Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
zorlanıyorum dedin ya onu diyorum,arapça okumayı bilsen Osmanlıcada zorlanmazdın
sonuçta Osmanlıca arap alfabesinden oluşuyor
bilmiyorsan zor olur tabiki,ama ben harekeli okuyordum
siz harekesiz mi okuyordunuz? o zor işte
yok hareketli okumadık. zaten yabancı dile yeteneğim pek yok. o yüzden arapçadada zorlanırıum ben.

Yahudi arkadaşım var kız açıkça eleştiriyor kendi yobaz kesimi ilebizim yobaz kesimimiz aynı kafada diye..cumartesi günleri hiç bir iş yapılmazmış onlarda adamın birinin hanımı hastalanmış çok yaşlı adam dr a götürmemiş cumartesi diye kadın ölmüş..

birde çok komik şeriat isteyen hanımların bir çoğu kocalarının kuma getirebileceyini bilmiyor:)

Ve sonra bu yuzden mahkemeye pardon kadiya basvurduklarinda bu kocanizin hakki iki taneye daha izin var ustune pek ala cariye koleler de alabilir ustelik tek bir kadinin sahitligi kabul olmaz nas nas cevabini alacagini da bilmiyor sanirim :D

Öncelikle; Son seçim sonucu -vatanımıza ve milletimize hayırlar getirsin inşallah diyor, Sayın Cumhurbaşkanını ve kendisini destekleyen arkadaşları tebrik ediyorum.

Yazabileceğim, şu anda sadece bundan ibaret olacaktı ancak, sayfalara biraz göz atınca- konu farklı yerlere gelmiş olması nedeniyle -özellikle hiç olmazsa aşağıdakileri yazmadan edemeyeceğim.

Yıl 2014 Temmuz

(Hani Gezi eylemlerinde -kendilerine taş atıldığı için- üzülünülen emniyet mensubu ve polisler) Bu defa, bir çoğuna hem de psikolojik olarak ciddi bir baskıyla kelepçe takılmak suretiyle sorguya alınıyor, (araştırmadan net bir sayı yazamıyorum lakin) bir sürü kişi görev değişikliği ve dahasına maruz kalıyor.

Yani; atamaya tabi oldukları için yurdun dört bir yanında görev yapmak durumundalar zaten uzun süreli düzen kuramıyor pek çoğu, bu defa hepten özellikle eşleri ve çocukları dahil tüm düzenleri bozuluyor. Eşlerinin varsa işleri, çocukların okulları dahası - geçimleri- sekteye uğruyor, karmaşıklaşıyor. Artık bir cemaat değil, terör örgütü olarak nitelenen ve zikredilen bir dini yapıyla bağlantılı olan her kesimde, daha pek çok şeyler oluyor.

Şimdi; bu insanların maruz kaldığı olumsuzluk ve kısıtlamalar - kokuşmuş zihniyetin eseri midir??? Zira geçmişte verilen örneklemelerde, olaylar ve sonuçlar için bu ifade kullanılmış sıklıkla... Şu yaşananlar eğer başkaca bir iktidar idaresinde yaşanıyor - yaşanmış olsaydı nasıl adlandıracaktınız? Adlandırırdınız acaba?

Bir ikincisi;

Aynı yapı -koskoca bir ülkenin yöneticisini -iyi niyeti, saflığı, samimiyeti, dürüstlüğü, imanı ve inancı sebebiyle- yıllarca kandırabilmiş olduğu kabul görebilirken; üstelik bu kanma hususunda, kandırılanda asla sorgu sual edilemeyecek boyutta haklılık savunulabiliyorsa eğer -aynı hakktan diğer kimseler neden yararlanamıyor??? Yani -onlar da kandırılmış olarak neden kabul görmüyor da -suçlu olarak yargılanıyor veya göz altına alınıyor veya sorgulanıyorlar??? Bu adil midir??? Diye düşünmekteyim...

Ve evet; Yıl 2014 - Aşağıdaki konuşmada yer alan bazı ifadeler, bundan yıllarca sonra; Kokuşmuş zihniyet veya bunlar din düşmanıdır, diye mi nitelenmeli???

Arkadaşlar, hakikaten merak ettiğim için soruyorum bunları, özellikle de - Adalet ve Kalkınma Partisi veya Sayın Başbakan -(artık Sayın Cumhurbaşkanımız)a olan desteklerinde sebep olarak en çok ve sürekli -dini özgürlüklerini daha önce yaşayamamış olduklarını, kendi gibi olmayan veya düşünmeyenleri adeta din düşmanı olarak nitelendiren ve beyan eden arkadaşlarımdan, vicdanlarının seslerine kulak vermek suretiyle nasıl bir cevabı var yukarıda belirttiğim hususların ve de aşağıdaki videoda yer alan ifadelerin... Gerçekten merak ettiğim, bilmediklerim varsa öğrenmek istediğim ve o arkadaşları anlamak istediğim için soruyorum bunları, tüm samimiyetimle...

Ve sonra bu yuzden mahkemeye pardon kadiya basvurduklarinda bu kocanizin hakki iki taneye daha izin var ustune pek ala cariye koleler de alabilir ustelik tek bir kadinin sahitligi kabul olmaz nas nas cevabini alacagini da bilmiyor sanirim :D

Kocasi istemeden dayaktan geberse de bosanamayacagini mallarini bolusemeyecegini de bilmiyor ayrica :)

birde çok komik şeriat isteyen hanımların bir çoğu kocalarının kuma getirebileceyini bilmiyor:)
Hayır şeriat kuma çarsaf dmek degildir.her şeriatçı kuma getirecek diye bisey de yoktur.kuma getirenler de hepsi şeriat çı degildir.
Komik olan şeriat ile kuma kelimesinin anlamını bilmen knuşmaktır.bu konuda katılmıyorum.

Kocasi istemeden dayaktan geberse de bosanamayacagini mallarini bolusemeyecegini de bilmiyor ayrica :)
kızkardeşime demiş şeriatla ilgili arkadaşı oda demişki kocan kuma getirebiliyor..oda essahmı?demiş

Hayır şeriat kuma çarsaf dmek degildir.her şeriatçı kuma getirecek diye bisey de yoktur.kuma getirenler de hepsi şeriat çı degildir.
Komik olan şeriat ile kuma kelimesinin anlamını bilmen knuşmaktır.bu konuda katılmıyorum.
kadın hakları konusunda ele aldım şeriatı sen farklımı düşünüyorsun..kadınlara daha çokmu hak tanınacak şimdiki haksızlıklardan rahatsızsın sanırım

Bu ulkede kadinlar zaten can cekisiyor. Devletin tanidigi onca hakka ragmen. Seriatcilarin hepsi 4 kadin alicak diye bisey yok tabi. Bu adamina bagli. Erkegin eline devlet eliyle o hakki vermek kadinlari oldurelim daha iyi. Zaten dinde serbest isteyen yapiyo. Gerek yok kanunen serbestlige.

member: 236598"]kadın hakları konusunda ele aldım şeriatı sen farklımı düşünüyorsun..kadınlara daha çokmu hak tanınacak şimdiki haksızlıklardan rahatsızsın
Kadınlara en çok hak tanıyan din islamdır.
En önem veren din de islamdır.
Islamı tasavvufi şekilde ele almak lazm
Müslüman ile islam farklıdır.herkes kendine müslümandır.kadınlar bi örtü yüzünden hak yiyilen ezilen anlama getirilmemelidir.şeriatı ısidden bkarsan evet kadın ölmeli hatta?.kadinlara daha çok mu hak tanınacak? Mezarın altndan çıkarıp size yaşamayı hak vermiş bir din dgerlerinimi esirgeyecek

Bu ulkede kadinlar zaten can cekisiyor. Devletin tanidigi onca hakka ragmen. Seriatcilarin hepsi 4 kadin alicak diye bisey yok tabi. Bu adamina bagli. Erkegin eline devlet eliyle o hakki vermek kadinlari oldurelim daha iyi. Zaten dinde serbest isteyen yapiyo. Gerek yok kanunen serbestlige.
kesinlikle eşimin arkadaşı var..imam nikahlı eşiyle oğlumuzun doğumunda gelmişti..kızını evlendirdi..ilahili düğünle ilk kez o tarz düğün gördüm ilk hanımı vardı yanında,yine el sıkıştık garipti yani bir gariplik var..

Cok yakin kiz arkadasim. Kendisi turbanli degil. Seriatla yonetilip kapanmak istiyor. Nisantasinda oturuyor. Genis bi sosyal cevresi var. Her turlu mekana girer cikar. Bu yuzden alkollu mekanlar da yasaklansin istiyo cunku gitmek zorunda kaliyomus. Kapanmaya cekiniyor bu sartlar altinda. Akpye oy veriyor seriat getirecegine cok inaniyor. Bu iki yuzlulugun daniskasi. Sen dininin sartlarini yerine getircen diye ben neden inanmadigim sekilde yasayayim. Hilafet isteyen insanlar neden istiyor genl olarak boyle mi bilmiyorum..

iyide canım onlar bi umut bekliyo diye akp hilafet getirecek sonucuna ulaşılamaz ki
onlar çok küçük bi azınlıktır tr geneline bakarsan
ve genelde belli yerlerde toplanıp birbirlerinden etkilenerek istiyolardır
ki ben sloganlarının demokrasiye inanma oy verme olduğunu okudum yani böyle saçma bi düşünceleri var

akp oy isterken biz hilafeti getiricez demiyo sonuçta bunun için verenler kendi kendilerine umutlanıyolar
muhafazakar kesim de en yakın akpyi görüp ona oy veriyo
ben çok fazla oy veren biliyorum hiçbirinin aklında ya da dilinde hilafet söylemi yok yani hiç öyle bi istek duymadım
genelde sanal ortamda görüyorum ben bu tarz şeyleri

ne bileyim ben akpnin hilafet getireceğine hiç inanmıyorum ve gerçekçi bulmuyorum
ona bakarsan burdaki bazı kesimde dinin yasaklanacağına yok edileceğine inanıyo
hatta takvimi tatil gününü bile dine bağlamışlar ta eski zamanlarda gördüğün gibi
o da gerçekçi değil yani
kimin ne amaçla oy verdiğini bilemeyiz ama öyle birşey olma olasılı yok bence

member: 236598"]kadın hakları konusunda ele aldım şeriatı sen farklımı düşünüyorsun..kadınlara daha çokmu hak tanınacak şimdiki haksızlıklardan rahatsızsın
Müslüman ile islam farklıdır.herkes kendine müslümandır.kadınlar bi örtü yüzünden hak yiyilen ezilen anlama getirilmemelidir.şeriatı ısidden bkarsan evet kadın ölmeli hatta?.kadinlara daha çok mu hak tanınacak? Mezarın altndan çıkarıp size yaşamayı hak vermiş bir din dgerlerinimi esirgeyecek
evet şu anki düzende polise gidebiliyor dayak yediğinde..ve nafakayı vermezse mahkeme haciz getirtiyor ..gayet memnunum şu anki düzenden..

iyide canım onlar bi umut bekliyo diye akp hilafet getirecek sonucuna ulaşılamaz ki
onlar çok küçük bi azınlıktır tr geneline bakarsan
ve genelde belli yerlerde toplanıp birbirlerinden etkilenerek istiyolardır
ki ben sloganlarının demokrasiye inanma oy verme olduğunu okudum yani böyle saçma bi düşünceleri var

akp oy isterken biz hilafeti getiricez demiyo sonuçta bunun için verenler kendi kendilerine umutlanıyolar
muhafazakar kesim de en yakın akpyi görüp ona oy veriyo
ben çok fazla oy veren biliyorum hiçbirinin aklında ya da dilinde hilafet söylemi yok yani hiç öyle bi istek duymadım
genelde sanal ortamda görüyorum ben bu tarz şeyleri

ne bileyim ben akpnin hilafet getireceğine hiç inanmıyorum ve gerçekçi bulmuyorum
ona bakarsan burdaki bazı kesimde dinin yasaklanacağına yok edileceğine inanıyo
hatta takvimi tatil gününü bile dine bağlamışlar ta eski zamanlarda gördüğün gibi
o da gerçekçi değil yani
kimin ne amaçla oy verdiğini bilemeyiz ama öyle birşey olma olasılı yok bence

Oyle bi olasilik asla olamaz zaten. Akpnin de oyle bir amaci yok kesinlikle. Ama halktan akpye oyverenlerden isteyenler var burda da okuyorum surekli isteyenleri ben. O bahsettigin grubu da biliyorum. Onlar akpyi desteklemiyor ama zaten.

Kadınlar neden can çekişiyor? Bu islam yüzündn mi kişisel mi ailesel mi.kadınlarn erkeklerdn daha fazla hakkı var bu ülke de .dinde serbest degl kardeşm yalan yanlş bilgler bunlar.kuma getrmek için öncelikle karınn rızası olmalı.höyt ulan ben 2.karı getrcem bu eve diye bişey yok.karının rızasi yoksa bu iş günaha girer.oda eger kadn sakat hasta yada kısır olsa dahi rıza önemlidir.
4 karıyı hepsni kucgna almak diye bir şey söz konusu degldir.olaxm tamda söyledir 4.kadın hakkı erkegn himayesine girme hakkıdır.olduki adam karısını aldattı.kadn da bunu biliyor.Allah madem böyle birsey vaq ise helal çercevesinde olsun mantgıyla demiştir.hz.muhammdn 16 tane hanımı vardır.bu ne anlam?

Müslümanlığı dileyen dilediğince yorumluyor..yine bir hanım hoca siz anlamazsınız kuranı Türkçeden okusanızda demiş..neden biz işimize geldiğince size açıklarız..okuypta cahilliğinizi gidermeyin diyor açıkça:)

Kadınlar neden can çekişiyor? Bu islam yüzündn mi kişisel mi ailesel mi.kadınlarn erkeklerdn daha fazla hakkı var bu ülke de .dinde serbest degl kardeşm yalan yanlş bilgler bunlar.kuma getrmek için öncelikle karınn rızası olmalı.höyt ulan ben 2.karı getrcem bu eve diye bişey yok.karının rızasi yoksa bu iş günaha girer.oda eger kadn sakat hasta yada kısır olsa dahi rıza önemlidir.
4 karıyı hepsni kucgna almak diye bir şey söz konusu degldir.olaxm tamda söyledir 4.kadın hakkı erkegn himayesine girme hakkıdır.olduki adam karısını aldattı.kadn da bunu biliyor.Allah madem böyle birsey vaq ise helal çercevesinde olsun mantgıyla demiştir.hz.muhammdn 16 tane hanımı vardır.bu ne anlam?
haa adam dövüp aç bırakıp karısını razı eder:)o nedenlede mede3ni kanun var...

aslında islmda böyle birşey yok diyolar
ben öyle dinledim bi hocadan
ne kadar doğru bilmem

erkeğin birden fazla eş alabilmesi için eşinin gönülden razı olması ve hepsine de tamamen aynı şartlarda bakması lazımmış
böyle birşey de mümkün değil ki hangi kadın razı olur buna
ve nasıl hepsine aynı şartları sağlayabilir ki bi erkek
bu durmda yine islama göre zinaya giriyomuş yaptığı
zamanında savaş vs sebeplerde bu tarz durumlar yaşanmış
erkeklerde kötüye kullanmış heralde

geçen yine tvde dinledim bi kadın imam nikahı yaptırmış ikinci eş olarak hoca direk resmi nikah olmadan zinaya girer çok büyük günah işlemişsiniz dedi

zaten şeriatle yönetilen ülkelerin çoğunda islam kurallarından ziyade kendi uydurdukları kurallar var zaten

Back