Merhaba. Benim derdim kayınvalidemin kendi ihmali yüzünden şu an bana yaşattığı stres. Cuma günü kayınvalideme gittik. Gideceğimiz 1 hafta öncesinden belliydi. Gittiğimizde halsiz görünüyordu. Bizim için hazırlık yaparken yorulduğunu, kolunu ağrıttığını söyledi. Bir gece orada kaldıktan sonra kendi annemlere gittik bir gece de orada kalmak için. Annemlerden döndüğümüzde KV arayıp pcr testi olduğunu söyledi. Meğer bizim gideceğimizi bildiği halde o hafta bir cenaze evine ziyarete gitmiş. O gece biz gelmeden önce ateşi varmış, parol içmiş, biz gelene kadar toparlamış. Biz korkmayalım diye de bize bir şey dememiş. Arkamızdan kötüleşince gidip test yaptırmış. Şu an kendimden çok, onun ihmali yüzünden annemlere virüs taşımış mıyımdır diye endişeleniyorum. Test sonucu pozitif çıkarsa arayıp geçmiş olsun bile demek istemiyorum. Zaten kendi annemlerin derdine düşeceğim o zaman. Açıkçası uzun bir süre kv'ye bir daha gideceğimi bile sanmam. Çok kızgın ve endişeliyim. Eşim sürekli o kadar çabuk bulaşmaz deyip duruyor ama sırf panik yapmayayım diye konuştuğu için beni sakinleştirmiyor.
Sizce bir gece orada kalmayla annemlere de hemen taşıyacak kadar bulaşmış olabilir mi?
**Ailemizden kendilerini eve hapsetmelerini istiyormuşuz gibi anlayanlar olmuş sanırım. O yüzden bu ek bilgiyi paylaşayım: Biz bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz. Zaten bir kez Covid olduk ben ve eşim ve bu yüzden ertelendi tedavimiz. Hem stresten uzak olmamız lazım hem de hastalanıp tedavimizi tekrar riske atmamamız lazım (maddi kayıp da oluyor böyle). Bu yüzden eşim evden çalışmaya başladı. Ailelerimiz ile de konuşup tedavi boyunca görüşebilmemiz için maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık. Ayrıca dikkat etse de bulaşabilir elbette, ama benim kzıdığım konu belirtilerini saklaması.
Sizce bir gece orada kalmayla annemlere de hemen taşıyacak kadar bulaşmış olabilir mi?
**Ailemizden kendilerini eve hapsetmelerini istiyormuşuz gibi anlayanlar olmuş sanırım. O yüzden bu ek bilgiyi paylaşayım: Biz bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz. Zaten bir kez Covid olduk ben ve eşim ve bu yüzden ertelendi tedavimiz. Hem stresten uzak olmamız lazım hem de hastalanıp tedavimizi tekrar riske atmamamız lazım (maddi kayıp da oluyor böyle). Bu yüzden eşim evden çalışmaya başladı. Ailelerimiz ile de konuşup tedavi boyunca görüşebilmemiz için maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık. Ayrıca dikkat etse de bulaşabilir elbette, ama benim kzıdığım konu belirtilerini saklaması.
Son düzenleme: