- 17 Aralık 2013
- 1.611
- 997
- Konu Sahibi mericeyn42
Arkadaşlar tüp bebek başlangıcın da e2 değeriniz kacti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bazıları 1 ay falan demiş o nedendir ? bilgin var mıdır?Yumurtalar toplandıktan 1 hafta sonra transferim yapıldı.
Bende tüp bebek tedavisine başladım daha doğrusu başlıycaz işte amh 0.562 benim folikül sayımda 3 olarak gözüktü doktor rahim filmi istediSizin amh iniz da düşük mü kaç folikul gözüktü
Tamamen doktorun kararı ve kadının durumuna bağlı. Doktorum rahimde ve hormonlarda herhangi bir problem görmediği için taze transfer yapmak istedi kabul ettim ama tutmadı. İkinci transferi bekliyorum.bazıları 1 ay falan demiş o nedendir ? bilgin var mıdır?
Amh değerimnize nispeten çok iyi yumurta sayısıKilzar cumartesi günü adetin 2. Günü doktora gittim 1kistimin olduğunu söyleyip aldı 300mg gonalf f ile başladı 5 gün kullanıcam başka ilaç vermedi amh çok düşük 0.07 5 yumurta gördü sizce iyi mi tüp Bebek yaptıranlar sürec nasıl işliyor çok korkuyorum biseyler ters gidecek diye
Evet ama 1 yumurtam toplandı oda dollendi ve dondurulduAmh değerimnize nispeten çok iyi yumurta sayısı
Diğerleri boş mu çıktıEvet ama 1 yumurtam toplandı oda dollendi ve donduruldu
Buyumemis istenilen seviyede canımDiğerleri boş mu çıktı
Merhaba fsh niz kaç acaba adet oluyormusunyz? Yaşınız kaçKilzar cumartesi günü adetin 2. Günü doktora gittim 1kistimin olduğunu söyleyip aldı 300mg gonalf f ile başladı 5 gün kullanıcam başka ilaç vermedi amh çok düşük 0.07 5 yumurta gördü sizce iyi mi tüp Bebek yaptıranlar sürec nasıl işliyor çok korkuyorum biseyler ters gidecek diye
FSH im tedaviye ilk gittgimde yükselmişti kendim de bilgi 2 ay adet olamadım ve tadaviye başladım 33 du doktor sorun değil dedi tekrar kan aldı herşey çok iyi dedi 3. Ayda yumurtam toplandıMerhaba fsh niz kaç acaba adet oluyormusunyz? Yaşınız kaç
Benimde amh 0,03 iken 1 ay içinde 0,01 e geriledi ya da labaratuvar farki bilmiyorum
Şu an da fsh tavan yaptı benim doktor başlamayı uygun görmedi bu ay 2 ay evvel 4 yumurta görünüyordu şu an bu durumdayım sadece 2 ayda. Ve adet olamıyorum fsh yükseldiği için
ne güzel anlatmışsınız. teşekkürlerTüp bebek sürecinden geçen 2 transferini umutla bekleyen biri olarak sorunuzu cevaplamak isterim;
Gonal F kullanıyorsunuz, doktor iki günde bir (hastaneye, doktora göre değişebilir )kontrole çağırıyor yumurtalar yeterli büyüklüğe ulaşmış mı diye. istenilen büyüklüğe ulaşmadıysa dozu arttırıyor. Yeterli büyüklüğe geldikten sonra doktor size gonal f' i bırakıp belli bir saatte çatlatma iğnesi yapmanızı söyleyecek, 36 saat sonra genel (hafif ) anestezi altında yumurtalar toplanacak. Hiç korkmayın olup bitiveriyor. Bence en zoru transfer sonrası beklemek :)
Transferde anestezi olmuyor, ekrandan embriyonun yerleştirilme anın izleyebiliyorsunuz. İlk günler dikkat etmeniz gerekecek, kasıkları zorlamamanız gerekiyor. Hemşireler gereken bilgilendirmeyi yapacaktır zaten. Kaçıncı embriyosu ise ona göre doktor size şu tarihte gebelik testi yapın diyecek.
Yumurtanın çok olması avantajlı bir durumdur tabii ama kalitesi daha önemli. Yumurta sayınıza takılmayın, burada okuyorum 0,01 ile hamile kalan kadınlar var. Ve biraz da nasip kısmet bu işler, ilk denemede tutan da var 7. denemede tutan da. Şans sizinle olsun, ilk denemede bebeğinize kavuşursunuz inşallah...
Kalite önemli fakat şöyle bir durum var iyi denilen aa kalite embriyo tutmuyor ama orta kalite embriyo tutuyor gerçekten şans meselesi yani. İlk transferimde embriyo 5. güne kadar güzel gelişti ve aa kaliteydi ama tutmadı. Bir de dışardan embriyo kaliteli görünür ama genetiği bozuktur o yüzden de tutmayabiliyor.ne güzel anlatmışsınız. teşekkürler
sayısına takılmayın diyorsun kaliteli olması önemli değil mi ?
bir de opuya kadar geçen zaman mı yoksa transfere yakın zaman mı önemli yani hangisi daha dikkat gerektirir şansı artırır ki?
benim perşembe opu
teşekkür ederim.Kalite önemli fakat şöyle bir durum var iyi denilen aa kalite embriyo tutmuyor ama orta kalite embriyo tutuyor gerçekten şans meselesi yani. İlk transferimde embriyo 5. güne kadar güzel gelişti ve aa kaliteydi ama tutmadı. Bir de dışardan embriyo kaliteli görünür ama genetiği bozuktur o yüzden de tutmayabiliyor.
Opu öncesi de transfer öncesi de elinizden geldiği kadar sağlıklı beslenin psikolojiniz iyi olsun. Vücudunuza iyi bakın, gerisi Allah' a kalmış.
FSH im tedaviye ilk gittgimde yükselmişti kendim de bilgi 2 ay adet olamadım ve tadaviye başladım 33 du doktor sorun değil dedi tekrar kan aldı herşey çok iyi dedi 3. Ayda yumurtam toplandı
Canım ben tedavi için ilk gittiğimde farklı hastanede vermiştim hormon FSH 43 gelmisyi ve tüp bebek için gittim adet olunca başlayalım dedi olmadım ilaç kullandm sinra oldum 4 yumurtam vardı 1 i önden gittigi için tedaviyi yarıda bıraktı 2 ay da kistle uğraştım sonra tekrar ilaç başladı ve 4 yumrtam vardı 1 i altın yumurta dedi digerleri büyümedi onu topladı çok güzel embriyo oldu donduruldu şimdi ikinci tedavi için gidecem cumartesi gittim adetim gecikti diye 24 ve 13 ml yumurta varmış biri kist olabilri mis digri yeni büyüyen dedi yarın tekrar çağırdı büyümez de söktürucu başlayacakHavuz mu yapılıyor cnm sana da ? Şu an hangi asamadasin? Benim fsh 35 ten bir anda 147 ye cıktı geçen ay bilmiyorum neden öyle oldu doktor başlamadı bu ay da kendi kendime adet oldum doğal ve fsh 53 e düşmüş geri inşallah daha da düşer şu an ciddi yüksek çünkü. Bu ay da 1 yumurtam kendi kendime büyümüş yumurtlamışım kendi kendime ilaç ve iğne kullanmadık hiç henüz ve kist olmuş i yüzden başlayamadık. Doktor diğer ay adet olunca gel olamazsan yine de gel dedi. Havuz yapılacak bana da ve prp yapılacakmış. Diğer ay muhtemelen prp yapacak bana. Amh 0,03 tu ama başka testte 0,01 de cıktı peş peşe ayrı yerlerde yapıldı. Bazı yerler fsh yı önemsiyor ama bazı yerler önemsemiyor yuksekse bile tedaviye başlıyorlar. Ben henüz başlayamadım martta ve nisanda 4 yumurtam vardı doktor başlayalım dedi ama baslayamamistik maddi kaynaklı şu an da da yumurta kaynaklı baslayaamiyiruz ne yazık ki
Yani kuzum 1 kere FSH baktı 43 değerinden sonra bir daha bakmadı doktorum yumurtanın kalitesine göre ilerliyorHavuz mu yapılıyor cnm sana da ? Şu an hangi asamadasin? Benim fsh 35 ten bir anda 147 ye cıktı geçen ay bilmiyorum neden öyle oldu doktor başlamadı bu ay da kendi kendime adet oldum doğal ve fsh 53 e düşmüş geri inşallah daha da düşer şu an ciddi yüksek çünkü. Bu ay da 1 yumurtam kendi kendime büyümüş yumurtlamışım kendi kendime ilaç ve iğne kullanmadık hiç henüz ve kist olmuş i yüzden başlayamadık. Doktor diğer ay adet olunca gel olamazsan yine de gel dedi. Havuz yapılacak bana da ve prp yapılacakmış. Diğer ay muhtemelen prp yapacak bana. Amh 0,03 tu ama başka testte 0,01 de cıktı peş peşe ayrı yerlerde yapıldı. Bazı yerler fsh yı önemsiyor ama bazı yerler önemsemiyor yuksekse bile tedaviye başlıyorlar. Ben henüz başlayamadım martta ve nisanda 4 yumurtam vardı doktor başlayalım dedi ama baslayamamistik maddi kaynaklı şu an da da yumurta kaynaklı baslayaamiyiruz ne yazık ki
Teşekkür ederim cnm benzer durumdayız sanırım seninle aşağı yukarı benimde 53 cıktı en son ama sürekli değişiyor bu zaten bi yükseliyor bi iniyor umarım kaliteli yumurtalarımız çıkar da bizde transfer olup hayırlı haberleri alabiliriz. Benimde seninde biraz uzun sürecek sanırım bu süreçYani kuzum 1 kere FSH baktı 43 değerinden sonra bir daha bakmadı doktorum yumurtanın kalitesine göre ilerliyor
Aynı cnm benimde kist oldu bu ay başlayamadık bizde nisanda 4 yumurta vardı toplayamadık eşim kaynaklı kaçırdık neyse o geçti artık umarım yine öyle çıkar çünkü şu an 1 yumurta o da kist olmuş dedi diğer ay ne olcak bakalım adet olamama durumu bende de okuyor ilaçlar vs kullanamıyorum çünkü kan pıhtılaşma genetik risk taşıyormuşum o cıktı bi de hayirlsii olsun insallah hakkımızdaCanım ben tedavi için ilk gittiğimde farklı hastanede vermiştim hormon FSH 43 gelmisyi ve tüp bebek için gittim adet olunca başlayalım dedi olmadım ilaç kullandm sinra oldum 4 yumurtam vardı 1 i önden gittigi için tedaviyi yarıda bıraktı 2 ay da kistle uğraştım sonra tekrar ilaç başladı ve 4 yumrtam vardı 1 i altın yumurta dedi digerleri büyümedi onu topladı çok güzel embriyo oldu donduruldu şimdi ikinci tedavi için gidecem cumartesi gittim adetim gecikti diye 24 ve 13 ml yumurta varmış biri kist olabilri mis digri yeni büyüyen dedi yarın tekrar çağırdı büyümez de söktürucu başlayacak
Amh değerine göre 5 tumurta çok çok iyi canım insallah hüzel embriyoların olurKilzar cumartesi günü adetin 2. Günü doktora gittim 1kistimin olduğunu söyleyip aldı 300mg gonalf f ile başladı 5 gün kullanıcam başka ilaç vermedi amh çok düşük 0.07 5 yumurta gördü sizce iyi mi tüp Bebek yaptıranlar sürec nasıl işliyor çok korkuyorum biseyler ters gidecek diye