Çorlu Kore mahallesi nasıl biryer?

Tapu bende değil ev kayinvalidemin üstüne alındı açık adresini görmedim bildiğim oda eşimden duyduğum hidiraga mah. Diye biryer ve bana gogle haritada evin konumu değilki önemli olan çevresindeki kişilerin kötü olup olmadığı lazımdı zaten romanların olduğu biryer olduğunu anladım korkum o mahalleye girmeyin Sakin diyen çok kişi oldu ee haliyle bu kadar kötüyse demekki suç oranları yüksek bir mahalle hiçbir konuda iddalasmiyorum ayrıca da bana insanlar cevap veriyor bende o an ne düşünüyorsan o şekilde cevap yazıyorum zaten binanın yan sokağından da olsa gördüm mahalledeki evlerin bir kacini eski yapılar hepsi kısa kısa bahçe içinde ama sokakta bir tane bile insan görmedim gittiğimde aklimida eltimin araştırmaları sonucu duyduklarım karıştırdı çünkü oda orda yaşayan bir tanıdığıyla birebir sorusturmus burda yazılanlara benzer şeyler söylenmiş kısaca sizde diyorsunuz dipdibe olduğunu mahallenin ozaman aynı konuda hem fikiriz bence.
Eskiden orada Romanlar yok, hep göçmenler var ve merkez zaten.
Eskiden orası çorlu merkezi iken gelişme ters tarafa olunca çok geri kalıyor hiç yatırımda olmayınca Romanlarda yaklaşmaya başliyor.

Ama Hıdırağa da Roman çok yok.

Kore ve Sinoplular full Roman mahallesi.
Nasıl İstanbul fikirtepe, Fatih sulu kule, Üsküdar Selamsız aynı o ayar yerler Kore ve Sinop mahallesi.

Zaten sorun bu iki mahallede ise hiç gitmeyin.
İnsan ailesini buralara sokar mı hiç akla mantığa sığacak iş değil…

Eskiden orada Romanlar yok, hep göçmenler var ve merkez zaten.
Eskiden orası çorlu merkezi iken gelişme ters tarafa olunca çok geri kalıyor hiç yatırımda olmayınca Romanlarda yaklaşmaya başliyor.

Ama Hıdırağa da Roman çok yok.

Kore ve Sinoplular full Roman mahallesi.
Nasıl İstanbul fikirtepe, Fatih sulu kule, Üsküdar Selamsız aynı o ayar yerler Kore ve Sinop mahallesi.

Zaten sorun bu iki mahallede ise hiç gitmeyin.
İnsan ailesini buralara sokar mı hiç akla mantığa sığacak iş değil…
Evin yeri hidiraga mah. Ozaman sizin dediğinize göre Kore mah. Farklı yer ama dipdibe olduğunu söyleyen de oldu bilmiyorum artık zaten ben İstanbul içinde ev görmedikçe gitmicem o tarafa ondan bakalım onlar bir yasasin bende gorucem bakalım neler olcak.

Esenyurtta oturduğunuz daire kime ait? Bir yorumunuzda eşinizin kendi parasıyla aldığı ama tapusu kv üstüne olduğunu yazmışsınız?
Ee kv nasıl olur da kendine ait olmayan evi yani sizin yaşadığınız evi satma konusunda söz sahibi oldu orasını anlamadım?
Ayrıca kaynım eltim onlarda kiradaydı hep beraber çorluya taşınacak dediniz,ne alaka?
Sizin eviniz satılıyor o parayla hem kendinize hem kv+kayın etliye birer daire mı hediye etmiş oluyorsunuz aile Apartmanı alarak ??
Ev kimin esenyurttaki ?Sizin ise neden çorludaki binayı kv üstüne yaptınız?
Para kimin?
Patron kim?

Esenyurtta oturduğunuz daire kime ait? Bir yorumunuzda eşinizin kendi parasıyla aldığı ama tapusu kv üstüne olduğunu yazmışsınız?
Ee kv nasıl olur da kendine ait olmayan evi yani sizin yaşadığınız evi satma konusunda söz sahibi oldu orasını anlamadım?
Ayrıca kaynım eltim onlarda kiradaydı hep beraber çorluya taşınacak dediniz,ne alaka?
Sizin eviniz satılıyor o parayla hem kendinize hem kv+kayın etliye birer daire mı hediye etmiş oluyorsunuz aile Apartmanı alarak ??
Para kimin?
Patron kim?
kız bu uğur dündar gibi arka arkaya sıralamışsın 😂😂

kız bu uğur dündar gibi arka arkaya sıralamışsın 😂😂
Hayır yani ev bizim diyor düzenimiz bozuldu diyor. Kaynana ne alaka? Konu sahibinin eşi almış Ödemiş evi. Ee? Niye evi satıp annesine kardeşi ve onun eşine ev alır ki bir insan ,karnı burnunda karın evsiz kalmış orada burada kalıyor ?
Var bir mantık hatası.
Tapular hep nedense kv üstüne oluyor. Para da onun demek oluyor

Hayır yani ev bizim diyor düzenimiz bozuldu diyor. Kaynana ne alaka? Konu sahibinin eşi almış Ödemiş evi. Ee? Niye evi satıp annesine kardeşi ve onun eşine ev alır ki bir insan ,karnı burnunda karın evsiz kalmış orada burada kalıyor ?
Var bir mantık hatası.
Tapular hep nedense kv üstüne oluyor. Para da onun demek oluyor
valla benim de okurken beynim yandı. kaynanayla oğlu bayağı beraber iş yapmışlar. kadın hamile ve ilk danışması gereken kişiyken kadını yok sayıp kendi kendilerine hareket ediyorlar. daha fazla konuşup kadının moralini bozmak istemiyorum da adamda cidden problemler var.

valla benim de okurken beynim yandı. kaynanayla oğlu bayağı beraber iş yapmışlar. kadın hamile ve ilk danışması gereken kişiyken kadını yok sayıp kendi kendilerine hareket ediyorlar. daha fazla konuşup kadının moralini bozmak istemiyorum da adamda cidden problemler var.
Yahu 1 tane ev var esenyurtta. Ev konu sahibinin kocasının(sözde)ama tapu kv üzerine.
1. Kirada oturan kv var
2. Kirada oturan kayın ve elti var
Bu kayın ve kayınvalide ikisi de kirada oturdukları evden çakmaları gerekiyor ve konu sahibinin kocası tek evini satıp çorludan 3 daireli bina alıyor.
Kv’ye 1 daire
Kayın’a 1 daire
Kendilerine 1 daire olacak şekilde.
Niye?
Niye esenyurttaki evi satıp kendilerinin istedikleri yerde 1 daire alıp taşınmıyorlar karısı,doğacak bebeği filan?
Kv ve kayın elti ne alaka?
Bu ne zaman mümkün olur?
Esenyurttaki ev kayınvalidenin eviyse olur. Kv evi satıp iki oğluma ve kendime ev yapayım derse olur.

Yahu 1 tane ev var esenyurtta. Ev konu sahibinin kocasının(sözde)ama tapu kv üzerine.
1. Kirada oturan kv var
Bu kayın ve kayınvalide ikisi de kirada oturdukları evden çakmaları gerekiyor ve konu sahibinin kocası tek evini satıp çorludan 3 daireli bina alıyor.
Kv’ye 1 daire
Kayın’a 1 daire
Niye?
Niye esenyurttaki evi satıp kendilerinin istedikleri yerde 1 daire alıp taşınmıyorlar karısı,doğacak bebeği filan?
Bu ne zaman mümkün olur?
Esenyurttaki ev kayınvalidenin eviyse olur. Kv evi satıp iki oğluma ve kendime ev yapayım derse olur.
kadın hamile, o yüzden düşüncelerimi kendime saklıycam. haklarında hayırlısı olsun.

Ben çorluda yaşıyorum sizin tarif ettınız yer saray caddesi evden cıkınca tam pislik bir mahalle orası yani oradan kolay kolay kimse ev almaz kıralamaz ve o taraflarda eskıden yaşayan göç edenler bile o mahalleye tasındılar evlerını satıp eşiniz çok yanlış yapmış yaşanacak bı mahalle degıl maalesef sizi üzmek istemem ama

Ben hic araştırmadimki eşim buldu evi annesinin hayalinde bahçeli böyle 3 katlı bina vardi ee paralarida oraya yetince gidip birkaç kere baktı etti emlakçılarla konuştu birkaç komşuyla konuşmuş haliyle emlakcida değerli biryer demiş artık günahı boynuna değerlimi olur ilerde degersizmi bilmiyorum evi aldı kafasına göre çok mutlu aldığına dair sonrada eltim anlattı araştırmış yakın zamanda orayı bana anlattı birkaç şey benimde aklıma takıldı bakiyim nette ne yaziyor diye düşündüm.aha bir baktım fuhuş, uyuşturucu,silah hatta bir yorum gördüm giden kamyondan koyun bile çalınan yer diyodu haliyle bende korktum zaten İstanbul içinde oturduğum yerde tekin değil sadece güvenlikli site diye birde evi orda diye buraya evlendim ama annesinin ustundeydi evin tapusu ee kadin evide satmak isteyince bende karisamadim eşimde çorluda bina buldum dedi annesinin hayalindeki binaydi resmen bana zaten sorma gereği bile duymadilar benimde şartım İstanbul içinde bize ait ayrı ev açmak çünkü ben aile apartmanında oturmak istemiyorum eşimde bunu kabul etti sadece işlerini duzeltmesi lazım o süre içinde kendi orda yasicak.
Evet koyun çalınıyor hatta bızım arabamızdan kırmızı ışıkta durdugumuzda bagaj şan küçük tüpü çalmişlardı

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var eşim Çorlu'da bir 3 katlı bina aldı daha yeni oraya taşınmayı düşünüyor ama ben bulunduğu mahalleyi araştırdım hidiraga mahallesi yeni adıyla eski adiylada Kore mahallesi olarak geçiyormuş sanırım ben corluyu bilmediğimden orayı bilen arkadaşlar varsa bana bu mahallenin iyimi kötümü olduğunu soyleyebilirmi? İnternetten arastridigima göre Teksas gibi deniyor ben korktum nasıl biryer acaba yardımcı olur musunuz
Merhaba ben Tekirdağ’da yaşıyorum soruyu görünce bilgilendirmek istedim yaşadığım yer oraya yakın fakat çok kötü bir mahalle araçla geçerken bile tedirgin oluyoruz yol kesenler gasp edenler dolu oluyor okuduğum yorumlarda romanlar eğlencelidir diye güzellemeler yapılmış fakat herseyi roman havası oynayarak çözmüyorlar kavga gürültü çok ve o mahallede hep kendi insanları olur sizi dışlarlar bela olurlar benden bize söylemesi uzak durun satabilirseniz satın devletin polisi bile giremiyor oraya o derece çok olay oluyor

Sizin durumunuza çok üzüldüm umarım oraya gitmezsiniz orta yol bulunur . Bende depremde evimiz hasar aldığı için acilen taşınmak zorunda kaldık. Mis gibi bir yerden daha sorunlu bir mahalleye geçtik mecburen ev yokluğu malum. Anlatılan kore mah kadar kötü değil ama ben hiç memnun değilim.

Size söylemek istediğim şey ise eşiniz kendini tek akıllı sanıp almış evi, siz kayniniz ve eşi itiraz etmiş ama eşiniz inat etmiş. Bu kadar inat edip sonra ben hata etmişim demez gibime geldi. Kusura bakmayın ben yanlış yaptım siz haklısınız diyecek biri gibi değil. Siz annenizde kalmakla en iyisini yaparsınız

Yo onunla anlaşmamız var ben durumu ona anlattım oda bir süre sonra gelicem zaten İstanbul içine dedi sadece kısa süreliğine elemanların başında durması gerekliymiş ondan o tarafa gidiyor eşim ama kayınvalidem ve eşimin kardeşi kalıcı gidicek orda 3 daire var zaten biz ayrı eve cikicaz İstanbul içinde ziyarete gittikçe kalicaz dairemizde eşimde bu süre içinde tabiki bana maddi gelir gondericek çocuğu var sonuçta ama şuan burda para kazanamıyor söylediği bu he bakıyorum hesaplarinada gerçekten yok yani artık ne var bilemem bu tarafta yani şöyle düşünüyorum kocam uzun yol şoförü diye düşünüyorum çünkü ben ona seçenekler sundum hepsine olmaz dedi ve o evi bana emri vaki yaparak aldılar ondan azda kızgınım hepsine ben o apartmana birkere girsem eşim asla çıkmaz ordan biliyorum hayalindeki ev çünkü bende öyle huzursuz eğreti otururum çünkü benim kayınvalidem öyle hani kanaatkar biri değil sana evi sözü veriyorum der ama sen atıyorum gitmek istemiyorum kiralamak istiyorum desen izin vermez satmak istiyorum parasıyla istediğim yerde ev almak istiyorum desem onada izin vermez üstüne zaten binanın tapusu onun üstüne güya katları ayiricaklar ama maliyet şuan tuzlu geldiğinde kayinvalidemde ee kiralasan para onun hesaba gitcek sana göndermesi için kırk takla atman lazım yani orası aslında senin değil kayinvalidemindir bende kira bile olsa benim olsun istiyorum yani ne yapmak istediğinize eşimle ben sadece karar verelim en doğal hakkımda yani.ondan biz aynı apartmanda kesin kavga ederiz birde benim özel esyalarimin içinde hep kayınvalidem ben anneme gitsem temizlik yapıyorum bahanesiyle çekmecelerime
Girer eşyalarımı giyer kafasına göre bana sormadan tamam evde yokum ama bir ara sor yani ayıp bana göre bunlar zaten hep ben yokken gelir hiç ben varken gelmez garip biri yani mesafe koymada bana göre yarar var yoksa biryerde ipler koparsa eşim benide savunmaz biliyorum orda kafayı yerim ben ayrı olalım tatlı olalım benim düşüncem bundan direnmemde o yüzden.
Eşinizin yazılım şirketi mi var? Yoksa ne call center ekibi anlamadım. Yazılım şirketi varsa eğer zaten size çorlu koreden ev almazdı. Eşiniz tek başına pazarlama işini yapsa yine deli gibi para kazanırdı. İşi ile ilgili başka bişe olmasın?

1. Kirada oturan kv var
Kv’ye 1 daire
Kayın’a 1 daire
Niye?
Bu ne zaman mümkün olur?
Ben ev kaynananın oturma izni vermiş gibi anladım.

Para kimin?
Patron
Esenyurt'ta ki dairem kayınvalidem almış herşeyiyle onun sadece oğlu evlenirken burda oturun diye oğluna vermiş haliyle bende buraya evlendim ama nedense kadın evlendim 5 ay sonra başladı satalimda bina alalım bahçe içinde filan diye kadının hayali zaten oğulları,gelinleri kendi hep iç içe yasamakmis ben işin içine girince anladım neyse bende böyle bir yaşam istemediğimi dile getirdim hem eşime hem kayınvalideme ama nerde kimse beni anlamadı bu yönden çok kızgınım onlara zaten sonra bunun kardeşinin aslında Silivri'de kentsel dönüşümde yıkılan bir evi var yıkılınca onlar kiraya geçti haliyle yani toplasan iki evleri var ikiside kayınvalidem almış oğullarına vermiş evlendiklerinde tapusu haliyle onun üstüne ama şuan tabiki benim oturduğum bina kıymetli para edicek olan benim dışımda hepsi beraber oturmuşlar mal paylaşımlar resmen eşime göre benim oturduğum yerin parasını annesi ve kardeşine bırakmış biz Silivri'deki yıkılan yeri alicakmis çünkü orası yapıldığında hepsinden değerli olucakmis mantık bu birde kayinvalidemde kirada oturuyor ev sahibi çıkmasını istedi öyle olunca kadında bizim oturduğumuz evi satmayı kafasına iyicene yerleştirdi çünkü trink para gelicek ve iki daire alabiliriz düşündüler bende madem bize ev düşünmedi esim mecbur kiraya çıkarız diye bekliyodum ama tabiki bu bina ayrı ev hayalimi şimdilik erteledi zatende Deprem meseleside eşimi tetikledi oturduğumuz kat baya yüksekte korku bastı oda bana sormadan gitmiş annesiyle kafasına göre satalım edelim yok arsa alırız konteyner koyarız içine filan ilk planları buydu banada emri vakiyle lutfeden söylüyorlar bende istemediğimi söyledim çünkü arsa demek şehre uzak demek sonra zaten yapamadılar tek evin parasıyla olucak gibi değildi zaten.Bu seferde kardeşi ben annemi alır Ankara'ya tasiniriz dedi ama eşim saolsun ara tara corluyu buldu çok uğraştı almak için ben nasıl biryer olduğunu araştırmadım başta çünkü taşınmaya niyetim yok eşimle başta bir anlaşma yaptım oda kabul etti zorlamadı beni Allah'tan ama birgün eltim gelip bana mahalleyi araştırdım kötüymüş filan diyince merak ettim.Sonra buraya bir yazıyım illaki orayı bilen birileri çıkar diye düşündüm.Ben zaten hamile olduğumdan hastanem doktorum İstanbul içinde ilçe memnunum değişmek istemiyorum ondan ben oraya gelmicegimi söyledim sonrada 3-4 ay anneme ihtiyaç duyucagimida söyledim aslında planıma göre sonradan giderim 6-7 ay gönüllerini yapar sonra eşimde işini toplar İstanbul'a döneriz düşündüm ama eşim tabiki bana bir söz vermişti onu tutmayinca onada çok sinirlendim zaten soz verir verir tutmaz bugüne kadar hiçbir sözünü tutmadı ondan açık soyliyim korktum oraya bir gecersem icinide doserse kesin ordan çıkmaz bu tarflari zaten sevmiyor bahaneler üretir beni oyalar sonra ben orda kafayı yerim ondan söyledim sonradan ben oraya eşyalarımı yerelstiricem sonra ailemin yanına tasinicam sende söz verdiğin süre içinde işini topla İstanbul içinde kirada olsa bir ev aç eşyaları koy içine net şekilde ben goriyim sonra gel beni ailemin ordan al dedim başka birşey yapamam rest çekmek zorundayım huyunu biliyorum kayinvalidemde tuhaf birisi ben çok dipdibe yapamam illaki biryerde çenemi tutamam kavga çıkar eşim annesini korur ipler kopar.Esimde haftasonlari yada müsait oldukça yanıma gelicek bende onu artık uzun yol şoförü gibi düşünucen bir süre.Yeterki bu sefer verdiği sözü tutsun yoksa ben çok kararlıyım burdan kopartirim çünkü evliligimin başından beri beni çok şeye mecbur bıraktılar artık sikildim benimde hakkım var kendime ait bir eve ve eşimle cocugumlar çekirdek aile kurmaya tamam anne,bablarda önemli ama önce biz yani sonuçta aile kurmak için evleniyorsun hali hazırda duran ailene birini sokmak için değil evleniyorsun ailenin içine giriyorsunda bir müsade edilmiyor başbaşa kalıpta bir kendi sorumluluğumuzu alalım öğrenelim eşim zaten çocuk gibi anasının eteğinden ayrilamamis ne kadar buyusede anneside böyle yapınca bir kopamiyolar benide cekistirmeleri sinirine dokunuyor benimde ailem var ben diyorum kendi ailemle bile aile apartmanında oturmak istemem zaten aile apartmanında oturuyor ailem ben içinden geliyorum olmuyor oyle iç içe özel hayat diye birşey kalmıyor çocuğun içinde annane ,babanne kavramı oluşsun bende o olmadı çünkü aile apartmanında büyüdüm hepsi iç iceydiler yani işin ozeti onlar yaşasın bende uzaktan izlicem bakalım nasıl yer cikicak.

Eşinizin yazılım şirketi mi var? Yoksa ne call center ekibi anlamadım. Yazılım şirketi varsa eğer zaten size çorlu koreden ev almazdı. Eşiniz tek başına pazarlama işini yapsa yine deli gibi para kazanırdı. İşi ile ilgili başka bişe olmasın?
Yazılım ve programlama işi yapıyor 3-4 ürün gelistirdi onları satmak için eleman lazım call center işi ondan haliyle de o ürünleri sattirabilmesi için elemanlarin hem başında durmadi gerekiyor hemde onlara anlatması lazım ne işe yarıyor bu ürünler elemanlarında yurtdışına çalıştığı için Almanca bilmesi şart valalhi ben deli para kazandığını görmedim yurtdışında bir ortağı var eşim proje geliştiriyor genelde para işleri ortaginda ve birde burayı yeni açtılar nedensede bir türlü eleman bulamadılar satabilcek zaten bulsalar burdan gitmicekti ya bırak buraları adam Alanya ,Kuşadası heryerde baktı call center ama işte adamlarin başında durmayinca kimse birşey satamadi en son çare çorlu tarafında bir ekip bulunmuş ama başında kesin durması gerekiyomus haliyle burdan oraya gitmesi uzun mesafe olunca ordafaa ev alınınca oraya taşınmayı kafasına koydu.Oyle hani deli gibi para kazandığına ben şahit olmadım öyle olsa burdan ben ona ev aldırirdim sen gidiyorsan git derdim çünkü çok tepemi attirdilar artık onun peşinde dolaşıp pisikolojimi ve sağlığımı bozamicam zaten hamileyim sonra bebek olcak kucağımda benim huzura ve sağlıklı bir yuvaya ihtiyacım var.İsiylede ilgili tek ürünlerini sattiricak Almanca bilen ve bu ürünler ne işe yarar bunu anlicam eleman bulması başka birşey değil bir ekibi oturtsa heer sattistan yüzde alıp köşesine cekilcek aslında ama işte o adamlarda hep sahil yerlerine ne bileyim hem işimi yaparım hem tatilimi yaparım hesabına gitmişler İstanbul içinden eşimin soyledigi bu açık ilanında var kaç aydır ama işe yarar satış elemanı bulamadı ne yazikki.

Merhaba ben Tekirdağ’da yaşıyorum soruyu görünce bilgilendirmek istedim yaşadığım yer oraya yakın fakat çok kötü bir mahalle araçla geçerken bile tedirgin oluyoruz yol kesenler gasp edenler dolu oluyor okuduğum yorumlarda romanlar eğlencelidir diye güzellemeler yapılmış fakat herseyi roman havası oynayarak çözmüyorlar kavga gürültü çok ve o mahallede hep kendi insanları olur sizi dışlarlar bela olurlar benden bize söylemesi uzak durun satabilirseniz satın devletin polisi bile giremiyor oraya o derece çok olay oluyor
Peki sizede soriyim yukarda hoş sordum çok kişiye ama hala nie soruyor diyen oldu ama çoğunlugin cevabına göre anlayabilcem sanırım Kore mahallesiyle , hidiraga mahallesi aynı yermi yoksa iki ayrı mahalleyse birbirine yakinlarmi eşimin aldığı yer hidiraga mahallesi diye geçiyor anladığım asıl kötü olan Kore mahallesi ama ikisi aynı yerse demekki o evin konumuda kötü biryerde diye düşünucen.

X