Çorlu Kore mahallesi nasıl biryer?

yoh artık (a)zıcık (m)antıklı (k)onuşsun.
Zaten bu konuda mantık yokki sen git tamam şuan esenyurtta iyi bir yer değil ama beni. Evim az yukarısında kaliyo tam merkezde değil guvenlikli,havuzlu,spor alanları olan,spor salonu,cafesi olan biryer he aidatı yüksek ona birşey diyemem ama bugün bir kiraya çıksan yine fiyatlar belli böyle bir yeri sat sen git burdan anladığım kadarıyla kötü bir mah. Bina al hem ucuzmuş bina için tamam ucuz evet ama birşey ucuzsa bir düşünmen lazım ben bir marketten ürün alırken bile bakarım fiyatı ucuzsa içeriğinde ne var nie ucuz diye eşimde kendince gitti tapuda araştırdı bina yapısını araştırdı ne bileyim gidip geldiğinde iki üç kişiyle konuşmuş güya kendi anlattığı ben bilmiyorum hiç birde emlakçı çok aradı bunu işte abi sen al bak bu çok yatırımlık yer sen 1 sene tut ben 7 milyona satarım istemezsen filan demiş birde aldıkları gün 3 kişi daha aramış ev sahibini eşimin yanında biz kredi çektik sen nasıl başkasına satmaya kalkarsın diye üstüne yurumusler ev sahibinin telefonda ama eşimde hatta birine şahit olup onla konuşmuş biz sana 300 bin lira fazla verelim sen alma demişler eşime yani bunların hepsi kumpas belli ben öyle düşünüyorum eşimde zevkle herkesin talip olduğu ucuz yeri ben aldım diye övünüyo işte gelse anlat azcik mah. Soyletmis desem bağırıyor cagiriyor sen gidip görmedin bile ne biliyon diye ondan ben herşeyin farkindayimda eşim bunu yaşamadan gormucek ins oraya verdikleri parayı kurtarirlar ben üstünde değilim artık başlarına kalıp bela olmaz o bina ins.

1 ay bile değil bir gün bile tutmazlar. Açık açık yazamıyorum buraya bazı şeyleri. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir mahalle. Dışardan geleni istemezler, yasadışı madde aşımının satımının çok fazla olduğu bir yer. Hırsızlık ile geçimlerini saplıyorlar. Bir arada vakaya çıkıyoruz oraya dışardan gelen mahalleye yanlışlıkla sapmış insanları darp ediyorlar. Geçen iki polisi vurmuşlar mesela
Peki birşey sormak istiyorum çünkü bazıları hidiraga mah.'le , Kore mah. Ayrı yer yazmış bana tam olarak soyleyebilirmisiniz iki mah. Aynı yermi çünkü ben netten araştırdım aynı yer diyodu bilmedigimde sormak istedim.

Evin adresi var mı ? google sokak görüntülerinden sokagı görebilirsin binaları yollaro diger sokakları felan
Açık soyliyim çok ilgilenmedim evle ilgili sadece bir sefer hadi bir nasıl yermiş çarşısını filan övdü eşim oyle bir bakiyim diye gittim sadece yan sokağından gördüm mah. Birde tapu üstünde sadece gördüğüm şuan aklımda olan hidiraga mah. Yazıyordu sadece onu biliyorum açık adresi aklımda yok.Zaten sokağı gördüm bana yan sokakta gösterdiği yerde tarlalar var boş araziler evin olduğu sokakta da kısa kısa binalar var ve gittiğim zaman sokakta insan bile yoktu bomboştu sokak benim için zaten evin nerde olduğunu haritada görmek değil orda yaşayan insanların yaşam tarzı önemli netten araştırdığım her türlü kötü işler var diyorlar burdada bir çok insan böyle söyledi eltimde benden önce araştırmış zaten dere filan varmış evin arkasında sanırım çok kötü kokuyomus yazları ondan bende elimden bu kadar geliyo araştırma konusunda bakicam eşim bir görsün içine bir girsin bakalım neler yasicak ben sitrese girip canımı sikmak istemiyorum şahsen.

Bilmiyorsunuz konu açıyorsunuz, bilen kişiye sorup yorum yazıyorum.
Tam şu an ki Türkiye gibisiniz.

İddialaşıyorsunuzda eşim bu bölgenin ileri gelenlerinden işkembeden sallayarak size yorum yazmıyoruz.

Kore mahallesi ayrı, hatta sinoplular mahallesi de varmış orada da Romanlar yaşıyor.
Kore mahallesi aynı sulukule.
Eşiniz sizi Hıdırağa diye kandırıyor sanırım.

Hıdırağa farklı orada Roman fazla yaşamaz.
Eski Çorlu merkeziymiş.
Ama tercih edilecek bir yer değilmiş.
Gelişmemiş, evler çok çok çok eski, alt gelir grubunun yaşadığı bir yer.

Eşiniz bilmediği bi şehirden ev alırsa araştırmadan en kelek yerden adama evi öve öve satar.

Sizde iddialaşırsınız anca internet öyle bu böyle diye.

Oturulacak bir yer değil medeniyet arıyor iseniz ki o bölgeler İstanbul bahcesehir ayarında üst gelir sınıfının olduğu semt emlak konutları bölgesi Esentepe mahallesi, Hürriyet mahallesi, villa olsun derseniz de önerlerde oturabilirsiniz.
Corluda yasiyorum, tam dogru cevap bu

Ya boşver bacım ev kv nin evi senin emeğin yok nasılsa, isteseler batırsınlar kaç gündür canını sıktığın değmez, adam yerine koyup eşin sormamış bile ordan ev alsak mı çorluya gidelim mi diye. Bırak aptallığın bedelini ödesin, otur kıs kıs gülerken izle satamadıklarında gelip sana ağladıklarında dinleme bile. Hiç bi yere de gitme açabiliyorsa açsın ev açamıyorsa otur ananın evinde.

Bende aynı sizin gibi düşünüyorum zaten ben bu durumu 2 gündür değil 8 - 9 aydır yaşıyorum her ay fikirleri değişti bir yerlerinde duralım sağlam bir evimiz olsun düzenimiz olsun sonra yatırım için paran kaldıysa ne alıyorsan al ben bu dusuncedeyim ama bunların evleri yok gelmişler her düşündüğü planda düzen olmaksızın ilerde satarız olmuyorsa mantığıyla çıkıyorlar yola bende düzen aşığıyım ondan hamile halimle kimsenin peşine gidemem zaten eşimde olsa zaten eşimde bana çok güven vermiyor sözlerinde bu ev işini benim istediğim gibi yapıp net bir sekidle düzen kurduğunu gostermedikce ailem nereye ben oraya en azından ailemde oturmuş bir düzen var onlarda hiçbir an düzen yok kapının eseginde oturuyorsun resmen canimida sikamicam ondan kendisi yaşasın görsün bende duyduğumda yorum bile yapmam.

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var eşim Çorlu'da bir 3 katlı bina aldı daha yeni oraya taşınmayı düşünüyor ama ben bulunduğu mahalleyi araştırdım hidiraga mahallesi yeni adıyla eski adiylada Kore mahallesi olarak geçiyormuş sanırım ben corluyu bilmediğimden orayı bilen arkadaşlar varsa bana bu mahallenin iyimi kötümü olduğunu soyleyebilirmi? İnternetten arastridigima göre Teksas gibi deniyor ben korktum nasıl biryer acaba yardımcı olur musunuz
Berbat bir yer. Uyuşturucu, otçuların favori mekanı. Nasıl taşınmayı düşünüyor? Binayı görmeden mi aldınız ne yaptınız?

Ben hic araştırmadimki eşim buldu evi annesinin hayalinde bahçeli böyle 3 katlı bina vardi ee paralarida oraya yetince gidip birkaç kere baktı etti emlakçılarla konuştu birkaç komşuyla konuşmuş haliyle emlakcida değerli biryer demiş artık günahı boynuna değerlimi olur ilerde degersizmi bilmiyorum evi aldı kafasına göre çok mutlu aldığına dair sonrada eltim anlattı araştırmış yakın zamanda orayı bana anlattı birkaç şey benimde aklıma takıldı bakiyim nette ne yaziyor diye düşündüm.aha bir baktım fuhuş, uyuşturucu,silah hatta bir yorum gördüm giden kamyondan koyun bile çalınan yer diyodu haliyle bende korktum zaten İstanbul içinde oturduğum yerde tekin değil sadece güvenlikli site diye birde evi orda diye buraya evlendim ama annesinin ustundeydi evin tapusu ee kadin evide satmak isteyince bende karisamadim eşimde çorluda bina buldum dedi annesinin hayalindeki binaydi resmen bana zaten sorma gereği bile duymadilar benimde şartım İstanbul içinde bize ait ayrı ev açmak çünkü ben aile apartmanında oturmak istemiyorum eşimde bunu kabul etti sadece işlerini duzeltmesi lazım o süre içinde kendi orda yasicak.
Eşinizi kazıklamışlar. Yıllarca çorluda yaşadım kore mahallesinin gram değer kazandığını ne gördüm ne duydum. Çingeneler, dilencilerin tamamı, hapçıların tamamı, kaçakçılar falan orda yaşıyor.

Eşinizi kazıklamışlar. Yıllarca çorluda yaşadım kore mahallesinin gram değer kazandığını ne gördüm ne duydum. Çingeneler, dilencilerin tamamı, hapçıların tamamı, kaçakçılar falan orda yaşıyor.
Peki hidiraga mah.'le ,Kore mah. Aynı yermidir.Bazi arkadaşlar farklı olduğunu söylüyor ama ben aynı yer diye buldum internette kafam orda karıştı az eşimin aldığı bina hidiraga mah. Diye geçiyor burasiyla ilgili aslında bilgi almak istiyorum.ama işte internette ikisi aynı yer dendiği için sorumu öyle yazmis bulundum siz bilirsiniz ozaman aynı mahallemi ikiside?

Ya o fiyata alabilcek insan zaten Çorlu'da çıkmaz orda yaşayan insanlar o mahalleyi biliyorsa zaten parası olsa bile almaz anca kendi gibi dışardan birini bulcak hicbirseyden habersiz belki öyle satabilir
Kendi gibi salağı biraz zor bulur. 🥹

Berbat bir yer. Uyuşturucu, otçuların favori mekanı. Nasıl taşınmayı düşünüyor? Binayı görmeden mi aldınız ne yaptınız?
Kendince gidip orda komşularla konuşmuş eşim ben öyle yandan gördüm sokagi kimsecik yoktu işte kimlerle konustuysa çok iyi deyip duruyor olumsuz tek birşey duymaya tahammülü yok bende iki sefer söyledim daha konuşmam bu konuda çok sert konuşuyor çünkü ben zaten hiç taşınmayı düşünmüyorum bir anlaşma yaptık kayınvalideme ,eşimin kardeşi orda kalıcı yasicak biz bir süre sonra İstanbul içine tasinicaz ben bu sürede ailemle yasicam zaten hamileyim annemin yardımına çok ihtiyacım var zatende bana sormadan aldı orayı gitsin bir görsün bakalım neler yasicaklar.

Peki hidiraga mah.'le ,Kore mah. Aynı yermidir.Bazi arkadaşlar farklı olduğunu söylüyor ama ben aynı yer diye buldum internette kafam orda karıştı az eşimin aldığı bina hidiraga mah. Diye geçiyor burasiyla ilgili aslında bilgi almak istiyorum.ama işte internette ikisi aynı yer dendiği için sorumu öyle yazmis bulundum siz bilirsiniz ozaman aynı mahallemi ikiside?
Aynı yer malesef ama kore mahallesi daha kısıtlı alan için kullanılıyor ev otogar tarafında falansa bir tık yine iyi olabilir. Gerçi orası da çok kötü ama en azından normal insan da var.

Kendi gibi salağı biraz zor bulur. 🥹
Bende aynısını düşünüyorum ama bakalım hala konustugumda orda hidiraga mah. Çok varmış güya eşimin aldigi yer eski rumlarin,macirlerin ve trakyalilarin filan oldugu biryermis kötü denilen kısım evin konumundan uzakta biryermis hep bunları diyo zaten bende anladım romanlarin olduğu biryer olduğunu ama kötü tarafta değilmiş o mah. Açık diyim bende corluyu bilmediğimden hicbirsey diyemiyorum gidip yaşasın görsünler nasıl olsa bir süre sonra İstanbul içinde ev açma sözü verdi bunu bana tutsunda gerisi onları ilgilendiriyo artık çünkü ben soylenicek herşeyi söyledim artık cümlem kalmadı.Kaziklandiysada uzulemicem hatta bendemistim bile diyebilirim.

Aynı yer malesef ama kore mahallesi daha kısıtlı alan için kullanılıyor ev otogar tarafında falansa bir tık yine iyi olabilir. Gerçi orası da çok kötü ama en azından normal insan da var.
Ev tam çarşıya 5 - 10 dk yürüme mesafesinde çarşının alt sokaklarında kalıyor otogari görmedim orda mahalleden yukarı çıkınca mağazalar birde böyle emekli kahvesi gibi yaşlı amcaların durduğu bir çay bahçesi vardı.

İşte ben orasıni anlamadım tapuda hidiraga mah. Diye geçiyor bakın sizde demisiniz sadece resmi adı hidiraga mah. diye bende o sekidle nette buldum orayida bilmediğimden konuyu bu şekilde anlatmak istedim.zaten burdan aldığım cevaplarin çoğunluğuna vurunca burası kötü biryer gibi geldi he bu mah. zaten ben istemedim sadece ben merakımdan burda sordum ve araştırma yapmak istedim ondan cevabınız için çok saolun.
Kore mahallesi halk içindeki ismidir, halka Kore mahallesi diyin hemen cevap gelir, ama resmiyetteki adı farklıdır. Ve Çorlu’nun en kötü mahallesi cidden. Keşke onun yerine Ergene’de Marmaracık ve Ulaş’tan bir arsa alsaydınız. Daha değerlenirdi. Kore’deki evi kiraya vermek de zor olur.

Corluda yasiyorum, tam dogru cevap bu
Hala konu sahibi cahilin kendi doğrusuna tutundugu gibi tutunuyor internetten okudum şu bu diyor.

Hayır doğrusunu yazıyoruz internetten okudum diyor😂😂😂

Eşimin kim olduğunu yazmak istemiyorum da insanı deli ediyor hala yazıyor ki Hıdırağanın eski adı Kore diyor.

Eşim şu an yanımda adam gülüyor ne ne bi daha söyle bi daha söyle diye kahkaha atıyor.

Bi daha yazayımda konu sahibi iyice öğrensin.

Hıdırağa mahallesinin Kore mahallesi ile alakası yok.
Eski adi Kore mahallesi diye kim yazıyor yada söylüyorsa totosundan element atıyor…

Konu sahibi bilmediğin konularda iddialaşması muazzamm hala internet diyor ya da doğruyu yazanlarla da iddialaşma.

Hıdırağa da trakyalılar ve göçmenler oturur. Eski çorlu merkezidir. Yapılaşma ters yöne ilerlediği için gelişmemiştir.

Gelişmemiş, çok eski yapılar vardır, evler çok ucuzdur şu an ki ev fiyatları uçmuş durumdayken bile esinizin aldığı gibi çok eski binayı uygun fiyata alır.

Hıdırağanın Kore mahallesi ile alakası yok.
Kore mahallesinde romanlar yaşar aynı sulukule gibidir.
Kore ve sinoplular mahallesinde roman mahallesi ve romanlar yaşar

Ayrıca tapu elinizin altında adres açık açık yazar, hangi mahalle olduguna bakarsanız net olarak görürsünüz.
Kore mahallesi ise geçmiş olsun…

Kore mahallesi halk içindeki ismidir, halka Kore mahallesi diyin hemen cevap gelir, ama resmiyetteki adı farklıdır. Ve Çorlu’nun en kötü mahallesi cidden. Keşke onun yerine Ergene’de Marmaracık ve Ulaş’tan bir arsa alsaydınız. Daha değerlenirdi. Kore’deki evi kiraya vermek de zor olur.
İşte annesi İstanbul'daki evinden taşınması gerekiyordu kardeşide kirada bizim oturduğumuz evi kardeşiyle,annesi alıp aslında Ankara'da biryer bakicaklardi 2 ayrı daire gibi ama işte benim eşim burayı buldu annesinide birsekil ikna etti kimseyi dinlemedi kısaca bana kalsa zaten kardeşiyle eltim,kayinvalidemi alıp Ankara'ya yerlesicekti işte emlakçı ve etrafta bir kaç kişinin konuşmasını beğenmiş ev alma komşu al diyo insanlar nasıl konustuysa artık bende anladığım bu ev patlicak ellerinde zaten ama dinlemediginden esim yaşayıp gorucek bakalım.

Hala konu sahibi cahilin kendi doğrusuna tutundugu gibi tutunuyor internetten okudum şu bu diyor.

Hayır doğrusunu yazıyoruz internetten okudum diyor😂😂😂

Eşimin kim olduğunu yazmak istemiyorum da insanı deli ediyor hala yazıyor ki Hıdırağanın eski adı Kore diyor.

Eşim şu an yanımda adam gülüyor ne ne bi daha söyle bi daha söyle diye kahkaha atıyor.

Bi daha yazayımda konu sahibi iyice öğrensin.

Hıdırağa mahallesinin Kore mahallesi ile alakası yok.
Eski adi Kore mahallesi diye kim yazıyor yada söylüyorsa totosundan element atıyor…

Konu sahibi bilmediğin konularda iddialaşması muazzamm hala internet diyor ya da doğruyu yazanlarla da iddialaşma.

Hıdırağa da trakyalılar ve göçmenler oturur. Eski çorlu merkezidir. Yapılaşma ters yöne ilerlediği için gelişmemiştir.

Gelişmemiş, çok eski yapılar vardır, evler çok ucuzdur şu an ki ev fiyatları uçmuş durumdayken bile esinizin aldığı gibi çok eski binayı uygun fiyata alır.

Hıdırağanın Kore mahallesi ile alakası yok.
Kore mahallesinde romanlar yaşar aynı sulukule gibidir.
Kore ve sinoplular mahallesinde roman mahallesi ve romanlar yaşar

Ayrıca tapu elinizin altında adres açık açık yazar, hangi mahalle olduguna bakarsanız net olarak görürsünüz.
Kore mahallesi ise geçmiş olsun…
Kardeşim yukarda yazan kişilerin yorumlarını okumuyorsunuz sanırım bence baştan sona okuyun çoğu kişide aynı yer diyo ben nerden bilebilirim adam gibi soruyorum çoğunluk aynı yer diyo ben Çorlulu değilim yukarda bana cevap yazanlara göre konusuyorum bence siz önce bir surdaki yorumları okuyun kahkaha atarken önce bir araştırın sonra yorum edin insan gibi burda bilmediğim konu hakkında soru sordum inasanlar bana ne cevap veriyorsa bende ona göre cevap veriyorum bildiğim bir konu olsa zaten burdan soru sorma gereği duymam siz yazdiginiza göre farklı diyosunuz yukarda Çorlu'da yaşıyorum ve aynı yer diyende çok kişi var kim doğru söylüyor ben bileemem burdan bildiğim tek konu var oda sizin önce cevapları okumadan burdan cevaplamaaniz ama yinede saolun cevap için bende yaşadığım zaman orasimi degilmi anlicam bence insanı dalgaya almadan önce düzgünce cevap yazabilirsiniz.

Biraz akıl alsaydı böyle bir hata yapmazdı.
Burnunun dikine giden biri belli
Aynen öyle kendinin hoşuma giden birşey varsa asla olumsuz yönde olsa yaşamadan goremicek bende öyle çünkü bende bilmiyorum orayı sizlerin yoruma göre kötü biryer gibi geldi bana ama bakicaz artık gerisine zaten kotuysede 1 ayı bulmaz anlar hepsi ne olduğunu.

X