Oluşan IgG plasenta yoluyla geçip bebeği de koruyor, bu yapılan çalışmalarda mevcut. Önceki sayfalarda açıklamıştım. Ayrıca anne sütüne de geçiş oluyor ve böyle de koruyor bebişiİçime su serptin yine
Sabahtan beri eşimle ne yapsak nasıl yapsak diye tartışıyoruz.
Aşı olunca ama bebeğe antikor geçip ona da koruyuculuk sağlayacak değil mi?
Oluşan IgG plasenta yoluyla geçip bebeği de koruyor, bu yapılan çalışmalarda mevcut. Önceki sayfalarda açıklamıştım. Ayrıca anne sütüne de geçiş oluyor ve böyle de koruyor bebişi
Önceki başlıklarıma bir göz atmanızı tavsiye ederim. Covid aşısı bebek çalışmalarını durdurmak için bir neden değil. Gönül rahatlığıyla aşınızı olup tedaviye devam edebilirsiniz. Biontechi öneririm şahsım adımagebelik düşünen çiftlerda yumurtlama haftasında aşı olmak yumurtayı baskılar mı acaba ? Bu dönemlerde aşısını olan var mı?
Bilgilendirme için çok sağol canım benimparol var evde yanıma alacağım giderken umarım hiç gerek kalmaz içmeye.
Dikkat ederim genede sağol.
Tamamdır yüzerim kulaklarını çınlatcam hemen
Ya sen bana sormadan moralini bozmuyorsun bundan sonra tamam mı, yasaklıyorumAy iyi bari ya...
Valla modum düşmüştü tüm gün
Sağol Otrera
Doğumdan sonra doğru aşıya.
Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsunSevgiliOtrera bir sorum olacaktı. Eşim 2020 temmuz Kasım ayları arasında diffüz büyük b hücreli lenfoma tedavisi gördü, 6 kür r chop aldı ve şükür tam yanıt ile remisyonda. Tedavi sonrasında wbc 1,8 ne 0.6 plt ise 140 civarlarında değişiyor, artmadı. Geçen ay d vitamini ve b12 vitamini hap olarak almaya başladı. Bir de doktoru steroid deneyelim dedi, otoimmün bir hastalık var mı diye, deneme sonunda eşimin değerleri wbc 2,5, ne 1,6 plt ise aynı civarlarda kaldı. Steroidi bıraktı, bayram dönüşü tekrar kan verdi wbc 2.2 çıktı. Doktoru da otoimmün bir hastalığı olduğunu, steroide cevap verdiğini ancak sürekli steroide veremeyiz diyerek bu şekilde devam etmesini söyledi. Ve aşı da olabilirsin demiş. Biontechi önermiş. Biz biontech konusunda yan etkileri açısından tedirginiz açıkcası o yüzden sinovac olmasından yanayız ancak sizin öneriniz nedir?
Lenfoma gruplarında biontech olan bazı kişilerin lenflerinde büyüme olmuş açıkcası bu da korkutuyor beni.
Bu sebeple sizin de önerinizi almak isterim.
Çok teşekkür ediyorum. Gönderirseniz yayını eşimle okuruz, kendisinin içi rahat olursa benimde olur inşallah.Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun
sizin hastanızın durumunda bulunan kişilere biontech aşısı öneriliyor. Hatta sizin hastanızın aşı olması çok ama çok iyi olur zira, vücut zaten toparlanmaya çalışırken araya enfeksiyon girerse tüm iyileşme süreci sekteye uğrar, vücut enfeksiyonu yenmek için kendini tüketir. Bence kesinlikle biontech olmalı eşiniz.
ayrıca aşı sonrası lenf bezlerinin şişmesi aslında iyi bir şey çünkü vücut bağışıklık yanıtı oluşturuyor anlamına geliyor. Merak etmeyin, içiniz rahat olsun. Önceki başlıklarımda da değinmiştim. İmmünsüpresif, kanser hastası olan kişilerde biontech aşısı güvenlidir. Kaynaklarda öyle yazıyoreğer İngilizceniz varsa dilerseniz yayını da yollayabilirim, içiniz iyice rahat eder
siz de iyi ki varsınız :)) rica etsem özel mesaj atabilir misiniz bana? biraz açıklama yapmam lazım da siteye erişim için :)Çok teşekkür ediyorum. Gönderirseniz yayını eşimle okuruz, kendisinin içi rahat olursa benimde olur inşallah.
İyi ki varsınız
ALERJİK BÜNYELER VE AŞI
COVID 19 AŞILARI İÇİN KONTRAENDİKASYONLAR –
COVID-19 aşısının tek kontrendikasyonu, COVID-19 aşılarına veya bileşenlerine karşı alerjik reaksiyonlardır.
Hiçbir COVID-19 aşısı çeşidinde,
demir, nikel, kobalt, lityum gibi metaller, nadir toprak alaşımları veya mikroelektronik, elektrotlar, karbon nanotüpler veya nanotel yarı iletkenler gibi üretilmiş ürünler ile yumurta, jelatin, lateks veya koruyucu bulunmaz!!
aşağıya tüm covid-19 aşılarının içinde bulunan bileşenleri koyacağım. bunlardan herhangi birine alerjiniz yoksa,aşınızı güvenle yaptırabilirsiniz :
Eki Görüntüle 2882516
tekrar ediyorum,yumurta, jelatin, lateks aşılarda bulunmamaktadır!
bu maddelerden en olası alerjen PEG'dir. dilerseniz Prick deri testiyle neye alerjiniz olduğunu kontrol ettirip, aşınızı öyle de olabilirsiniz :))
BU YAZDIKLARIMIN HİÇBİRİ TIBBİ TAVSİYE DEĞİLDİR,YALNIZCA BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR, MUTLAKA DOKTORUNUZA DANIŞINIZ!!
tatlicincap sana özel olsun bu canım! :)
hahahahah,canım çünkü klasik bir bilgidir, aşılarda adjuvan olarak kullanılır yani alüminyum,normal,bana sorsalar ben de vardır diyebilirdim eğer okumasaydım içeriklerini daha önceden :))Ay ben şok
Ona niye öyle söyleyip korkuttular acaba
O da beni korkuttu
Ben deAlyaliya Yı korkuttum
Resmen zincirleme reaksiyon
Ben daha pazartesi günü 3 aylık bebeğimi az gülüyor acaba otizm mi diye doktora götürdüm üstüne bu msjı okuyunca dumur oldumAy ben şok
Ona niye öyle söyleyip korkuttular acaba
O da beni korkuttu
Ben deAlyaliya Yı korkuttum
Resmen zincirleme reaksiyon
evet,doğru bir yaklaşım olur bence de :))Ben Berlin’deyim pıhtılaşma rahatsızlığım var gebeliğimde kan sulandırıcı kullandım buradaki doktorum aşı olduktan sonra kan sulandırıcıya devam etmemi istedi her yerde aynı mı bilmiyorum. İlk dozdan sonra iki hafta ikinci dozdan sonra 4 hafta iğne kullanacağım.şimdilik kol ağrısı ve ateş basması dışında bir yan etkiyle karşılaşmadım. İğne sonrası hemen bebeğimi emzirdim.
Ben daha pazartesi günü 3 aylık bebeğimi az gülüyor acaba otizm mi diye doktora götürdüm üstüne bu msjı okuyunca dumur oldumne kadar pimpirikli bir anne olduğumu siz düşünün artık
uçan terlik yollayacağım daha fazla evham yapmaya devam edersen haberin olsunSen eşittir ben
Bakalım beni ne evhamlar bekliyor doğumdan sonra
Otreracım konularımız covıdle ilgili mi olmalı ?Bana Diyor Nau Nau merve M Minaredenatbeni astrojurnal tatlicincap Artemissisipi MrsDelfino Tavuk_suyu_ Jawlensky Bibibella ve daha etiket yapamadığım canım hanımlar...
önümüzdeki haftanın konusu ne olsun istersiniz? var mı özellikle bilgi edinmek istediğiniz bir konu? :
Canım topik evet covid le alakalıOtreracım konularımız covıdle ilgili mi olmalı ?
Aslında farklı konularda da bilgilendirsen bizi…
Çok sağol canısıÖnceki başlıklarıma bir göz atmanızı tavsiye ederim. Covid aşısı bebek çalışmalarını durdurmak için bir neden değil. Gönül rahatlığıyla aşınızı olup tedaviye devam edebilirsiniz. Biontechi öneririm şahsım adıma
ooohh sefan olsun ablacım