- 3 Nisan 2014
- 36.029
- 146.682
-
- Konu Sahibi humukulasyon
bundan sonra kimlikleri elime almadan işlem yaparım.kolonya yanımda hazır. bol su içiyorum. haliyle ellerim sudan çıkmıyor. ıslak mendillede siliyorum ellerımı ve kalemlerimi. vatandaşların kullandığı kalemleri tutmuyorum.tutsamda hemen ellerımı yıkamaya gıdıyorum. kımlık işinde zorlanacam galıba
Evet toplu ortamda çalışanlar eldiven kullanması şart oldu. Ben zaten 3 aydır kullanıyordum, öğrenciler lavabodan sonra ellerini yıkamadığı içineldiven kullan. al kutuyu koy yanına bir saatte bir değiştir.
Normal grip gibi atlacaksınızı var mı... Çok iyimsersiniz maalesef. Ölümcül bir hastalık bu. Gençlikle ilgilisi yok.Kendisini hayattan izole etmişler ailesini de kontrol altında tutuyolarmış. Kızlar zaten ölüm oranı oldukça düşük yaşınız gençse normal grip gibi atlatacaksınız bir cogunuz inşallah. Ondan panik yapmayın. Risk grubunda olanlar genelde yaşlı insanlar ve bağışıklığo düşük olanlar.
Hasta olmaya korkar olduk yemin ederimKızlar Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın bu gece 12.40 civarı açıkladığına göre Türkiyede koronavirüs İlk vakası görüldü. Pozitif test çıkan kişi erkekmiş ve şuan da hayattan izole edilmiş durumda. Açıklamayı dinlerken açıkçası biraz gerildim. Fakat panik yapmamak en önemlisi. Zaten gelecekti ve geldi. Bu zamana kadar da Ülke olarak süreci iyi yönetiyorız. Kalabalık illerde yaşayanlar lütfen mümkün olduğunca kalabalık yerlere girmeyin.
ben kendimce şu önlemleri aldım:
mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmiyorum.
dışardayken temasta bulundugumda mutlaka ellerimi bol sabunla yıkıyorum. ve yanımda limon kolonyası taşıyıp sık sık ellerime sıkıyorum.
eve gelince de telefonumu eşyalarımı vs siliyorum.
siz neler yapıyosunuz ve ne düşünüyosunuz bu konu hakkında. Neler yapılmalı bundan sonraki süreçte sizce güzelce atlatır mıyız bu dönemi. Artık biz de kırmızıyız haritada. Tek dileğim italya ve iran gibi aniden yükseliş olmaması
verileri incelerseniz hanımefendinin haklı olduğunu görürsünüz. Virüsün şuan korkutucu olma sebebi bulaşıcılığının yüksek olmasıNormal grip gibi atlacaksınızı var mı... Çok iyimsersiniz maalesef. Ölümcül bir hastalık bu. Gençlikle ilgilisi yok.
Tahminim insanları panikletmemek için gerçek verileri açıklamıyorlar. Sıradan bir salgın değil bu maalesef.verileri incelerseniz hanımefendinin haklı olduğunu görürsünüz. Virüsün şuan korkutucu olma sebebi bulaşıcılığının yüksek olması
onlar Gölcük depreminde bir şişe suyu 10₺ satan familyadan varlar ve ne yazık ki olacaklar..
Hayır var. Dünya çapında ölüm oranlarına bakarsanız %98 60 yaş üzeri ölümler. Yani bağışıklık çok önemli bağışıklığı yüksek olanlar grip gibi atlatıyor. Siz fazla kötü düşünüyorsunuz yani.Normal grip gibi atlacaksınızı var mı... Çok iyimsersiniz maalesef. Ölümcül bir hastalık bu. Gençlikle ilgilisi yok.
bu bilgi ne zaman paylaşıldı bilmiyorum ama şu an yaz mevsimi olan ülkelerde de vakalar mevcut.KORONA virüsü,
400-500 mikrohücre çapına sahip , boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.
Virüs havaya değil, yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür
Korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır
Kumaşlara bulaştığında Corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.
Virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır
Virüs 26-27 ° C sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için , sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. Ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
Dondurmadan uzak durmak ,soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.
Ilık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.
Bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.
UNICEF
Paylaşalım.
Yahu Allah aşkına ne demek panikletmemek için, avrupada koskoca italya ülkeyi karantinaya aldı. Bu iş ile siyasiler değil Dünya Sağlık Örgütü ilgileniyor bu kadar komplo teorilerine inanıp panik yapmayın. Zatürreden de her yıl o kadar insan ölüyor, o da bulaşıcı ve o da tehlikeli. Ama kimse korkmuyor, çünkü bulaşıcılığı yüksek değil ve ilaçları çaresi biliniyor.Tahminim insanları panikletmemek için gerçek verileri açıklamıyorlar. Sıradan bir salgın değil bu maalesef.
Çok doğru yazmışsınız. Ellerinize sağlıkNeden insanları paniğe sürükler gibi beyanlarda bulunuyorsunuz? Nerden biliyorsunuz test olmadığını? Hastanede mi çalışıyorsunuz ya da kaynağınız nedir? Gitsem de zaten virüsün testi şu an ülkede yoktur diyorsunuz. Şu ana kadar sağlık bakanlığı süreci gayet iyi yönetti. Ve testler de şuan Türkiyedeki hastanelerde mevcut sağlık bakanımız defalarca bunu dile getirdi. u galeyana getirmeyin, şu an her şey kontrol altında ve panik edilecek bir durum söz konusu değil ! Ben anlamıyorum dünya kırılıyor biz ülkede bu hastalığa karşı gayet iyi önlemler alıyoruz ama virüs geldi diye kına yakacak zihniyette insanlar var, insanları paniğe sürüklemekten zevk alan insanlar var.
Önemli olan bağışıklık, bağışıklık için de sağlıklı yaşam ve stres yönetimi gerekli. Panik tam tersi etki yapar. Dikkatli olmak fakat kontrolü de virüse kaptırmamak önemli. Ortada panikleyecek bir durum söz konusu değil.
Bilmiyorum umarım öyledir. Okullar vs. tatil olacak mı acabaYahu Allah aşkına ne demek panikletmemek için, avrupada koskoca italya ülkeyi karantinaya aldı. Bu iş ile siyasiler değil Dünya Sağlık Örgütü ilgileniyor bu kadar komplo teorilerine inanıp panik yapmayın. Zatürreden de her yıl o kadar insan ölüyor, o da bulaşıcı ve o da tehlikeli. Ama kimse korkmuyor, çünkü bulaşıcılığı yüksek değil ve ilaçları çaresi biliniyor.
Hahhahahaa yaa pinkkkValla ben kendime bulaşmayacagindan emimim asiri pinpirikliyim disarda kimseyle temasa girmem hicbirseye dokunmam ellemem kapilara tuvalete vs
.. ama benim kocam pis kesin o bulastirir bana cok gerildim şuanzaten butun hastaliklari eve o getiriyo bana bulaştiriyoooo. Neyse bunlari niye yazdim bilmiyorum siz yabanci degilsiniz
Sanmıyorum, bize şuan için bir bilgi gelmedi. Tatil olsa bile bu tedbir amaçlı olurBilmiyorum umarım öyledir. Okullar vs. tatil olacak mı acaba
Bizde ayni seyi soyluyorduk. O kadar pis ki okul bize bisey olmaz falan diyodukGeçen hafta idare ile şakasını yaptık, corono bize vız gelir tırıs gider diye. Ülkenin en ücra köşesinde bir okuluz temizlikçi dahi yok. Okul pislikten geçilmiyor, bizim herşeye bağışıklığımız var diye gülüşüyoruz. Okul tatil olmayabilir şu aşamada. Çünkü sadece 1 kişide görülmüş ve hastalığın başında tespit edilmiş. Umarım kimseye bişey olmaz fakat ben hala kimseye zarar gelmeyeceğinden eminim.