• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid sonrası saç dökülmesi sorunu

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.815
1.934
83
26
Merhaba yaklaşık bir ay önce covid geçirdim ama beklediğimden ağır geçti. Bugünlerde ise saçlarımın normale göre daha fazla döküldüğünü farkettim. Normalde saçlarım çok dökülmez o yüzden artışı farketmek çok kolay oldu benim için. Bu sorunu yaşayan var mı?

Ayni sorunu yasiyorum bende covid gecirdim ve dokulmem asiri cogaldi ailemde kim covid olduysa herkesde inanilmaz derecede bu sorun var ilaclarida icmedim ben ondan olabilirmi dicem ama verilen ilaclari icmedim hic korktum ilac icenlerdede dokuluyor icmeyendede sanirim virusle alakali

Benim zaten sac dökülme problemim vardı.
Covid olunca saçlar dökülme dışında bi evreye geçti.
Eşim bir gün git ne gerekiyorsa yaptır dedi.
Durum o kadar vahimdi.

Msm kullanarak durduruyorum.

Solgarı tercih ettim ben. Silika, cinko var içinde.

Bırakınca başlıyor gene dökülme.

Ne olacak ileri de bilmiyorum.

Ayni sorunu yasiyorum bende covid gecirdim ve dokulmem asiri cogaldi ailemde kim covid olduysa herkesde inanilmaz derecede bu sorun var ilaclarida icmedim ben ondan olabilirmi dicem ama verilen ilaclari icmedim hic korktum ilac icenlerdede dokuluyor icmeyendede sanirim virusle alakali
Ben de ilaç kullanmadım hatta annem de kullanmadı ama annemde böyle bi sorun yok benim dökülüyor saçlarım. Sebebi ilaç değil virüs sanırım :( sizde hastalığın üstünden ne kadar geçince başladı dökülme? Benim bir ay oldu ama internette 2-4 ay sonra başlar dökülme diyor

Benim zaten sac dökülme problemim vardı.
Covid olunca saçlar dökülme dışında bi evreye geçti.
Eşim bir gün git ne gerekiyorsa yaptır dedi.
Durum o kadar vahimdi.

Msm kullanarak durduruyorum.

Solgarı tercih ettim ben. Silika, cinko var içinde.

Bırakınca başlıyor gene dökülme.

Ne olacak ileri de bilmiyorum.
Çok geçmiş olsun, saç dökülmesi sorunu covidden sonra yaygınmış aslında ama ben kendi çevremde pek görmemiştim. Hastalıktan ne kadar sonra başladı sizde bu sorun

Ben de ilaç kullanmadım hatta annem de kullanmadı ama annemde böyle bi sorun yok benim dökülüyor saçlarım. Sebebi ilaç değil virüs sanırım :KK43: sizde hastalığın üstünden ne kadar geçince başladı dökülme? Benim bir ay oldu ama internette 2-4 ay sonra başlar dökülme diyor
Benimde hastalıkdan 1 ay sonra falan basladi dokulme bende baya agir atlattim cok ateslendim ama abim cok hafif atlatti ondada dökülme var baya var hemde tepesi acilmaya basladi

Evet maalesef hala var sabun kullaninca hafifliyo nerdeyse hic dokulme olmuyo iyi geliyo ama saçlarımı cok sertlestiriyo yazinda bu sertlik cekilmiyo
Mrb ben de sadece koku kaybı oldu ama normalde de dökülme oluyordu nisandan beri vit kan ilacı kullanıyorum .dr a gittiğim de belki 400tel ü buluyordu şimdi de sanırım 150 falan ama durmadı.mezo prp b vit iğnesi .bilmiyorum benim kendi saç dökülme sorunum mu yoksa hala kovid etkisi mi? Ben ekim de hastalandım ama ateş bile olmadı.şubat mart çok dökülme oldu az olabin tepem açıldı iyice banyo yapmak işkence .hayatımda ilk defa saçımı makine ile kurutmuyorum ki az dökülsün 😔

Mrb ben de sadece koku kaybı oldu ama normalde de dökülme oluyordu nisandan beri vit kan ilacı kullanıyorum .dr a gittiğim de belki 400tel ü buluyordu şimdi de sanırım 150 falan ama durmadı.mezo prp b vit iğnesi .bilmiyorum benim kendi saç dökülme sorunum mu yoksa hala kovid etkisi mi? Ben ekim de hastalandım ama ateş bile olmadı.şubat mart çok dökülme oldu az olabin tepem açıldı iyice banyo yapmak işkence .hayatımda ilk defa saçımı makine ile kurutmuyorum ki az dökülsün 😔
Sizi çok iyi anlıyorum benim de psikolojim bozuluyor saçımın çok döküldüğü dönemde :( hastalığı geçirenlerin yaklaşık yüzde otuzunda saç dökülmesi görülüyormuş normal olduğuna ikna ettim kendimi. Siz de bi doktora görünün belki vitamin eksikliğiniz vardır

Merhaba yaklaşık bir ay önce covid geçirdim ama beklediğimden ağır geçti. Bugünlerde ise saçlarımın normale göre daha fazla döküldüğünü farkettim. Normalde saçlarım çok dökülmez o yüzden artışı farketmek çok kolay oldu benim için. Bu sorunu yaşayan var mı?
Nası geçirdiniz ağır derken nası semptomlarınız vardı

Yüksek ateş, halsizlik ve şiddetli boğaz ağrısı vardı ayrıca sonradan öksürük de başladı. Serum almak durumunda kalmıştım
Cok gecmıs olsun. Ateş kaç gün sürdü ? Kaç derecelere cıktı? Benim ikinci günüm parolun etkisi bitince ateş yükseliyor 6saatte bir . Ne zaman düzelir acaba? Korkuyorum balgamlı öksürük var bogaz acımda yeni basladı sonradan.

Cok gecmıs olsun. Ateş kaç gün sürdü ? Kaç derecelere cıktı? Benim ikinci günüm parolun etkisi bitince ateş yükseliyor 6saatte bir . Ne zaman düzelir acaba? Korkuyorum balgamlı öksürük var bogaz acımda yeni basladı sonradan.
Benim durumum ateşten önce boğaz yanmasıyla başladı. Birkaç gün sürdü ve bir sabah 38 derece ateşli uyandım, hastaneye gitmeden önce 38.9u gördüm. Ertesi gün yüksek lisans mülakatın vardı ve hastaneye gidip beni ertesi güne iyi etmeleri için yalvardım😀 baya bi serum taktılar bana o gün düştü ateşim. Ertesi gün de iyi uyandım hatta okula gittim mülakata girdim o gün yoruldum ama gündüz ateşlenmedim. O günün akşamına hafif ateşim çıktı ve ertesi gün de gün boyu 38.0-37.5 arası ateşim vardı yükselmedi ama düşmedi de. Ben de aynı şekilde 6 saatte bir parol almaya devam ettim. Bi sonraki gün ateşim düştü ama öksürük başladı önce kuru sonra balgamlıydı ama uzun sürmedi yani bir iki hafta falan sürdü. Daha sonra saç dökülme başladı şimdi de azalarak devam ediyor. Size de çok geçmiş olsun ben gençliğime güvendim annem koronaydı kendimi çok sakınmadım ondan ama ilk gün ve üçünçü gün baya halsizdim. İkinci günki iyiliğimi ilk gün aldığım serumlara bağlıyorum baya bir takviye yapıldı çünkü

Benim durumum ateşten önce boğaz yanmasıyla başladı. Birkaç gün sürdü ve bir sabah 38 derece ateşli uyandım, hastaneye gitmeden önce 38.9u gördüm. Ertesi gün yüksek lisans mülakatın vardı ve hastaneye gidip beni ertesi güne iyi etmeleri için yalvardım😀 baya bi serum taktılar bana o gün düştü ateşim. Ertesi gün de iyi uyandım hatta okula gittim mülakata girdim o gün yoruldum ama gündüz ateşlenmedim. O günün akşamına hafif ateşim çıktı ve ertesi gün de gün boyu 38.0-37.5 arası ateşim vardı yükselmedi ama düşmedi de. Ben de aynı şekilde 6 saatte bir parol almaya devam ettim. Bi sonraki gün ateşim düştü ama öksürük başladı önce kuru sonra balgamlıydı ama uzun sürmedi yani bir iki hafta falan sürdü. Daha sonra saç dökülme başladı şimdi de azalarak devam ediyor. Size de çok geçmiş olsun ben gençliğime güvendim annem koronaydı kendimi çok sakınmadım ondan ama ilk gün ve üçünçü gün baya halsizdim. İkinci günki iyiliğimi ilk gün aldığım serumlara bağlıyorum baya bir takviye yapıldı çünkü
Cok gecmıs olsun tekrardan durumumuz benziyor ozaman . Bugün parol almadm atesım cıkmadı sukur inşallah cıkmaz ilk iki gün kötüydü ama balgamlı öksürük sırt ağrısı Boğaz yanması devam .Evet hiç gencliğe guvenilmezmiş valla perişan oldum ozaman ağrılar ne zaman geçiyor bir iki hafta sürüyormu tahmini ne zaman toparlarım

Cok gecmıs olsun tekrardan durumumuz benziyor ozaman . Bugün parol almadm atesım cıkmadı sukur inşallah cıkmaz ilk iki gün kötüydü ama balgamlı öksürük sırt ağrısı Boğaz yanması devam .Evet hiç gencliğe guvenilmezmiş valla perişan oldum ozaman ağrılar ne zaman geçiyor bir iki hafta sürüyormu tahmini ne zaman toparlarım
Valla ben ateş başladıktan tam olarak bir hafta sonra sosyalleşebilecek kadar iyileşmiştim çok şükür. Ama yine de birkaç gün daha bekledim yani 10 gün sonra eski hayatına döndüm diyebilirim. C vitamini takviyesi aldım siz de kullanın. Ateş ara ara yükselebilir bende 3. Günden sonra yükselmedi ama olabiliyormuş. Herkes kendince atlatıyor bu süreci. Ağır işlerden kaçının kendinizi yormayın çok sıcak suyla yıkanmayın✨ geçmiş olsun

Back