalım neler olacak

Görümcem çalışmıyor eşi çalışıyor zaten kendisini tanımıyorum düğünüme gelmedi sesinin tonunu dahi bilmem aramadıda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…