- 12 Ağustos 2011
- 1.638
- 20
-
- Konu Sahibi MichaelScofield
Detaylı bilgiler ve paylaşımlar için çok teşekkür ederim, tüm rotalar aslında çok farklı şehirleri gezmenize imkan sağlıyor ancak kafama takılan şu soru var, deniz tutması gibi tatili cidden aksatabilecek bir dezavantaj var.Onun için ne öneriyorsunuz, geçtiğimiz sene mavi tura çıkmayı çok istedik, grup olarak gidecektik ancak arkadaşlar son anda vazgeçip bir otele aldırdılar rezervasyonu sebebi de sırf hani deniz tutarsa ne yapacağızdı.Büyük bir gemide farklı Avrupa şehirlerine yolculuk yapmak eminim ki çok romantik bir deneyim ve herkesin muhakkak bir kez denemesi gerekiyor ancak sürekli deniz üzerinde bulunmak o kadar da hoş bir deneyim değil, onu da ekleyim, o süreyi şehirde dolaşarak geçirebilirsiniz zaten onun için gemide sinema salonlarından tutun,spor tesislerine kadar farklı şeyler düzenliyorlar ki siz sıkılmayasınız.Ama en güzeli kısa süreli bir tekne ya da cruise turunu daha sonra karada kalacağınız bir otelle kombine etmek.Gece okyanusun ortasında Titanic tarzında bir gemide akşam yemeği sonrasında da dans kulağa hoş geliyor ama gündüz güneşin altında otel odasını, ya da sahili tercih ederim.
arkadaşım hangi firmayı tavsiye edersin bende arastırıyorum nerden nasıl alınır bılmıyorum ??
ben ege adriyatik düşünüyorum temmuz ayında ama liman vergileri ve vize sanırım extra olarak 2 kişi 1000 tlyi buluyor herşey dahil bir tur arıyorum açıkçası...(liman vergisi de dahil yani),turlarla gidip görüşme şansımız yok malesef doğuda bır ılcedeyım,ınternet uzerınden en guvenılır jolly ve ets mı dıyorsunuz yanı?
arkadaşlar bizde mayıs ayında msc spendilita ile 7 gece 8 gun batı akdeniz turuna katılıcaz, şimdiden çok heyecanlıyım,
gemide elektrik prizleri nasıl arkadaşlar , seyahat adaptörüne ihtiyaç olur mu, saç maşam olmadan biyere gidemem de
msc nin bir başka gemisine binmiştik biz de
adaptöre ihtiyaç olmuyordu bizimkilerle uyumluydu prizleri...
biizmki magnifica gemisiydi ege adriyatik turuydu 2010 yılında gitmiştik istanbul kalkışlı dubrovnik katakolon venedik bari izmir vardı rotada. Balayı olduğu için düğünden çok yorgun çıktığımız limanlarda da habire deli gibi gezdiğimizden biz gemi içi aktivitelere pek katılmadık daha çok dinlendik. Mutlaka 2 tane gece kıyafetin olsun birisi gala gecesi oluyor diğeri de kaptanla tanışma gecesi bu gecelerde ihtiyaç duyacaksın. Her gün odaya o güne ait magazin atılır ve orda yazar. Yanına hırka şal benzeri bi şey al güvertede esebiliyor aklıma geldikçe yanıtlarım yine.Teşekkür ederim cevapladığın için, bende adaptör bulamadım zaten darty e baktım yoktu, almıyım o zaman:9
arkadaşım sen nereye gittin memnun kaldın mı , gemide neler yaptınız anlatırmısın birazcık:)
bizim 1 ay kaldı gitmize
biizmki magnifica gemisiydi ege adriyatik turuydu 2010 yılında gitmiştik istanbul kalkışlı dubrovnik katakolon venedik bari izmir vardı rotada. Balayı olduğu için düğünden çok yorgun çıktığımız limanlarda da habire deli gibi gezdiğimizden biz gemi içi aktivitelere pek katılmadık daha çok dinlendik. Mutlaka 2 tane gece kıyafetin olsun birisi gala gecesi oluyor diğeri de kaptanla tanışma gecesi bu gecelerde ihtiyaç duyacaksın. Her gün odaya o güne ait magazin atılır ve orda yazar. Yanına hırka şal benzeri bi şey al güvertede esebiliyor aklıma geldikçe yanıtlarım yine.
biz de balkonlu bir kabin almıştık. Ama çok da şart değil balkonlu kabin daha çok odadan çıkamayanlar için iyi oluyormuş gemide bir sürü aktivite oluyor ymek konser gösteri odada balkon olmasa da oluyor. Dalga sesleri eşliğinde uyumak çok keyifli oluyor. Evet yaş ortalaması biraz yüksek ama gençler de çok oluyorTeşekkür ederim, bizimde hayalımızdı boyle bır tatıl balayında mumkun olmamıştı, çocuk olmadan falan gitmek istedik:)
yaş ortalamasının yuksek olduğundan bahsediyorlar 45 falan,
biz balkonlıu oda tercih ettik,
inş unutamıcağımız bir tatil yaşarız
biz de balkonlu bir kabin almıştık. Ama çok da şart değil balkonlu kabin daha çok odadan çıkamayanlar için iyi oluyormuş gemide bir sürü aktivite oluyor ymek konser gösteri odada balkon olmasa da oluyor. Dalga sesleri eşliğinde uyumak çok keyifli oluyor. Evet yaş ortalaması biraz yüksek ama gençler de çok oluyor
umarım güzel bir tatil yaparsınız uğrayacağı limanlara baktım marsilya var barselona var güzel yerler :))))
tesekkurler...pekı arkadaslar 2 kısı toplam ne kadar bütçe ayırmamız gerekır sızce,mesela ben ege adrıyatık dusunuyorum arastırdım ve ülkelerde 5,6saat kadar gezme sansın var yeterlı oluyormu,ve gıdılen ulkelerde ayrıca tur ıcn fazla para alıyorlarmıs kendınız gezın dıyorlar onceden arastırarak...bu konularda ne dusunuyorsunz ?
selam .barcelona cıkıslı royal carabian ile cruise tur yapıcaz balayı için.eşimde coklu schengen var.ama bende tek girişli vize var.tur ispanya italya fransayı kapsıyor.benim vizem problem olurmu acaba??fransadan vize alabildik.bu yuzden ilk önce fransa girişi yapıp oradan barcelonaya geçicez..bilgisi olan varmı??acil yardım lütfen