Çorlu Kore mahallesi nasıl biryer?

Emlakçı kandırmış gidip yeri muhiti de mi görmemiş dedim kardeşini dinlemeyen adama ne desek boş teneke
Muhitte bir iki kişiyle konuşmuş tamam insanlar iyi olabilir hiç sözüm yok ama ortamdada kavga hırsızlık kötü maddeler filan varsa ben nasıl oraya gidiyim zaten de gücüm yok hamileligim ağır geçiyor hastanem doktorum istanbulda birde bir süre sonra eşim yine İstanbul'a gelebileceğini söyledi yani ben doğum yaptıktan sonra küçük bebekle ordan oraya tasinamam bana sabit bir yer lazım

Benim hastanem doktroum burda anlastimda doktorumla ben demedimki bu dönemde ev satın Çorlu'ya geçelim diye kendileri istedi ee bende ilk cocugum küçük bir bebekle ben hiç yalnız kalıp bakmadım bu dönemde anneme ihtiyacım var zaten eşimde ordaki işini bitirip bu tarafa gelicegini söyledi ondan dolayı benim karnım burnumda halim yok ordan oraya taşınmaya sabit yer lazım bana o zaten gelicek gidicek yanıma kendi istedi bu şekli ben küçük bebekle oraya taşın yerleş sonra yine başka yere geç yapamam ondan kısaca birde mahalleyi de araştırdım Burdada herkes saolsun yardımcı oldu anladığım o mahallede onlarda çok yasayamicak öyle çıkarsa zaten hamileliğim ağır geçiyor peşlerinde dolanicak gücüm yok.
Değişik bir evlilik anlayışınız var.
Oturduğunuz ev satılıyor,siz hamilesiniz esiniz ne olduğu belli olmayan bir yerden ev alıp elindeki tüm parayı oraya yatırıyor, tadilat içinde masraf olacak demişsiniz.
Şuan oturacak bir eviniz yok anladığım kadarıyla, eşyalarınız nerede? Sonrasında İstanbul'da ev tutmak falan da mesele olur. Kiralar malum.
Tek meseleniz alınan evin nerede olduğu değil yani.
Allah kolaylık versin size.

Son düzenleme:
Oranın yeri değersiz, para da etmiyor. Yatırımlık olarak bile iş görmez. Kocan keklenmis.
Kendi kaybeder kardeşide, kardeşinin eşimde,bende çok söyledik dinlemedi kendi gorucek ne diyelim zaten kardeşinin eşide istemiyor orayı ondan bu gidişle kayınvalidem ogullariyla yasicak orda zaten bu kadarda kötü biryerdeyse ilk 1 ayda anlarlar ne olduğunu gorucem bakalım

Yabancı kişiden bahsetmiyorum evi zaten eşim annesi ve kardeşini taşımak için aldı 3 katlı oluncada haliyle bir kattada biz ziyarete gittiğimizde kalırız diye düşünüyor ama konu şu ben hamileyim doktorum İstanbul içinde ordan hastaneye doğuma yetisemicegimden ve doktorumda sevdiğimden ben oraya gidemicem birde ilk cocugum annem her daim o tarafa gelemez yanıma ve bende bebekle tek başa çıkamam ilk dönemler ondan dolayı ben ailemde kalicam eşimde işini orda toparlicak sonra İstanbul içine tasinicaz ama tabiki o mahalleyi araştırdım eşim gidip gördüm diyo insanlar çok iyi diyo ama internetteki yorumlar hiç öyle göstermedi ondan tereddüt ettim biz İstanbul'da yaşarken annesi kardesi orda yaşarken sorun olursa eşimin aklı orda kalır yada hep burda yasicaz diyebilir ve bende haliyle boyleyse mahalle gitmek istemem yani ve evide zaten bana sormadan kendi buldu etti evet uygun diyede aldı birde emlakçı 1 yıl oturun az bakım yapın ben 7 milyona satarım gibi laflar etmiş eşimde haliyle olmazsa satar paramı katların hesabına düşünüyor ama mahalle böyleyse zaten o binaya kimse yanaşmaz gibi geldi bana ondan bilen arkadaşlara sormak istedim.
Elimde eşinize göre çok güzel bir boğaz köprüsü var.

Oturduğunuz ev satılıyor,siz hamilesiniz esiniz ne olduğu belli olmayan bir yerden ev alıp elindeki tüm parayı oraya yatırıyor, tadilat içinde masraf olacak demişsiniz.
Şuan oturacak bir eviniz yok anladığım kadarıyla, eşyalarınız nerede? Sonrasında İstanbul'da ev tutmak falan da mesele olur. Kiralar malum.
Tek meseleniz alınan evin nerede olduğu değil yani.

Değişik olan eş bence, adam karısına sormadan oturduğu evi satıyor üstüne başka şehirden ev alıyor :KK57: Bu kadın eşşek mi yahu, bu kadına bu evde oturmak ister misin diye sormaz mı insan, adam ben bu evi aldım diye ortaya çıkmış resmen. Konu sahibesi eş ve kv beğendi demiş o zaman gitsin onlar otursunlar. Konu sahibesinin yerinde olsam gitmezdim ben de, fikrimin dahi sorulmadığı yere ne gideyim :KK51:

Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var eşim Çorlu'da bir 3 katlı bina aldı daha yeni oraya taşınmayı düşünüyor ama ben bulunduğu mahalleyi araştırdım hidiraga mahallesi yeni adıyla eski adiylada Kore mahallesi olarak geçiyormuş sanırım ben corluyu bilmediğimden orayı bilen arkadaşlar varsa bana bu mahallenin iyimi kötümü olduğunu soyleyebilirmi? İnternetten arastridigima göre Teksas gibi deniyor ben korktum nasıl biryer acaba yardımcı olur musunuz
Berbat ötesi bir yer olduğunu duydum

Değişik olan eş bence, adam karısına sormadan oturduğu evi satıyor üstüne başka şehirden ev alıyor :KK57: Bu kadın eşşek mi yahu, bu kadına bu evde oturmak ister misin diye sormaz mı insan, adam ben bu evi aldım diye ortaya çıkmış resmen. Konu sahibesi eş ve kv beğendi demiş o zaman gitsin onlar otursunlar. Konu sahibesinin yerinde olsam gitmezdim ben de, fikrimin dahi sorulmadığı yere ne gideyim :KK51:
İlk değildir bu olay. Yoksa eş bu kadarına cesaret edemezdi diye düşünüyorum. Oturdukları ev satılmış mesela,konu sahibi nerede o esnada? Yine mi annesinin evinde?
Sen evi satıyorsun, çocuğumuz olacak nerede oturacagiz dememis mi? Eşyaları varsa mesela onlar ne olmuş? Ev alınana kadar da bir sürü mesele var arada.
Tabi ki kocasının peşine savrulmasin ama koskoca insanların annem annem demesini garipsiyorum. Koca da annesinin peşinde, konu sahibi de.

Şuan oturacak bir evibiz yok anladığım kadarıyla, eşyalarınız dalan nerede? Sonrasında İstanbul'da ev tutmak falan da mesele olur. Kiralar falan malum.
Tek meselenin alınan evin nerede olduğu değil yani.
Aynen işte ben zaten şunu söyledim hepsine önce bir doğum yapiyim sağlıklı çocuğumuzu kucağımıza alalim 1 yıl bir geçsin kafamız boşalsin sonra satmak istiyorsan sat evi ama aksilik kayınvalidem kiradaydi ve ev sahibi sorun çıkardı acil çıkması lazım diye kadında tek parası bizim oturdugumuz ev olunca orayı satıp ev almak istedi eşimin kardeside kiradaydi onlar birlik oldu evi sattılar aslında ilk Ankara gidiceklerdi niyetleri oydu sonra beni. Eşim bu binayı buldu ne yaptı ne etti annesini ikna etti kardeşi hiç istemedi eşiyle beraber ama dinlemedi eşim gitti aldı binayı ondan herşey aceleye geldi üst üste geldi benimde doktorum burda ilk hamileliğim ve doktorumda seviyorum şansa kadere bir hastanede doğum yapmak istemiyorum eşimde bu tarafta işini ilerletemedi o tarafta daha çok eleman varmış haliyle gitmek zorunda bende napiyim zaten aile apartmani istemedigimi çok iyi biliyor hepsi beni zora düşürmek sıkıştırmak ben zaten hamileliğim ağır geçiyor ruh dengemi orda bozamam çocuğumun şuan sağlığı daha önemli herşeyden eşimde saolsun birşey demedi zaten bir süre sonra işlerim düzelir orda İstanbulda ev acicam dedi söz verdi bakalım zaten mahalle bu kadar kötüyse annesini filan öyle biryerde bırakamaz görüp yasicam.
Altından sandalyeni bile çalarlar sen hala oturduğunu zannedersin
Buna benzer yorum başka biryerde de okumuştum o kadar kötüyse temennim 1 ayda anlasınlar ne derece berbat biryer olduğunu ins.

İlk değildir bu olay. Yoksa eş bu kadarına cesaret edemezdi diye düşünüyorum. Oturdukları ev satılmış mesela,konu sahibi nerede o esnada? Yine mi annesinin evinde?
Sen evi satıyorsun, çocuğumuz olacak nerede oturacagiz dememis mi? Eşyaları varsa mesela onlar ne olmuş? Ev alınana kadar da bir sürü mesele var arada.
Tabi ki kocasının peşine savrulmasin ama koskoca insanların annem annem demesini garipsiyorum. Koca da annesinin peşinde, konu sahibi de.
Ya zaten benim kayınvalidem bir tuhaf kadın ben evlenene kadar oturdugumuz ev oğluna aitti tapusu sadece annesine aitti ben evlendim ev kıymete bindi 5 ay sonra başladı satmak istiyorum demeye eşim ilk satmak istemedi ama bu son Kahramanmaraş'ta olan depremden sonra yüksek katta oturmaya korktuğundan benle konuşmadı bile gidip annesiyle oturup kafa kafaya verip evi satıp arsa alicaklar icinede 3 tane konteyner evler yapmaktı ilk planları buydu onuda ben birgün kayinvaldeme gittim orda kardeşi biz böyle düşünüyoruz sen düşünüyorsun dediği dk öğrendim neyse ben böyle birşey istemediğimi ayrı bir binada daire istediğimi söyledim çünkü arsa demek İstanbul'un dışında demek ulaşımı sıkıntı bende ehliyet yok ben yapamam neyse bu iş pahalıya geldi araştırmalari sonucu ee anneside kiradaydi evden çıkmasi gerekti eltim Ankara'yı istedi onun ailesi o tarafta ben kayinvalidemde alırım oraya gideriz dedi ama benim eşim dururmu hemen araştırırken Çorlu'daki binayı buldu 3 katlı bahçe içinde fiyatta güzel öyle bir yeri İstanbul içinde o paraya hayatta alamaz hemen atladı üstüne hatta parası tam yetmedi arabasını bile sattı kendine alt düzey bir araba aldı geri parayı oraya verdi ve ne tesadüf ki Beylikdüzü'nde ofisi var eşimin birden işi çorlu tarafına kaydı burda kendine yabancı dil bilen onun işinden anlayan eleman bulamamış dediği bu haliyle işlerinde kötüye gidince ordada eleman bulunca onların başında durmam lazım diye gitti bende kızgınım aslında ona çünkü bana sen ne istiyorsun diyen olmadı ve ben hepsine aile apartmanında oturmak istemiyorum ayrı biryerde oturmak istiyorumu kaç sefer söyledim ona rağmen bunu yaptılar ve hastanemdende memnunum ben ordaki işini toplayıp İstanbul içinde bana ayrı daire acmadikca ben o tarafa gitmicem zaten burdada okudum internette de okudum hiç kimse o mahalleyi güzel biryer diye anmiyor öyle biryerde çocuk büyütmem ben kaldiki zaten şuan oturduğum evin çevresi berbat site içi diye birazcık gönlüm rahat ama böyle kötü biryerden çıkıp yine kötü biryere taşınmak bana saçma geliyor.Esyalarimda oraya tasiticam mecburen eşim burda ev açınca buraya yeni eşyalar alicam zaten çok esyam yok öyle anlaştım başkada yol yok eşim istese burda kendi mesleğiyle ilgili bir işe girebilir ama girmiyor çok dedim ama NATO kafa NATO mermer ne diyimki ins mahalle denilen gibi çıkar bizimkilerde 1 ay kalmadan ordan kaçmak isterlerler başka birşey diyemiyom.

Ben Çorlu’luyum. O mahalleye polis bile zor giriyor. Eşiniz aklını peynir ekmekle yemiş olmalı.
Corlu'lu is yaptigim birine sordum, berbat dedi. Oradan kimse ev almaz, satamaz da dedi. Konu sahibinin esine kakalamislar. Bir ara oraya toki girmek istemis, bunlar tutturmus ahir isteriz diye :/ Binaların altina ahir olacakmis ve hayvan besleyeceklermis😀

Yolunu oraya salın düşürme benden tavsiye
Hiç öyle niyetim yok zaten sizin dediğiniz gibi biryerdeyse evde ozaman onlarda 1 ay zor durur diye düşünüyorum ins öyle olur ama sorun tüm yatırımını o binaya yaptı paraları iç olucak benim tek üzüldüğüm o olur anca o mahalleyi bilmeyen kendileri gibi birilerini bulup satmaları lazım binada kakalamak diyelim.yoksa böyle bir mahalleyse istediği kadar yeniledim o binayı orayı bilen hiç kimse yüksek fiyata almaz verdikleri parayı kurtarsalar yine iyi derim ozaman.

Corlu'lu is yaptigim birine sordum, berbat dedi. Oradan kimse ev almaz, satamaz da dedi. Konu sahibinin esine kakalamislar. Bir ara oraya toki girmek istemis, bunlar tutturmus ahir isteriz diye :/ Binaların altina ahir olacakmis ve hayvan besleyeceklermis😀
Benim eltimde bir arkadasinin tanıdığı corludaymis oda sizin dediginize benzer şeyler söylemiş hatta bir dere varmış sanırım evin arkasında cok kötü kokuyormus aslında eltim ve eşimin kardeşi benim eşime soyledi evi almadan her birşeyi ama eşim dik kafalı olduğundan siz çok biliyorsunuz dedi inanmadı ve hala bende araştırdım kötüymüş mahalle diyorum anlamıyor kızıyor bağırıyor anlicaginiz o orda yaşamadan gormucek inanmicak kendi bilir ama ben karnimda çocuğumla devamlı ordan oraya gidip sitrese giremem bana huzurlu ortam lazım şuan artık benim eşimde arabasını satar bir at arabası alır ne diyim ☺️zaten binayı kakaladiklarini ben biliyorum bu devirde 3 katlı bahçe içinde bir binayı 1.700.000 du sanırım fiyatı bu fiyata satın alamazsın imkanı yok alıyorsa da bilki bir sebebi vardır ama işte benim eşim bazı konularda kendi zeki görüyorsa aslında değil gidip emlakçı bu evi az düzenle 1 sene tutun ben 1 sene sonunda 7 milyona satarım demiş birde güya bu alırken 4 kişi daha kredi çekip bu binayı almak için yarışa girmiş bizimkide sanki yarışı kazanmış misali sevinçli ben aldım diye talibi çokmuş binanin dediğine göre yani birileri bunu bir oyuna soktuda bence kendi farkında değil ins harcadığı parayı kurtarır benim tek duam o olur.

Bence hiçbir bildiği yok direk öyle söyleyebilirim çünkü orda yasamadikca gormucek eğer yazılanlar ve bilen kişilerin söylediği gibi bir mahalleyse 6 ay bile zor dayanırlar öyle düşünüyorum he düşündüğüm gibi cikarsada hiç üzülmem çünkü bina alınmadan kardeşi ona mahalleyi söyledi nasıl biryer diye ona rağmen çok istedi orayı tek uzulucegim bütün yatırımları o binaya gidiyor şimdi tadilat filan yani ne varsa oraya dokucek egerki kimseye istediği fiyatlarda geri satamazsa mahallede kötüyse yani o bina başına bela olucak he alırken bana danismadilar mahallede başlarına ne gelirse beni baglamicak o yüzden.
Yukarıda bir video vardı şayet orasıysa aldılar tamam ama satmaları epey zor olur. Çok yanlış bir yatırım olmuş diye düşünüyorum, öyle 7 milyona satarım kafası pek inandırıcı değil.
Ha yeni yapılaşma olan yer olur yada kentsel dönüşüme giren bir bölge olur amenna değer kazanır dersin ama buranın bir geçmişi var halihazırda,polis bile giremiyorsa kentsel dönüşüm zaten hayal.
Esenyurttaki ev bile buradan daha fazla değerlenir.

X