Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
O kadar cok ki. Hatta Akpye oy verenlerin çoğu hilafeti istiyor bence hatta hilafet hayaliyle oy veriyor
ne ilginç rüyalarında bile hilafet görmeleri mümkün değilken bunların 1930 doğumlu AKP liler olması kaçınılmaz. bence gerisi bu kadar dar düşünemez. en azından çoğunluk.

atatürk de bir anda hilafeti kaldırmadı. şartlar oluşsun tepki olmasın diye . öyle olabilir mi ?

evet Atatürk tepki çekmemek için saltanat ve halifeliği birlikte kaldırmadı ve yaptığı da mantıklı
cumhuriyet yönetiminde halifelik makamının olması da doğru değil
şeriate göre yönetilmiyoruz sonuçta
diyanet işleri başkanlığının olması yeterli dini kurumların düzenlenmesi için

sen hangi amaçla yazdın anlamadım
hilafeti desteklediğin için mi

ne ilginç rüyalarında bile hilafet görmeleri mümkün değilken bunların 1930 doğumlu AKP liler olması kaçınılmaz. bence gerisi bu kadar dar düşünemez. en azından çoğunluk.

benim tanıdıklarım var ama hiçbirinin hilafet istediğini duymadım
isteyen varsa da küçük bi azınlıktır

Laiklik belasi yazilmis bir yerde. Ben cok uzuluyorum bunlari gorunce. Dinimi neden devletin belirledigi sekilde yasayayim. Ben musluman degilim. Ailemin bu ulkeye yerlesme sebebi laik yonetim sekli. 1960 yilinda sosyalizmle yonetilen yugoslavyadan kacip inanclarini ozgurce yasayabilecekleri icin buraya gelmisler. Evet o yillarda disaridan boyle gozukuyomus turkiye. Ve geri kalmis ulkeler boyle giptayla bakiyormus hala da oyle. Dininizi evinizde yasayin. Islam da bunu emrediyor zaten.

evet Atatürk tepki çekmemek için saltanat ve halifeliği birlikte kaldırmadı ve yaptığı da mantıklı

Diyanet de gereksiz bence. Bu bile ataturkun amacinin laik degil de musluman bir ulke kurmak istedigini gosteriyor. Her ulke kendi laiklik kistaslarini kendi belirler ama bu bence tamamen ters..

ben de anlamadım bir de benden alıntı yapmış. benim yazdığımla uzaktan yakından alakası yok yazdıklarının. sonrasında da terbiyesiz oldum..

Ben Fatihte oturuyorum ipek ve tahmin edemeyecegin kadar cok genc yasli. Açık net hilafet istiyorlar. Hatta ben sisinin darbesini protesto mitingine katıldım burada. Darbe karşıtı mitingde kahrolsun demokrasi yasasın hilafetin sesi pankartları doluydu
ZS

Ben Fatihte oturuyorum ipek ve tahmin edemeyecegin kadar cok genc yasli. Açık net hilafet istiyorlar. Hatta ben sisinin darbesini protesto mitingine katıldım burada. Darbe karşıtı mitingde kahrolsun demokrasi yasasın hilafetin sesi pankartları doluydu
ZS
ne kadar ilginç insanlar şimdi kendi evlerinde bile hilafet kuramazken çoluk çocuğa laf geçiremezken hangi saltanattan bahsediyorlar.
bunlar tüm alıcılarını kapatmış uzun sakallı, cübelli yeşil giyimli kesim olsa gerek.

Diyanet de gereksiz bence. Bu bile ataturkun amacinin laik degil de musluman bir ulke kurmak istedigini gosteriyor. Her ulke kendi laiklik kistaslarini kendi belirler ama bu bence tamamen ters..

bence gereksiz değil
çünkü cami hac vs bütün işler o kurum tarafından yapılıyo diye biliyorum
o da olmasa nasıl düzenlenecek ki
sonuçta halkın çoğunluğu müslüman ve kuran kursu vs gibi eğitimler de almak istiyolar
camiler ve imam atamaları da onlar tarafından yapılıyo sanırım

yurt dışında kiliseler ya da bu tarz dini eğitim veren yerler nereye bağlı biliyo musun
onlarda böyle kurumlar yok mu
o da devlet düzenlemesindedir heralde
burda nasıl adım başı camiyse orda da kilise görüyodum ben devlet düzenlemesindedir diye düşünüyorum
insanlar kendileri düzen oturtunca da herşeyi saptırıyolar

ama burda önemli olan inanmayanların ve başka dine mensup kişilerin eşit şekilde muamele görmesi bence
kimsenin inancına karışılmaması önemli

Ben hep duyuyorum :(

ben hilafet isteyen duydum da
onların sloganı oy verme diye birşeydi
hatta ne saçma oy vermeyince nasıl hilafeti getirmeyi planlıyolar diye dalga geçmiştim

birşeyler de bastırıyolar broşür gibi
aky oy verdiklerini duymadım ama

ben hilafet isteyen duydum da
onların sloganı oy verme diye birşeydi
hatta ne saçma oy vermeyince nasıl hilafeti getirmeyi planlıyolar diye dalga geçmiştim

birşeyler de bastırıyolar broşür gibi
aky oy verdiklerini duymadım ama

Cok yakin kiz arkadasim. Kendisi turbanli degil. Seriatla yonetilip kapanmak istiyor. Nisantasinda oturuyor. Genis bi sosyal cevresi var. Her turlu mekana girer cikar. Bu yuzden alkollu mekanlar da yasaklansin istiyo cunku gitmek zorunda kaliyomus. Kapanmaya cekiniyor bu sartlar altinda. Akpye oy veriyor seriat getirecegine cok inaniyor. Bu iki yuzlulugun daniskasi. Sen dininin sartlarini yerine getircen diye ben neden inanmadigim sekilde yasayayim. Hilafet isteyen insanlar neden istiyor genl olarak boyle mi bilmiyorum..

Siz anlayamamış olmayın?
yoo gayet de anladık anlatamadığın mesajından. ayrıca hatalı ve net olmayan yazımı dile getiren bir tek ben miyim? tek ben olsam sorun bende derim de bir kaç kişi aynı şeyi söylüyorsa neden kabul etmek yerine kalkanlarını kuşanıyorsun?

hristiyan ne alaka ya? hani sey diyecek ya..muslumandan hristiyandan once ben insanim :D ayy sefsinler seni canim benim :D

konumuz hristiyanlar mi??? hersey bitti hristiyanlari mi tartiscaz? tey Allahim yaa :D

buarada bak bacim benden sana uyari..cok objektif birisin anladigim kadariyla..bu halinle bile yobaz ilan edilirsin bu baslik altinda...

zira bende oyleydim bak ne hale geldim :p
Neden şaşırdınız,bu millette pek çok Hıristiyan vatandaş yok mu?Onlardan biri de pekala cumhurbaşkanı olamaz mı?İşinize gelmeyen konularda nasıl da alakasız yaftası yapıştırıveriyorsunuz hemen?Normal bir soru sordum,cevaplayın haydi

yoo gayet de anladık anlatamadığın mesajından. ayrıca hatalı ve net olmayan yazımı dile getiren bir tek ben miyim? tek ben olsam sorun bende derim de bir kaç kişi aynı şeyi söylüyorsa neden kabul etmek yerine kalkanlarını kuşanıyorsun?
O birkaç kişinin hepsi aynı düşünceye saplanmışsa hiçbirinin anlayamamış olması çok normal.

Cok yakin kiz arkadasim. Kendisi turbanli degil. Seriatla yonetilip kapanmak istiyor. Nisantasinda oturuyor. Genis bi sosyal cevresi var. Her turlu mekana girer cikar. Bu yuzden alkollu mekanlar da yasaklansin istiyo cunku gitmek zorunda kaliyomus. Kapanmaya cekiniyor bu sartlar altinda. Akpye oy veriyor seriat getirecegine cok inaniyor. Bu iki yuzlulugun daniskasi. Sen dininin sartlarini yerine getircen diye ben neden inanmadigim sekilde yasayayim. Hilafet isteyen insanlar neden istiyor genl olarak boyle mi bilmiyorum..
saçmalık..özgürlük anlayışı çok farklılaştı ...dileyen içer içkii mekanlara gider dileyen içmez..içki kullanmıyoruz ailecek kimse içmesin mekanlar olmasın neden diyeyim..saçmalık..alah akıl fikir versin..

yok. arap alfabesiyle osmanlıca yani eski türkçe okuyabiliyor idim. unuttum çoğu şeyi hoş şimdide..
arapça öğrenmedik.

zorlanıyorum dedin ya onu diyorum,arapça okumayı bilsen Osmanlıcada zorlanmazdın
sonuçta Osmanlıca arap alfabesinden oluşuyor
bilmiyorsan zor olur tabiki,ama ben harekeli okuyordum
siz harekesiz mi okuyordunuz? o zor işte

Back