Covid-19 ve Merak Edilen Her Şey 💭

Ölüm hızının herkeste aynı olacağını nereden biliyorsun kuzum? Veya hastalığın aynı zamanda başlayacağını?
Onu bilmiyorum tabi ki ben sebepleri bilebilirim ordan kıyaslayabilirim sadece. Ben 8 yıl sigara içtim buna bağlı belki de yumurta kalitem kötüydü. Ama kuzenim 30 yıl içti 45te de hop diye hamile kalabiliyodu. Bi kaç düşük yaptı. Şimdi böyle bi durumda kusuru rezervime buluyorum ben mesela.

Anladım ne demek istediğini canım. Evet bu konuda haklı olabilirsin

Benim annem 30 sene sigara icti kadin menapoza girdiginde ilk 3 sene ara ara regl olur kontrole giderdi, dr dogursan dogurursun derdi.
Bende 14 yasimda regl oldum 24 yasima kadar agzima sigara surmedim ilk iki sene haric kendimi bildim bileli regl sorunu yasarim.
Bazen sigarayla alakasi olmayan sebeplerde olabiliyor.
Dr anneme dogursan dogurursun dediginde ben aşilama icin ignelerle harakiri yapiyordum kendime
Psikolojimi bozmustu bu cumle benim o donem

Ay nasip yav bu doğurganlık işi akıl almaz şey.

Merhaba,
Bu topiği bilmediğim için konu açtım az önce.
Sinovac etkisiz bir aşı mı? 2 doz sinovac yaptırıp buna rağmen ölen var mı diye merak ediyorum.
Fikriniz çok kıymetli

Merhaba,
Bu topiği bilmediğim için konu açtım az önce.
Sinovac etkisiz bir aşı mı? 2 doz sinovac yaptırıp buna rağmen ölen var mı diye merak ediyorum.
Fikriniz çok kıymetli
merhabalar,etkisiz diyemeyiz ama yapılan araştırmalara oluşturduğu antikor yanıtı biontech'e nazaran daha kısa süreli kanda kalıyor. biontech 2 dozdan sonra 9-10 ay antikor sağlarken sinovac 3-4 ay sağlıyor.

bir de aşı olunca hasta olmazsın gibi bir şey mevcut değil.

aşının mantığı vücuda giren mikropla bünyeyi daha önceden tanıştırarak,vücudun olası bir enfeksiyonda antikor üretme süresini kısaltıp, daha güçlü antikorların üretilmesini sağlamaktır.

aşılı birey ya normalde geçireceğinden daha hafif geçirir,ya da asemptomatik atlatır,ya da en azından ölümcül komplikasyonlardan büyük oranda kurtulur. yani tek tük istisnalar var ancak araştırma sonuçları bunları söylüyor :)
şuna da bakmanızı tavsiye ederim

Çok teşekkür ederim. Yoğun bakım 2 doz sinovac olanlarla dolu söylemine inanmamak lazım değil mi?

Otrera bende birşey sorabilir miyim 2 doz biontech aşısı oldum 2. Aşıyı temmuzda tamamladım şuan sonucun pozitif 3 gündür yüzümde sürekli bir seğirme var covid kaynaklı olabilir mi malum karantinada olduğum için doktora gitme şansımda yok

Otrera merhaba kafama çok taktım cevaplayabilir misiniz. 2 sinovac ve 22 gün önce biontech oldum. Alerjik astımdan dolayı 3 tane prednol 40 mg iğne ve dynabac reçete edildi. Bugün 3.son iğnemi yaptırdım. Bu ilaçlar bağışıklığımı çok etkiler , aşının etkisini çok azaltır mı ?

doktorunuza danıştınız mı hiç bu konuda?

doktorunuza danıştınız mı hiç bu konuda?
Aşi olduğumu muayene ederken söylemiştim bir şey demedi extra. Aklima da gelmedi, devlette ilk defa gittigim bir doktor yeni tasindim buraya. Bu günlük 20 mg kortizon denilmis mesela ama kac gunluk tedavi icin. Bu 3 günlük 40 mg prednol ne derece etkiler onu anlayamadim o yuzden

2 doz sinovacdan sonra 3. Doz olarak biontec asi olunmasi alerjik astımli biri için sorun olma ihtimali var mıdır? Öncelikle doktor muayenesi gerekli midir
Bu konu önceki sayfalarda konusulmussa kusura bakmayın şöyle bir baktım ama göremedim

Canım şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, alerjik bünyelerde en güvenli aşı biontech

aşıların içerik listesini geçmiş sayfalarda paylaştım. Eğer içlerinde alerjinin olduğu herhangi bir madde yoksa endişen olmasın

Zaten atopik bünyeleri yarım saat bekletiyorlar. Benim ilaç alerjim var, ben de bekledim , çok şükür bir şey olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…