- 19 Aralık 2014
- 5.840
- 47.638
ya çen insanlara yol mu gösteriyorsun?? sini yirim
hoşgeldiniz hanımlar buyrun,ilk sayfaya linkleri sabitledim,konu başlıklarına bakabilirsiniz :)) umarım işinize yarar :))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ya çen insanlara yol mu gösteriyorsun?? sini yirim
Aşı olmak isteyen hamile arkadaşlar.ya çen insanlara yol mu gösteriyorsun?? sini yirim
hoşgeldiniz hanımlar buyrun,ilk sayfaya linkleri sabitledim,konu başlıklarına bakabilirsiniz :)) umarım işinize yarar :))
Benim kuzenim kadın doğum uzmanı. Ona sordum. Şiddetle tavsyie ediyoruz korunmaya da gerek yok dedi.Merhaba
Aşı olup gebelik planlayan bayanlara bir sorum olacak. Doktorunuz kaç ay korunma önerdi. Benim dr.aşılama süresinde korunsan yeter dedi ama bilemedim. Nette araştırdım bazısı 3 ay diyor bazısı 6 ay bazısı hiç.
Bilgilendirme için çok sağol canım benim parol var evde yanıma alacağım giderken umarım hiç gerek kalmaz içmeye.ablacım genelde yaş arttıkça aşının yan etki oranı azalıyor. zannediyorum ki sizlerde benim gibi ağır seyretmez , ancak endişelenmeyin ağrılarınız falan olursa da, dediğim gibi istirahat, 4 saatte 1 parol,bol sıvı ve dengeli beslenmeyle 2-3 günde en geç ayağa kalkarsınız :)
benim yerime de yüz olur mu
Ben dün oldum 2. Dozu yumurtluyorum şu anda. Ovulasyonla takip ediyorum.gebelik düşünen çiftlerda yumurtlama haftasında aşı olmak yumurtayı baskılar mı acaba ? Bu dönemlerde aşısını olan var mı?
Anladım canım. Ama acaba biontecte nasıl olur. Bende ovuyla takip edeceğimBen dün oldum 2. Dozu yumurtluyorum şu anda. Ovulasyonla takip ediyorum.
1. Doz da o döneme denk gelmişti, yine yumurtlama oldu. Sinovac oldum ben.
BUYRUN EFENDİM,UMARIM FAYDALI OLUR!
1. Bu aşıların hiçbiri replike olabilen virüs içermezler; dolayısıyla hastalığa da neden olmazlar, ancak bağışıklık sisteminin aktivasyonundan kaynaklanan spesifik olmayan yan etkiler ortaya çıkabilir.
!!!Uzmanlar, mRNA ve viral vektör aşılarının nasıl çalıştığına bağlı olarak, hamileler, fetüs veya emziren yenidoğanlar için risk oluşturma ihtimallerinin düşük olduğuna inanmaktadır.!!!
2.Hayvan çalışmalarından, aşılanmış gebelerden ve küçük prospektif kohort çalışmalarından elde edilen verilere göre, aşılamaya dair zararlı etkiler gösterilmemiştir ve SARS-CoV-2'ye karşı pasif bağışıklık kazandırmak için annede bir immün yanıt oluştuğunu ve anne antikorlarının plasenta ve anne sütüne geçtiğini göstermiştir. !!!
3.Yenidoğanlarda ilk maternal mRNA aşılamasından 15 gün sonra kordon kanında koruyucu antikorlar belgelenmiştir. Bir kohort çalışmasında, mRNA aşısının neden olduğu bağışıklık tepkileri hamile ,emziren ve hamile olmayan kadınlarda eş değer olarak görüldü. !!!
4. Antikor titreleri, hamilelik sırasında geçirilen SARS-CoV-2 enfeksiyonu tarafından indüklenen miktardan daha yüksekti; göbek kordon kanı ve anne sütü örneklerinde aşı kaynaklı antikorlar mevcuttu . (yani aşılanmak hastalığı geçirmekten daha fazla antikor yanıtına neden oluyor!)
5.Başka bir çalışmada, aşılamayı takiben hamile, emziren ve hamile olmayan kadın bireylerde bağlayıcı, nötralize edici ve fonksiyonel nötralize edici olmayan antikor yanıtlarının yanı sıra CD4 ve CD8 T-hücresi yanıtları da mevcut olarak gösterildi . Kordon kanında ve anne sütünde de bağlayıcı ve nötralize edici antikorlar mevcuttu.
Ek olarak, hamile ve hamile olmayan aşılı bireyler, SARS-CoV-2 varyantlarına karşı çapraz reaktif bağışıklık tepkileri geliştirdi. (yani aşılama,varyant virüslere karşı da koruma sağlıyor!)
6.COVID-19 aşısı olmak istenirse, ideal olarak, hastaların Tdap veya influenza gibi rutin bir aşının uygulanmasından sonraki 14 gün içinde başka bir aşı olmamaları için zaman aralığı ayarlanmalıdır. Bununla birlikte, diğer aşının zamanında uygulanması önemli olduğunda (örneğin, yara tedavisi sırasında tetanoz aşısı) veya COVID-19 aşılamasında gereksiz gecikmeyi önleyecekse, COVID-19 aşılarının uygulanması ile diğer aşılar arasında daha kısa bir aralık bulunması makuldür.
7.Tüm hamile hastalara COVID-19 aşısı yaptırmaları tavsiye edilmektedir. SARS-CoV-2'ye maruz kalma riski daha yüksek olan veya enfekte olduğunda ciddi hastalığa sahip olma riski en yüksek olan hastalar (örneğin diyabet, obezite veya hipertansiyonu olan hastalar) bu aşıdan en fazla fayda sağlayan grupta yer alırlar.
8.Anti-D immünoglobin, aşılara verilen immün yanıta müdahale etmez, bu nedenle alloimmünizasyonun önlenmesi için uygulama zamanlaması standart klinik protokollere dayanır. ( RH KAN UYUŞMAZLIĞI OLAN ANNE VE BEBEKLERDE)
9.Bir kişi, iki dozluk COVID-19 aşı serisinin ilk dozunu aldıktan sonra hamile kalırsa, ikinci doz, üretici tarafından hamile olmayan kişiler için belirtilen zamanda uygulanmalıdır.
10.Üreme ile ilgili karar verme — COVID-19 salgını, anne ve yenidoğan sağlığına virüsle ilgili potansiyel riskler nedeniyle çiftlerin hamileliği ertelemeyi düşünüp düşünmemeleri konusunda soruları gündeme getirdi. Üremeyle ilgili kararların (örneğin, hamilelik planlaması, hamileliğin sonlandırılması) öncelikle sağlıkla ilgili COVID-19 endişelerine dayandırılmaması gerekmektedir.
11.Daha önceden de belirtildiği gibi, SARS-CoV-2 ve hamilelik birlikteliğiyle ilgili riskler henüz tam olarak tespit edilmemiştir, ancak var olan sınırlı kanıtlar hamilelikle ilgili risklerin yüksek olmadığını veya oldukça yaygın olan diğer koşullar veya maruziyetlerle ilişkili risklerle hemen hemen aynı olduğunu göstermektedir. Gebeler ve gebelikle ilgili riskler, standart önleyici tedbirlerle makul ölçüde en aza indirilebilir veya hafifletilebilir.
12.COVID-19'u önlemek için halihazırda mevcut olan aşıların doğurganlığı etkilediği düşünülmemektedir, onaylanmış herhangi bir COVID-19 aşısı almadan önce gebelik testi gerekli değildir ve aşılamadan sonra gebeliği geciktirmek gerekli değildir !!
13.SARS-CoV-2 aşıları — Diğer yetişkinlerde olduğu gibi emziren ve emzirmeyen tüm annelere aşı yapılmasını önerilmektedir. Daha da önemlisi, anne aşısının neden olduğu maternal COVID-19 antikorları anne sütüne geçebilir ve koruyucu etkileri olabilir.!!
14.Emziren hastalar ilk büyük aşı denemelerine dahil edilmemiş olsa da, mevcut aşıların emen çocuk için bir risk oluşturması olası değildir. Bu aşılar bulaşıcı virüs içermez ve anne sütüne geçen ve daha sonra bebek tarafından alınan herhangi bir aşının bebeğin sindirim sistemi tarafından etkisiz hale getirilmesi muhtemeldir.
KAYNAKÇA : UPTODATE.COM
Aşı olduktan yarım saat sonra şu yazınızı görmem ve emziren bir anne olmamBugün bir arkadaşımla konuşuyorduk. Kendisi emziren bir anne. Aşı oldun mu dedim. Olmayacağım emzire dönemi bitene kadar dedi. Bir kaç hoca ile görüşmüş. Aşıdaki alüminyum un anne sütü aracılığı ile bebeğe geçtiğini ve bunun şimdilik nasıl yan etkileri olacağının bilinmediğini söylemişler. Çünkü bebeklerin kan ve beyin bariyerleri henüz oluşmamış. Böyle aktarmışlar ona.
Kaldı ki ben hastanede üst katta doğum yapıp alt katta hemen aşı olmaya inmeyi planlıyordum. İçim o kadar rahattı ki.
Aşı karşıtlarının aluminyum ile otizm ve adhd gibi durumları ilişkilendirmesi aklıma geldi.
İçime kurt düşürdü ya...
Dönüp dönüp senin paylaşımını okuyorum, içim rahatlıyor
Ama artık ana yüreği midir bilemem yüzde 1 bile ihtimal varsa ya bebeğe zarar verirsem anne sütüyle diye düşünüyorum.
Ama diğer taraftan anne sütü ile alüminyum geçmesi bi manasız geldi, geçse geçse antikor geçmez mi? Kaldı ki ben de bebeğim antikorlu olsun korunsun istiyorum.
Eşim bile bi şüpheye düştü. Acaba aşı olmasan mı demeye başladı.
Aşı olduktan yarım saat sonra şu yazınızı görmem ve emziren bir anne olmam
Aşı olduktan yarım saat sonra şu yazınızı görmem ve emziren bir anne olmam
Bu aralar otizm konusuna baya takmıştım üstüne yazınızı görünce ve daha yeni aşı olmuşken çok etkilendim ama yapacak birşey yok artık. Allah evlatlarımızı korusun sağlıklı güzel günler görsünlerBen %95 aşı olacağım doğumdan hemen sonra.
%5 de doktor hemen izin vermez belki vs diye
Normalde sorularımı özelden soruyorum ama benzer şeyler duyan varsa hepimizin içi rahatlasın diye buradan sormuştum ama üzülmeyin olur mu?
Cidden daha hiç görmedim emzirenler aşı olmasın diye bir cümle
Siz de zaten araştırarak olmuşsunuzdur
Kaldı ki insanlar artık hamileyken oluyor
Bu aralar otizm konusuna baya takmıştım üstüne yazınızı görünce ve daha yeni aşı olmuşken çok etkilendim ama yapacak birşey yok artık. Allah evlatlarımızı korusun sağlıklı güzel günler görsünler
sinovac veya biontech ikisi de uygundur, ama ben olsam biontech'i seçerdim :) aşı sonrası korunulmalı mıdır? bilemiyorum zira aşıların teratojenik etkisi bildirilmemiştir. ancak içiniz rahat olsun diye dilerseniz 2-3 hafta korunabilirsiniz. ama dediğim gibi,alanım olmadığı için kesin bilgiye sahip değilim :)) kadın doğum doktorunuz size daha iyi bilgi verebilir :))Gebelik planlıyorum. 7 aylık tüp mideliyim. Hangi aşıyı seçmeliyim ? Veya aşı sonrası korunmalı mıyım ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim
şimdi canım hanımlar, kendi bilgilerimi bir de sağlam kaynaktan teyit ederek size bunu yazıyorum,dilerseniz atabilirim size de kaynakçayı.
aşılarda bulunan alüminyum miktarı, çok ama çok eser miktardadır. hatta size bir şey söyleyeyim mi? anne sütünde ve bebek mamalarında bile zaten alüminyum bulunuyor,biliyor musunuz? ve yine şunu da söyleyeyim , aşıda bulunan alüminyum miktarı anne sütü ve bebek mamalarındaki alüminyum miktarından kat be kat daha az miktarda hatta.
dolayısıyla aşı kaynaklı herhangi bir hastalık, başta alzeimer ve otizm olmak üzere, meydana geldiği bilgisi gerçek değildir,zira hiçbir çalışmayla kanıtlanamamıştır :))
Bana Diyor Nau Nau Alyaliya