• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid 19 aşısı yaptırmalı mı ?

Mihri2312

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2020
150
88
13
45
Covid 19 aşısı
Kızkardesim sağlık bölümü okuyor aşı için msj geldi sizce yaptırmalı mı ? ( Zorunlu değil bir öğrenci isterse yaptırması gerekiyor )...benim içime aşi sinmiyor ama yorum yapmıyorum sizler ne önerirsiniz ?

ben doktorum ve aşımı yaptırdım. bence yaptırılmalı aşı, hazır vaka sayıları azalmışken toptan kurtulmamız aşıyla mümkün olabilir.

henüz sağlıklı olanları koruyup hasta olmalarını önlemeliyiz ki yeni vakalar oluşmasın,sayı artmasın.

3 gün geçti,herhangi bir yan etki ile karşılaşmadım.

Bu hafta açısını yaptırmayan sağlık çalışanları hakkını kaybedecek ,
Herkes aşılandıktan sonra Nisan-mayıs gibi tekrar aşılanma hakkı kazanabilecekler .
Eşim bu Perşembe oldu aşısını. Hiçbir yan etkiyle karşılaşmadı. Bence fırsatı kaçırmadan yaptırsın

Emzirenler olmali mi
ben doktorum ve aşımı yaptırdım. bence yaptırılmalı aşı, hazır vaka sayıları azalmışken toptan kurtulmamız aşıyla mümkün olabilir.

henüz sağlıklı olanları koruyup hasta olmalarını önlemeliyiz ki yeni vakalar oluşmasın,sayı artmasın.

Emzirenler olmali mi
gebeler ve emzirenler üzerinde yeterli çalışma yapılmadığı için henüz aşı olabilirler veya olamazlar diye kesin bir konsensusa varılamadı maalesef :(

çok yeni bir hastalık ve aşı olduğu için,çok hızlıca tamamlandı aşının aşamaları. bu yüzden net bir bilgim yok üzgünüm,dilerseniz kadın doğum hekiminize bir başvurun,ancak naçizane fikrim biraz daha ertelemenizden yanadır. :)

Hastalığı geçirenlere de öneriliyor mu, bilginiz var mı acaba? Yani düz mantıkla bakınca aşı zayıflatılmış virüs, hastalanan zaten güçlü versiyonu ile karşılaştı. Ama aşının başka bir yanı var mı bilemiyorum.

Yurtdışında asi sebeple vefatlar oldu diye nette haberler var kafam karışik tabii ben etkisiz eleman seklindeyim ,sonuçta bir hakkı var kaybetsinde istemiyorum ,sadece paylaşmak istedim

Hastalığı geçirenlere de öneriliyor mu, bilginiz var mı acaba? Yani düz mantıkla bakınca aşı zayıflatılmış virüs, hastalanan zaten güçlü versiyonu ile karşılaştı. Ama aşının başka bir yanı var mı bilemiyorum.
yani dediğinizde haklısınız,aslında aşı için son 2-3 ay içinde covid geçirmiş olanlara yapılmayacak,daha sonra yapılacak denilmişti ancak şu an geçirenlere de yapıyorlar.

en azından bir zararının olduğunu düşünmüyorum :)

Yurtdışında asi sebeple vefatlar oldu diye nette haberler var kafam karışik tabii ben etkisiz eleman seklindeyim ,sonuçta bir hakkı var kaybetsinde istemiyorum ,sadece paylaşmak istedim
evet maalesef o haberleri ben de gördüm... ancak okuduğum kadarıyla Pfizer aşısını olanlarda ve kronik hastalığı olanlarda böyle bir durum görülmüş...

bizim olduğumuz aşıyla ilgili o yönde herhangi bir konuya denk gelmedim henüz :)

Yurtdışında asi sebeple vefatlar oldu diye nette haberler var ben okuyorum tabii etkilemek istemiyorum sonuçta böyle bir hakkı var ve kaybetsin de istemiyorum ,sadece içime dert oldu paylaşmak istedim
Yurtdisindaki vefatlar canli rna asisi, buyuk cogunlugu biontech pfizer firmasinin asisi. Bizdeki asi olu cin asisi, en eski asi yontemi yani. Ben alerjik bunye oldugum icin korkuyorum, onun disinda yaptirilmali bence

Evet hastalığı geçiren arkadaşlarımız da oldu çünkü antikor oluşsn istiyor herkes bazen hastalık geçirmiş olmamıza ragmen yeterli antikor gelişmiyor

Kız kardeşim doktor, perşembe günü aşı yaptırdı. Şu zamana hiç bir yan etki gelişmedi.
Eğer aşılanmazsak bu illetten nasıl kurtulacağımız konusunda bir çözümü var mı aşı karşıtlarının merak ediyorum doğrusu?
Daha 15 gün öncesine kadar servisler ve yoğunbakımlar tamamen dolu, hastanede yatması gerekenlere yer bulunamıyordu.
Okulların kapanması ve haftasonu kısıtlamaları ile vaka sayıları ve ağır hasta sayıları kısmen azalmışken aşılanıp şu hastalıktan kurtulmamız gerekli.

Bu alanda tanıdığımız uzman eski usül bir aşı olduğu için endişelenmemiz gerektiğini yan etkilerinin mRNA 'ya göre az olduğunu söyledi. Bence yaptırsın.

not: uzman derken bilim insanı .

Onlar m RNA bazlı aşı , genetikle ilgili . Çin aşısı ölü virüslere dayalı bir aşı . Lisede bile aşılar anlatılırken bu anlatılır ,eski bir yöntem .

ben de bugun yaptirdim. sevgilimin yaptirmasi zorunluydu, baktim benim babam falan da yaptirdilar, ben de yaptirdim. sevgilim iki gun once yaptirmisti sadece cok az atesi cikti geri dustu, baska da hic yan etki gosteren duymadik.

Back
X