- 12 Ağustos 2011
- 1.638
- 20
- Konu Sahibi MichaelScofield
Detaylı bilgiler ve paylaşımlar için çok teşekkür ederim, tüm rotalar aslında çok farklı şehirleri gezmenize imkan sağlıyor ancak kafama takılan şu soru var, deniz tutması gibi tatili cidden aksatabilecek bir dezavantaj var.Onun için ne öneriyorsunuz, geçtiğimiz sene mavi tura çıkmayı çok istedik, grup olarak gidecektik ancak arkadaşlar son anda vazgeçip bir otele aldırdılar rezervasyonu sebebi de sırf hani deniz tutarsa ne yapacağızdı.Büyük bir gemide farklı Avrupa şehirlerine yolculuk yapmak eminim ki çok romantik bir deneyim ve herkesin muhakkak bir kez denemesi gerekiyor ancak sürekli deniz üzerinde bulunmak o kadar da hoş bir deneyim değil, onu da ekleyim, o süreyi şehirde dolaşarak geçirebilirsiniz zaten onun için gemide sinema salonlarından tutun,spor tesislerine kadar farklı şeyler düzenliyorlar ki siz sıkılmayasınız.Ama en güzeli kısa süreli bir tekne ya da cruise turunu daha sonra karada kalacağınız bir otelle kombine etmek.Gece okyanusun ortasında Titanic tarzında bir gemide akşam yemeği sonrasında da dans kulağa hoş geliyor ama gündüz güneşin altında otel odasını, ya da sahili tercih ederim.
Ben kendi yorumumda da bahsetmiştim.
Deniz tutması diye bir şey yaşamadık çünkü anlamıyorsunuz bile.
Bazen hava koşulları veya hız sebebiyle tatlı tatlı sallıyor.
Sallıyor dediğim de masada bir bardak bile kaymaz, inanılmaz hafif bir sallantı.
Dediğiniz gemi turu ardından oteli ben tercih etmezdim, çünkü inanın gemiyi özlerdim.
Sürekli gemide ya da deniz üzerinde olduğunuzun o tempo içerisinde farkında değilsiniz.
Eğer turlara katılmamış iseniz gün içinde deniz üzerinde olduğunuzu anlıyorsunuz, sahilden çok da farkı yok havuz ve güneşlenme keyfi ile ya da gece güvertede kahve keyfi veya barda alkol almak isterseniz uçsuz bucaksız bir karartı görüyorsunuz.
Ben oteli kesinlikle yurt dışında tercih edemeyeceğimi bu gemi turunda anladım, yemek benim için çok çok önemli bir etken ve o kokular beni benden aldı.
Türk aşçı özelliği ile hayranlığım daha da arttı.
Ha şimdiden söyleyeyin, seneye tüm arkadaşlarımı ikna ettim, yine gemi turuna çıkacağım.
Ve imkanlarım el verdiği sürece de gemiyle seyahat ederim, yüzen otellerim benim onlar.
Son düzenleme: