- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
-
- Konu Sahibi humukulasyon
Ablacım bende dün bakliyat aldım. Bir de sabun ve ped. Ama bunu virüs yayılır eve hapsolurum diye yapmadım. Açıkcası millet baktım talan ediyor, (ki markete yoğurt almaya gitmiştim milleti bakliyat dolu arabalarla koşarken görünce) dedim bende alayım.
Neyse benim alma sebebim 2 tane
1. Kalmayacak (yemek yapmam lazım)
2. İleride maske gibi bir makarnaya 20 lira vermemek için
Bir çok insan belki böyle düşünüyordur
Yaşamkent anka sokağındaki marketlerde olur, en kötü relaxın orda, ya da başkent üni altındaki migros.kolonyasız kaldık bari söyleme
Evet belki bu sebeplerden alıyorlar ama böyle yaptıkları için fiyat yükseliyor maalesef, stoklar azaldıkça satışa sunulan ürünlerin fiyatı patlıyor, maskede normalde 5-10 liraydı galiba, Corona haberinin ilk çıktığı zamanlarda fiyatı 200-250'leri bulmaya başladı.Ablacım bende dün bakliyat aldım. Bir de sabun ve ped. Ama bunu virüs yayılır eve hapsolurum diye yapmadım. Açıkcası millet baktım talan ediyor, (ki markete yoğurt almaya gitmiştim milleti bakliyat dolu arabalarla koşarken görünce) dedim bende alayım.
Neyse benim alma sebebim 2 tane
1. Kalmayacak (yemek yapmam lazım)
2. İleride maske gibi bir makarnaya 20 lira vermemek için
Bir çok insan belki böyle düşünüyordur
Evde kendi makarnamızı kendimiz yaparız un su tuz nedir yavşaka bir yana üretilir gene şimdi insanlar panikliyor birkaç güne sakinleşir. Sanki yeni habermiş gibi, ne zamandır söyleniyor yüksek ihtimal diye hey Allahım.
Evet belki bu sebeplerden alıyorlar ama böyle yaptıkları için fiyat yükseliyor maalesef, stoklar azaldıkça satışa sunulan ürünlerin fiyatı patlıyor, maskede normalde 5-10 liraydı galiba, Corona haberinin ilk çıktığı zamanlarda fiyatı 200-250'leri bulmaya başladı.
Salgını fırsatçılığa çevirenleri de ALO 175'i arayarak ihbar edebilirsiniz, ayıptır yazıktır insanların korku ve paniklerinden böyle yararlanmaya çalışmak çok çirkin.
Bizde de babam et ve kuru bakliyatta iyidir, ben de ona güveniyorum. Olmazsa alırım anamı baba giderim "biz yemeğe geldik" diyeDimi ya. Benim evimde suan bir suru yiyecegim bitti alisverise stokculuk yapmaya degil bitenleri almaya cikcaktik bulamazsak ne olcak
Allahtan kaynanam devamli kitlik cikcak gibi yaşayan bir insan onun kenarda köşede mutlaka zulasi vardir.
AVM diye market boştur. Malum 7/24 avmde yaşayanlar birden aydınlanma geçirdiBen bir avm içindeki marketten alışveriş yaptım, salgınla alakalı değil
Doluydu gayet, arkadaşım eve giderken alırım deyip 4 markete giremedi hem yoğunluk hem de ürün kalmaması sebebiyle.
Herkes işinden erken çıkmış, çocuklar okullardan erken alınıyor, market yağmalanıyor, sığınaklara girip orda yaşasalar bari bu tantanaya
Yayılma olasılığı sıfır kalır.
Annem sabah diyordu ki "eğer stok yapacaksak turşu, patlıcan ezmesi falan da alalım. Karantinaya girersek ağzımızın tadı yerinde olmasın mıkuruyemis de yoktu insan kendini karantinaya alirken niye kuruyemis depolarb*kunu cikardik.
Sizin tavsiye ettiğiniz dezenfektani gece haberleri okuyunca aldım yarım kiloluk 29 liraya. Şuan 40 lira ve kalmamış. Çanta boyları 17 liraya aldım şuan 29 lira 24 saat geçmeden.Evde kendi makarnamızı kendimiz yaparız un su tuz nedir yavşaka bir yana üretilir gene şimdi insanlar panikliyor birkaç güne sakinleşir. Sanki yeni habermiş gibi, ne zamandır söyleniyor yüksek ihtimal diye hey Allahım.
Sizin tavsiye ettiğiniz dezenfektani gece haberleri okuyunca aldım yarım kiloluk 29 liraya. Şuan 40 lira ve kalmamış. Çanta boyları 17 liraya aldım şuan 29 lira 24 saat geçmeden.
Bir de ateş i kesinlikle düşürmemek gerekiyormuş.
Çocuk doktorumuz böyle söylüyor.
Tek ilacı ve vücudun savunması ateş diyor.
Soğuk algınlığı ilaçları ve kortizonlu sprey ve ilaçlar kesinlikle kullanmayın diyor.
Nisanliniz bu konuda birşey söyledi mi?
Kddjkdd o zaman diyeyim acı çekiyoruz hahah benim ünide değilsiniz ama herkesin sesi olayımYahu ben ünide akademisyenim :)
Ayrıca boğaziçi de şu an ara verme kararı aldı.
Ankara üniversitesi de konuşuyor.
Ünide çalışan herkes bilir
Gerçekten mi? Ben hepsiburadadam maske aldım 2 hafta önce 35 liraydı. Şimdi tanesi 194 lira. İsimsiz şikayet edebilir miyim?
Ben laviren el dezenfektanı siparis ettim 50ml 18.90 tlFiyatlar ne durumda ?
Ben dün akşam steriderm dezenfektan aldım 1000 ml 48 TL ye şuan da nette yok, hepsi satışa kapalı
1 tane buldum o da 75 tl
80 derece kolonya daha etkiliHangisi daha etkili acaba, dezenfaktan mı kolonya mı?
Umarım bulabilrsiniz :) karaborsaya düşmesi yakındır :)
Sabah benim 20 liraya aldığım x marka bidon kolonya 80drc 2-3 saat içinde 50 liraya çıktı ve şuanda bütün sitelerde satışlar kapalı :)
Nerdende geldiKızlar Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın bu gece 12.40 civarı açıkladığına göre Türkiyede koronavirüs İlk vakası görüldü. Pozitif test çıkan kişi erkekmiş ve şuan da hayattan izole edilmiş durumda. Açıklamayı dinlerken açıkçası biraz gerildim. Fakat panik yapmamak en önemlisi. Zaten gelecekti ve geldi. Bu zamana kadar da Ülke olarak süreci iyi yönetiyorız. Kalabalık illerde yaşayanlar lütfen mümkün olduğunca kalabalık yerlere girmeyin.
ben kendimce şu önlemleri aldım:
mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmiyorum.
dışardayken temasta bulundugumda mutlaka ellerimi bol sabunla yıkıyorum. ve yanımda limon kolonyası taşıyıp sık sık ellerime sıkıyorum.
eve gelince de telefonumu eşyalarımı vs siliyorum.
siz neler yapıyosunuz ve ne düşünüyosunuz bu konu hakkında. Neler yapılmalı bundan sonraki süreçte sizce güzelce atlatır mıyız bu dönemi. Artık biz de kırmızıyız haritada. Tek dileğim italya ve iran gibi aniden yükseliş olmaması
Bunu da kullanırlar1 saat once hepsiburadada e.s.tuncer 1 litre 80cc 30tl ydi simdi 75tl olmus. Oglen bimden 400ml ini 4.95tl ye almistim.saka gibi.