- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
Kadınlar neden can çekişiyor? Bu islam yüzündn mi kişisel mi ailesel mi.kadınlarn erkeklerdn daha fazla hakkı var bu ülke de .dinde serbest degl kardeşm yalan yanlş bilgler bunlar.kuma getrmek için öncelikle karınn rızası olmalı.höyt ulan ben 2.karı getrcem bu eve diye bişey yok.karının rızasi yoksa bu iş günaha girer.oda eger kadn sakat hasta yada kısır olsa dahi rıza önemlidir.
4 karıyı hepsni kucgna almak diye bir şey söz konusu degldir.olaxm tamda söyledir 4.kadın hakkı erkegn himayesine girme hakkıdır.olduki adam karısını aldattı.kadn da bunu biliyor.Allah madem böyle birsey vaq ise helal çercevesinde olsun mantgıyla demiştir.hz.muhammdn 16 tane hanımı vardır.bu ne anlam?
Kadınlar neden can çekişiyor? Bu islam yüzündn mi kişisel mi ailesel mi.kadınlarn erkeklerdn daha fazla hakkı var bu ülke de .dinde serbest degl kardeşm yalan yanlş bilgler bunlar.kuma getrmek için öncelikle karınn rızası olmalı.höyt ulan ben 2.karı getrcem bu eve diye bişey yok.karının rızasi yoksa bu iş günaha girer.oda eger kadn sakat hasta yada kısır olsa dahi rıza önemlidir.
4 karıyı hepsni kucgna almak diye bir şey söz konusu degldir.olaxm tamda söyledir 4.kadın hakkı erkegn himayesine girme hakkıdır.olduki adam karısını aldattı.kadn da bunu biliyor.Allah madem böyle birsey vaq ise helal çercevesinde olsun mantgıyla demiştir.hz.muhammdn 16 tane hanımı vardır.bu ne anlam?
Dogrudur çok var öyle lakin 2.karıyı alabilmek için dinin bu şansını kullanan adam.iş rızaya gelnce başlarm ulan rızaya der.burda çelişki var.dmekki burda ki şahıs dine önem vermiyor.isne geldgni kullanıyor.buda onu şeriatçı degl münafk yaparhaa adam dövüp aç bırakıp karısını razı eder:)o nedenlede mede3ni kanun var...
canım kedicikcik arkadaş gezide ölen çocuğun ölmeyi hakettiğini söylemişti...çok enteresan bir Müslümanlık görüşü var kendisinin..Yoo islam yuzunden degil. Okuz erkekler yuzunden can cekisiyor. Islama bagladim mi?
2. Es alan hangi erkek bunu esine soruyor? Hangi es sorulsa buna he der? Dinen oyle olmasi oyle uygulandigini gostermez. Erkekler dini kendilerine ceviriyolar bi guzel.
Devlet su an kadinlari koruyorken neden bu haklari tepelim. Devletin yonetim sekline inanmayan yine kendi inandigi gbi zaten yasayabilir. Ben medeni kanunu istiyorym. Istemeyen yararlanmasin zor degil.
canım kedicikcik arkadaş gezide ölen çocuğun ölmeyi hakettiğini söylemişti...çok enteresan bir Müslümanlık görüşü var kendisinin..
Dogrudur çok var öyle lakin 2.karıyı alabilmek için dinin bu şansını kullanan adam.iş rızaya gelnce başlarm ulan rızaya der.burda çelişki var.dmekki burda ki şahıs dine önem vermiyor.isne geldgni kullanıyor.buda onu şeriatçı degl münafk yapar
işte o senin söylediğin adamlar istisna.yani dine önem veren ve rıza isteyen. genelde bunu kötüye kullanacak ilk eşi mağdur edecek adamlar daha fazla.bu olayda mağdur olacak binlerce kadın olacaktır..
birde duygusal yanına bak. hadi diyelim adam rıza istedi. o kadının duyduğu acıyı,sevdiği erkeğin başkasıyla beraber olacağının verdiği o yıkılmayı,psikolojisinin yerle bir olmasını,kalbinin hançerle bıçaklanmasını, ...
o kadın bunu yaşamakm zorundamı. diri diri mezara girmek zorundamı
Yoo islam yuzunden degil. Okuz erkekler yuzunden can cekisiyor. Islama bagladim mi?
2. Es alan hangi erkek bunu esine soruyor? Hangi es sorulsa buna he der? Dinen oyle olmasi oyle uygulandigini gostermez. Erkekler dini kendilerine ceviriyolar bi guzel.
Devlet su an kadinlari koruyorken neden bu haklari tepelim. Devletin yonetim sekline inanmayan yine kendi inandigi gbi zaten yasayabilir. Ben medeni kanunu istiyorym. Istemeyen yararlanmasin zor degil.[/QUOTE
Oon s
Medeni kanun sadece kadın için degl .erkek çocuk her birey içn var.herhangi bir taciz karşısında aradgn bir polisi şeriat olunca neyapcz by dmek ,sorunun tamda burda yani şeriatn ne anlama geldgni gösterir.Kadini bu munafiklardan en guzel medeni kanun koruyor.
Benim kişisel görüşümdür olayı dine baglamak çok ucuzca bir harekettir.müslümanlık görüşüm gezide ölen çocuga söyldgm bir laf ilemi ölçtnüz.canım kedicikcik arkadaş gezide ölen çocuğun ölmeyi hakettiğini söylemişti...çok enteresan bir Müslümanlık görüşü var kendisinin..
boşansa nereye gidecek..kocası nafaka verecekmi haciz varmı şeriatta..şu haciz konusu iyi oldu söke söke veriyorlar nafakayı:)Medeni kanun sadece kadın için degl .erkek çocuk her birey içn var.herhangi bir taciz karşısında aradgn bir polisi şeriat olunca neyapcz by dmek ,sorunun tamda burda yani şeriatn ne anlama geldgni gösterir.
Iran kendi şeriatını uygularken böyle bir tacz karşısnda suan polis yokmu?
Olay 2.ci karıysa şayet durum dedgm gbi islam hukukunda yüce Allah kurallar koymus.bir adamın böyle bir sey yapabilmesi şeriat açısndan hiç iyi birşey dgldir.şeriatta kadında boşanır.
Aynı yapı -koskoca bir ülkenin yöneticisini -iyi niyeti, saflığı, samimiyeti, dürüstlüğü, imanı ve inancı sebebiyle- yıllarca kandırabilmiş olduğu kabul görebilirken; üstelik bu kanma hususunda, kandırılanda asla sorgu sual edilemeyecek boyutta haklılık savunulabiliyorsa eğer -aynı hakktan diğer kimseler neden yararlanamıyor??? Yani -onlar da kandırılmış olarak neden kabul görmüyor da -suçlu olarak yargılanıyor veya göz altına alınıyor veya sorgu
hz muhammed efendimizin ümmeti asla kimse için iyi oldu oh oldu..oh oldu bir pislik ortadan kalktı demez..bize öyle öğretildi ..B
Benim kişisel görüşümdür olayı dine baglamak çok ucuzca bir harekettir.müslümanlık görüşüm gezide ölen çocuga söyldgm bir laf ilemi ölçtnüz.
şeriat bazı ellere bırakılırsa bizi yakar canım..bazıları pusuda zaten kadın düşmanı manyaklar..Ben musluman degilim ama tc vatandasiyim mecbur muyum islam hukukuyla yonetilmeye? Biz gayri muslimler mecbur muyuz? Degiliz. Ama su anki sistemde herkes dinini yasamakta ozgur. Bu en guzeli ve dogrusu.
Hicbr kadn izn vermey dye birsey yok.Esi belki bigun gelip 2. Es istiyorum diye kendisinin fikrini alir. Esit sartlar saglayacagina da soz verir. O zaman konusmak isterim.
boşansa nereye
gidecek..kocası nafaka verecekmi haciz varmı şeriatta..şu haciz konusu iyi oldu söke söke veriyorlar nafakayı:)
Ögretilen çok şey oldugu halde buna asılmak art niyet gösterir.hz muhammed efendimizin ümmeti asla kimse için iyi oldu oh oldu..oh oldu bir pislik ortadan kalktı demez..bize öyle öğretildi ..
Kadini bu munafiklardan en guzel medeni kanun koruyor.
birkerede hatanızı kabul edin yada müslğmanım diye diye bağırmayın..özür dilemek büyüklük ve erdemdir..hatalıydı düşüncem diyebilin ben derim ne var bunda..B
Benim kişisel görüşümdür olayı dine baglamak çok ucuzca bir harekettir.müslümanlık görüşüm gezide ölen çocuga söyldgm bir laf ilemi ölçtnüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?