- 6 Haziran 2009
- 11.591
- 12.386
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sahgull e kefilim hem birlikte yaristik hemde kardes takimimiz üçüncü takim her daim yardimci plmaya haziriz
Ausencia tatlım merhaba. Paylaşımda ki oylamada 4.maddeyi biraz daha açar mısın? Diyelimkii takım 4 kişiden az o hafta takımlar arasına giremeyecek ve performans cezasına mı tabi tutulacak??
Canım selamlar ... Ya aslında daha da detaylandırmam gerekiyordu ama uzun olmasın derken , aklımdakilerin çoğunu aklımda bırakmışım :)
Gelen hayırları okudum , hemen hepsi kendi içinde makul .. ama en azından şunu çok net söyleyebilirim düşene bir tekme vurmak değildi bu kuralı dile getirme sebebim . Oylama bitmeden gelen yorumlara açıklama yapmayı doğru bulmamıştım ama sonuç kesinleşmek üzere zaten .
Hem genel olarak açıklarken hem soruna da cevap vermiş olurum tatlım
Bu kuraldaki asıl amaç (yani benim aklımdaki amaç) takımı yarıştan koparmak değil tam aksine yarışa motive etmekti . Yarışa nasıl motive olunur , aktif bir takımla . Aktif bir takım nasıl olur ? Yarışmacı alımı ile ...
Listesi çok az kişi olup , yeni üye desteği için ; aslında istemiyorum da gelen gidiyor zaten biz böyle iyiyiz ... denildiğinde ;
Ya da o hafta deneme süresi dolup takıma girebilecek yeni üye ve yahut izinden dönüp kilo almayan ve takıma girebilecek üye ... ortalamayı olumsuz etkileyecek diye listeye alınmadığında ... sayı 2 de 3 te kaldığında ... bunu adil bulmadım .
Bunlar farazi değil , bire bir gözlemlerimdi.
Yani gelen hayır cevaplarında sevgili takım kaptanları iyi niyetle , bir takıma sırt dönemeyiz derken , aslında bunun bir kucak açma ...hadi toparlan deme ...kaptanını ateşlendirme mekanizması olacağını göremedi sanırım . Kaldı ki olumsuz sonuçlanan oylama bile işe yaradı bence ...
Herkesin hedefi kilo vermek denildi , ama bir takımın o hafta derece dışı kalması ret aldı . Amaç kilo vermek mi derece mi ? Kendi takımımda her gün düzenli menü yazan 26 kişi var ... her biri ile tek tek ilgilenme sebebim derece olsa ; bu kişilerin yarısı listede değil ve adayda değil ..eski üyeler .. takımdan kopmak istemeyenler . Evet yani benim de burada tek amacım kilo verme kardeşliğinde daha çok kişiye omuz verebilmek .
Ben bir kaptanın işler ters gittiğinde destek almasından , destek istemesinden , takımı güçlendirmek için çabalamasından yanayım . İyiyiz böyle olunca ..ve bunu bir kural desteklemeyince ... asıl o zaman gün gelir takım kapanır diye düşündüm ..demek yanlış düşünmüşüm diyeceğim ama ... dediğim gibi takımlardaki bazı değişiklikleri gördüm ..bence fikri sunmak dahi işe yaramış.
Daha çok kişiye ulaşmak , daha çok kişinin kilo vermesine yardımcı olmak ... Bazı takımlar dolu ... boş olanlarda yeni üye barınmıyor ... . Nasıl kucaklayacağız daha çok insanı . Takımların dinamiklerini değiştirerek .
Evet takım o hafta derecelendirmeye girmeyecekti , tek kişilik bir takımda A kişisi o hafta bireysel derece aldı ise onun hakkı olan bireysel derecesi elbette ona verilecekti ama takım sıralamasına girmeyecekti .Çünkü ortada takım değil birey başarı vardı . Anlatmak istediğim bu idi . Kimsenin hakkı yenmeyecekti çünkü bireysel haklar saklıydı .
Sonuç olarak kaptan hareketlenecek , öyle ya da böyle takımda duruyor ya da durmuyor ...sürekli üye arayışında olacaktı ..Kaldı ki başvuru topiği oldukça hareketli ...
Performans uygulama cezasına tabii olması ... üzerinde konuşulabilir , değiştirilebilirdi . Benim yazma amacım ... battı balık yan gider modundan çıkmak için cezanın işlevselliği idi . Ama değişime açık bir madde olabilirdi .İptal olabilirdi .
Sonuç olarak sunduğum teklif her hangi bir takımın silkelenmesi ve yarışa dört elle geri dönmesi içindi , yarıştan kopması için değil .
Örn. geçtiğimiz günlerde okuduğum 3.takımın yakında takımımız kapanır yazısınıın üzerine bugün kaptan değişlikliğini okudum . Yeni kaptan sahgull e gönülden başarılar dilerim ... Dinamik değişiminden kastım da bu idi .
Sonuç olarak bir kural oylanır , kabul edilir edilmez . Bunlar hiç sorun değil . Ama sadece bir takım kaptanı olarak değil aynı zamanda bölüm editörü olarak ..tüm başlıklar gibi gruplarda da sürekli düşünce , daha iyisini bulma arayışındayım . Bunu da Cuma gruplarının piri Bahar ile özelden paylaşır , sonra oylamaya sunarım . Burada her zaman söz siz sevgili kaptanların ...
Bu da bir fikirdi geldi geçti :)
Altında, takımların daha güçlü olmasından duyacağım memnuniyetten başka hiç bir sebep yatmayan , daha adil olmanın kendimce önlemi olan bir fikirdi .
Okuduğunuz için her birinize teşekkürler .
Not: Uzun olmuş , kısaltamadım .
Güzel mutlu sağlıklı kilo vermeler tüm takımlara ...
Ausencia uzun aciklaman icin cok tskler cnm.Sebeblerini anliyabiliyorum. Hakli yönlerinde var ama Zerosima aciklamasina aynen katiliyorum. Kaptanlar, Yardimcilar ne kadar emek versede anidan ayrilmak isteyen, uzun süreli ban yiyen veya yetersiz katilimindan Üye kaybina ugriyabiliyoruz. Bunlari cok yasadik. Suan öyle bir sorunumuz olmasada, gelecekte olabilir.
Ben hala acemi bir kaptan sayilsamda Kaptanligin ne demek oldugunu kavriyabildim sanirim. Kesinlikle gönülden isteyerek yapilmasi ve sorumluluklarini bilerek..bir Aile reisi gibi hareket edilmesi gereken birseydir Kaptanlik.