Çorlu Kore mahallesi nasıl biryer?

Ben ev kaynananın oturma izni vermiş gibi anladım.
Zaten kayinvalidemin ama oğlu benle evlenmek isteyince bize oturalım diye verdiğini söylemiş eşime ama evlendigim günden beri saolsun kendi evi olduğunu çok kez belli etti en sonunda oğluyla bir oldu işte sattilar.Hani bana sen kimsin der gibi oldu biraz sorulmadı bile.

Yazılım ve programlama işi yapıyor 3-4 ürün gelistirdi onları satmak için eleman lazım call center işi ondan haliyle de o ürünleri sattirabilmesi için elemanlarin hem başında durmadi gerekiyor hemde onlara anlatması lazım ne işe yarıyor bu ürünler elemanlarında yurtdışına çalıştığı için Almanca bilmesi şart valalhi ben deli para kazandığını görmedim yurtdışında bir ortağı var eşim proje geliştiriyor genelde para işleri ortaginda ve birde burayı yeni açtılar nedensede bir türlü eleman bulamadılar satabilcek zaten bulsalar burdan gitmicekti ya bırak buraları adam Alanya ,Kuşadası heryerde baktı call center ama işte adamlarin başında durmayinca kimse birşey satamadi en son çare çorlu tarafında bir ekip bulunmuş ama başında kesin durması gerekiyomus haliyle burdan oraya gitmesi uzun mesafe olunca ordafaa ev alınınca oraya taşınmayı kafasına koydu.Oyle hani deli gibi para kazandığına ben şahit olmadım öyle olsa burdan ben ona ev aldırirdim sen gidiyorsan git derdim çünkü çok tepemi attirdilar artık onun peşinde dolaşıp pisikolojimi ve sağlığımı bozamicam zaten hamileyim sonra bebek olcak kucağımda benim huzura ve sağlıklı bir yuvaya ihtiyacım var.İsiylede ilgili tek ürünlerini sattiricak Almanca bilen ve bu ürünler ne işe yarar bunu anlicam eleman bulması başka birşey değil bir ekibi oturtsa heer sattistan yüzde alıp köşesine cekilcek aslında ama işte o adamlarda hep sahil yerlerine ne bileyim hem işimi yaparım hem tatilimi yaparım hesabına gitmişler İstanbul içinden eşimin soyledigi bu açık ilanında var kaç aydır ama işe yarar satış elemanı bulamadı ne yazikki.
Belki eşinin ya da kendisinin şirketi olanlar daha iyi bilir ama bir yazılımcının ürününü satabilmesi için neden call center ekibine ihtiyacı olsun ki? İyi bir web sitesi, doğru ürün tanıtımı ve sektördeki firmalarla doğru iletişim kurulması yeterli değil mi? Nasıl bir yazılım satıyor ki? Bir de birden fazla ürün ihtiyaca göre geliştirilir ve doğru reklam ve çevre ile alıcı bulur. Yanlış anlamayın ama hiç bireysel birinin call center ekibi kurduğunu görmedim. Farklı bir sektör için demiyorum yazılım için konuşuyorum. Acaba biraz hayalperest olabilir mi eşiniz?

Belki eşinin ya da kendisinin şirketi olanlar daha iyi bilir ama bir yazılımcının ürününü satabilmesi için neden call center ekibine ihtiyacı olsun ki? İyi bir web sitesi, doğru ürün tanıtımı ve sektördeki firmalarla doğru iletişim kurulması yeterli değil mi? Nasıl bir yazılım satıyor ki? Bir de birden fazla ürün ihtiyaca göre geliştirilir ve doğru reklam ve çevre ile alıcı bulur. Yanlış anlamayın ama hiç bireysel birinin call center ekibi kurduğunu görmedim. Farklı bir sektör için demiyorum yazılım için konuşuyorum. Acaba biraz hayalperest olabilir mi eşiniz?
Şöyle soyliyim ozaman kendi olusturdugu ürünler QR kod,SEO desteği,Google partnerlik desteği ve sizinde soylediginiz gibi web tasarım desteği veriyor işi bu ve bu işi yurtdışına yapıyor ordaki insanlara internet sayfasında paketleri var her paketin değeri farklı tabiki insanlar ordan iletişime geçiyor ve herhangi bir sorun çıktığında telefonla destek veriyolar birde kendilerinrde data indirip o insanlara telefon aracılığıyla ulaşıp bu ürünlerin tanıtımı yada bilgi vermek için arıyorlar bunun içinde call center ekibi lazım bu ekip karşı taraf ararsa yada elindeki datalarla şirket sahiplerine ulaşabiliyorlar ama yurtdışı olduğu içinde Almanca dili gerekiyor ve açık eleman ilanı olmasına rağmen insanlar yaparım diye geliyor yapamadan çıkıyor suanki ekipte zaten bu işi başka şirket için yapıyorlarmış benim esimlede anlasicaklar ama şart koymuşlar eşim elemanların başında durup yinede onlara destek vermesi lazımmış buda demek ya 6 ay bir eğitim vericek ama her türlü sorunları düşünürsek bu 1 yılıda geçebilir elemanların anlamasına ve kavramasina bağlı aslinda bir sistemide oturtursa artık istediği yerde oturabilir sorun kalmicak her satışında pay alicak gelen işlerinde yaptiricak zaten elemanı var yeterki yurtdışındaki şirketlere ulaşıp bu paketleri satabilsinler.He suda var fazla özgüveni var yani benim işim olsun düşüncesi ben ona normal bir yazilim sirketine gir hem saatin belli olur hem iş peşinde koşup kafan ağrımaz hemde maaşın trink yatar dedim ama o kendi işini yapmak istiyor ondan çoğu zaman tokezliyor ama ne diyim işini anlamadigimdan yorumda çok yapmıyorum kendisine zatende hicbirsey karıştırmadigindan iş konusunda karistirmaz beni ona göre ben mantıksız konuşuyorum boş konsuyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var eşim Çorlu'da bir 3 katlı bina aldı daha yeni oraya taşınmayı düşünüyor ama ben bulunduğu mahalleyi araştırdım hidiraga mahallesi yeni adıyla eski adiylada Kore mahallesi olarak geçiyormuş sanırım ben corluyu bilmediğimden orayı bilen arkadaşlar varsa bana bu mahallenin iyimi kötümü olduğunu soyleyebilirmi? İnternetten arastridigima göre Teksas gibi deniyor ben korktum nasıl biryer acaba yardımcı olur musunuz
Merhaba Çorlu'da oturan biri olarak şöyle diyiyim romanlar oturuyor uyuşturucu hırsızlık her türlü pislik var.Baskin oldumu hem havadan hem karadan sabaha karşı yapılır.Bide oraya yakın olan hıdırağa mahallesi evlere hırsızlık kapı önleri ayakkabı çalma bina siginaklari bisiklet araba lastik çalma en çok olaylardır.Bilmeden zaten hep İstanbuldan bilmiyenlere satılır evler.3 yıl öncesinde İstanbul'dan geldim çok araştırdım ve o bölgeden tutmadik.Ama taksiler bile sakın diyorlar.Hatip mah.oturuyorum okulumuz yok onların okuluna düşüyor çocuklarımız ama oturduğumuz sitede kimse göndermiyor herkes servisle uzak okullara.Okulda eş kaza çocuk çocuğa vurdu sonrasını siz düşünün.O yüzden iyi düşünün

Merhaba Çorlu'da oturan biri olarak şöyle diyiyim romanlar oturuyor uyuşturucu hırsızlık her türlü pislik var.Baskin oldumu hem havadan hem karadan sabaha karşı yapılır.Bide oraya yakın olan hıdırağa mahallesi evlere hırsızlık kapı önleri ayakkabı çalma bina siginaklari bisiklet araba lastik çalma en çok olaylardır.Bilmeden zaten hep İstanbuldan bilmiyenlere satılır evler.3 yıl öncesinde İstanbul'dan geldim çok araştırdım ve o bölgeden tutmadik.Ama taksiler bile sakın diyorlar.Hatip mah.oturuyorum okulumuz yok onların okuluna düşüyor çocuklarımız ama oturduğumuz sitede kimse göndermiyor herkes servisle uzak okullara.Okulda eş kaza çocuk çocuğa vurdu sonrasını siz düşünün.O yüzden iyi düşünün
Ben zaten anlatamadım eşime ondan bana İstanbul içinde kiralık yada satılık bilmiyorum 2+1 ev almadıkça asla oraya gitmeyi düşünmüyorum he bu uğurda evladını beni düşünmeyen adam içinde böyle söylenen bir mahalleye zaten gitmem varsın o orda kalsın sonuçta o mahallede 1 ay sonra olaylara tanık olucak kendisi he bana gelip şuan oturduğumuz Esenyurt'ta ki mahalleri örnek veriyor ama şu kadar diyim burayida ben istemedim zaten eşim evim burda ne gerek var kiraya çıkmaya diye ısrar ısrar etti buraya evlendim mecburen ama onu hir sefer yaptım şuan yeniden bir mecburiyet uğruna hem böyle bir mahalleye hemde kayınvalide ve eşimin kardeşi filan böyle üst üste yaşamak zaten istemiyorum bunlarida hepsi bilerek orayı aldı bu uğurda bosaniriz derse bile bosanirim çocuğumu alır sağlıklı ortamda büyütmek için çabalarım artık herşey bebeğim ve benden önemli değil çok sıkıldim bunu asla istemem anne baba ayrı yerde yaşasın bebeğim gönlümden dilemem ama banada bazı şeyler sorulmadan yapılıyor ve beni kocandir tabi o nerdeyse oraya gidiceksek diye mecbur bıraktıkları zaman deliriyorum kocam bana hicbirzaman danismadiki hoş danissa düşüncemin ne oldugunu biliyorken yaptı zaten ona göre o ev yapılsa çok iyi para edermiş ama ben sizin yorumlarınıza bakaraktan o ev ellerinde patlicagini ve sonunda benim ve eltimin söylediklerine geliceklerini düşünüyorum ne varki bütün paraları oraya gidicek ama bu sefer bela olucak orası sunuda dusunmediler ya sen git bahçe içinde üç katlı binaya 1.700.000 ne al ya bir düşünsene böyle bir bina nie bu kadar ucuz ama işte anlayan yok yaşasınlar ben bana ev açıp icinede istediğim eşyaları koymadikca ailemin evinden cikmicam kendi kaybediyor böyle zaman geçiriyor sadece.

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var eşim Çorlu'da bir 3 katlı bina aldı daha yeni oraya taşınmayı düşünüyor ama ben bulunduğu mahalleyi araştırdım hidiraga mahallesi yeni adıyla eski adiylada Kore mahallesi olarak geçiyormuş sanırım ben corluyu bilmediğimden orayı bilen arkadaşlar varsa bana bu mahallenin iyimi kötümü olduğunu soyleyebilirmi? İnternetten arastridigima göre Teksas gibi deniyor ben korktum nasıl biryer acaba yardımcı olur musunuz
Ben çorluda yaşıyorum canım oraya 20 dk mesafedeyim. Biz bile sadece arabayla geçiyoruz o da mecburen yolumuz olduğu için. Tehlikeli bir yer tabi ki, neden oradan ev aldınız ki ? Huzur bulacağınız bir yer değil. Üzüldüm adınıza.

Ben çorluda yaşıyorum canım oraya 20 dk mesafedeyim. Biz bile sadece arabayla geçiyoruz o da mecburen yolumuz olduğu için. Tehlikeli bir yer tabi ki, neden oradan ev aldınız ki ? Huzur bulacağınız bir yer değil. Üzüldüm adınıza.
Ben almak istemedim eşim saolsun sahibinden sitesinden buldu tam istedikleri bir binaydi kayınvalidem ve esim için biçilmez kaftan oldu parasida tabiki bir bahçeli bina için uygun geldi emlakcida kat ve katına 1 yıl sonra satarım isterseniz siz gelin kaçırmayın bu binayı diye başına geldi birde bir iki sefer gidip mahallede oturan kişilerde konuşmuş onlarda ovunce yeri saolsun eşim kimseyi takmadı kafasının dikine gitti bende zaten sinirlendim hem hamileyim hem de sitresten ağrılarım tavan yapiyor ondan söyledim ona işin tuhaf yanıda İstanbul'daki işleri kötüye gitmeye başlayınca hemen Tekirdağ taraflarında kendine bir ekip buldu oda garip bir durum zaten benim eşimin hicbirseyi normal değildir bende kayinvalideyle atlı üstlü oturmam bunuda hepsi biliyo hem doktorumda İstanbul'da ondan sen git işini düzelt bir yasa mahallede sonra gel İstanbul'da kendi evimizi acalim çocuğunu ve beni anca o sekilde ailemin yanından alirsin dedim oda tamam dedi kısaca o mahalle beni bağlamıyor zaten onlarda taşındıkları gibi artık kalibimi başarım anlicaklar ne olduğunu çok güveniyor çünkü ben burdaki yorumlarında söyledim hatta gosteriyim dedimde yok tek kelime etsem hemen hakarete başlıyor hiç bu halimle kaldiramicam belki saçma ama evlilikte iki kişinin ortak kararlariyla yürür bana göre kocadir sen kadınsın kocan nerdeyse oraya gitmek zorundasin mantığı saçma tamam kocamdir evliyizdir ama koleside değilim öylede davranamam o kocaysa bende essem gelip ban danisir bende farklı düşünüyorsan orta yol bulmak için gerekirse tartısıriz ama sonunda bir uzlaşma olur evlilik böyle yürür benim görüşüm böyle yani.

Aynen öyle ben hamileyim doktorumda İstanbul'da ondan dolayı haliyle ailemde İstanbul'da olduğundan ben bir süre bebek yüzünden ailemle yasicam eşimde işlerini oraya aldı kısa sureligine ondan mecbur orda olmaya bende hastanem doktorumdan memnunum birde malum ilk cocugum annemede ihtiyaç duyduğumda kısa süreli kendisi orda yasicak zaten binayı annesi ve kardeşini taşımak için aldı diyebilirim biz arada bir ziyaret amaçlı yasicaz daire dairedir misali ama korkum orda kalıcı kalmayı düşünürse keza annesi filanda orda olacağından hem kendi aklı kalcak orda hemde ben böyle sorunlu mahallede baya sorun yaşadım diye düşünüyorum korktum kısaca.zaten binayida bana sorup almadılar annesi ve esim çok istedi.
Kayinvalideni oturttur oraya. Cok guvenli nezih elit bir yer annecim boyle gorundugune bakma de.

Kayinvalideni oturttur oraya. Cok guvenli nezih elit bir yer annecim boyle gorundugune bakma de.
Oğlu onu orda tek bırakırımi beni aileme yerleştirir yine anasının başında durur benim eşimin göbek bağı hala kopmamis anasından hala anasının etekleri altına saklanan bir çocuk gibi eşim bir evli olgun bağımsız erkek haline giremiyor hoş buna anasida yapıyor hani oğlun senin yanından ayrılmak istemiyorsa sen söyle evlisin eşin var senin karının laflarına bir bak ama nerde hiçbirinde o olgunluk yok ondan anasının koynunda yatan çocuk gibi yasasin anasıyla zaten şu sıra o kadar bunaldimki bana uzak kalmak çok iyi gelicek böyle olsun tabiki istemem evliyim kocamla cocugumla yaşamak çok isterim ama böyle anlayışı kit biriylede az uzak yaşamak benim ruhumu temizlicek yoksa karnımdaki çocukta babası gibi dengesiz olucak en büyük korkum bu babasına benzemesin.

Oğlu onu orda tek bırakırımi beni aileme yerleştirir yine anasının başında durur benim eşimin göbek bağı hala kopmamis anasından hala anasının etekleri altına saklanan bir çocuk gibi eşim bir evli olgun bağımsız erkek haline giremiyor hoş buna anasida yapıyor hani oğlun senin yanından ayrılmak istemiyorsa sen söyle evlisin eşin var senin karının laflarına bir bak ama nerde hiçbirinde o olgunluk yok ondan anasının koynunda yatan çocuk gibi yasasin anasıyla zaten şu sıra o kadar bunaldimki bana uzak kalmak çok iyi gelicek böyle olsun tabiki istemem evliyim kocamla cocugumla yaşamak çok isterim ama böyle anlayışı kit biriylede az uzak yaşamak benim ruhumu temizlicek yoksa karnımdaki çocukta babası gibi dengesiz olucak en büyük korkum bu babasına benzemesin.
hamilelikten sonra mı eşin böyle oldu hep böyle miydi? insan çocuk istiyo da böyle bi adamla ömür boyu bağın olacak mecburen. bir de hamile karısı yerine anasının dizinin dibinde olması ciddi tedavilik

hamilelikten sonra mı eşin böyle oldu hep böyle miydi? insan çocuk istiyo da böyle bi adamla ömür boyu bağın olacak mecburen. bir de hamile karısı yerine anasının dizinin dibinde olması ciddi tedavilik
Hamilelik zamanı başladılar daha doğrusu bu Kahramanmaraş'ta deprem olduğu zaman karar kıldı bende o sıra hamileymisim ama bilmiyordum sonradan öğrendim hamile olduğumu sonrada zaten annesine söylemeye gittik hamile oldugumu ondan sonra başladılar neymiş depremmis 20 katta korkuyormus evi saticaklarmis arsa alıp prafabrik ev koyucaklarmis ilk böyle başladılar sonra paraları yetmeyince arayışa başladı eşim bu Çorlu'daki binayı buldu aslında kayınvalidem eşimin kardeşi Ankara'ya gidiceklerdi niyeefi oydu benim eşim corluyu bulunca deli gibi orayı almak için uğraştı ve sonunda aldı ama kayınvalidem ve esim dışında kimse orayı istemiyor ve gitmicek zaten ama benim eşim öyle gözü kör olmuş gibi ki ne karnımdaki çocuğu umrunda ne ben varsa yoksa o ev delirmiş gibi kısaca başta böyle olsa delimiyim çocuk yapıp kendimi ona bağlıyım valalhi ailemin yanına yine giderdim isterse gelir ayrı ev acar beni alırdı ama şuan ortada bir çocuk var ondan keskin bir karar alamıyorum birde ilk cocugum hemde aileme ne diycem yani herşey eşimin tepkisine bağlı bana 1.5 yıl sonra istediğim yerde ev açma sözü verdi kirada olsa farketmezde dedim kendisi bana o evi açsın içine eşyalarımı dosesin gitsin o mahallede kalsın artık umrumda olmaz benim geçimimi sağlasın yeter çok yoruyor beni cunku sıkıldım artık durumdan sitreste yapmak istemiyorum ondan benim ruhum ve huzurum ailemin yanında saglanicak ben bunu anladım ve esimide uzun yol şoförü olarak düşünüyorum artık napiyim.

Hamilelik zamanı başladılar daha doğrusu bu Kahramanmaraş'ta deprem olduğu zaman karar kıldı bende o sıra hamileymisim ama bilmiyordum sonradan öğrendim hamile olduğumu sonrada zaten annesine söylemeye gittik hamile oldugumu ondan sonra başladılar neymiş depremmis 20 katta korkuyormus evi saticaklarmis arsa alıp prafabrik ev koyucaklarmis ilk böyle başladılar sonra paraları yetmeyince arayışa başladı eşim bu Çorlu'daki binayı buldu aslında kayınvalidem eşimin kardeşi Ankara'ya gidiceklerdi niyeefi oydu benim eşim corluyu bulunca deli gibi orayı almak için uğraştı ve sonunda aldı ama kayınvalidem ve esim dışında kimse orayı istemiyor ve gitmicek zaten ama benim eşim öyle gözü kör olmuş gibi ki ne karnımdaki çocuğu umrunda ne ben varsa yoksa o ev delirmiş gibi kısaca başta böyle olsa delimiyim çocuk yapıp kendimi ona bağlıyım valalhi ailemin yanına yine giderdim isterse gelir ayrı ev acar beni alırdı ama şuan ortada bir çocuk var ondan keskin bir karar alamıyorum birde ilk cocugum hemde aileme ne diycem yani herşey eşimin tepkisine bağlı bana 1.5 yıl sonra istediğim yerde ev açma sözü verdi kirada olsa farketmezde dedim kendisi bana o evi açsın içine eşyalarımı dosesin gitsin o mahallede kalsın artık umrumda olmaz benim geçimimi sağlasın yeter çok yoruyor beni cunku sıkıldım artık durumdan sitreste yapmak istemiyorum ondan benim ruhum ve huzurum ailemin yanında saglanicak ben bunu anladım ve esimide uzun yol şoförü olarak düşünüyorum artık napiyim.
Allah yardımcın olsun hamileyken bunları yaşamak çok zor ama diğer saçmasapan mantıktakiler gibi kocam da kocam demiyosun kendini çocuğunu düşünmen çok önemli bir şey, ailen de çok iyi bakarlar boşver ne hali varsa görsün baktın düzelmiyo boşanır çocuğun masrafı kadar nafaka alırsın herkes kendi yoluna

Allah yardımcın olsun hamileyken bunları yaşamak çok zor ama diğer saçmasapan mantıktakiler gibi kocam da kocam demiyosun kendini çocuğunu düşünmen çok önemli bir şey, ailen de çok iyi bakarlar boşver ne hali varsa görsün baktın düzelmiyo boşanır çocuğun masrafı kadar nafaka alırsın herkes kendi yoluna
Bende öyle düşünüyorum çünkü hamilelegimin başından beri sorunları bitmedi gitti beynim de yoruldu yüreğimde sitres yaptikcada karnım ağrıyor bazen ağrı şiddetine dayanamıyorum zaten normal şartlarda sitrese girsem uzulsem mideme vurur hamiletken daha kötü oluyorum en temizi istediğim evi açsın eşyalarımı dosesin bende yerlesiyim kendi evime varsın o corluyu bırakmam desin cidden umrumda olmucak birde üstüne hiç sorun yokmuş gibi fazLa çocuk istiyor daha birini doguramadim hayırlısıyla odasını nerde olcak evi neresi olcak belli değil adam 4 5 çocuk diyor şaka gibi ama asla böyle birşey yapmam karnımdaki saglikli doğsun kendi evim olsun istediğim yerde huzurumda olursa ilk cocugum yalnız kalmasın diye bir tane yaparım ama çok çok sonra başka turlude olmaz zaten önce bana o verdiği sözü tuttuğunu görmek lazım çünkü zerre inancım yok kendisine.

Bu senin esin askermi.bunlar duskun oluyolarda genelde ailelerine
Yok asker değil ama anne baba ayrı büyümüş çocukken baya bir tarvma yaşamış aile konusunda hani dersin kendinailemde yaşadım bari cocuguma yapmiyim ben kendi ailemi düzenli kurayım mantığı olur diye düşünülür en azından ben öyle düşündüm ama nerde benim eşim garip şekilde benim annem yalnız kadın tek başına sanki ben anneni at köşeye gitmeyelim görüşmeyelim ilgilenme diyomusim gibi bir psikolojide halbuki ilk evlendigim günden beri 2 haftada bir haftasonlari annesindeyiz hamile kaldığından beri çok kalmıyorum ağrım oluyo rahat edemiyorum diye ondan önce her gittiğimizde kalıyorduk yani kadın aslında bakarsan hiç yalnız değil biz gidemezsek kardeşi orda hergun anlamıyorum tek hissettiğim benim düşüncem tabi benim annem babam evli hala gayet düzgün bir ailem var sıradan Aileler gibi sanki onu kıskanıyor içten içe benimde ailem annem deyip bir yarıs içinde gibi ben öyle hissediyorum çok çocukça durum oyleysede ama garip tavırları artık evli olduğunu ve çocuğu olup o ailenin reisi onun olduğunu hala kabul edemiyor kafasında o, annesi ve kardesi bir aile bende o aileye giren bir çanta gibiyim sanki bir varlık bellide ne olduğum benimde duygularımın, düşüncelerimin olduğunu ne anası ne eşim idrak edemiyor onlara göre kocan neredeyse oraya gidicem , kocan ne diyorsa onu yapican benide kimse istemedigim birşeye mecbur bırakamaz huyum bu kaldiki biz eş olmayı sectiysek oturup kendimiz hayatımızı konusup paylaşarak bir yol aramaliyiz önce annesine gidip onla konuşup anlasip lutfeden bana söylediği zaman hiç hoş olmuyo durum sanki o annesiyle evli ben kumayim bana hissettirdiği duygu bu oluyo buda beni strese sokuyo bu durumda da stres kaldiricak potansiyelim yok.

X