Selam bayanlar opuyorumnanaktan
Yaklaşık bir senedir ev ahalisi olarak kullandığımız d&p parfümlerinin bir listesini çıkardım ve yorum yapmaya karar verdim belki birilerine yardımcı olur diye yerimseniben
Ben pek hafif ve fresh parfüm sevmem,"sıcaklık" hissi seven parfümleri severim bunlar da genelde ağır parfümler olur. Şimdiye kadar kullandıklarımız ve denediklerimiz:
-Alien: Orijinaliyle aynı, bir koluma bunu diğerine d&p'sini sıkmıştım bir süre sonra ayırt edilemez oldular. Bunu yazın sık sık kullanıyorum, ama dediğim gibi ben ağır ve sıcak kokulardan hoşlanırım ve freshler bana yakışmaz. Pek günümüz gençlerine uygun bir koku olmadığını da belirteyim (benim 19 yaşında olmam kaideyi değiştirmez). Çok keskin ve kuvvetli yaseminle açılıyor, sonra odunsu notalar hissedilmeye başlıyor ve en sonunda da pudramsı miskli ve amberli bir kokuya dönüşüyor. Başlangıcı ve sonu çok farklı, sanki yazlıkta güneşin altında yasemin çiçekleriyle çevriliymiş gibi hissettirdiği için çok seviyorum a.s
-L de Lolita Lempicka: Lift diye de bilinir. Açıkçası bunun orijinalini sevemiyorum, portakal şerbetli lorlu tatlı gibi kokuyor ve ben daha doğal kokuları tercih ederim. D&Psi daha güzel bence, daha yumuşak, daha zarif ve hafif tuzlu. Tuzlu derken, insanı genzine deniz suyu kaçmış gibi bir hoş yapıyor -tatlicadiarzu- Kuvvetli vanilya, şeker ve portakalla açılıyor, sonra tarçın ve o tuzlu nota devreye giriyor. Neyse ki kuruduğu zaman şeker ve portakal biraz azalıyor, daha zarif bir hale geliyor o en baştaki kurabiye kokusu. Bunu neşeli hissettiğim günlerde kullanıyorum, insanı mutlu eden bir koku bence bu. 16 yaş ve üzeri için uygun bence :1closedeyes:
-Lolita Lempicka: Off bunun kadar kuvvetli bir koku kullanmadım ben bilmiyorumkismile Çok kirazlı, yeşil yapraklı, odunlu ve meyan köklü (!) bir koku. Biraz vanilyası da yok değil. Bunu arkadaşımın tavsiyesiyle aldım ama dayanamıyorum kullanmaya, tenimde meyan kökü alıp başını gidiyor, diğer notalar hissedilmiyor. Halbuki havaya veya kumaşa sıkınca çok seviyorum kokusunu. Bunun çok şekerli bir koku olduğunu belirteyim, çünkü bazı insanlar bunun seksi olduğunu iddia etse de bu bence kesinlikle seksilikle alakası olmayan bir sevimli genç kız kokusu. Orijinaline çok benziyor taklidi, ve orijinalinin şişesi nefis bir şey. Yine de o meyan kökü...bunu artık oda spreyi olarak kullanıyorum mirmirmirmir
-Gloria: Bunu kullanmadım, sadece denedim. Orijinali piyasadan kalktığı için yorum yapamayacağım. Bu benim için ciddi bir "30 yaş ve üzeri" kokusu, içinde vişne, amber, badem likörü, vanilya ve gül hissettim. Ve ciddi miktarda tütün. Uzun boylu, esmer, siyah saçlarını kalemle topuz yapmış, yüksek topuklu ve light sigara içen gözlüklü bir asistan izlenimi yaratıyor bende Gloria. Daha ne diyeyim :kedi:
-DKNY Black Cashmere: Yine orijinali piyasada bulunmayan bir koku. Tütsülü, odunsu ve pudramsı, hani kazak çekmecesine kokulu sabun koyarsınız da haftalar sonra çıkarıp siyah yumuşacık bir kazak giyersiniz ya, öyle bir his işte. Ama siyah. Duyduğum kadarıyla gotikler de bunu kullanıyormuş. Yağmurlu karanlık günlerde, sonbaharda ve karda kışta ideal sıcacık bir parfüm.
-Hugo Boss Deep Red: Black Cashmere'den biraz daha tatlı, kırmızı meyveli bir koku. 3 saat sonra çok benzeseler de bu daha genç bir parfüm. Ama bunu kullanamıyorum. Orijinali de, sahtesi de beni çok kaşındırıyor, içinde ne varsa artık. Yine de adı gibi koyu ve kırmızı bir parfüm, tatlı vanilyalı ve miskli. Güzel bir sonbahar kokusu olur.
-Burberry Brit Red: Bunu annem kullandı. Bayağı sabunsu ve keskin. Bergamut, yasemin ve ravendle açılıyor. Ravend kökünden hiç hoşlanmam, o yüzden bu kokuya dayanamıyorum ben. Daha alt notalarında vanilya, gül ve zencefil var. Baştan sona keskin bir koku, çok genç işi değil. Etraftakileri öldürmemek için az sıkmak lazım.
-Emporio Armani White: Piyasadan kalkmış bir koku daha. Brit Red'e çok benziyor, ama daha zarif, daha yumuşak ve daha odunsu. Yeşil ve temiz bir his veriyor. Portakal, mandalina, bergamut ve böğürtlenimsi bir kokuyla açılıyor. Ortasında zencefil, nane ve karanfil, alt notalarında da misk ve odun var. Yaz için güzel, serinletici pudralı bir koku.
-Emporio Armani Night: Bunu sadece bir kez denedim. White gibi bu da piyasada artık yok, o yüzden karşılaştırma yapamıyorum. Bergamut ve böğürtlenle açılıyor bu da, ortasında ciddi bir çiçek curcunası, altında da misk ve sandalağacı var. Adının ima ettiği şekilde geceye uygun değil bence, bir "öğleden sonra kafede oturup sıcak bir şeyler içme" kokusu. Çok özgün, çok yaratıcı bir koku olmasa da güzel bir İtalyan kokusu.
-Emporio Armani She: Bunu da bir kere denedim, bana çok sıradan ve herkeste olan bir koku gibi geldi. En başta ananas, mandalina, armut ve bergamut var, sonradan yasemin, amber, sandalağacı ve misk işin içine giriyor. Yine pudramsı, fena olmayan bir koku. Ama sanki taklidi çok yapılmış.
-Emporio Armani Diamonds: Orijinaline çok benzetilmiş bol meyveli, buram buram gençlik ve neşe kokan bir koku. Böğürtlen ve çin çileği kokarak açılıyor, ortasında gül ve paçuli var, alt notalarında ise amber, vanilya ve odunsu bir nota hissediliyor. Her mevsime uygun, yine de yazın güneşin cayır cayır olduğu saatlerde boğucu olabilir. "Yenilebilir" kokmak istiyorsanız ideal.
-Dior J'adore: Yine annemin kullandığı bir koku, orijinaliyle hiç farkı yok. Manolya, kavun, şeftali, armut ve bergamut kokularıyla açılıyor, ortada buram buram çiçek ve altta misk, vanilya ve böğürtlen var. 30 yaş ve üzeri için gayet güzel bence, ne istediğini bilen güçlü kadın kokusu. Saf ve naifler için değil laelaelaelaelae
-Calvin Klein Truth: Pudralı olgun bir koku, sadece bir sefer denedim. Orijinaline bayağı benziyor. Anneannemin yaz kokusu, odunsu, yeşil ve bol pudralı. Kışın Chanel no.5 kullananlar için bir yaz alternatifi. Chanel no.5 demişken...
-Chanel no.5: Anneannemin en sevdiği koku. Orijinaliyle birebir aynı değil maalesef, biraz daha keskin. Ama durdukça o keskinlik azaldığı için fark edilmiyor bir süre sonra. Pudralı limon, bergamut ve bilimum çiçeklerle açılıyor, pudralı güllü ve çiçekli bir şekilde devam ediyor, en sonunda da pudralı vanilyalı miskli ve odunsu bir şekilde bitiyor. Pudralı olduğunu söylemiş miydim??
-Calvin Klein Euphoria: Bütün büyük şişesini kullandım, her ne kadar orijinaline benzemiyor denilse de orijinali ve bunu yan yana sıkınca arada hiçbir fark hissedemiyordum 10 dakkadan sonra. Nar, lotus, orkide gibi farklı notalarla açılıyor, ama oturduğunda daha çok menekşe, amber ve misk hissediliyor. Farklı bir koku, yine pek genç işi değil. Yakışmadığı tende korkunç şekilde ekşileşip insanları kaçırdığını da belirteyim.
-Armani Code: Evet Armani delisi olduğumu anlamışsınızdır şimdiye kadar. Bunun orijinalini defalarca kez bitirip tekrar aldım, o kadar severim. Ama herhalde çok kullandığımdan, bir süredir ara verdim. Bu arada da taklidini denedim. Aynı yumuşaklık olmasa da çok benzetmişler. Yine de bir keskinlik var ama :sm_confused: Portakal ve yaseminle açılır, portakal çiçeği, bal ve vanilyayla devam eder. Çok feminen ve insanı mutlu eden bir kokudur benim için. Her mevsime uygun olduğunu düşünüyorum.
-Lancome Hypnose: Dayanamayıp yarısından çoğunu çöpe attığım kokudur. Bir bunda bir de orijinal Dior Addict'te tahammül edemediğim plastiğimsi bir koku geliyor bana, yanında duramıyorum. Vanilyalı, odunsu ve "passion fruit"li bir koku (keşke türkçesini bilsem!). Çok methedilmesine rağmen denemeden almayın.
-Laura Biagiotti Roma: Gloria'nın daha odunsu olan kardeşi diyebilirim buna. Feminen, tütsülü, kuvvetli ve tütünlü. Bayağı kalıcı, ama sadece 30 yaş ve üzeri kullanmalı. Sadece bir kez denediğim için daha fazla yorum yapamayacağım.
-Paco Rabanne Ultraviolet: Yine bir kez denediğim bir parfüm. Fena değil, çarpıcı olmadığı gibi bence sıradan bir koku. Bol çiçekli, hafif odunsu, biraz vanilyalı bir koku. 20 yaştan sonrası için uygun olduğunu düşünüyorum. Özellikle sabahın köründe başlayan bir bahar günü için güzel olabilir, zarif ve hafif. Tarzım olmadığını anlamışsınızdır laelaelaelaelae
Benden bu kadar bayanssulusmile Umarım yardımcı olabilmişimdir a.s.
Not: Yazım hatası varsa kusura bakmayın gözlerim şaşı bakıyor artık mirmirmirmir