• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

corona için ne önlem aldınız

Stok yapmadım. Maske de almadım. Kolonya aldım 3 şişe. Sabun aldım ama yeteri kadar. Çamaşır suyu ve sirkeli temizleyici.
Mutfağı ve odaları sirkeyle, tuvaleti banyoyu çamaşır suyu ile temizliyorum.
Dışarı çıkmıyorum. Perşembe nöbet bende üniversiteye gidip geleceğim. Toplu taşıma kullanmıyorum. Telefonumu temizliyorum sirke ile.
Ellerimş yıkıyorum yüzüme sürmüyorum.

Son düzenleme:
Bir miktar makarna, bakliyat, un, süt falan aldım. Hiç abartmadım. Aylık alışveriş kadar oldu. Zira ben hiç aylık alışveriş yapmazdım ilk oldu.

Bağışıklık güçlendirmek için propolis falan alıyoruz.

Dezenfaktan kullanıyorum. Maske takmadım henüz. Her gün işe gidip geliyorum mecburen. Evde oturma imkanım yok yasak olmadıkça..

Arabayla gidip geliyorum ama işyerinde toplu taşıma kullanan çok sonuçta.

Yani az biraz tedbirle Allah'a emanetiz. Panik yapacak bir şey yok..

İşten gelene fısfıs dışardan gelene fısfıs el yıka dön dolaş el yıka
Ellerim kurudu yaahu
Çıkmıyoruz iş market harici .🤷‍♀️

Zaten izole bir yerde izole yaşıyordum benim için değişen bir şey yok. Otobüsü hayatımdan çıkardım sadece. Gün içinde zaten suyla haşır neşirim şu anda öyle. Kapı kollarını falan temizliyorum. Özellikle eşim geldikten sonra başka da bir şey yok. Bol kitap, dizi, ders günler her zamanki gibi.

Avmler ne durumdaymis acaba kalabalik mi hala canim?

Bu arada umreden dönüp misafir kabul eden vatandaşları 184 e sikayet edebiliyormusuz sanirim karantinaya aliniyolarmis Kastamonuda olmus sanirim boyle bisey
Malesef canim, kalabalık olmasa da giden var.
Oyun konsulo vs almak için, eşim teknoloji markette çalışıyor.
Ne kadar elzem olabilir ki gıda dışında anlamıyorum..

Avmler ilk kapatılması gereken yerlerdi bana göre. Çok dikkatli olursanız zararsız atlatabiliriz. Eşiniz girmeden soyunup poşetlere koysun kıyafetleri. Kapıyı açın doğru banyoya, poşetli kıyafetler de bir süre beklemek için kirli sepetine.
Bence de kesinlikle kapatılmalı.
Bir sürü insan toplu taşıma kullanarak işine gidiyor...
Orda ayrı kalabalık bir de.

Tabi ki olağanüstü dikkat ediyor.
Yani eve girmeden soyunamiyor tabi ki 😁
Ama direk balkonda soyunuyor.
Girer girmez duşa atıyor kendini.
Telefon önce dezenfektan, sonra kolonya ile siliniyor.
İşyerinde zaten sürekli el yıkıyor, dezenfektan sıkıyor..
Tüm bunlara rağmen yine de bir süre ise gitsin istemiyorum 😩

Arkadaskar bilinclenmek acısından boyle bir baslik olsa herkes stokladiklarini ve aldiklari önlemleri paylassa ben aşırı panik halindeyim ve sacmalamak istemiyorum biliyorum ki bu halde oranlarımızda var neler yaptiniz neler aldınız paylasir misiniz.

konuyu nereye açacağımı bilemedim ban yemem umarim surekli takip halindeyim ban falan yersem iyice deliririm😂
Evde temizlik yaptım
Çamaşırları yıkayıp yerleştirdim
Mutfağı ve banyoyu çamaşır suyuyla dezenfekte ettim
Islak mendil çamaşır suyu ve kireç sökücü aldım
Patates soğan pirinç kuru fasulye dilimli ekmek hazır çorba gibi kuru gıdalar aldım

Hepimizin olma ihtimali var. Mesela ben 28 yaşında genç ve sağlıklı bir kadinim. Grip bile olmam kolay kolay. Virüs bana belki grip kadar bile etki etmez ama taşıyıcı olduğum için hiç farkinsa olmadan sana, Ayşe'nin annesine, Veli'nin babasına bulastirabilirim.ruhum bile duymaz
Zaten kuluçka süresi uzun olan bir hastalık. O yüzden 14 gün kuralı diyorlar. Çünkü senin hasta olduğun o mikrobu kaptiktan sonra 14 gün içinde belli olur. Belki de ateşinin çıkıp 'acaba mi?' dedigin 9. Gün öğreneceksin hasta olduğunu. O zamana kadar geçen günlerde yaydigin kişilere Allah bilir ne olur...
Ben o yüzden maske aldım n11den. Yıkanabilir maskelerden. Ne derece koruur bilmiyroum ama bir önlemdir neticede
Bugün markette elime eldiven taktım . Yüzümde de maske vardı. Kimse garipsemedi. Eve gelince maskemi yıkadım.
Kuluçka süresinde bulaşıcılığın az olduğunu okumuştum ama ne kadar doğrudur bilemem yine de en ufak bir öksürükte yada ateşte ben kesinlikle doktora gidilmesi taraftarıyım tabii maske eşliğinde. O maskelerde ne kadar koruyor o da tartışmalı. n95 olmalıymış sanırım. Bir de genelde 4-5 gün içinde çıkıyormuş belirtiler 14 güne uzadığı nadirmiş. Bu sebeplerden dolayı bizim önlem almamız bir yere kadar. Olması gereken en ufak şüphede test yapılması ve o insanların tecrit edilmesi. Aksi halde herkes bir şekilde illa ki çıkıyor dışarıya. Ayda bir de çıksan; poşetten de kaparsın. Tabii ki önlemleri arttıracağız ama asıl önemli görev burada sağlık bakanlığına düşüyor. Gerekirse herkese test yapacaklar ama yapacaklar. Başka türlü işin içinden çıkamayız. İstersek kilolarca kolonya alalım işimiz zor.

Evden cıkmıyorum. Esım keske evden calısabılse ama sacma patronlsrı boyle bı uygulamaya gecmedı. İşi evden yuruyebılır aslında.
Evi siliyoruz camasır suyu ile. Misafir kabul etmıypruz. Annemleri koydeki eve yolladık kafamız rahst. Esim getirirse getirir virüs. Ona da yapacak bır seyımız yok .
İyi beslenmeye calısıyoruz. Sebze meyve su tuketımı vs.
Allah hepımızı korusun. Lutfen işe gitmıyorsanız cıkmayın. Lütfen.
Cocuklsrınızı anne babalarınızı dusunun.

Normal alışverişim dışında hiç bişey almadım.Her ay düzenli çamaşır suyu deterjan alışverişi yaparım zaten, yada indirimde toplu yapmışımdır vardır.Evden dışarı çıkmıyoruz kızımla, ama eşim kurumsal bir market çalışanı mecburi olarak gidiyor tabiki, yasak çıksada gidecek marketler açık olacağı için.Market eldiven vs vermiş ama kendisi de, bir kaç kutu eldiven,kolonya,dezenfektan felan almış iş yerindekullanmak için.Gelirse eşimden gelir virüs, Onu da gelir gelmez dezenfekte etmeye çalışıyorum.Allah korusun dikkat etmeye ve dışarı çıkmamaya çalışıyoruz.

Kızlar benim sorum şu
Acil birşey olmadıkça dışarı çıkmıyoruz alt komsuyla günlük oturup kahve içiyoruz bu sorun olur mu sizde yapıyor musunuz yoksa kesinlikle dış kapıyı eşinizden başkasına açmıyor musunuz? Tamam çok dikkatli olmak gerek biliyorum ama bu 1 komsuyla gorusmemek dahil mi

Kızlar benim sorum şu
Acil birşey olmadıkça dışarı çıkmıyoruz alt komsuyla günlük oturup kahve içiyoruz bu sorun olur mu sizde yapıyor musunuz yoksa kesinlikle dış kapıyı eşinizden başkasına açmıyor musunuz? Tamam çok dikkatli olmak gerek biliyorum ama bu 1 komsuyla gorusmemek dahil mi
Bence dahil, çünkü o bir komşunun senden başka kiminle görüştüğünü nerden bilebilirsin ki.
Ben evet eşinden başkasına kapı açmıyorum, komşuyla kahve içmek falan şuan yapacağım en son şey bile değil..

Back
X