Covid-19 ve Merak Edilen Her Şey 💭

Ellerinize sağlık🥰
Paylaşımlarınızı takip ediyorum😍
Siz ne uygun görürseniz biz faydalanırız🥰
2.kez covid oldum.2 doz sinovac aşısı oldum.
Çok hafif geçiriyorum.Hatta covid testini ameliyatım için yaptırdım.
Olmasa test bile yaptırmazdım.O kadar hafif😊
Belki takip edenlere ek bilgi olur😉
Sinovac delta varyantında etkili🙂
ilginiz için ben teşekkür ederim asıl,iyi ki varsınız ♥️♥️
Hoşgeldin Otrera Otrera ben daha kaç kez aşı olacağız onu merak ediyorum 😕
4.dozlar icinde sistem açılmiş bugun.
Diger ulkelerde de sürekli boyle pes pes 3 5 doz aşı yapiliyormu?
canım randevular kapatıldı geri, yani biraz farklı durumlar var bildiğim kadarıyla,özelden açıklayayım sana :)
Eline, koluna, emegine saglik canim. Hele ki zaman ayirip arastirip, emek verip yazman ne desem az kalir. Sadece tesekkurlerimi sunmak isterim ❤
ayyy mahçup oldum bi de mutluluktan yanaklarım ısındı ,ciddiyim :KK36: :KK200: çok teşekkür ederim gerçekten,iyi ki varsın :KK200:

Ben 2 doz Biontech oldum, yaklaşık 21 gün oldu 2. dozum. Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum bildiğin üzere. Düzensizlik gibi bir şikayetim 6 yıldır yoktu doğal olarak. Bu ay çok ağrım oldu, regl olamadım. 5 gün geçti olmam gereken günün üzerinden, ben ilacıma da aynen devam ettim regl olmuşum gibi. Dün ve bugün hafif bir lekelenme gözlemledim. Hayatımda değişen başka bir şey olmadığı için direkt aşıdan bildim açıkçası 😄. Yediğim içtiğim farklı bir şey yok, hava/yer değişimi vs olmadı aynı şehirde evdeyim.

Cuma ve cumartesi gecesi de aşı yerinde bir ağrı söz konusuydu hatta cuma gecesi uykudan uyandırdı. O derece şiddetli bir ağrı yani 😅. Ben aşı olduğumun ertesi günlerinde uykudan uyandıracak kadar ağrımamıştı. Uyku sersemi aşıyı yeni olduğumu düşündüm hatta 😂. Şu an yine var mesela. Birkaç gündür de üşüme var havadan bağımsız 😅 Antalya 40 derece, ben üşüyorum battaniye alıyorum üzerime.
canım bana özelden yazar mısın? aşı sonrası regl değişikliği falan normal de aşının üzerinden geçmesine rağmen aşırı karın ağrısı,40 derecede üşümek falan. pek normal gelmedi. :/

ilginiz için ben teşekkür ederim asıl,iyi ki varsınız ♥️♥️

canım randevular kapatıldı geri, yani biraz farklı durumlar var bildiğim kadarıyla,özelden açıklayayım sana :)

ayyy mahçup oldum bi de mutluluktan yanaklarım ısındı ,ciddiyim :KK36: :KK200: çok teşekkür ederim gerçekten,iyi ki varsın :KK200:
Beklerim cevabini Otrera Otrera

canım bana özelden yazar mısın? aşı sonrası regl değişikliği falan normal de aşının üzerinden geçmesine rağmen aşırı karın ağrısı,40 derecede üşümek falan. pek normal gelmedi. :/
Yazdım özelden tatlım. Benim üşümeler biraz grip gibi olduğum zamanlarda olur, pms döneminde de grip gibi oluyorum eylülden beri. Önceden yoktu bir abla bunu yaşamış. Ondan duyup “aa demek ki bazı insanlar pms döneminde grip oluyormuş” dedikten sonra bende de oldu :KK70:

Yazdım özelden tatlım. Benim üşümeler biraz grip gibi olduğum zamanlarda olur, pms döneminde de grip gibi oluyorum eylülden beri. Önceden yoktu bir abla bunu yaşamış. Ondan duyup “aa demek ki bazı insanlar pms döneminde grip oluyormuş” dedikten sonra bende de oldu :KK70:
mesaj gelmedi bana :eek: yeni bir mesaj oluşturur musun canım :) sıfırdan.

Doktor nolcak bu memleketin hali cift biyontekliler bile covid olmuş diyolar. 😔 tamam yoğun bakımlık değiller ama hasta da olmamaları gerekmez miydi? ☹

Teşekkur ederim 😍
Otrera Otrera konudan bagimsiz ama malum pandemiden dolayi ben tırsak ve aşırı izole insan dr a bile gidemiyorum.
O yüzden sana sormak istedim haşimato hastalıgı erken menapoza sebep olabilir mi ?
Bence alakası yok. Erken menapoz sadece rezervimizle ilgili o da doğustan belli. Neyse doktor gelsin hele bi 🤣

Bence alakası yok. Erken menapoz sadece rezervimizle ilgili o da doğustan belli. Neyse doktor gelsin hele bi 🤣
Yok soylemek istedigim hasimatoda tiroidler falan oynuyor hormonlar degisiyor ya birde bagisiklik sistemi sorunu oldugu icin, bagisiklik sistemim kendini sasirip yumurtaliklarada saldirmis olabilir mi acaba

8AF62074-320B-48C3-9B25-6A4F1479CD7F.jpeg

Böyle bir görsel gördüm bugün.

Teşekkur ederim 😍
Otrera Otrera konudan bagimsiz ama malum pandemiden dolayi ben tırsak ve aşırı izole insan dr a bile gidemiyorum.
O yüzden sana sormak istedim haşimato hastalıgı erken menapoza sebep olabilir mi ?
Yapabilir. Öncelikle hipotiroidinin kendisi zaten infertiliteye sebep olur. Bunun yanında otoimmün bir hastalık olduğu için, daha sonrasında beraberinde başka otoimmün hadiselerin de görülme sıklığı artabiliyor.

ha bu doğrudan overlere saldırma olacağı anlamına gelir mi bilemiyorum, ancak yapılan araştırmalara göre dediğim gibi, vücutta otoimmün bir hastalık vuku bulduğunda, akabinde başka otoimmün hastalıkların oluşma ihtimali de artıyor 😊

Evet doğumda ne kadar yumurtan varsa ömür boyu onunla yaşıyorsun doğru ama, şöyle düşün, başka bir nedenden dolayı var olan yumurtaların da ölmeye başlarsa? Bu da seni erken menopoza sokar 😊

Evet doğumda ne kadar yumurtan varsa ömür boyu onunla yaşıyorsun doğru ama, şöyle düşün, başka bir nedenden dolayı var olan yumurtaların da ölmeye başlarsa? Bu da seni erken menopoza sokar 😊
Ama aynı neden aynı yumurta ölümleri rezervi iyi olanda olunca erken menapoza girmez.

X