Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
onların resmi ve dini tatil günü olabilir
biz de uyum sağlamak istemiş olabiliriz
çünkü onlar bizden ileri ve çoğunluklar
bazı şeylerde onlara uymamız lazım
o zamanlarda onların gücüne müslümanlar sahip olsa belkide pazar değil cuma tatil olurdu
bu kadar ayrıntıya takılmak ta doğru değil

şimdi biz cuma tatil yapsak onlar pazar yapsa kafadan iki gün ölüyo resmi konular açısından düşünürsen
düz bi bakış açısı oluyo sadece dini baz almak
dünya globalleşiyo sonuçta herşey uluslararası boyutta yapılıyo

sanki cuma günü müslümanlar bütün oturup ibadet mi yapıyodu
sadece cuma saati konusunda sorun yaşayanlar olabilir ama artık çoğu yerde öğle tatilleri ona göre ayarlanıyo
ya da tatil pazar oldu miladi takvim kullanıyoruz diye biz toptan hristiyanlaştık mı

o dönemde cidden bazı konularda mağdur olmuş insanlar olabilir ona katılırım da nedense herşey dine yorumlanmış ve insanlar kışkırtılmış
ben bunu görüyorum paylaştıklarınızda
şu verdiğiniz takvim ve tatil günü örneği cidden tuhaf geldi

şahsen ben de olsam dünyaya uyumlu şeyler yapmaya çalışırdım
zaten güçsüz yeni kurulmuş devlet bi de ben size uymam kendi halime yaşarım deseydi şu an ne durumda olurduk acaba hiç düşünüyo musunuz

osmanlının zayıflamasının sebebi zaten çağdaş dünyanın gerisinde kalması
bence o dönem yapılan her yenilik öyle ya da böyle dinsizlik olarak yorumlanmış birileri tarafından
bu resmen korku imparatorluğu yaratmak gibi birşey
Bunu yazan şunları unutmuş kendi adi dimitri anasının adi da maria olurdu.
Beş vakit ezan sesi yerine çan sesi dinlerdi. Hani öyle cumadan pazara alınan tatil değişen miladi takvim kadar önemli !! Seyler değil ama artık bir de boyle düşünsün bakalim.

Bir de bu osmanlı evlatlari cevval genclerimiz milli iradeden bahsedip Osmanliyi istemiyor mu ölüyorum.. Osmanlı şanlı bir imparatorluktu ama sona erdi devrin şartlarına uygun olarak yeni cumhuriyetimiz kuruldu.

Hayır T.C cumhurbaşkanını secmekle övünüp ama Osmanlı bla bla demek absürd ötesi.
sanırım cumhuriyet karşıtı gibi duruyorum ordan

ama değilim
Adsız.jpg

sadece oynanan büyük oyunlar var
yada anlatılan söylenen büyük yalanlar

2 sayfa takip etmek yeterli biri Atatürk düşmanı aman ALLAH ım o sayfayı 2 gün okuyun nefrete edersiniz

diğeri ise putlaştırmış Atatürk

hem islamı yaşayıp hem bilim fen öğrenilemezmiydi

globelleşen dünyaya uyum sağlanamazmıdı

ve emin olun bunların boyu bizi öyle bir aşarki

netten size o kadar çok eşy bulup buraya yapıştırırım ki

ama hangisi doğru hangisi yanlış

tam bir bilgi çöplüğü

zira sizlerde netten okduklarınız vede malesef okullarda okutulan yalan tarihten bildiklerinizi okuyorsunuz ve yazıyorsunuz

velev ki bende öyle :(

İPEK VE SİMON ayrı ayrı yazamıyorum

bildiğim bişey var yahudiler dıştan geleni kabul etmez yahudi olunmaz yahudi doğulur derler

hristiyanlar ise dinlerini yaymak isterler ve herkes onların dinini yaşaşın

hristiyanların hepsi masondur diye okumuştum bi yerde

amaçları misyonik faailiyetlerle dinlerini yaymak

kızlar hepsini yazarsam emin olun çok karışık olacak en iyisi bu konuyu

yönetim müsade ederse başka bi konu altında konuşalım olurmu

çünkü bu başlık yazdıklarımızla uyuşmuyor

herkesin kardeşce yaşayabileceği güzel bir ülke güzel bi dünya olur inşalah

Sabahtan beri sadece bu konuda yazıyorum eğer burada konuşulanlara istinaden yazdıysan şuraya kimse Osmanlıyı istiyoruz diye bir şey yazmadı. Yerine tercih ediyoruz diye de bir şey yazmadı.

Biri dedi ki: Osmanlıda olanlar tarih kitaplarında okuduğumuz gülmece gibi.. buna benzer bir şey. Kendisi yakın tarihle ilgileniyormuş da Osmanlı tarihi safsataymış.

Buna karşı bir şeyler yazıldı ama kimse de “bu sistem gitsin biz ecdadımızı istiyoruz” demedi.

Dun akşam okudum sabah değil. Ayrıca Osmanlıyı istiyorlar demiyorum buradakiler icin en azindan sosyal medyada demeyi unutmudum. Benim hatam.Milli irade kazandı diyip Osmanlıyı öven insanlar komik diyorum. Osmanlida halk padişahin kuluyken komik değil mi ?

Hee Osmanlıyi da seviyorum ecdadimdir tüm geçmiş tarihimizi de ama sürekli bi hilafet yeni Osmanlı fikri isteği insana gina getiriyor.

işte camileri ,,medreseleri,türbeleri görüyoruz osmanlı ve selçuklu sanatında. orada yazılan yazıları okumak zotundaydık.
başka bir başlık açsak orda yazışsak olurmu oky

yani bu konuların konuşulması yasak mı

yasaksa susalımmı

geyiğe gidiyor ya birde kiblerse biri başımız yanar:)

neyse artık yazmıcam yok biri birazdan Atatürk düşmanı pis seni deyip dövcekler beni
ben minnacığım 30 yaşındayım daha :p

kızlar yazmak isterseniz özelden yazışalım

bide kocik gezelim dedi başımın etini yer gelince

1-2 saat yokum burdan kopabilirsem :)

selametle...........

sanırım cumhuriyet karşıtı gibi duruyorum ordan

ama değilim Eki Görüntüle 1215537

sadece oynanan büyük oyunlar var
yada anlatılan söylenen büyük yalanlar

2 sayfa takip etmek yeterli biri Atatürk düşmanı aman ALLAH ım o sayfayı 2 gün okuyun nefrete edersiniz

diğeri ise putlaştırmış Atatürk

hem islamı yaşayıp hem bilim fen öğrenilemezmiydi

globelleşen dünyaya uyum sağlanamazmıdı

ve emin olun bunların boyu bizi öyle bir aşarki

netten size o kadar çok eşy bulup buraya yapıştırırım ki

ama hangisi doğru hangisi yanlış

tam bir bilgi çöplüğü

zira sizlerde netten okduklarınız vede malesef okullarda okutulan yalan tarihten bildiklerinizi okuyorsunuz ve yazıyorsunuz

velev ki bende öyle :(

İPEK VE SİMON ayrı ayrı yazamıyorum

bildiğim bişey var yahudiler dıştan geleni kabul etmez yahudi olunmaz yahudi doğulur derler

hristiyanlar ise dinlerini yaymak isterler ve herkes onların dinini yaşaşın

hristiyanların hepsi masondur diye okumuştum bi yerde

amaçları misyonik faailiyetlerle dinlerini yaymak

kızlar hepsini yazarsam emin olun çok karışık olacak en iyisi bu konuyu

yönetim müsade ederse başka bi konu altında konuşalım olurmu

çünkü bu başlık yazdıklarımızla uyuşmuyor

herkesin kardeşce yaşayabileceği güzel bir ülke güzel bi dünya olur inşalah
Çok fanatik yazdığın şeyler var. Aslında masonluk Yahudilikten gelmektedir. Sen orada yanlış bir çelişkiye düşmüşsün. Yahudilerin dine bakışı doğru ancak konuyla alakası yok. Hristiyanlar için de dediklerin aynı şekilde..

Dinle bilim neden yürümesin yürür. Sen bilim de yap dinini de yaşa engel ne ki burada? Evine baskın yapan mı var seni ibadetinden alı koyan, yoksa önüne geçen mi var ilmi ararken?

üniversitede 1 sene osmanlıca okudum. gerçekten zor arkadaşlar. okuyabiliyordum ama bir türlü yazamıyordum:) sabahlara kadar çalıştım geçebilmek için. çünkü sınavda malum osmanlıca yazıyorsunuz.

arapça okuyabilirsen,osmanlıcayı okumak zor olmuyor
benim çok hoşuma giderdi okuması

Çok fanatik yazdığın şeyler var. Aslında masonluk Yahudilikten gelmektedir. Sen orada yanlış bir çelişkiye düşmüşsün. Yahudilerin dine bakışı doğru ancak konuyla alakası yok. Hristiyanlar için de dediklerin aynı şekilde..

Dinle bilim neden yürümesin yürür. Sen bilim de yap dinini de yaşa engel ne ki burada? Evine baskın yapan mı var seni ibadetinden alı koyan, yoksa önüne geçen mi var ilmi ararken?
yokmuydu bir zamanlar en yakın zaman 13-14 sene önce şubat darbesi

neyse ipekcim gelince okurum yazdıklarını eyvallah ;)

Dun akşam okudum sabah değil. Ayrıca Osmanlıyı istiyorlar demiyorum buradakiler icin en azindan sosyal medyada demeyi unutmudum. Benim hatam.Milli irade kazandı diyip Osmanlıyı öven insanlar komik diyorum. Osmanlida halk padişahin kuluyken komik değil mi ?

Hee Osmanlıyi da seviyorum ecdadimdir tüm geçmiş tarihimizi de ama sürekli bi hilafet yeni Osmanlı fikri isteği insana gina getiriyor.
şu devirde hem hilafet deyip hem de sandığa giden zaten kendi içinde çelişir.

neyse artık yazmıcam yok biri birazdan Atatürk düşmanı pis seni deyip dövcekler beni
ben minnacığım 30 yaşındayım daha :p

kızlar yazmak isterseniz özelden yazışalım

bide kocik gezelim dedi başımın etini yer gelince

1-2 saat yokum burdan kopabilirsem :)

selametle...........
yoo kim ne diyebilir ki kimin haddine ki senin düşüncelerinden dolayı seni itelemek. sev ya da sevme senin tercihin. sevmeyip de bunu dile getirebilecek medeni cesarete sahipsen bir çok kişiden bir adım öndesin.

atatürk de bir anda hilafeti kaldırmadı. şartlar oluşsun tepki olmasın diye . öyle olabilir mi ?
zaten öyleydi.. yazım şeklinden tam anlamadım bana tarih dersi mi vermek istiyorsun yoksa şu yazdığın şeyi orta okulda çocuklara gösteriyorlar. zira öyle bir niyetin varsa bence hiç yeltenme.

Back