ilginiz için ben teşekkür ederim asıl,iyi ki varsınızEllerinize sağlık
Paylaşımlarınızı takip ediyorum
Siz ne uygun görürseniz biz faydalanırız
2.kez covid oldum.2 doz sinovac aşısı oldum.
Çok hafif geçiriyorum.Hatta covid testini ameliyatım için yaptırdım.
Olmasa test bile yaptırmazdım.O kadar hafif
Belki takip edenlere ek bilgi olur
Sinovac delta varyantında etkili
canım randevular kapatıldı geri, yani biraz farklı durumlar var bildiğim kadarıyla,özelden açıklayayım sana :)HoşgeldinOtrera ben daha kaç kez aşı olacağız onu merak ediyorum
4.dozlar icinde sistem açılmiş bugun.
Diger ulkelerde de sürekli boyle pes pes 3 5 doz aşı yapiliyormu?
ayyy mahçup oldum bi de mutluluktan yanaklarım ısındı ,ciddiyimEline, koluna, emegine saglik canim. Hele ki zaman ayirip arastirip, emek verip yazman ne desem az kalir. Sadece tesekkurlerimi sunmak isterim ❤
canım bana özelden yazar mısın? aşı sonrası regl değişikliği falan normal de aşının üzerinden geçmesine rağmen aşırı karın ağrısı,40 derecede üşümek falan. pek normal gelmedi. :/Ben 2 doz Biontech oldum, yaklaşık 21 gün oldu 2. dozum. Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum bildiğin üzere. Düzensizlik gibi bir şikayetim 6 yıldır yoktu doğal olarak. Bu ay çok ağrım oldu, regl olamadım. 5 gün geçti olmam gereken günün üzerinden, ben ilacıma da aynen devam ettim regl olmuşum gibi. Dün ve bugün hafif bir lekelenme gözlemledim. Hayatımda değişen başka bir şey olmadığı için direkt aşıdan bildim açıkçası. Yediğim içtiğim farklı bir şey yok, hava/yer değişimi vs olmadı aynı şehirde evdeyim.
Cuma ve cumartesi gecesi de aşı yerinde bir ağrı söz konusuydu hatta cuma gecesi uykudan uyandırdı. O derece şiddetli bir ağrı yani. Ben aşı olduğumun ertesi günlerinde uykudan uyandıracak kadar ağrımamıştı. Uyku sersemi aşıyı yeni olduğumu düşündüm hatta . Şu an yine var mesela. Birkaç gündür de üşüme var havadan bağımsız Antalya 40 derece, ben üşüyorum battaniye alıyorum üzerime.
Beklerim cevabiniilginiz için ben teşekkür ederim asıl,iyi ki varsınız
canım randevular kapatıldı geri, yani biraz farklı durumlar var bildiğim kadarıyla,özelden açıklayayım sana :)
ayyy mahçup oldum bi de mutluluktan yanaklarım ısındı ,ciddiyimçok teşekkür ederim gerçekten,iyi ki varsın
Yazdım özelden tatlım. Benim üşümeler biraz grip gibi olduğum zamanlarda olur, pms döneminde de grip gibi oluyorum eylülden beri. Önceden yoktu bir abla bunu yaşamış. Ondan duyup “aa demek ki bazı insanlar pms döneminde grip oluyormuş” dedikten sonra bende de olducanım bana özelden yazar mısın? aşı sonrası regl değişikliği falan normal de aşının üzerinden geçmesine rağmen aşırı karın ağrısı,40 derecede üşümek falan. pek normal gelmedi. :/
mesaj gelmedi banaYazdım özelden tatlım. Benim üşümeler biraz grip gibi olduğum zamanlarda olur, pms döneminde de grip gibi oluyorum eylülden beri. Önceden yoktu bir abla bunu yaşamış. Ondan duyup “aa demek ki bazı insanlar pms döneminde grip oluyormuş” dedikten sonra bende de oldu
Attımmesaj gelmedi banayeni bir mesaj oluşturur musun canım :) sıfırdan.
Teşekkur ederim
Bence alakası yok. Erken menapoz sadece rezervimizle ilgili o da doğustan belli. Neyse doktor gelsin hele biTeşekkur ederim
Otrera konudan bagimsiz ama malum pandemiden dolayi ben tırsak ve aşırı izole insan dr a bile gidemiyorum.
O yüzden sana sormak istedim haşimato hastalıgı erken menapoza sebep olabilir mi ?
Yok soylemek istedigim hasimatoda tiroidler falan oynuyor hormonlar degisiyor ya birde bagisiklik sistemi sorunu oldugu icin, bagisiklik sistemim kendini sasirip yumurtaliklarada saldirmis olabilir mi acabaBence alakası yok. Erken menapoz sadece rezervimizle ilgili o da doğustan belli. Neyse doktor gelsin hele bi
Dur bakalım sanmıyorum ben ama.Yok soylemek istedigim hasimatoda tiroidler falan oynuyor hormonlar degisiyor ya birde bagisiklik sistemi sorunu oldugu icin, bagisiklik sistemim kendini sasirip yumurtaliklarada saldirmis olabilir mi acaba
Umarım değildirDur bakalım sanmıyorum ben ama.
Yapabilir. Öncelikle hipotiroidinin kendisi zaten infertiliteye sebep olur. Bunun yanında otoimmün bir hastalık olduğu için, daha sonrasında beraberinde başka otoimmün hadiselerin de görülme sıklığı artabiliyor.Teşekkur ederim
Otrera konudan bagimsiz ama malum pandemiden dolayi ben tırsak ve aşırı izole insan dr a bile gidemiyorum.
O yüzden sana sormak istedim haşimato hastalıgı erken menapoza sebep olabilir mi ?
Bunu açıklayacağım akşama kuzu, şu an işim varDoktor nolcak bu memleketin hali cift biyontekliler bile covid olmuş diyolar.tamam yoğun bakımlık değiller ama hasta da olmamaları gerekmez miydi? ☹
Evet doğumda ne kadar yumurtan varsa ömür boyu onunla yaşıyorsun doğru ama, şöyle düşün, başka bir nedenden dolayı var olan yumurtaların da ölmeye başlarsa? Bu da seni erken menopoza sokarBence alakası yok. Erken menapoz sadece rezervimizle ilgili o da doğustan belli. Neyse doktor gelsin hele bi
Ama aynı neden aynı yumurta ölümleri rezervi iyi olanda olunca erken menapoza girmez.Evet doğumda ne kadar yumurtan varsa ömür boyu onunla yaşıyorsun doğru ama, şöyle düşün, başka bir nedenden dolayı var olan yumurtaların da ölmeye başlarsa? Bu da seni erken menopoza sokar
Ölüm hızının herkeste aynı olacağını nereden biliyorsun kuzum? Veya hastalığın aynı zamanda başlayacağını?Ama aynı neden aynı yumurta ölümleri rezervi iyi olanda olunca erken menapoza girmez.