covid olan kayınvalidemin ihmali

Kiriri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2021
221
193
Merhaba. Benim derdim kayınvalidemin kendi ihmali yüzünden şu an bana yaşattığı stres. Cuma günü kayınvalideme gittik. Gideceğimiz 1 hafta öncesinden belliydi. Gittiğimizde halsiz görünüyordu. Bizim için hazırlık yaparken yorulduğunu, kolunu ağrıttığını söyledi. Bir gece orada kaldıktan sonra kendi annemlere gittik bir gece de orada kalmak için. Annemlerden döndüğümüzde KV arayıp pcr testi olduğunu söyledi. Meğer bizim gideceğimizi bildiği halde o hafta bir cenaze evine ziyarete gitmiş. O gece biz gelmeden önce ateşi varmış, parol içmiş, biz gelene kadar toparlamış. Biz korkmayalım diye de bize bir şey dememiş. Arkamızdan kötüleşince gidip test yaptırmış. Şu an kendimden çok, onun ihmali yüzünden annemlere virüs taşımış mıyımdır diye endişeleniyorum. Test sonucu pozitif çıkarsa arayıp geçmiş olsun bile demek istemiyorum. Zaten kendi annemlerin derdine düşeceğim o zaman. Açıkçası uzun bir süre kv'ye bir daha gideceğimi bile sanmam. Çok kızgın ve endişeliyim. Eşim sürekli o kadar çabuk bulaşmaz deyip duruyor ama sırf panik yapmayayım diye konuştuğu için beni sakinleştirmiyor.

Sizce bir gece orada kalmayla annemlere de hemen taşıyacak kadar bulaşmış olabilir mi?

**Ailemizden kendilerini eve hapsetmelerini istiyormuşuz gibi anlayanlar olmuş sanırım. O yüzden bu ek bilgiyi paylaşayım: Biz bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz. Zaten bir kez Covid olduk ben ve eşim ve bu yüzden ertelendi tedavimiz. Hem stresten uzak olmamız lazım hem de hastalanıp tedavimizi tekrar riske atmamamız lazım (maddi kayıp da oluyor böyle). Bu yüzden eşim evden çalışmaya başladı. Ailelerimiz ile de konuşup tedavi boyunca görüşebilmemiz için maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık. Ayrıca dikkat etse de bulaşabilir elbette, ama benim kzıdığım konu belirtilerini saklaması.

Son düzenleme:
Bile bile cagirmazdi sizi unuttuğunu düşünmüştür bizim is yerinde adam temasli hasta ise geliyor usuttum ben diyor bunlar olabiliyor kinlenmeyin yok yere siz kaptiysanizda hemen bulastiriciliginiz olmaz diye düşünüyorum virüs arttıkça bulaşıcıdır oluyor ben kovid oldum hapsirmadigim oksurmedigimin için evdeki anneme bulasmadi belirti artınca maske takmıştım öncesinde hep beraberdik içinizi ferah tutun

İnsanlar virüs bitmiş gibi davranıyolar zaten anlam veremiyorum.
Eşim evden çalışıyor, ben de evdeyim. Bulunduğumuz yerde kimse ile eve gitmeli görüşmüyoruz. Benim annemler de aynı şekilde. En azından ailemizi ziyaret edebilelim diye böyle karar almıştık. KV de sözde çok dikkat ediyordu, bize davet ettiğimizde bile "yok hastalık var ben gelemem" diyordu. Cenaze evi gibi kalabalık bir yere böyle sorumsuzca gitmesi, üstüne hastalık belirtilerini saklaması.... Ona güvenim hiç yok artık.

Bile bile cagirmazdi sizi unuttuğunu düşünmüştür bizim is yerinde adam temasli hasta ise geliyor usuttum ben diyor bunlar olabiliyor kinlenmeyin yok yere siz kaptiysanizda hemen bulastiriciliginiz olmaz diye düşünüyorum virüs arttıkça bulaşıcıdır oluyor ben kovid oldum hapsirmadigim oksurmedigimin için evdeki anneme bulasmadi belirti artınca maske takmıştım öncesinde hep beraberdik içinizi ferah tutun
Oda biseymi
Pozitif olan abim annemin yanina gidiyor:işsiz:
Kadinin kronik hastaliklari var doktordan beri gelmiyo
Cahillik diz boyu yeminlen

İyide kimse test çıkana kadar kendisine kondurmuyor ki.
Test çıkınca kabul ediyor.
Hala telefonda "ben covid çıkmayacağım bak görürsünüz" diyor. Üstelik başka bir hastalığı yüzünden bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanan bir kadın bu. Bulaşmaması mucize olur.

Kalabalıktan çıkmışken ve Ateşi varken size söylememesi büyük ihmal.

Bulaşılık konusu çok komplike. Genelde ilk etapta bulaş ihtimali çok düşük. Hatta yumurtlama evresinden sonra aynı yatakta yatan insana bile bulaşmadığına şahit oluyoruz. Ben kv kişisi covidse bile size, sizden ailenize bulaş ihtimalini düşük buluyorum. Pozitif çıkarsa bizi güncelleyin merak ettim şimdi

Hala telefonda "ben covid çıkmayacağım bak görürsünüz" diyor. Üstelik başka bir hastalığı yüzünden bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanan bir kadın bu. Bulaşmaması mucize olur.
çıkmayabilir.ben geçen hafta çok hastaydım,covit belirtti leri çoktu ama çıkmadım.

Niye geziyorsunuz?
Yukarıda yazmıştım. Eşim de ben de evdeyiz. Yaşadığımız yerde şehirde kimse ile görüşmüyoruz zaten ayda 1 kez ailelerimizi görebilelim diye. Her ayın bir haftasonu ailemizin yaşadığı şehre gidiyoruz kendi arabamız ile. Annemler de kimse ile görüşmüyorlar bizi görebilmek için. Zaten akrabamız da yok. Kv için de durum aynıydı. Başka hastalıkları (bulaşıcı olmayan) da olduğu için zaten dışarı hiç çıkmıyordu. Yani gezme olmuyor aslında yaptığımız.

Bildiğim kadarıyla siz henüz hasta değilseniz, belirtiniz yoksa sizden başkalarına bulaşmıyor. Size bulaşmış olabilir belki birkaç gün içinde fark edersiniz zaten ama ailenize bulaştığını hiç sanmıyorum.

Yukarıda yazmıştım. Eşim de ben de evdeyiz. Yaşadığımız yerde şehirde kimse ile görüşmüyoruz zaten ayda 1 kez ailelerimizi görebilelim diye. Her ayın bir haftasonu ailemizin yaşadığı şehre gidiyoruz kendi arabamız ile. Annemler de kimse ile görüşmüyorlar bizi görebilmek için. Zaten akrabamız da yok. Kv için de durum aynıydı. Başka hastalıkları (bulaşıcı olmayan) da olduğu için zaten dışarı hiç çıkmıyordu. Yani gezme olmuyor aslında yaptığımız.

Hic mi markete gitmiyorsunuz, eve gelen kuryeye hic mi kapi acmiyorsunuz? İki adim atalim, temiz hava alalim durumunuz da mi yok?

Sanmam ailenizd tasidiginizi. Size bulaşmış olabilir ama.

Hic mi markete gitmiyorsunuz, eve gelen kuryeye hic mi kapi acmiyorsunuz? İki adim atalim, temiz hava alalim durumunuz da mi yok?
Onları tabii ki yapıyoruz. Ama maskemizi takıyoruz. Ailemiz dışında birinin evine gidip bir grup insanın içinde maskesiz (öyleymiş) oturmuyoruz saatlerce ama. Üstelik biz bu kadar dikkat etmemize rağmen covid olduk eşimle ocak ayında eşimin o zamanlar gitmek zorunda olduğu iş yerinde maskesiz dolaşan ve tam bu şekilde, pcr testi sonucunun pozitif olduğunu öğlen öğrendiği halde mesai saati bitimine kadar şirkete haber vermeyen bir başka sorumsuz yüzünden. Hastalığı atlattıktan sonra da evden çalışmaya başladı eşim ailemizi riske atmamak için. Çünkü biz tüp bebek tedavisine başlayacağız ve stres, üzüntüden uzak olmamız gerektiği gibi grip bile olsak tedavi iptal olur o ay, ucuz bir tedavi de değil. O yüzden ailelerimiz ile bunu konuşup tüp bebek tedavisi boyunca maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık.

Son düzenleme:
Onları tabii ki yapıyoruz. Ama maskemizi takıyoruz. Ailemiz dışında birinin evine gidip bir grup insanın içinde maskesiz (öyleymiş) oturmuyoruz saatlerce ama.

Heh, biz de aynen sizin gibi yapiyorduk. Cerrahi maske + siperlik kullandik. Sonuc 21 gunde guc bela atlattigim bir Omicron oldu.

Sozkonusu anneniz olsaniz ayni tepkiyi verir miydiniz diye bir sorun kendinize.

Sizi korkutmak istemem ama 1 ay önce babaannem hastanede kalırken hasta bakıcıdan korona geçiyor, bilmiyoruz tabi babam ve babaannemi ziyarete giden tüm kardeşlerine de aynı şekilde bulaşıyor ve bu şekilde babamdan da bize yani tüm aileye geçiyor. Omicron maalesef bu kadar bulaşıcı, temkinli olmanızda fayda var fakat şu açıdan içiniz rahat olsun çok daha hafif geçiyor diğer varyantlara göre.

Heh, biz de aynen sizin gibi yapiyorduk. Cerrahi maske + siperlik kullandik. Sonuc 21 gunde guc bela atlattigim bir Omicron oldu.

Sozkonusu anneniz olsaniz ayni tepkiyi verir miydiniz diye bir sorun kendinize.
Yukarıda yazdım aslında. Tüp bebek tedavimiz olduğu için ailelerimiz ile anlaşmıştık. Çünkü biz de sizin gibi dikkat ederken covid olduk eşimle. Tekrar aynı süreci yaşamamak için maksimum dikkat edelim bu 1-2 ay dedik görüşmeye devam etmek istiyorlarsa. Dikkat etmeye rağmen hastalanmak ayrı, bu hafta doktor randevum olduğunu bilmesine rağmen bu kadar önlemsiz davranması ve üstelik hastalık belirtilerini gizlemesi ayrı. Aynısını annem de yapsa bile bile ona da aynı tepkiyi verirdim bu yüzden. Dikkat etse de hasta olmasını anlarım ve üzülürüm ama benim kızdığım hastalık belirtilerini saklaması ayrıca. Kendini iyi hissetmediğini ve hastalanmış olabileceğini söylese biz o gün ihtiyaçlarını alıp kapısına bırakır annemlere geçerdik.

Omikron cok bulasici oldugu kadar genelde hafif atlatiliyor. Benim abimler, ablamlar, kizkardesim cocuklardan korona kaptilar. Ablamin ayni evde 2 cocuk korona olurken 2si olmadi. Yani kime bulasacagi belli olmuyor. Sukur herkes hafif gecirdi. Enistem ve yegenim korona kaptiklari hafta annemi disciye goturduler bilmeden. Ayni arabada sukur anneme bulasmadi. Sonrasinda evde test yaptik negatifti. Kayinvalideniz hmen evde bir test yapsaydi hastane sonucunu beklerken? Yok mu turkiye'de selftester'lar? 15 dakikada belli oluyor boyle.

X