- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.077
- 298
onların resmi ve dini tatil günü olabilir
biz de uyum sağlamak istemiş olabiliriz
çünkü onlar bizden ileri ve çoğunluklar
bazı şeylerde onlara uymamız lazım
o zamanlarda onların gücüne müslümanlar sahip olsa belkide pazar değil cuma tatil olurdu
bu kadar ayrıntıya takılmak ta doğru değil
şimdi biz cuma tatil yapsak onlar pazar yapsa kafadan iki gün ölüyo resmi konular açısından düşünürsen
düz bi bakış açısı oluyo sadece dini baz almak
dünya globalleşiyo sonuçta herşey uluslararası boyutta yapılıyo
sanki cuma günü müslümanlar bütün oturup ibadet mi yapıyodu
sadece cuma saati konusunda sorun yaşayanlar olabilir ama artık çoğu yerde öğle tatilleri ona göre ayarlanıyo
ya da tatil pazar oldu miladi takvim kullanıyoruz diye biz toptan hristiyanlaştık mı
o dönemde cidden bazı konularda mağdur olmuş insanlar olabilir ona katılırım da nedense herşey dine yorumlanmış ve insanlar kışkırtılmış
ben bunu görüyorum paylaştıklarınızda
şu verdiğiniz takvim ve tatil günü örneği cidden tuhaf geldi
şahsen ben de olsam dünyaya uyumlu şeyler yapmaya çalışırdım
zaten güçsüz yeni kurulmuş devlet bi de ben size uymam kendi halime yaşarım deseydi şu an ne durumda olurduk acaba hiç düşünüyo musunuz
osmanlının zayıflamasının sebebi zaten çağdaş dünyanın gerisinde kalması
bence o dönem yapılan her yenilik öyle ya da böyle dinsizlik olarak yorumlanmış birileri tarafından
bu resmen korku imparatorluğu yaratmak gibi birşey
sanırım cumhuriyet karşıtı gibi duruyorum ordanBunu yazan şunları unutmuş kendi adi dimitri anasının adi da maria olurdu.
Beş vakit ezan sesi yerine çan sesi dinlerdi. Hani öyle cumadan pazara alınan tatil değişen miladi takvim kadar önemli !! Seyler değil ama artık bir de boyle düşünsün bakalim.
Bir de bu osmanlı evlatlari cevval genclerimiz milli iradeden bahsedip Osmanliyi istemiyor mu ölüyorum.. Osmanlı şanlı bir imparatorluktu ama sona erdi devrin şartlarına uygun olarak yeni cumhuriyetimiz kuruldu.
Hayır T.C cumhurbaşkanını secmekle övünüp ama Osmanlı bla bla demek absürd ötesi.
ama değilim
sadece oynanan büyük oyunlar var
yada anlatılan söylenen büyük yalanlar
2 sayfa takip etmek yeterli biri Atatürk düşmanı aman ALLAH ım o sayfayı 2 gün okuyun nefrete edersiniz
diğeri ise putlaştırmış Atatürk
hem islamı yaşayıp hem bilim fen öğrenilemezmiydi
globelleşen dünyaya uyum sağlanamazmıdı
ve emin olun bunların boyu bizi öyle bir aşarki
netten size o kadar çok eşy bulup buraya yapıştırırım ki
ama hangisi doğru hangisi yanlış
tam bir bilgi çöplüğü
zira sizlerde netten okduklarınız vede malesef okullarda okutulan yalan tarihten bildiklerinizi okuyorsunuz ve yazıyorsunuz
velev ki bende öyle
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
İPEK VE SİMON ayrı ayrı yazamıyorum
bildiğim bişey var yahudiler dıştan geleni kabul etmez yahudi olunmaz yahudi doğulur derler
hristiyanlar ise dinlerini yaymak isterler ve herkes onların dinini yaşaşın
hristiyanların hepsi masondur diye okumuştum bi yerde
amaçları misyonik faailiyetlerle dinlerini yaymak
kızlar hepsini yazarsam emin olun çok karışık olacak en iyisi bu konuyu
yönetim müsade ederse başka bi konu altında konuşalım olurmu
çünkü bu başlık yazdıklarımızla uyuşmuyor
herkesin kardeşce yaşayabileceği güzel bir ülke güzel bi dünya olur inşalah