- 4 Eylül 2019
- 4.647
- 3.131
- 42
Teşekkür ederim. Ben de olmaya karar verdim. Yarın aldım randevumuÖnceki başlıklarıma bir göz atmanızı tavsiye ederim. Covid aşısı bebek çalışmalarını durdurmak için bir neden değil. Gönül rahatlığıyla aşınızı olup tedaviye devam edebilirsiniz. Biontechi öneririm şahsım adıma
ooohh sefan olsun ablacım
Canimin ici, 15 gundur yollardayim, oglum koalaya dondu etegimden ayrilmiyor. Yazilanlari ilk firsatta okuyacagim, cok kiymetli bilgiler verdigine eminim.
Soruldu mu bilmiyorum; yeni varyant Agustos ayinda asisizlar arasinda bulasmali olacak diye hir aoylenti var. Ne derece dogru? Benim asi Eylul basinda olabilecek.
Çok teşekkür ederimmmsinovac veya biontech ikisi de uygundur, ama ben olsam biontech'i seçerdim :) aşı sonrası korunulmalı mıdır? bilemiyorum zira aşıların teratojenik etkisi bildirilmemiştir. ancak içiniz rahat olsun diye dilerseniz 2-3 hafta korunabilirsiniz. ama dediğim gibi,alanım olmadığı için kesin bilgiye sahip değilim :)) kadın doğum doktorunuz size daha iyi bilgi verebilir :))
çook güzel bir soru canım astrocum , hemen araştırmaya başlıyorum :))Otrera cım ilk furyada 2 doz sinovac olanlar 3. doz olarak biontech oluyor ya, bu tek doz biontech yeterli olacak mı sence ?
bildiğim kadarıyla sinovac 3. aydan sonra koruyuculuğunu yitiriyor. biontech bu anlamda daha uzun süreli fakat şimdilik tek doz olacaklar gibi duruyor. anneannem yaşlı, 3. dozunu da oldu - şükür önemli bir yan etki olmadı -. kendisi çok dikkatli ama gene de tek doz yeterli olmaz gibi geliyor bana.
sence bu gruba da 2. doz biontech yapılır mı ?
çok ama çok teşekkür ederim öncelikle beğendiğiniz ve güzel övgü, geri dönüşleriniz için :))Topik çok güzel ilerliyor tekrar teşekkürlerOtrera . Ben de emziren annelerin aşı olmasıyla ilgili soru sormuştum tereddütlerim vardı. 2 hafta önce ilk doz biontech aşımı oldum. 1 gün kol ağrısı dışında hiçbir yan etki yaşamdım. Bebeğimde de bir değişiklik gözlemlemedim. Ayrıca eşim de iki doz aşısını oldu, ikisinde de yine 1 gün süren kol ağrısı dışında hiçbir yan etki olmadı. Aşıdan sonra lekelenme kanama vs yaşamadım ama doğum sonrası ilk kez regl oldum normal bir şekilde. Aşıyla ilgilisi olduğunu düşünmüyorum ama. Ailemde de kadınlar doğumdan sonra bu zamanlar regl olmuşlar genelde. Geri bildirim olarak yazayım.
Aralarda değişik doneler okudum dna değiştirmeli, soykırımlı falanyani açıkçası şu an tüm gelişmiş ülkelerde insanlar aşılanırken eğer soykırım amaçlanıyorsa aşı karşıtları ve aşıya ulaşma imkanı olmayan 3. Dünya ülkeleri ve kabilelerle kalmaktansa bilime inanan insanlarla yok olmayı tercih ederim
Bir de bu maske olayı aşırı yanlış anlaşılıyor başından beri, neden öyle anlayamıyorum. Maske hem takanı hem diğer insanları korur. Eğer hastaysan bulaşı engeller. Aşı olanlar da hala maske takıyor demek aşırı saçma. Aşıdan önce de “olursam ben hasta olurum size ne” diye takmayanlar vardı.Kimse size ölüp bitmiyor hayatta kalın diye, bize de bulaştırmayın diye maske takın istiyoruz demek istiyorum. Açık alanda kimse yokken ben de takmıyorum elbette.
Bir deOtrera hocam, tartışmalı mesajlarınızdan birinde aşıyla spike proteini verildiği yazılmış sanki ama yanlış bilmiyorsam spike proteinini vücudumuza sentezletecek messenger rna veriliyor sadece. Proteini kendimiz sentezliyoruz? Yanlışsam düzeltin lütfen.
Canimin ici, 15 gundur yollardayim, oglum koalaya dondu etegimden ayrilmiyor. Yazilanlari ilk firsatta okuyacagim, cok kiymetli bilgiler verdigine eminim.
Soruldu mu bilmiyorum; yeni varyant Agustos ayinda asisizlar arasinda bulasmali olacak diye bir soylenti var. Ne derece dogru? Benim asi Eylul basinda olabilecek.
evet aşısızlar pandemisi tabirini ben de okumuştum :) hemen araştırıyorum sorunuzuBen de soru düşündüm bulamadım
Ama bunu şimdi ben de merak ettim. Benim de aşı Eylül gibi olacak.
Aşısızlar pandemisi diye tabirler okudum. Ben de bu konuyu merak ettim
güzel bir soru delfim, her sene aşılanacak mıyız,bence bunun cevabı salgının gidişatına göre şekillenecek. eğer yüksek oranda toplumsal bağışıklık elde edebilirsek veya virüsü eradike edebilirsek,bence gerekmez her sene,tabi bu benim görüşüm, mutlaka araştırıp geri döneceğimBen 2 doz Biontech’imi oldum, kendi adıma kurtuldum. Ancak bu antikorlar ömür boyu aynı düzeyde bağışıklık sağlamayacağı için aşı tekrarının ne zaman olacağına dair aklımda soru işaretleri var biraz. Sanırım grip aşısı gibi senede bir covid aşısı olacağız bundan sonra.
Ah ben bunu görmemişim hatunum :) canım şöyle,zaman içerisinde birçok virüs, çeşitli mutasyonlar geçirerek ,ya patojenitesni artırır,ya da daha zararsız bir hale gelerek toplumu terk eder... bu tamamen şans işi BENCE, geçirdiği mutasyon tipine bağlı.. biliyorsun şu anda covid mutasyonlar geçirerek alfa varyantından deltaya kadar kendini değiştirdi... bulaşma mekanizmasında kayda değer bir değişiklik meyana gelmediyse de, enfekte edebilme kapasitesi kat be kat arttı... umuyorum ki bundan sonra zararsız bir yöne evrilerek bizi terk edip gider..Bir soru daha sorayım mı?
Bunun cevabı çok afaki kalır ama
Bu virüs hiç iyi yönde mutasyon geçirmeuecek mi?
2 yıldır hayatımızda sürekli X varyantı çıktı, artık daha ölümcül gibi haberler okuyoruz.
Kurtulamayacak mıyız biz bundan acaba
sonuç olarak,aşı,asemptomatik bulaşı,viral yükü ve hastalığı GERÇEKTEN DE büyük oranda azaltıyor :))***** hanımlar ingilizceden çevirdiğim için bazı anlam düşüklükleri olmuş olabilir kusuruma bakmayın. bir de mümkün mertebe yalınlaştırıp, anlaşılabilir olması için sadeleştirdim, makale olduğu için ancak bu kadar bilim dilinden arındırabildim :)) lütfen anlamadığınız yeri sorun,seve seve yanıtlarım*****
BUYRUN HANIMLAR,SON ZAMANLARDA FORUMU BİLE İKİYE BÖLEN BİR KONUYU ARAŞTIRDIM, İYİ OKUMALAR! :))
''Covid-19'a karşı geliştirilen aşılar gerçekten bizi viral enfeksiyondan koruyor mu? vücuda alınan viral yükü azaltıyor mu? asemptomatik(farkında olmadan,belirtisiz bir şekilde hastalık geçirme) covid enfeksiyonunu önlüyor mu? ''
-Birkaç çeşit COVID-19 aşısı, bilindiği üzere semptomatik COVID-19 enfeksiyonunu önlemede etkinlik göstermiştir. Ancak bunun yanında asemptomatik enfeksiyon da SARS-CoV-2'nin bulaşmasına katkıda bulunur.
-Özellikle COVID-19 mRNA aşıları için elde edilen veriler, aşılamanın semptomatik enfeksiyonun yanı sıra asemptomatik enfeksiyonu da azalttığını ve dolayısıyla bulaşmayı azaltacağını düşündürmektedir. Nitekim;
1.Katılımcıların her dozdan önce SARS-CoV-2 RNA için nazofaringeal sürüntü testi yaptığı mRNA-1273 (Moderna COVID-19 aşısı) çalışmasının tam haliyle yayınlanmamış bir analizinde,aşılamanın ve plasebo verilmesinin ilk dozunu takiben; aşılanan bireylerin 14'Ünde asemptomatik enfeksiyon tespit edilirken,plasebo verilen grupta 38 asemptomatik enfeksiyon tespit edildi. (yüzde 0,1'e karşı yüzde 0,3 anlamına geliyor)
2.Başka bir gözlemsel çalışma yine COVID-19 mRNA aşısının asemptomatik enfeksiyonu azaltabileceğini öne sürmüştür. Örnek olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde haftalık SARS-CoV-2 polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi uygulanan ve yaklaşık 3000'i en az bir mRNA aşı dozu alan yaklaşık 4000 işçi üzerinde yapılan bir çalışmada, 1000 kişi- gün başına enfeksiyon oranı , tam olarak aşılanmışlar için 0.04 (ikinci dozdan en az 14 gün sonra), kısmen aşılanmışlar için 0.19 (ilk dozdan sonra ancak ikincinin alınmasından önce en az 14 gün) ve aşılanmamış katılımcılar için 1.38 idi.
PCR ile doğrulanmış enfeksiyon için tahmini aşı etkinliği, tam aşılama için yüzde 90 ve kısmi aşılama için yüzde 80'di.
3.Benzer şekilde, İsrail'deki ulusal COVID-19 aşılama kampanyasını izleyen geriye dönük bir çalışmada, iki doz BNT162b2 (Pfizer-BioNTech COVID-19 aşısı) alınması, asemptomatik enfeksiyon için aşı etkinliği ile yüzde 90 oranında ilişkilendirildi
4.Aşılanmış bir kişide enfeksiyon meydana gelse bile, bu kişinin başkalarına bulaştırma olasılığı daha düşük olabilir gibi görünmektedir. İngiltere Halk Sağlığı tarafından en az bir üyesi SARS-CoV-2 enfeksiyonu olan 550.000'den fazla haneyi içeren yayınlanmamış bir çalışmada, hane halkından 2. bir bireye bulaş oranı aşılanmamış indeks vakalar için yüzde 10 iken, aşılarını almış indeks vakalar için yüzde 5,7 ve 6,3 idi. (pozitif testten en az 21 gün önce ilk aşı dozu (sırasıyla astrazeneca ve biontech.)
Her ne kadar bu sonuçların yorumlanması, bazı potansiyel karışıklıklar (hane içi temaslılar arasında bilinmeyen aşılama oranı dahil) tarafından sınırlı olsa da, aşılamanın bulaşma riski üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu olasılığını artırmaktadır.
Diğer çalışmalar, aşılamadan sonra enfeksiyon meydana gelse bile , aşılanan bireylerin mukozalarında biriken viral RNA miktarının, aşılanmamış bireylerin mukozalarında biriken viral RNA miktarından daha düşük düzeyde olacağını ileri sürmektedir. Daha düşük viral RNA seviyeleri ise, üst solunum yollarında saptanabilir bulaşıcı virüs olasılığının daha düşük olacağını ve dolayısıyla daha az bulaştırıcılık özelliğine sahip olmasıyla ilişkilendirilmiştir.
Kaynakça:
Eki Görüntüle 2895319
uptodate de kimmiş,neyin nesiymiş diyenler için,google'a yazıp bu görseli görebilirsiniz :))
Katil hücre testi ne adı ne canım sana nasıl tedavi uygulandıOtrera canım ne yazdın ben orayı kaçırmışım, yazdığın şeye beni eklermisin lütfen okumak istiyorum
Teşekkür ederim canım, yani bu doz aşı için fazla diyorsun dimi sen? Ozmn ben aşı olayım sonra tedeviye başlayayım, 4 yıldır gebelik olmuyor zaten sebebi yeni bulundu, doktorla ayrıntılı görüşeyim bu konuyu, ama sizler iyiki varsınız ön bilgiler insanlar için çok yararlı,
Mesala ben vücudumda katil hücreler var mı yok mu testini burdaki arkadaşlar yaptır dedi ve yaptım yoksa doktorlar önermedi, doktora bu testi yaptım diyince oo baya yüksek çıkmış bundan gebelik olmuyor olasılığı çok büyük başka sorun yok diyor, eee ozmn e be doktor sen neden istemedin bu testi benden.
Demek istediğim iyiki kk kadınlarımız var
Tuz, yağ ve şekere dikkat edecem canım teşekkür ederim
Teşekkür ederim canım dikkat edecem3 hafta prednol mu kullandınız?
Natural killer/ NK hücreleri olarak aratıp bir bakın isterseniz.Katil hücre testi ne adı ne canım sana nasıl tedavi uygulandı
Canım çok geçmiş olsun. Bu konuyla ilgili kimisi olur diyor kimisi olmaz diyorEmeğine çok teşekkür ederizOtrera :)
Benim sormak istediğim minik bi soru var;
Kardeşim 1 doz Biontech aşı oldu, eşi 2 doz Sinovac. Eşi 3-4 gündür ateş,halsizlik,az miktarda koku kaybı yaşıyor.
Kardeşim ise halsizlik dışında bi durum olmadı o da 2 günde geçti.
Sorum şu ki kardeşim 2.doz aşısını sanırım birkaç ay sonra vurulacak ve haberlerde biontech tedariki ile sorun olduğunu konuşuluyor yada yerli aşı için ortam yaratılıyor bilemeyiz:)
Hala sorumu sormamışım
Farklı 2 aşı olmakla ilgili veriler var mı varsa neler diyecektim:)
Merhabalar, mümkün olduğunca ibuprofen türevi içmemekte fayda var.. migren için minoset deneseniz? Yoksa kendi ilacınız varsa eğer triptan türevi, onu da kullanabilirsiniz. Yabancı bir kaynaktan baktım, triptanlar aşı yanıtını değiştirmez yazıyorduOtrera musaitsen bişey sormak istiyorum
Bugün ilk doz biontech aşımı oldum.kolum çok ağrıyor taş gibi oldu.birde migrenim tuttu ağrı kesici içmeyin 2 gün diyorlar evde dexforte var icmemde sakınca olur mu
Şimdiden teşekkür ederim
Otrera teşekkür ederim.geceyi ilaçsız geçirdim şimdi migren hafifledi biraz.minoset alayım evde bulunsun kendi ilacım triptan türevi değil aşı etkisini düşürür diye korktum.ilgin için çok teşekkürlerMerhabalar, mümkün olduğunca ibuprofen türevi içmemekte fayda var.. migren için minoset deneseniz? Yoksa kendi ilacınız varsa eğer triptan türevi, onu da kullanabilirsiniz. Yabancı bir kaynaktan baktım, triptanlar aşı yanıtını değiştirmez yazıyordu
CD56 yada NK testi. Kan ile ve vajinadan bir biopsi şeklinde bakılabilir. Eğer yapabilirsen vajinadan biopsi şeklinde baktırman daha iyi. Ben kan ile baktırdım.Katil hücre testi ne adı ne canım sana nasıl tedavi uygulandı